PDA

View Full Version : ΕURO 2012


Pages : 1 2 [3]

Eleni7
29-06-2012, 00:54
δηλαδή τι θες? να συμμετέχω και να διαβάζω πάλι νεκροθάψιμο προπονητή, κρέμασμα παικτών, κράξιμο προέδρων, επιτάφιο ομάδας και να αγνοώ? not me.

Εννοειται οτι αυτα δεν θα τα αγνοεις.Και μενα με "βιδωνουν" κατι τετοια.Νομιζω οτι μπορεις να το χειριστεις αυτο χωρις να παρεκτραπεις.


Δεν ξερω τι θα κανεις.ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕ (δημοκρατικα παντα:p)

DON
29-06-2012, 00:56
μπορούσα πέρσυ και μάλιστα με κάθισμα και απόλαυση. αλλά 2η συνεχόμμενη σεζόν δεν αντέχεται. άσε γιατί ο μπαρτζώκας ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝ ακόμα και μικρύναμε!!!φαντάσου να ανακοινωθεί κιόλας. Άσε σου λέω......

stefanos
29-06-2012, 01:31
Στη θετή μητέρα του, που είναι πλέον μεγάλη σε ηλικία και ταξίδεψε τόσο μακριά για να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της Ιταλίας, αφιέρωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι τα δύο γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό με τη Γερμανία.

«Ηταν η καλύτερη βραδιά της ζωής μου, αλλά ελπίζω την Κυριακή (σ.σ. 1/7) να είναι ακόμη καλύτερη» είπε αρχικά ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Στο τέλος του αγώνα πήγα στη μητέρα μου για να της αφιερώσω τα δύο γκολ. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του ματς. Περίμενα πολύ καιρό γι' αυτή τη στιγμή, διότι η μητέρα μου δεν είναι πια νέα για να κάνει τόσο μεγάλα ταξίδια. Ηθελα να την κάνω ευτυχισμένη. Στον τελικό στο Κίεβο θα είναι και ο πατέρας μου» πρόσθεσε χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος ο Μπαλοτέλι.
Σε ερώτηση για το τι είδους μουσική άκουγε πριν το ματς, απάντησε: «Ντρέικ, είναι άλλωστε φίλος μου...»

Δεν ξέχασε πάντως να εκθειάσει και τους συμπαίκτες του. «Ασίστ σαν αυτή του πρώτου γκολ μόνο ο Κασάνο μπορεί να δώσει. Ηταν εξαιρετικά και η πάσα του Μοντολίβο στο δεύτερο γκολ» είπε ακόμη.

Οσο για τον τρόπο που πανηγύρισε το δεύτερο γκολ βγάζοντας την μπλούζα του, όταν ρωτήθηκε αν ήταν προκλητικός, ο Μπαλοτέλι αστειεύτηκε: «Δεν νομίζω να τους έκανα να θυμώσουν. Τιμωρήθηκα με κίτρινη κάρτα. Είδαν όμως τους μυς μου και πρέπει να ζήλεψαν...»

stefanos
29-06-2012, 01:56
http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/29/005025.jpg

stefanos
29-06-2012, 02:01
Με τίτλο «Wir weinen», δηλαδή… «κλαίμε» υποδέχτηκε η Bild τον αποκλεισμό της Γερμανίας από την Ιταλία στα ημιτελικά του Euro 2012.

«Εκτός Euro 2012 η Γερμανία, στον τελικό η Ιταλία. Για μία ακόμη φορά η Ιταλία. Για μία ακόμη φορά απογοήτευση σε ένα μεγάλο τουρνουά. Ο κόσμος τραγουδούσε στην εξέδρα, αλλά μάταια», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί και δηλώσεις από τον Γιόακιμ Λεβ και τον Φίλιπ Λαμ.

«Στα αποδυτήρια έκλαιγαν όλοι. Υπήρχε απόλυτη σιγή, κανένας δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Είναι κρίμα. Κάναμε ανόητα λάθη και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς… γιατί αυτή η ομάδα έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες».http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/29/002543.jpg

tt7
29-06-2012, 02:43
Χαχαχαχα....Η μικτή μεταναστών της Γερμανίας, τα Πάντσερ made in Poland, Turkey, China, Taiwan κλπ κλπ, έχουν μετατραπεί στους μεγαλύτερους πελάτες της Σκουάντρα Ατζούρα!!!!

Με προπονητές τύπου Κλίνσμαν και Λεβ που κάνουν μαζί χαλάουα και σκέφτονται ποτε θα πάνε στο L.A να μαυρίσουν τα ξυρισμένα κορμία τους αυτά παθαίνεις...

Σπάει πλάκα ο Πραντέλι σε όλο το τουρνουά με τους προπονητές που έχει βρει μπροστά του..

@Lamar

Μου αναφέρεις αυτές τις χώρες και έχεις δίκιο...Για τις Αφρικανικές και τις Λατινικές όμως δεν λες κουβέντα..Ποιοι κάνουν την διαφορά στους Ευρωπαϊκούε συλλόγους??? Οι Ευρωπαίοι παίκτες ??? Ή μήπως οι Λάτιν και οι Αφρικανοί??? Το Μουντιάλ είναι δυσκολότερη διοργάνωση γι'αυτό και έχει μεγαλύτερη αίγλη...
Παραπάνω κατακτήσεις σε αυτόν τον θεσμό σε κάνουν αυτόματα ανώτερη ομάδα...

Η Γερμανία είναι η πιο σταθερή σε παρουσίες αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτό την κάνει την μεγαλύτερη....

Dude
29-06-2012, 03:30
Φρατέλιιιιι... ντ'Ιτάλιααααα... λα-λα-λαλαααα... λα-λα-λαλααααα...

Κοίτα να δεις που γουστάρουμε με την μπάλα των Ιταλών, μπράβο τους! Και από όλες τις ομάδες ταιριάζουν μάλλον καλύτερα για αντίπαλοι των Ισπανών στον τελικό. Άνετα χαλάστρα...

Αντρέα Πίρλο είσαι τεράστιος... κάτι Τσάβι και Σνάιντερ μπροστά σου μοιάζουν γατάκια ώρες ώρες.

damon7
29-06-2012, 10:29
Ελπίζω να κονομήσατε.


Με g-g όμως!!Χρωστάμε μερίδιο στο Λανουά... :p

Επιλογές
Αρ. Επιλογές Αγώνισμα Ημερομηνία Αγωνίσματος Όροι eachway Αποδόσεις Αποτέλεσμα
1 Γκολ (Και οι 2 ομάδες να σκοράρουν) Γερμανία v Ιταλία
(Με γκολ / χωρίς γκολ) 28/06/2012 Κανένα 2.10 Κερδισμένο

stefanos
29-06-2012, 10:48
http://dai.ly/LUQsyE Είναι τέτοια η φρενίτιδα για τον Μπαλοτέλι όπου η "Corriere dello Sport" ανέβασε μέσω της ιστοσελίδας της video με οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι να τραγουδούν σε βαγόνι τρένου ένα από τα πιο αγαπημένα τους συνθήματα για τον Ιταλό άσο.

"Balotelli, he's a striker, he's good at darts, an allergy to grass but when he plays he's fuc.. class, he drives around Moss side with a wallet full of cash!!", είναι οι σχετικοί στίχοι, με τους οπαδούς των "πολιτών" να είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί.

Και αυτό γιατί φέρνουν στη μνήμη τους τα βελάκια που είχε κάποτε εκτοξεύσει σε παιδιά των ακαδημιών της Σίτι (ένα μόνο από τα άπειρα καμώματά του), το παχυλό συμβόλαιό του, την μπλαζέ συμπεριφορά του στο χορτάρι αλλά και το τεράστιο ταλέντο του.

Πέρα όμως από τους στίχους το τραγούδι για τον Μπαλοτέλι ξεχωρίζει και για το ρυθμό του, που παραπέμπει σε διάσημα οπαδικά τραγούδια που ακούγονται και στα ελληνικά γήπεδα. Απολαύστε το!

lamar
29-06-2012, 11:23
Χαχαχαχα....Η μικτή μεταναστών της Γερμανίας, τα Πάντσερ made in Poland, Turkey, China, Taiwan κλπ κλπ, έχουν μετατραπεί στους μεγαλύτερους πελάτες της Σκουάντρα Ατζούρα!!!!

Με προπονητές τύπου Κλίνσμαν και Λεβ που κάνουν μαζί χαλάουα και σκέφτονται ποτε θα πάνε στο L.A να μαυρίσουν τα ξυρισμένα κορμία τους αυτά παθαίνεις...

Σπάει πλάκα ο Πραντέλι σε όλο το τουρνουά με τους προπονητές που έχει βρει μπροστά του..

@Lamar

Μου αναφέρεις αυτές τις χώρες και έχεις δίκιο...Για τις Αφρικανικές και τις Λατινικές όμως δεν λες κουβέντα..Ποιοι κάνουν την διαφορά στους Ευρωπαϊκούε συλλόγους??? Οι Ευρωπαίοι παίκτες ??? Ή μήπως οι Λάτιν και οι Αφρικανοί??? Το Μουντιάλ είναι δυσκολότερη διοργάνωση γι'αυτό και έχει μεγαλύτερη αίγλη...
Παραπάνω κατακτήσεις σε αυτόν τον θεσμό σε κάνουν αυτόματα ανώτερη ομάδα...

