2015-12-20 12.44.30
Έπειτα από ένα μπρέηκ την προηγούμενη εβδομάδα (duda-agelopouloi-v-span περαστικά να’ναι όλα!) ο αναλυτής μας επιστρέφει με όλα τα πιθανά σενάρια για την πρόκριση στο Top16 – καθώς και με το τι πρέπει να γίνει για τα διαφορετικά πιθανά πλασαρίσματα! Εν αναμονή του παιχνιδιού με τον Άρη λοιπόν:

Η βαθμολογία του ομίλου αυτήν τη στιγμή έχει ως εξής:
ΤΣΣΚΑ 8-4
Κούτσα 8-4
ΟΣΦΠ 6-6
Κίμκι 6-6
Μπάρτσα 6-6
Ρεάλ 6-6
Μπάμπεργκ 6-6
Ζάλγκιρις 2-10

Και οι επόμενες αγωνιστικές είναι οι ακόλουθες:
13η Αγωνιστική: Κίμκι – ΟΣΦΠ, ΤΣΣΚΑ – Ζάλγκιρις, Κούτσα – Ρεάλ, Μπάρτσα – Μπάμπεργκ
14η Αγωνιστική: ΟΣΦΠ – ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ – Κούτσα, Ρεάλ – Κίμκι, Ζάλγκιρις – Μπάρτσα

 

Πάμε λοιπόν να δούμε όλες τις περιτπώσεις μία προς μία και αναλυτικά:

 • Αρχικά να πούμε ότι σενάριο πρόκρισης με 0 νίκες στα επόμενα παιχνίδια δεν υπάρχει και αυτό διότι με ήττα από την Κίμκι αυτή θα πάει τουλάχιστον στο 7-6 και θα ανέβει πάνω από τον Θρύλο, όπως θα κάνει και όποια εκ των Μπάρτσα – Μπάμπεργκ κερδίσει το μεταξύ τους.
 • Με 2 νίκες ο Ολυμπιακός προκρίνεται σίγουρα και αυτό διότι φτάνει στο 8-6 και αφήνει την Κίμκι στις 7 νίκες μάξιμουμ, έχει την Ρεάλ από κάτω (ακόμη και με 2/2 δικό της), όπως και όποια από τις Μπάρτσα – Μπάμπεργκ χάσει το μεταξύ τους, άρα θα είναι 4ος στη χειρότερη περίπτωση (2/2 από Μπάρτσα ή Μπάμπεργκ, που μας έχουν από κάτω). Για να βγει 2ος έτσι ο Θρύλος πρέπει η Κούτσα να κάνει 0/2 (Ρεάλ εντός και Μπάμπεργκ εκτός) και η Μπάμπεργκ να χάσει στην Βαρκελώνη. Για να βγει 1ος πρέπει η ΤΣΣΚΑ να χάσει και αυτήν την αγωνιστική από την Ζάλγκιρις.

mantzaris_olympiacos_030612
Τί γίνεται με 1 νίκη, τώρα; Εδώ, ανάλογα με το ποιά νίκη θα είναι αυτή, υπάρχουν και τα αντίστοιχα σενάρια. Αναλυτικά:

 • Αν η νίκη αυτή είναι με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ

  Είναι δεδομένο ότι η Κίμκι θα έχει κάνει τουλάχιστον μία νίκη (απέναντι σ’εμάς) και θα είναι στη χειρότερη γι’αυτήν περίπτωση στο 7-7, μαζί μ’εμάς. Αν κάνει άλλη μία (απέναντι στη Ρεάλ) θα μας προσπεράσει πηγαίνοντας στο 8-6 αλλά ταυτόχρονα θα έχει αφήσει τη Ρεάλ στο 7-7 μάξιμουμ (και άρα κάτω από εμάς σε περίπτωση μεταξύ μας ισοβαθμίας). Αν χάσει από τη Ρεάλ η τελευταία μπορεί να φτάσει το 8-6 (προσπερνώντας μας) αλλά η ίδια θα ισοβαθμίσει μαζί μας στο 7-7 και, αναλόγως και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, πιθανότατα θα παίξει ρόλο η διαφορά με την οποία θα μας έχει κερδίσει.

  Μπαρτσελόνα και Μπάμπεργκ κοντράρονται μεταξύ τους άρα σίγουρα μία από τις δύο θα μείνει στο 7-7 μάξιμουμ και στην ισοβαθμία μ’εμάς (αστερίσκος εδώ διότι στο 7-7 μπορούν να μείνουν και οι δύο, αν αυτή που κερδίσει το μεταξύ τους χάσει το επόμενο – η Μπάρτσα με Ζάλγκιρις εκτός ή η Μπάμπεργκ με Κούτσα εντός).