Η Γερμανία είναι η πιο σταθερή σε παρουσίες αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτό την κάνει την μεγαλύτερη....

Η μικτη μεταναστων εχασε απο την Σκουντρα Ατζουρα!!!

Ο Μπαλοτελι απο που ειναι??? Ασε επειδη μπορει να μην ξερεις θα σου πω εγω... Ειναι 100% Γκανεζος!!! Εχει γεννηθει απο Γκανεζους μεταναστες στο Παλερμο, ο οποιος δοθηκε για υιοθεσια στο ζευγος Μπαλοτελι!!! Ιταλαρα ο Μαριο!!! Δηλαδη η Ιταλια χθες κερδισε 2-1 την μικτη μεταναστων με δυο γκολ ενος Γκανεζου μεταναστη!!!

Μετα τον Πιρλο και τον Μπαλοτελι, ο καλυτερος παικτης της Ιταλιας, ποιος ηταν??? Οι περισσοτεροι ειπαν ο Μοντολιβο!!! Ο Μοντολιβο συμφωνα με τα δικα σας λεγομενα απο που ειναι??? Eιναι μισος Γερμανος καθως η μανα του ειναι Γερμανιδα!!!
Ιταλαρα και ο Μοντολιβο!!! Σωστα??? Εσεις τα γραφετε τοσο καιρο... Αυτα γιατι τα κανετε γαργαρα ρε αναλυτες DNA???

Xαχαχαχαχ, Αφρικανικες χωρες λεει... Ουτε καν θα ασχοληθω και το θεμα δεν ειναι ρατσιστικο, απλα οι τυποι ειναι αστειοι... Εχασε για παραδειγμα η Ακτη Ελεφαντοστου του Κοπα Αφρικα απο τη Ζαμπια!!!
Οι χωρες της Λατινικης Αμερικης, με εξαιρεση την Βραζιλια, ειναι επιπεδου 8αδας Euro!!! Η Αργεντινη εχει φτασει το πολυ μεχρι τους 8 στα τελευταια 5 μουντιαλ...

Το 2010 οι τρεις απο τις τεσσερις ομαδες της τετραδας ηταν ευρωπαικες, του 2006 και οι 4, του 2002 οι 2, του 1998 οι 3, του 1994 οι 3, του 1990 οι 3, του 1986 οι 3, του 1982 και οι 4 και παει λεγοντας!!!

johny b
29-06-2012, 11:32
Η πιο διαχρονική εθνική φανέλλα του κόσμου επιβεβαιώσε και χθες τον τίτλο της ως παντοντινή επιβήτορας της Γερμανίας. Αν κάποτε επιβαλλόταν σε έναν Φραντζ Μπεκενμπάουερ και ισοπέδωνε έναν Καρλ Χάηντζ Ρουμενίγκε είναι λογικό να χρησιμοποιήσε έναν Κεντίστρα, έναν Ρεζίλ κι έναν Κλώτσε σαν πατάκι για να μπει με τις τάπες καθαρές στον τελικό.

LFO
29-06-2012, 12:18
δεν έφυγα ρε με βλέπεις να έφυγα? απλά έκανα στην άκρη που λέμε...όταν τσακώνονται τα βουβάλια, τα βατράχια δεν χωράμε.

Dusan?!?! :p

linas7
29-06-2012, 12:19
Poios ithele na to sikosei i dania re paidia???

DirtySniper
29-06-2012, 12:23
Αυτή η Γερμανία ήταν καλή ομάδα
Νέα, με φρέσκα πόδια και γεμάτη ενέργεια
θα μπορούσε να θυμίζει σε κάποιους το φετινό μπασκετικό Ολυμπιακό
Βέβαια στο πάγκο δεν ήταν ο Ντούντα....

αλλά ρε φίλε
όσο συμπαθητική ομάδα είναι αυτή η Γερμανία
όσο αντιπαθητικός λαός είναι οι Γερμανοί
ποιος δεν χάρηκε με την τεράστια τσαπού του Αφρικάνου Μάριου που έστειλε στο αλαζονικό σπίτι τους τους γιους των μεταναστών?

Έπρεπε και στο τέλο ο Ντι νατάλε και ο άλλος ο Διαμαντής να τα καρφώσουν
και να γράψει ντόρτι το κοντέρ.
Πω ρε φίλε τι ηδονή θα ήταν αυτή?

Ιτάλια - ΝασιοναλΜανσαφτ 4-0

2 σταγόνες σούπας....

johny b
29-06-2012, 12:29
Να πούμε εδώ ότι από τον καιρό του Σκιπίωνα η Ιταλική χερσόνησος έχει παράδοση σε Αφρικανούς γαμιάδες. 100% Ρωμαίος ο Μάριο Μπαλοτέλι, όπως δηλώνει και το όνομά του άλλωστε. Καμμία σχέση με τα ασυνόδευτα του ΟΗΕ που φοράνε τη φανέλλα της Εθνικής Γερμανίας.

Three pointer
29-06-2012, 12:58
Μόνο σε εμένα έκανε εντύπωση ότι μετά το 2ο γκολ των Ιταλών στο 35ο λεπτό του αγώνα, όλοι οι Γερμανοί φίλαθλοι στις εξέδρες ήταν πλήρως απογοητευμένοι; Άλλοι έκλαιγαν, άλλοι κοιτούσαν στο άπειρο, κοκ. Άλλες εποχές με 55 λεπτά αγώνα μπροστά τους και σε ένα ματς που παρά το σε βάρος τους σκορ, αυτοί είχαν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, θα ήταν στα τέτοια τους κιόλας, πάμε να το γυρίσουμε. Την uber alles αίσθηση, την έχουν απωλέσει στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί.

tt7
29-06-2012, 13:54
Η μικτη μεταναστων εχασε απο την Σκουντρα Ατζουρα!!!

Ο Μπαλοτελι απο που ειναι??? Ασε επειδη μπορει να μην ξερεις θα σου πω εγω... Ειναι 100% Γκανεζος!!! Εχει γεννηθει απο Γκανεζους μεταναστες στο Παλερμο, ο οποιος δοθηκε για υιοθεσια στο ζευγος Μπαλοτελι!!! Ιταλαρα ο Μαριο!!! Δηλαδη η Ιταλια χθες κερδισε 2-1 την μικτη μεταναστων με δυο γκολ ενος Γκανεζου μεταναστη!!!

Μετα τον Πιρλο και τον Μπαλοτελι, ο καλυτερος παικτης της Ιταλιας, ποιος ηταν??? Οι περισσοτεροι ειπαν ο Μοντολιβο!!! Ο Μοντολιβο συμφωνα με τα δικα σας λεγομενα απο που ειναι??? Eιναι μισος Γερμανος καθως η μανα του ειναι Γερμανιδα!!!
Ιταλαρα και ο Μοντολιβο!!! Σωστα??? Εσεις τα γραφετε τοσο καιρο... Αυτα γιατι τα κανετε γαργαρα ρε αναλυτες DNA???

Ο Μπαλοτέλι είναι ξεκάθαρα Γκανέζος, αλλά είναι ΈΝΑΣ σε μια ομάδα 18 ατόμων...
ο Μοντολίβο είναι ξεκάθαρα Ιταλός, έχει πατέρα Ιταλό και έχει μεγαλώσει στην Ιταλία...Τα έχουμε πει πολλές φορές... Η εθνικότητα του πατέρα και ο τόπος ανατροφής μετρούν σε αυτές τις περιπτώσεις...

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ας πούμε είχε μητέρα Σέρβα, αλλά εφόσον o πατέρας του Μανουήλ Παλαιολόγος ήταν Έλληνας και μεγάλωσε στην Κων/πολη είναι Έλληνας και αυτός!!!

Δε μπορεί εσύ έναςμεγάλος φαν της Νασιοναλμανσαφτ να μην βλέπεις την αλλάγή στο DNA αυτής της ομάδος....Έχει γίνει πιο φαντεζί, παίζει ομορφότερο ποδόσφαιρο αλλά έχει χάσει αυτό το στοιχείο της ανευ όρων προσπάθειας για νίκη που χαρακτήριζε τους Γερμανούς...Αυτό το ''Μέχρι το 90+ παίζω για να κερδίσω'' που ήταν το trademark...

Τέλος για την σχέση Ιταλίας - Γερμανίας ποδοσφαιρικά:

Όταν σε σύνολο 31 αναμετρήσεων, η Ιταλία έχει κερδίσει 15 φορές, 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και η Γερμανία έχει κερδίσει μονάχα 7 φορές, τότε τι άλλο να πούμε...Τα head - to - head μιλάνε από μόνα τους!!!!!!!!

redglove
29-06-2012, 14:11
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ας πούμε είχε μητέρα Σέρβα, αλλά εφόσον o πατέρας του Μανουήλ Παλαιολόγος ήταν Έλληνας και μεγάλωσε στην Κων/πολη είναι Έλληνας και αυτός!!!

Εγώ αν έκανα συζήτηση πάντως και ο συνομιλητής μου παρουσίαζε ΤΕΤΟΙΟ επιχείρημα απλά θα του έδινα το χέρι μου και θα παραδεχόμουν την ξεκάθαρη και πεντακάθαρη ήττα μου. Δηλαδή μετά από αυτό τί να πει ο οποιοσδήποτε στον tt7;

Three pointer
29-06-2012, 14:50
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ας πούμε είχε μητέρα Σέρβα, αλλά εφόσον o πατέρας του Μανουήλ Παλαιολόγος ήταν Έλληνας και μεγάλωσε στην Κων/πολη είναι Έλληνας και αυτός!!!

Απλά, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

DON
29-06-2012, 14:59
δεν έφυγα ρε με βλέπεις να έφυγα? απλά έκανα στην άκρη που λέμε...όταν τσακώνονται τα βουβάλια, τα βατράχια δεν χωράμε.

Dusan?!?! :p

x_osHc3YRaM

Πράκτωρ 000 παρακαλώ. Του Ίαν του Φλέμινγκ!

Dude
29-06-2012, 15:30
Όσο κι αν η Ιταλία έχει διαχρονικά πελάτη της τη Γερμανία, οι Γερμανοί ιστορικά είναι πιο πάνω... σε θέμα consistency στις μεγάλες διοργανώσεις, είτε Euro είτε Mundial (που είναι και η μεγαλύτερη). Τώρα τα υπόλοιπα με γερμανοποιήσεις και ιταλοποιήσεις, καθώς και με το πού γεννήθηκε ο καθένας, καλύτερα να τα αφήσουμε, γιατί έχει ξεφύγει το πράγμα διεθνώς με αυτό το πράγμα.

Να ένα ενδιαφέρον στατιστικό:

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/29/150106.jpg

deninho
29-06-2012, 15:45
Ιτάλια - ΙντερΝασιοναλΜανσαφτ 4-0

φιξντ

KonTaz
29-06-2012, 15:48
Dude τι λέει το στατιστικό?

napoli
29-06-2012, 15:59
τα γκολ ανά συμμετοχές που είχαν οι αναγραφόμενοι στα 21 χρόνια και 10 μήνες τους.

KonTaz
29-06-2012, 16:01
Γαμοκοπεί δηλαδή ο Μάρκος

napoli
29-06-2012, 16:04
Ο Μάριος.

stefanos
29-06-2012, 16:28
potato,patata...

Dude
29-06-2012, 16:29
Αυτό που είπε ο napoli. 4 τέρματα σε 17 παρουσίες ο Μάριο, που είναι καλύτερα από όλους που αναφέρονται στην αντίστοιχη ηλικία στη Σκουάντρα Ατζούρα.

KonTaz
29-06-2012, 16:30
Ο Μάριος.

Πες τον και έτσι

standby25
29-06-2012, 16:34
μην γελιομαστε δεν θα κανει καριερα με βαση το ταλεντο του
αλλα η Ευρωπη τον ευγνωμονει

lamar
29-06-2012, 16:44
Η εθνικότητα του πατέρα και ο τόπος ανατροφής μετρούν σε αυτές τις περιπτώσεις...


Μαλιστα!!! Αν δηλαδη εγω εχω γεννηθει στην Γερμανια, η μανα μου ειναι Γερμανιδα, και ο πατερας μου Ελληνας, τι ειμαι??? Γιατι αυτο που μετραει η καταγωγη του πατερα πανω απ ολα, με ξεπερασε...

@Dude Εννοειται οτι αυτη η κατασταση εχει ξεφυγει, απλως ολοι τωρα βρηκαν να μιλανε και εννοειται μονο για τους Γερμανους...

Ο Γκανεζος που χθες σκοραρε δυο γκολ και η ομαδα του κερδισε 2-1 ειναι ενας στους 18... Ο αλλος εχει Γερμανιδα μανα, αλλα ο πατερας του ειναι Ιταλος και εχει γεννηθει εκει, οποτε Ιταλαρα!!!
Αν κερδιζε η Γερμανια χθες με δυο γκολ το Κλοζε, σημερα θα ειχαμε, "ελα μωρε τους εσωσε ο Πολωνος" κτλ...

Οι Γερμανοι ομως που εχουν γεννηθει στη Γερμανια και εχουν τον ενα γονεα τους Γερμανο, ειναι Τουρκοι, Τυνησιοι, Γκανεζοι, Ισπανοι κτλ!!!

Οι Γαλλοι που εχουν γυρω στους 50 νατουραλιζε, ηταν Γαλλικες αποικιες ομως, οποτε Γαλλοι κι αυτοι... Γιατι??? Γιατι δεν παιζουν στη Γερμανια!!!

Οι Αγγλοι που εχουν ενα καρο Τζαμαικανους, απο την Σαντα Λουσια, και τη Δομινικανη Δημοκρατια, αγγλαρες και εκεινοι!!! Γιατι? Γιατι δεν παιζουν στην Γερμανια!!!

Ο Τσουκαχαρα μπροστα σε καποιους απο δω μεσα, ειναι αθλητης της πλακας!!!

Για να τελειωνουμε, εγω στο μυαλο μου εχω ξεχωρισει προ πολλου την πολιτικη απο τον αθλητισμο, αρα δεν με επηρρεαζει ποιος ή ποια ειναι πρωθυπουργος μιας χωρας... εγω επισης στο μυαλο μου, για ολα τα πραγματα εχω μια αποψη!!! Δεν κωλοτουμπιαζω με λιγα λογια, με παπαρολογιες, αναλογως τι με βολευει!!!

Οποιος πραγματικα θελει να μιλησουμε σοβαρα, εδω ειμαι...
Να ακουω μυθικα πραγματα, οπως μετραει η καταγωγη του πατερα πιο πολυ, και οτι ο αλλος ειναι ενας στους 18, χωρις να εχει σημασια οτι χωρις αυτον, γκολ θα εβαζαν σε τρια χρονια, και οτι επειδη η Ιταλια που εχει να παρει Euro 44!!! χρονια εχει πελατη τη Γερμανια, εχει πιο βαρια φανελα, ενω εγω καθομαι σαν τον μαλακα, και αραδιαζω ιστορικα στοιχεια, που ψαχνω καθε φορα να βρω γιατι θεωρω οτι η κουβεντα ειναι σοβαρη, λυπαμαι, αλλα δεν θα συνεχισω!!!

Ιταλαρα ο Μπαλοτελι, Αγγλαρα ο Ντεφοε και ο Γουελμπεκ, Γαλλος ο Καρεμπε και ο Ντεσαγι, Ισπανος ο Γκομες, Τυνησιος ο Κεντιρα και Γκανεζος ο Ζερομ Μποατεγκ!!!

Οτι πειτε!!!

johny b
29-06-2012, 17:25
Είναι ιστορικό γεγονός ότι η Ιταλία έχει την πιο διαχρονική εθνική φανέλλα αφού είναι η μόνη απ'τις δυο πρώτες μεγάλες εθνικές, μαζί με την Ουρουγουάη, που διακρίνεται σταθερά και ακόμα με κατακτήσεις και παρουσίες σε τελικούς.
Είναι ιστορικό γεγονός ότι η Ιταλία έχει νικήσει τη Γερμανία σε όλα τα μεγάλα μεταξύ τους παιχνίδια.
Και βέβαια είναι ιστορικό γεγονός ότι το Γερμανικό ποδόσφαιρο ως τοπ κλάσης παίχτες πέθανε μετά το 96, με εξαίρεση τερματοφύλακες ή δευτεράντζες (εν σχέσει με το παρελθόν) αστέρες τύπου Μπάλακ, και στράφηκε στη Γερμανοποίηση οποιουδήποτε ήξερε να κλωτσάει την μπάλα καλύτερα απ'τα παρόντα τσουρούκια γερμανικής καταγωγής και προέλευσης.

tt7
29-06-2012, 17:52
http://www.voanews.com/content/immigrants-thrive-on-germany-football-team-98359999/170086.html

Άρθρο από το Μουντιάλ του 2010.....

The German national soccer team's third-place finish in the World Cup has drawn much attention to the diverse nature of its members. Eleven of the 23 German players have immigrant roots - a record number that German leaders say shows success for integration. But critics say social gaps and tensions exist between immigrants and the country's ethnic German majority.

Germany claimed third-place at the 2010 World Cup with a winning goal by Sami Khedira, one of the many multi-cultural faces on the German national team.

Khedira, whose father is Tunisian, scored with an 82nd-minute header that completed Germany's 3-2 victory over Uruguay.

Ten other members of the German team are of foreign descent, with roots in Bosnia, Brazil, Ghana, Nigeria, Poland and Turkey. The team's diversity has won praise from German leaders as a model for the integration of the country's immigrant population.