  Σε ενδεχόμενη πενταπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού – Μπάρτσα – Μπάμπεργκ – Κίμκι – Ρεάλ στο 7-7 ρόλο θα παίξουν αρχικά η «μίνι» βαθμολογία στα επιμέρους παιχνίδια αυτών των πέντε ομάδων και έπειτα οι διαφορές: Ο Ολυμπιακός θα έχει επιμέρους βαθμολογία 3-5 και άρα θα μείνει εκτός. Το ίδιο θα συμβεί και σε ενδεχόμενη τετραπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού – Μπάρτσα – Μπάμπεργκ – Κίμκι ή Ρεάλ (επιμέρους βαθμολογία Ολυμπιακού θα’ναι το 2-4) και σε τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού – Μπάρτσα – Μπάμπεργκ (1-3).

  Σε τετραπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού – Μπάρτσα – Κίμκι και Ρεάλ (επιμέρους βαθμολογία:Μπάρτσα 4-2, Ολυμπιακός 3-3, Ρεάλ 3-3, Κίμκι 2-4) ο Ολυμπιακός περνάει ως 4ος (λόγω διαφοράς με Ρεάλ). Για να προκύψει αυτό το σενάριο πρέπει η Μπάμπεργκ να κάνει δύο ήττες (Μπάρτσα (εκτός) και Κούτσα (εντός)), η Κίμκι να χάσει από τη Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι (εκτός) και η Μπαρτσελόνα να χάσει από την Ζάλγκιρις (εκτός).

12546202_10208101536319736_1023026731_o

 • Αν η νίκη είναι με αντίπαλο την Κίμκι τα πράγματα έχουν ως εξής:

  Σενάριο 1:

  Η Κίμκι κερδίζει τη Ρεάλ (εκτός),
  η Μπαρτσελόνα κερδίζει την Μπάμπεργκ (εντός) και χάνει από την Ζάλγκιρις (εκτός),
  η Ρεάλ χάνει από από Κίμκι (εντός) και Κούτσα (εκτός)
  και η Μπάμπεργκ χάνει από Μπαρτσελόνα (εκτός) και Κούτσα (εντός).Η βαθμολογία σ’αυτήν την περίπτωση θα διαμορφωθεί κάπως έτσι:

  ΤΣΣΚΑ 9/10 – 5/4 (ανάλογα με το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις)
  Κούτσα 10-4
  ΟΣΦΠ 7-7
  Μπάρτσα 7-7
  Κίμκι 7-7
  Ρεάλ 6-8
  Ρεάλ 6-8
  Ζάλγκιρις 2/3 – 12/11 (ανάλογα με το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ)και ισχύει ότι γράψαμε παραπάνω για την τετραπλή ισοβαθμία, με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται ανάλογα.

  Σενάριο 2:

  Η Κίμι χάνει και από τη Ρεάλ (εκτός),
  η Ρεάλ χάνει από την Κούτσα (εκτός),
  η Μπάμπεργκ χάνει από Μπάρτσα (εκτός) και Κούτσα (εντός)
  και η Μπαρτσελόνα κερδίζει Μπάμπεργκ (εντός) και χάνει από Ζάλγκιρις (εντός)Η βαθμολογία (πάλι ανάλογα με τα υπόλοια αποτελέσματα):

  ΤΣΣΚΑ 9/10 – 4/5
  Κούτσα 10-4
  ΟΣΦΠ 7-7
  Μπάρτσα 7-7
  Ρεάλ 7-7
  Κίμκι 6-8
  Μπάμπεργκ 6-8
  Ζάλγκιρις 3/4 – 11/10

  Σενάριο 3:

  Μπάμπεργκ και Ρεάλ κάνουν μόνο ήττες (Μπάρτσα (εκτός) και Κούτσα (εντός) και Κούτσα (εκτός) και Κίμκι (εντός) αντίστοιχα)

  Η βαθμολογία:

  ΤΣΣΚΑ 9/10 – 4/5
  Κούτσα 10-4
  Μπάρτσα 7/8 – 7/6 (ανάλογα με το αποτέλεσμά της στο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις)
  ΟΣΦΠ 7-7
  Κίμκι 7-7
  Ρεάλ 6-8
  Μπάμπεργκ 6-8
  Ζάλγκιρις 2/3/4 – 12/11/10

 

Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, διορθώσεις, απορίες και κάθε λογής σχόλια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα!

(η ανάλυση των σεναρίων έγινε από τον duda-agelopouloi-v-span, το μπέρδεμά τους από τον redglove και οι διορθώσεις από rakos, agk94 και Dude)