Επίσης είναι ιστορικό γεγονός ότι σε 31 παιχνίδια έχει 15 νίκες η Ιταλία ενώ μόλις 7 η Γερμανία...Έχει παραπάνω Μουντιάλ, αλλά ντάξει μωρέ σιγά, το Euro είναι πιο σημαντική διοργάνωση γιατί η Γερμανία έχει παραπάνω κατακτήσεις...

isiah
29-06-2012, 18:13
Ένα αρκετά αξιόπιστο κριτήριο κατά τη γνώμη μου είναι το που ανδρώθηκε αθλητικά ο κάθε διεθνής. Ο Μπαλοτέλλι προφανώς δεν είναι Ιταλός όμως εκεί γεννήθηκε εκεί κλώτσησε το τόπι, Ιταλοί προπονητές με τη δική τους φιλοσοφία δούλεψαν το ταλέντο του άρα εύλογα η εθνική Ιταλίας θα καρπωθεί τα οφέλη. Εφόσον φυσικά αυτό επιθυμεί και ο παίχτης.
Όσο για το ποιά φανέλα είναι πιο βαριά...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αφήνω Γερμανούς και Ιταλούς να το βρουν, χεχε...

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για Οζίλ και γενικά για όλους τους "νατουραλιζέ" παίχτες.

Sixama
29-06-2012, 18:28
Δεν ξέρω ποιος έχει την πιο βαριά φανέλα, ξέρω όμως ότι αυτή η κριτική που γίνεται για τους Γερμανούς παίκτες, είναι εντελώς αβάσιμη και προσωπικά με έχει κουράσει...

Όλα τα παιδιά μεταναστών που παίζουν στην εθνική Γερμανίας, είναι γεννημένα στην Γερμανία, μεγάλωσαν στην Γερμανία, μιλούν την γερμανική γλώσσα και έμαθαν να παίζουν μπάλα στην Γερμανία. Έχουν προέλθει από την ποδοσφαιρική παραγωγική διαδικασία της Γερμανίας, η οποία λειτουργεί μια χαρά και εξακολουθεί να βγάζει παικταράδες. Πολλά εξ αυτών όπως ο Κεντίρα, ο Μπόατενγκ, ο Γκόμεζ είναι προϊόντα μεικτών γάμων, με τον ένα γονιό να είναι Γερμανός.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις δεν αποτελούν Γερμανοποιήσεις. Είναι εντελώς ατυχής ο χαρακτηρισμός αυτός. Εμένα τα πρώτα μου ξαδέρφια εδώ στην Αυστραλία, έχουν γεννηθεί σε αυτήν την χώρα και έχουν επισκεφτεί την χώρα καταγωγής των γονιών τους 3-4 φορές στην ζωή τους. Δεν είναι δηλαδή Αυστραλοί; Σε χώρες με μεγάλο αριθμό μεταναστών, είναι συχνά τέτοια φαινόμενα...

Με την ίδια λογική, ο Σκορτσιανίτης που έχει γεννηθεί στο Καμερούν από Αφρικανή μητέρα δεν είναι Έλληνας. Ή μήπως πιστεύει κανείς πως ο Μπράμος και ο Καλάθης είναι περισσότερο Έλληνες από όσο Γερμανοί είναι ο Οζίλ, ο Κεντίρα, ο Μπόατενγκ και ο Γκόμεζ;

Ένα αρκετά αξιόπιστο κριτήριο κατά τη γνώμη μου είναι το που ανδρώθηκε αθλητικά ο κάθε διεθνής. Ο Μπαλοτέλλι προφανώς δεν είναι Ιταλός όμως εκεί γεννήθηκε εκεί κλώτσησε το τόπι, Ιταλοί προπονητές με τη δική τους φιλοσοφία δούλεψαν το ταλέντο του άρα εύλογα η εθνική Ιταλίας θα καρπωθεί τα οφέλη. Εφόσον φυσικά αυτό επιθυμεί και ο παίχτης.
Όσο για το ποιά φανέλα είναι πιο βαριά...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αφήνω Γερμανούς και Ιταλούς να το βρουν, χεχε...

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για Οζίλ και γενικά για όλους τους "νατουραλιζέ" παίχτες.

Ο όρος νατουραλιζε δεν έχει να κάνει με την περίπτωση του Οζίλ...
Ο Οζίλ είναι Γερμανός πολίτης από την ώρα που γεννήθηκε.

Ομοίως με τον Μπαλοτέλι λοιπόν, ούτε ο Σκορτσιανίτης είναι Έλληνας...

johny b
29-06-2012, 18:30
Όχι δεν είναι και γι'αυτό πρέπει να αποκλειστούν απ'την εθνική ομάδα ο Μπράμος κι ο Καλάθης.

isiah
29-06-2012, 18:33
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η επιλογή να παίξουν είτε στη χώρα καταγωγής τους είτε στη χώρα που ανδρώθηκαν αθλητικά. Και δικαίωμα της κάθε εθνικής βέβαια να το δεχτεί ή όχι.

johny b
29-06-2012, 18:35
Δεν έχει λόγο ύπαρξης εθνική ομάδα άμα είναι να παίζει ο καθένας που δέχεται η ομοσπονδία. Πούλο Καλάθη-Μπράμο απ'την Εθνική μας ομάδα. Πούλο Τυνήσιοι και Τούρκοι απ'την ιστορική πρώην εθνική Γερμανίας.

lamar
29-06-2012, 18:35
Σε οσα ποστ εχεις κανει το μοναδικο ιστορικο γεγονος, ειναι αυτο που εχεις γραψει εκατο φορες. Οτι η Ιταλια εχει διπλασιες νικες απο την Γερμανια στα μεταξυ τους!!! Σωστο!!!

Οτι η Ιταλια στο πρωτο μουντιαλ που πηρε ειχε μεσα τεσσερις Αργεντινους που ειχαν ηδη αγωνιστει με την μπιανκοσελεστε, δεν το χεις αναφερει πουθενα...!!!

Οτι τα δυο πρωτα μουντιαλ της Ιταλιας ηταν με την μορφη νοκ αουτ, δηλαδη αγωνας μια κι εξω, ουτε αυτο το ανεφερες, δηλαδη οι χωρες εκτος Ευρωπης εκαναν καποιες χιλιαδες χιλιομετρα για να παιξουν μια φορα !!! Το οτι σε αυτα τα μουντιαλ πηγαινε οποιος ηθελε και οχι μεσω προκριματικων οι καλυτεροι, ουτε αυτο το ανεφερες... Δηλαδη η καλυτερη ομαδα του κοσμου εκεινη την εποχη η Ουρουγουαη δεν πηγε λογω υπερογκου κοστους του ταξιδιου. Στο μουντιαλ του 1938 συμμετειχαν οι Δυτικες Ινδιες και η Κουβα!!! Μυθικα μουντιαλ!!!

Και ναι το Γιουρο ειναι δυσκολοτερη διοργανωση απο το Μουντιαλ, και δεν το λεω επειδη η Γερμανια εχει παραπανω κατακτησεις γιατι και μουντιαλ 3 εχει παρει, δεν ειναι λιγα...

Το λεω γιατι το ΕURO ξεκινησε το 1960, αρα μεταπολεμικα, με πολλες χωρες να συμμετεχουν σε προκριματικους αγωνες για να προκριθουν στα τελικα, αρα υπηρχε μεγαλυτερος ανταγωνισμος, και επειδη απο οτι ειδες, οι ευρωπαικες χωρες ειναι αυτες που εχουν κατακτησει τα περισσοτερα μουντιαλ, και επειδη εχουν την μεριδα του λεοντος σε συμμετοχες στα ημιτελικα, με τρεις ακομα και τεσσερις στις τεσσερις ομαδες!!!

Εγω δεν λεω απο ποια χωρα ειναι ο καθενας κατα το δοκουν!!!
Εχω πει κατ επαναληψη οτι αν εχεις γεννηθει σε μια χωρα χ και ο ενας γονεας ειναι απο τη χωρα χ, τοτε εισαι απο την χ!!!
Εγω δεν ειπα το ανυπερβλητο οτι η καταγωγη του πατερα ειναι πιο ισχυρη απο της μανας...

Για το βαρος της φανελας δεν παιζουν ρολο μονο οι κατακτησεις...

Η Γερμανια εχει 12 συμμετοχες σε τετραδα μουντιαλ, η Ιταλια 8!!!

Η Γερμανια εχει 7 συμμετοχες σε τετραδα Euro, η Ιταλια 4!!!

H Ιταλια δεν εχει καταφερει να προκριθει σε πεντε διοργανωσεις, η Γερμανια μολις σε μια..

Δηλαδη η Γερμανια με τους τσουρουκαδες τους ξυλοκοπους κτλ, εχει συνολικα περισσοτερες κατακτησεις διεθνων διοργανωσεων απο την Ιταλια, εχει συνολικα περισσοτερες παρουσιες σε ημιτελικα και τελικους και των δυο διοργανωσεων, και δεν εχει 44 χρονια να παρει εναν απο τους δυο τιτλους. Και μεταπολεμικα, τοτε που ξεκινησε πραγματικα να παιζεται το αθλημα παγκοσμιως, εχει παραπανω τιτλους σε ολα περισσοτερους τελικους, ημιτελικους σε ολα...

Αν ηταν να παιζουν ρολο μονο οι κατακτησεις τοτε πανευρωπαικα η Ιταλια ειναι αναλογου επιπεδου με Ελλαδα και Δανια!!! Δεν ειναι ομως!!!

isiah
29-06-2012, 18:40
Δεν έχει λόγο ύπαρξης εθνική ομάδα άμα είναι να παίζει ο καθένας που δέχεται η ομοσπονδία. Πούλο Καλάθη-Μπράμο απ'την Εθνική μας ομάδα. Πούλο Τυνήσιοι και Τούρκοι απ'την ιστορική πρώην εθνική Γερμανίας.

Έχει μιά χαρά νόημα αρκεί να προσδιορίσουμε τι εστί εθνική. Για μένα περιλαμβάνει και την εθνικότητα αλλά και το όποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα διαθέτει. Καλώς παίζει ο Καλάθης και οι υπόλοιποι στην εθνική αφού αυτήν επέλεξαν αλλά δε θα ήταν προδότες αν αγωνιζόντουσαν με τις ΗΠΑ (ανέφικτο αλλά λέμε τώρα). Παίρνει μια απόφαση ο αθλητής άπαξ και τέλος.

isiah
29-06-2012, 18:43
"Ο όρος νατουραλιζε δεν έχει να κάνει με την περίπτωση του Οζίλ...
Ο Οζίλ είναι Γερμανός πολίτης από την ώρα που γεννήθηκε."

Λάθος ο όρος που χρησιμοποιήσα, εννοώ προφανώς αυτούς που έχουν και άλλη καταγωγή από την εθνική που παίζουν

angelman
29-06-2012, 18:54
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/309349_10150916970621840_784648178_n.jpg

stefanos
29-06-2012, 21:12
Με υβριστικά σχόλια αναφέρθηκαν στο επιθετικό δίδυμο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας οι παρουσιαστές του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD ύστερα από την ήττα της εθνικής ομάδας της χώρας τους που άφησε τη Γερμανία με τη χαρά του τελικού του Euro 2012.
Ο Reinhold Beckmann, σχολιάζοντας για το ARD τον διπλό σκόρερ Mario Balotelli και τον συμπαίκτη του στην ιταλική επίθεση Antonio Cassano, τους αποκάλεσε "αδέσποτα κοπρόσκυλα".
Ο Mehmet Scholl ήθελε να υπερβεί σε "κομπλιμέντα" τον συμπαρουσιαστή του και έκανε λόγο για "άτομα που χρήζουν ειδικής νοσηλευτικής φροντίδας".
Τα σχόλια των δύο παρουσιαστών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν ξεσηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων και σε γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.
Oι ελβετικές ιστοσελίδες "sport.ch" και "blick.ch" θεωρούν καλύτερη λύση να παραιτηθούν και οι δύο δημοσιογράφοι - σχολιαστές.

johny b
29-06-2012, 21:14
Δεν έχει λόγο ύπαρξης εθνική ομάδα άμα είναι να παίζει ο καθένας που δέχεται η ομοσπονδία. Πούλο Καλάθη-Μπράμο απ'την Εθνική μας ομάδα. Πούλο Τυνήσιοι και Τούρκοι απ'την ιστορική πρώην εθνική Γερμανίας.

Έχει μιά χαρά νόημα αρκεί να προσδιορίσουμε τι εστί εθνική. Για μένα περιλαμβάνει και την εθνικότητα αλλά και το όποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα διαθέτει. Καλώς παίζει ο Καλάθης και οι υπόλοιποι στην εθνική αφού αυτήν επέλεξαν αλλά δε θα ήταν προδότες αν αγωνιζόντουσαν με τις ΗΠΑ (ανέφικτο αλλά λέμε τώρα). Παίρνει μια απόφαση ο αθλητής άπαξ και τέλος.

Δεν είναι απόφαση του αθλητή το τί είναι. Ο Καλάθης είναι αμερικάνος 100% σε όλα του. Μόνο το σουτ του θυμίζει Έλληνα.

stefanos
29-06-2012, 21:19
http://www.sport24.gr/football/Euro/article1835258.ece/BINARY/w460/foto4.jpg

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
29-06-2012, 21:37
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394640_402957399756926_1772127245_n.jpg

isiah
29-06-2012, 21:42
Δεν είναι απόφαση του αθλητή το τί είναι. Ο Καλάθης είναι αμερικάνος 100% σε όλα του. Μόνο το σουτ του θυμίζει Έλληνα.
Και ποιανού είναι απόφαση? Αν η καταγωγή σου είναι Χ ή αν διδάχθηκες το μπάσκετ στην Χ χώρα από μικρός δικαιούσαι να παίξεις στην εθνική της κατά τη γνώμη μου. Νόημα δεν έχουν οι "μεταγραφές" τύπου Μακαλεμπ κτλ μόνο.

stefanos
29-06-2012, 21:45
http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/06/29/210851.jpg

johny b
29-06-2012, 21:45
Ο Νικ Καλάθης δε μιλάει γρι ελληνικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα αν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Ούτε τα προσχήματα δηλαδή.

isiah
29-06-2012, 21:53
Ο Νικ Καλάθης δε μιλάει γρι ελληνικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα αν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Ούτε τα προσχήματα δηλαδή.
Καλά πάμε σε πολύ βαθιά νερά τώρα για το τι είναι Έλληνας ή Ιταλός ή οτιδήποτε και πως προσδιορίζεται η εθνική ταυτότητα. Και φοβάμαι ότι δε θα συμφωνήσουμε, χεχε

johny b
29-06-2012, 22:00
Ο Νικ Καλάθης δε μιλάει γρι ελληνικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα αν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Ούτε τα προσχήματα δηλαδή.
Καλά πάμε σε πολύ βαθιά νερά τώρα για το τι είναι Έλληνας ή Ιταλός ή οτιδήποτε και πως προσδιορίζεται η εθνική ταυτότητα. Και φοβάμαι ότι δε θα συμφωνήσουμε, χεχε

Ρηχότερο νερό απ'τη γλώσσα για την εθνικότητα δεν υπάρχει. Ούτε μπρατσάκια δε χρειάζονται. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας είναι η γλώσσα.

pl@yer
29-06-2012, 22:01
Ο κάθε Μπαλοτέλι ή Οζίλ που έχου ζήσει χρόνια σε μία άλλη πατρίαδα έχουν ''δικαίωμα'' να την εκπροσωπήσουν....

Αυτά τα τύπου Μακάλεμπ είναι απαράδεκτα.....Παίξε για την ομάδα μας να πάρεις διαβατηριο να μην πιάνεις θέση ξένου..ΟΚΚΚ..

Αν δεν κάνω λάθος η Ελλάδα και η Σερβία και άντε κανα δυο ακόμα ήταν οι μόνες ομάδες στο προηγούμενο Ευρομπάσκετ οπου δεν έιχαν νατουραλιζέ παίκτη..

isiah
29-06-2012, 22:04
Ρηχότερο νερό απ'τη γλώσσα για την εθνικότητα δεν υπάρχει. Ούτε μπρατσάκια δε χρειάζονται. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας είναι η γλώσσα.
Και μετά βαθαίνει ανάλογα με το πόσο καλά τη μιλάς και τη συντάσσεις ?

johny b
29-06-2012, 22:08
Ρηχότερο νερό απ'τη γλώσσα για την εθνικότητα δεν υπάρχει. Ούτε μπρατσάκια δε χρειάζονται. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας είναι η γλώσσα.
Και μετά βαθαίνει ανάλογα με το πόσο καλά τη μιλάς και τη συντάσσεις ?

Πλαταίνει κιόλας. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας η γλώσσα.

isiah
29-06-2012, 22:13
Πλαταίνει κιόλας. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας η γλώσσα.
Τα σύνορα και η μορφολογία του κόσμου έχουν ανοίξει σε τρομακτικό βαθμό για να επιμένεις σε τέτοια στερεότυπα. Συν ότι η γλώσσα είναι κάτι που μαθαίνεται.

johny b
29-06-2012, 22:34
Πλαταίνει κιόλας. Νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας η γλώσσα.
Τα σύνορα και η μορφολογία του κόσμου έχουν ανοίξει σε τρομακτικό βαθμό για να επιμένεις σε τέτοια στερεότυπα. Συν ότι η γλώσσα είναι κάτι που μαθαίνεται.

Να τη μάθει τότε. Για όσο καιρό υπάρχει η περίπτωση να τον πλησιάσει κανένας Ελληνομαθής αλλοδαπός δημοσιογράφος και να τον ρωτήσει "τί κάνεις;" κι ο κομπάτριοτ να απαντήσει "άη ντοντ αντερστάντ" θα μου επιτρέψεις να το εξαιρετικά γελοίο να αγωνίζεται με την Ελληνική Εθνική ομάδα στερεοτυπικά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερο πλέη μέηκερ.
Πάντως έχεις ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Θεωρητικά με το άνοιγμα των συνόρων και της μορφολογίας του κόσμου μπορεί ένας που γράφει αποκλειστικά Τούρκικα να γίνει εθνικός ποιητής της Κίνας.

isiah
29-06-2012, 22:40
Να τη μάθει τότε. Για όσο καιρό υπάρχει η περίπτωση να τον πλησιάσει κανένας Ελληνομαθής αλλοδαπός δημοσιογράφος και να τον ρωτήσει "τί κάνεις;" κι ο κομπάτριοτ να απαντήσει "άη ντοντ αντερστάντ" θα μου επιτρέψεις να το εξαιρετικά γελοίο να αγωνίζεται με την Ελληνική Εθνική ομάδα στερεοτυπικά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερο πλέη μέηκερ.
Πάντως έχεις ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Θεωρητικά με το άνοιγμα των συνόρων και της μορφολογίας του κόσμου μπορεί ένας που γράφει αποκλειστικά Τούρκικα να γίνει εθνικός ποιητής της Κίνας.
Μπορείς να προσεγγίσεις ένα έθνος μέσω πολλών στοιχείων. Ένα από αυτά είναι βεβαίως και η γλώσσα, όχι το μόνο όμως. Γενικά μιλάω όχι μόνο για τον Καλάθη. Όσο για το τελευταίο σχόλιο, ναι πιστεύω ότι ο Λόρδος Βύρων ήταν πολύ πιο "έλληνας" από πολλούς συναδέλφους του.

johny b
29-06-2012, 22:53
Να τη μάθει τότε. Για όσο καιρό υπάρχει η περίπτωση να τον πλησιάσει κανένας Ελληνομαθής αλλοδαπός δημοσιογράφος και να τον ρωτήσει "τί κάνεις;" κι ο κομπάτριοτ να απαντήσει "άη ντοντ αντερστάντ" θα μου επιτρέψεις να το εξαιρετικά γελοίο να αγωνίζεται με την Ελληνική Εθνική ομάδα στερεοτυπικά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερο πλέη μέηκερ.
Πάντως έχεις ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Θεωρητικά με το άνοιγμα των συνόρων και της μορφολογίας του κόσμου μπορεί ένας που γράφει αποκλειστικά Τούρκικα να γίνει εθνικός ποιητής της Κίνας.
Μπορείς να προσεγγίσεις ένα έθνος μέσω πολλών στοιχείων. Ένα από αυτά είναι βεβαίως και η γλώσσα, όχι το μόνο όμως. Γενικά μιλάω όχι μόνο για τον Καλάθη. Όσο για το τελευταίο σχόλιο, ναι πιστεύω ότι ο Λόρδος Βύρων ήταν πολύ πιο "έλληνας" από πολλούς συναδέλφους του.

1. Σε οποιαδήποτε επιστήμη κωδικοποιεί φύλλα και εθνικότητες (αρχαιολογία, ιστοριογραφία, λογοτεχνία κτλ κτλ κτλ), σε οποιοδήποτε κράτος υπάρχουν κριτήρια λήψης υπηκοότητας (εξετάσεις πχ), σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου προσπαθούν να μαντέψουν τί είναι οι τουρίστες που μιλάνε δίπλα νούμερο ένα κριτήριο εθνικότητας είναι η γλώσσα. Όχι το μόνο, το πρώτο απλά.
2. Έλληνας δεν θα πει πατριώτης. Θα πει Έλληνας. Αυτός που συγκεντρώνει για τους υπόλοιπους Χόμο Σάπιενς τα στοιχεία που αυτομάτως τον κατηγοριοποιούν εκεί. Κι ο Πήλιο Γούσης Έλληνας ήταν κι ο Εφιάλτης κι ο Στράτος Αποστολάκης.
3. Ο Λόρδος Βύρωνας ήταν πολύ πιο Έλληνας στο ζήτημα του αγώνα από άλλους ως συνείδηση, ως εθνικότητα όμως ήταν Εγγλέζος. Και για να σε πάω στο τελευταίο σχόλιο σκέψου το σκηνικό να τραγουδούσε ο Καραγκούνης στο Γιούρο εθνικό ύμνο με στίχους
Φρομ δι μπόουνς τέκεν άουτ
δι σέηκεντ οφ δι Γκρικς
εντ ας φερστ μπρέηβ
χαλόου όου χαλόου
φρίντομ
Σε ποίηση Λόρδου Βύρωνος και μουσική Άντριου Λόηντ Βέμπερ.

isiah
29-06-2012, 23:10
Όχι το μόνο, το πρώτο, το άμεσα αντιληπτό. Μαζί σου. Αν δεν το πληρείς δεν σημαίνει ότι δεν είσαι Έλληνας αλλά κυρίως ότι δεν έχεις δικαίωμα να αγωνιστείς με τα χρώματά της Ελλάδας από οποιοδήποτε μετερίζι. Δηλαδή το χρυσό του Δήμα το '92 δεν ήταν ελληνικό αλλά το '96 που είχε κουτσομάθει τη γλώσσα και τον ύμνο ήταν?
Εν πάση περιπτώσει εγώ θεωρώ ότι τα κριτήρια για να παίξει κάποιος στην εθνική μιας χώρας είναι δύο : ή να έχει αποδεδειγμένα καταγωγή από αυτήν ή να έχει μάθει το άθλημα σε αυτή την χώρα. Και φυσικά αυτά να συνδυάζονται με το "θέλω" του αθλητή. Εσύ θεωρείς ότι πρέπει να μιλάει τη γλώσσα της πρωταρχικά.

tt7
29-06-2012, 23:19
Τα κριτήρια που καθορίζουν το έθνος και την εθνικότητα τα έχει ορίσει ο Ηρόδοτος πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια.....

«όμοιο αίμα και όμοια γλώσσα έχουν οι Έλληνες και τους ίδιους ναούς θεών και θυσίες κάνουν κοινές και τα ήθη τους μοιάζουν»

Αυτο ισχύει για όλους τους λαούς...

@Lamar

Δεν είπα ποτέ ότι η εθνικότητα του πατέρα είναι πάνω από της μητέρας...

Είπα ότι στην περίπτωση του Μοντολίβο η εθνικότητα του πατέρα και ο τόπος ανατρόφής μετρούν περισσότερο...Δλδ είναι Ιταλός καθώς έχει πατέρα Ιταλό και μεγάλωσε στην Ιταλία....

Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη και την έχω εκφράσει και σε προηγούμενα ποστ....Όταν ένα παιδί έχει γονείς από διαφορετική χώρα και μεγαλώνει στην χώρα του ενός από τους δύο κατά κανόνα αισθάνεται και θεωρείται την εθνικότητα της χώρας που μεγάλωσε!!! Που είναι η κωλοτούμπα λοιπόν????

Αν όμως έχει γονείς από την ίδια χώρα και μεγαλώσει σε μία άλλη....Πχ να πάνε οι γονείς μετανάστες κάπου, τότε άσχετα από την υπηκοότητα που θα πάρει ΕΘΝΙΚΑ χαρακτηρίζεται από την εθνικοτητα των γονέων του..Είναι στο αίμα του πως να το κάνουμε...

Στα της Ιταλίας τώρα και τα προπολεμικά Μουντιάλ...

Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή τώρα να της τα ακυρώσουμε, επειδή ο τρόπος διεξαγωγής ήταν διαφορετικός??? Έτσι ήταν το σύστημα τότε και με αυτό το σύστημα το πήραν και άλλες χώρες...

O Μεάτσα, ο παίκτης σύμβολο και ηγέτης της, ήταν Ιταλός.

Οι υπόλοιποι που αναφέρεις ήταν οι λεγόμενοι Oriundi...Παιδιά Ιταλών μεταναστών της Αργεντινής που επέστρεψαν για να παίξουν στην Εθνική Ιταλίας...Το ότι είχαν παίξει με την Αργεντινή δεν λέει τπτ...Δεν ίσχυε ο κανονισμός τότε...

Γι αυτό άλλωστε είχαν ήδη την Ιταλική υπηκοότητα...Αυτό συνέβαινε με πολλούς Ιταλούς στην Αργεντινή καθώς μπορεί να ειπωθεί ότι η Ιταλία υπήρξε η μητρόπολη και η Αργεντινή η αποικία....

Δηλαδή εάν δεν ίσχυε και τώρα ο κανονισμός και ο Οζίλ έπαιζε με τους Τούρκους θα το θεωρούσες κάτι το τρομερό ????????

redglove
29-06-2012, 23:38
Στοίχημα όλη την περιουσία μου ότι μέχρι τη σελίδα 100 θα έχουμε συζητήσει για τον Χίτλερ.

lamar
30-06-2012, 02:22
Δηλαδή εάν δεν ίσχυε και τώρα ο κανονισμός και ο Οζίλ έπαιζε με τους Τούρκους θα το θεωρούσες κάτι το τρομερό ????????

Εννοειται ρε μαν, τι ειναι οι εθνικες? Συλλογοι να κανουν μετεγγραφες???

Απαξ κι επαιξες με μια εθνικη τελειωσες!!! Τι να σε κανω ρε μεγαλε Χατζηπαναγη? Επαιξε με τη Σοβιετικη Ενωση??? Αντιο Εθνικη Ελλαδος!!!

Παντως οι συγκεκριμενοι Oriundo, μονο παιδια Ιταλων μεταναστων δεν ηταν!!! Αν δεις την λιστα, θα γελας δεκα μερες!!! Πρωτος πρωτος ο Ζοζε Ζοαο Αλταφινι!!! Κλαιω...

Επισης, οση σχεση εχω εγω με την Νεα Ζηλανδια, αλλη τοσο εχει και η Αργεντινη με την Ιταλια!!! Καμια!!!

tt7
30-06-2012, 02:32
Επισης, οση σχεση εχω εγω με την Νεα Ζηλανδια, αλλη τοσο εχει και η Αργεντινη με την Ιταλια!!! Καμια!!!

Παρ'όλο που δεν είναι αξιόπιστη 100% σε ορισμένα θέματα εδώ τα λέει καλά!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Argentine

lamar
30-06-2012, 02:38
Aν και εχω διαβασει την ιστορια τους γιατι τους πηγαινω σαν λαο, οφειλω να ομολογησω οτι αυτο δεν το ηξερα...

Μea Culpa λοιπον!!!

Sixama
30-06-2012, 09:21
Δεν είπα ποτέ ότι η εθνικότητα του πατέρα είναι πάνω από της μητέρας...

Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη και την έχω εκφράσει και σε προηγούμενα ποστ....Όταν ένα παιδί έχει γονείς από διαφορετική χώρα και μεγαλώνει στην χώρα του ενός από τους δύο κατά κανόνα αισθάνεται και θεωρείται την εθνικότητα της χώρας που μεγάλωσε!!! Που είναι η κωλοτούμπα λοιπόν????

Αν όμως έχει γονείς από την ίδια χώρα και μεγαλώσει σε μία άλλη....Πχ να πάνε οι γονείς μετανάστες κάπου, τότε άσχετα από την υπηκοότητα που θα πάρει ΕΘΝΙΚΑ χαρακτηρίζεται από την εθνικοτητα των γονέων του..Είναι στο αίμα του πως να το κάνουμε...

Δηλαδή εάν δεν ίσχυε και τώρα ο κανονισμός και ο Οζίλ έπαιζε με τους Τούρκους θα το θεωρούσες κάτι το τρομερό ????????

Πάνω κάτω συμφωνώ με τα κριτήρια που βάζεις για την εθνικότητα. Φυσικά πάνω από το αίμα και οτιδήποτε άλλο που αναφέρεται σε φαινοτυπικά χαρακτηριστικά, μετράει το πως αισθάνεται ο καθένας. Αν π.χ. εγώ αισθάνομαι Έλληνας ενώ οι γονείς μου είναι Ρουμάνοι μετανάστες, τότε είμαι Έλληνας. Επίσης, υπάρχουν και άνθρωποι που αισθάνονται πως έχουν δύο πατρίδες. Δεν είναι περίεργο και ούτε κακό να υπάρχει αυτή η αντίληψη. Είναι 100% ανθρώπινο.

Με τα κριτήρια που θέτεις, οι Κεντίρα, Μπόατενγκ, Γκόμες, και Κλόζε είναι μια χαρά Γερμανοί. Ο δε Οζίλ είναι τρίτης γενιάς μετανάστης. Οι παππούδες του μετανάστευσαν στη Γερμανία ενώ οι γονείς του μεγάλωσαν εκεί. Αμφιβάλλω αν μιλάει καν Τουρκικά. Θυμάμαι πως ο ίδιος είχε επιλέξει να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας παρόλο που οι Τούρκοι τον είχαν πλησιάσει. Αν έπαιζε ο Οζίλ στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, θα ήταν περίπτωση αντίστοιχη με του Μπράμου και του Καλάθη.

Οι περιπτώσεις λοιπόν της γερμανικής εθνικής ομάδας έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται με περίπτωσεις "μισθοφόρων" όπως ο Μακ Κάλεμπ.

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
30-06-2012, 22:27
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396722_10150941080607851_755447033_n.jpg

johny b
30-06-2012, 22:30
Ωχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα;χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Στο κατηχητικό

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
30-06-2012, 22:50
http://www.ilyke.net/uploads/2012/06/29/sub/5619-large-5619-4633368_700b.jpg

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
01-07-2012, 11:17
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582661_390931180953908_224458743_n.jpg

D.Rivers
01-07-2012, 12:30
Για όσους κάποτε έπαιζαν ή έβλεπαν Pokemon, δε σας θυμίζει λίγο Machoke?? :D

http://images.wikia.com/pokemon/images/c/ca/Machoke.png

angelman
01-07-2012, 23:54
ΒΙΑΣΜΟΣ

marinos
01-07-2012, 23:58
Ντάξει γατάκια ισπανοί ήταν καλό το φαρμακάκι;;;

angelman
02-07-2012, 00:22
βγηκαν οι αποδοσεις για πρωτο σκορερ στο Εuro απ οτι βλεπω.αφου λειπει ο Βιγια που μας παει σταθερα ταμειο 4 χρονια τωρα λεω θα παιξω Γκομεζ(8,00), και να ρισκαρω στον παλ-Τορες(18,00) και στον Μιλλερ (20,0)

α και επισης ελπιζω ν ακολουθησατε τον μεγαλο γκουρου

napoli
02-07-2012, 00:35
βγηκαν οι αποδοσεις για πρωτο σκορερ στο Εuro απ οτι βλεπω.αφου λειπει ο Βιγια που μας παει σταθερα ταμειο 4 χρονια τωρα λεω θα παιξω Γκομεζ(8,00), και να ρισκαρω στον παλ-Τορες(18,00) και στον Μιλλερ (20,0)

α και επισης ελπιζω ν ακολουθησατε τον μεγαλο γκουρου

6 παίχτες ισοβαθμήσανε στα 3 γκολ! για όλους πληρώνει??

angelman
02-07-2012, 00:45
η χρυση μπαλα πηγε στο Τορες που τα εβαλε παιζοντας λιγοτερα λεπτα απ ολους αρα λογικα πληρωνει μονο ο Τορες

edit:λαθος τελικα απ το βλεπω στο site τους πληρωνουν ολοι αλλα με μειωμενες αποδοσεις

tt7
02-07-2012, 00:52
Την Ισπανία μου μέσα...Πόσο καιρό θα τους τρώμε στην μάπα???
1 αναγκαστική αλλαγή Η Ιταλία και μία τρίτη αλλαγή που βγήκε off μετά από δύο λεπτα!!! Δεν την πήγε τπτ σήμερα....

Από την άλλη επιβλητική εμφάνιση για τους σιχαμένους!!!! Και έρχεται και Ολυμπιάδα στο μπάσκετ γαμώ το μου, ελπίζω να φάνε καμμιά κατραπακιά εκεί να χαρούμε οι haters!!!!!....Χαχαχα.

marinos
02-07-2012, 00:54
Την Ισπανία μου μέσα...Πόσο καιρό θα τους τρώμε στην μάπα???
1 αναγκαστική αλλαγή Η Ιταλία και μία τρίτη αλλαγή που βγήκε off μετά από δύο λεπτα!!! Δεν την πήγε τπτ σήμερα....

Από την άλλη επιβλητική εμφάνιση για τους σιχαμένους!!!! Και έρχεται και Ολυμπιάδα στο μπάσκετ γαμώ το μου, ελπίζω να φάνε καμμιά κατραπακιά εκεί να χαρούμε οι haters!!!!!....Χαχαχα.
Αν δεν αρχίσει εντατικούς ελέγχους η Wada για πολύ καιρό φίλε ττ7...για πολύ καιρό...:(

Eleni7
02-07-2012, 01:12
Ευτυχως δεν το ειδα.Θα ηταν οτι χειροτερο για το στομαχι μου.....


ΥΓ.2-0 μεχρι το 80φευγα με τους αλλους να εχουν παραδοθει και να παιζουν με 10.Τι κανει μια ομαδα που θελει να λεγεται μεγαλη;Παιζει σκυλιασμενα για να βαλει αλλα 2.Ροδα ειναι και γυριζει,που θα παει.....

Djole11
02-07-2012, 01:14
Aπόλαυση είναι οι άτιμοι ..

DON
02-07-2012, 01:22
να κλείσω τα του τόπικ απο εμένα, με ένα άστοδιάολο στους Ισπανούς, με ένα τεράστιο σεβασμό στους Ιταλούς και μια μικρή παρέμβαση στα γερμανοιταλικά που λέγατε.

lamar έχεις 101% δίκιο για το ότι η γερμανία είναι μεγαλύτερη-πιο βαριά φανέλα παρόλο που είναι ψιλοπελάτες των ιταλών. έχεις 101% δίκιο για τα θέματα εθνικότητας. Αλλά σε παρακαλώ μέσα στα δίκια σου, μην τα χάνεις απαξιώνοντας οποιοδήποτε τίτλο. αυτό με το "πως τα πήρανε οι ιταλοί τα μουντιάλ" μου θύμισε λίγο των βάζελων "πως παίρνατε τα πρωταθλήματα παλιά".

Presvis
02-07-2012, 01:22
Αν δεν αρχίσει εντατικούς ελέγχους η Wada για πολύ καιρό φίλε ττ7...για πολύ καιρό...:(

Όσα δεν φτάνει η αλεπού... λέει ο σοφός λαός. Φαντάζομαι ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι την βγάζουν ΜΟΝΟ με πορτοκαλαδίτσα και ζεστό τσαγάκι τον κρύο χειμώνα... Καθαρά βαζέλικη δικαιολογία και νοοτροπία. Τόσο κακό είναι μια φορά να παραδεχτούμε την ανωτερότητα του αντιπάλου μας???...

DON
02-07-2012, 01:26
πέστα αυτά στον αμπιντάλ, τον πιτ μάικλ τον χάρκε τον πουέρτα και τα άλλα παιδιά.

angelman
02-07-2012, 01:28
πραγματικα εγω αυτην την λογικη οτι και καλα πρεπει να "σεβεσαι" τον αντιπαλο και να του χαριζεσαι ποτε δεν την καταλαβενα.δηλαδη αμα το ματς εληγε 2-0 αντι 4-0 θα αλλαζε κατι.ηταν τοσο ξεκαθαρη η εικονα του παιχνιδιου και τοσο ισοπεδωτική η Ισπανια που δεν παιζει καν ρολο το σκορ.απλα τωρα εχουνε να λενε οτι εχουν και την μεγαλυτερη νικη σε τελικους Euro

marinos
02-07-2012, 01:30
@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες,μην πω για τον 32-33χρονο
Τσάβι που παίζει 7-8 χρόνια γεμάτα,ομοίως και Ινιέστα.Τέλος πάντων εγώ δεν αντιλέγω,ήταν πράγματι πολύ καλύτερη ομάδα.Αλλά ρε πρέσβη παίζεις με μια ομάδα που έχει πάρει 4 μουντιάλ,έχει 2 παίκτες θρύλους.Και αυτή η ομάδα είναι κουρασμε΄νη,έχει κάνει 3 αλλαγές,παίζει με 10 παίκτες,δεν σε προκάλεσε ποτέ καθόλη τη διάρκεια του Euro και τώρα είναι παραδομένη και παρακαλά να τελειώσει ο αγώνας.Αν θες να εμπνέεις σεβασμό,πρώτα πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου.Αντ'αυτού εσύ θέλεις να τον διασύρεις.Ε με αυτή τη νοοτροπία η Ισπανία στο μυαλό μας θα είναι loser μια ζωή!

Presvis
02-07-2012, 01:32
πέστα αυτά στον αμπιντάλ, τον πιτ μάικλ τον χάρκε τον πουέρτα και τα άλλα παιδιά.
Ολα μαόλα τα τοπ κλαμπ στον κόσμο, παίζουν με τους ίδιους ακριβώς "κανόνες". Ο αγαπημένος σου Ρονάλντο π.χ. πως τρέχει σε παρόμοιες ταχύτητες? Σε αυτούς που έγραψες, ξέχασες να αναφέρεις να το πώ και στον Φέχερ, τον Ιταλό πιτσιρικά, τον Φοέ κ.τ.λ. Τι? Αυτοί δεν έπαιζαν στην "κακιά" Ισπανία και δεν δεν μετράνε???...

DON
02-07-2012, 01:34
ε διαφωνούμε εδώ τι να κάνουμε τώρα. κάποτε οι ιταλοί ήτανε οι τωρινοί ισπανοί, τώρα είναι οι ισπανοί. όχι μόνο στην μπάλα. ΣΕ ΟΛΑ τα σπορ. βαριέμαι αν μπω σε αυτήν την κουβέντα, όποιος θέλει να δει βλέπει, όποιος δεν θέλει να δεις ας μην δει. εγώ δεν θα πω καν για μπάλα. θα βάλω μια φωτό και ένα βίντεο :

http://www.cbc.ca/gfx/images/sports/photos/2011/05/26/contador-alberto-110522.jpg

PA4R1IJzXps

Presvis
02-07-2012, 01:40
@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες,μην πω για τον 32-33χρονο
Τσάβι που παίζει 7-8 χρόνια γεμάτα,ομοίως και Ινιέστα.Τέλος πάντων εγώ δεν αντιλέγω,ήταν πράγματι πολύ καλύτερη ομάδα.Αλλά ρε πρέσβη παίζεις με μια ομάδα που έχει πάρει 4 μουντιάλ,έχει 2 παίκτες θρύλους.Και αυτή η ομάδα είναι κουρασμε΄νη,έχει κάνει 3 αλλαγές,παίζει με 10 παίκτες,δεν σε προκάλεσε ποτέ καθόλη τη διάρκεια του Euro και τώρα είναι παραδομένη και παρακαλά να τελειώσει ο αγώνας.Αν θες να εμπνέεις σεβασμό,πρώτα πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου.Αντ'αυτού εσύ θέλεις να τον διασύρεις.Ε με αυτή τη νοοτροπία η Ισπανία στο μυαλό μας θα είναι loser μια ζωή!
Για το 1ο σκέλος το ίδιο που απάντησα και στον DON συν μία επισήμανση. Το παιχνίδι των Ισπανών είναι τέτοιο, με τις πάσες μέχρι αηδίας, που βοηθά περισσότερο στην συντήρηση δυνάμεων μέσα στο μάτς. Οσο το 2ο, είναι τουλάχιστων αστεία να λέγονται τέτοια πράγματα. Ποιος ο σκοπός του ποδοσφαίρου και τι ζητάμε εμείς οι θεατές βλέποντας έναν αγώνα? Να μπούν όσο το δυνατών πιο πολλά γκόλ. Οπότε που το μεμτό? Γιατί έχω την εντύπωση όμως οτι αν το έκανε αυτό η Ιταλία σή,ερα, δεν θα σας ενοχλούσε καθόλου? Μην αφήνετε την πίκρα σας και την αντιπάθεια σας προς μια ομάδα να σας παρασείρει...

isiah
02-07-2012, 01:53
Κλάση και ντόπινγκ δεν είναι ασυμβίβαστα ρε παιδιά, συνυπάρχουν στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οι ισπανοί έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια τρομερή δουλειά στην εργοφυσιολογία και στην ανάπτυξη μεθόδων προπόνησης που ταιριάζουν με τον σωματότυπο του αθλητή. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ντόπας αυτό που βλέπουμε. Από την άλλη βέβαια στη Σεβίλλη π.χ. έχουν γίνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας...Η διάρκειά τους πάντως είναι στα συν τους. Συνήθως οι φυσουναρισμένοι φτάνουν γρήγορα στο peak και γρήγορα ξανασέρνονται

deninho
02-07-2012, 01:53
Ενώ οι Ιταλοί είναι πεντακάθαροι.. Ο Πίρλο είναι νιάτο και μπορεί να τρέχει. Ο Μοροζίνι που πέθανε μέσα στο γήπεδο ήταν σύμπτωση. Ο άλλος ο βολεϊμπολίστας που πέθανε στην Ιταλία, κι αυτός σύμπτωση. Μόνο οι Ισπανοί παίρνουν ντόπα. Ναι, οκ, ό,τι πείτε...

Dude
02-07-2012, 01:56
Μπράβο στους Ισπανούς, οι άνθρωποι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Κρίμα για τους Ιταλούς, και κυρίως για την ατυχία που τους έκανε για μισή ώρα να μην μπορούν να κάνουν τίποτα... παρόλα αυτά, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα το παιχνίδι το έλεγχαν οι Ισπανοί στις λεπτομέρειες... δείγμα του ότι η διαφορά κλάσης δεν είναι τόοοοσο μεγάλη, κι ας λέγανε ό,τι ήθελαν οι Χαϊκάληδες και οι Τραπεζανίδηδες... αν οι Ισπανοί δεν είχαν και τόσο σταθερό Κασίγιας, ή αν οι Ιταλοί δεν σούταραν τα περισσότερα πάνω του στο 1ο ημίχρονο, τότε το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Το σημαντικό για τους Ισπανούς είναι ότι έχουν τον τρόπο τους να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται, και κάπως έτσι φτάνουν και στους τίτλους (δείγμα τεράστιας ομάδας). Στο 60 κάτι (κάμποσα λεπτά μετά την αποχώρηση Μόττα) έδειξε μια κάρτα της στατιστικής που έγραφε κατοχή 50-50, προσπάθειες 11-11 (κάτι τέτοιο), και σκορ 2-0. Αυτό τα λέει όλα... Σε μέτρια μέρα οι Ιταλοί, με ατυχίες τραυματισμών, και πάλι είχαν τη δύναμη να παλεύουν το ματς. Από την άλλη οι Ισπανοί, παίξανε σαν πραγματικοί πρωταθλητές. Τους πήραν στα ίσα, με καλό ποδόσφαιρο που κάνουν κι αυτούς που δεν τους πάνε (σαν εμένα) να τους παραδεχτούν... εν'ολίγοις κατάφεραν στο μεγαλύτερο ματς του τουρνουά να είναι "λεφτά στην τράπεζα" ό,τι κάνανε στον αγωνιστικό χώρο, και υπήρξαν και τυχεροί να κουραστούν πολύ λιγότερο στο τελευταίο 1/3 του ματς.

Υ.Γ.: Στη γνωστή συζήτηση περί ντόπινγκ, προσωπικά δεν βρήκα πιο γυμνασμένους και τούρμπο τους Ισπανούς από τους Ιταλούς σήμερα. Μάλιστα για πολλά λεπτά μετά το 1ο γκολ, όταν η Ιταλία πίεζε και είχε την κατοχή, οι Ισπανοί ήταν αυτοι που είχαν εικόνα κουρασμένου και που έκαναν πολλά λάθη λόγω πίεσης. Επομένως όλα σχετικά είναι. Για μένα θα έκανε ηρωικό πέσιμο στο ματς η Ιταλία αν αγωνιζόταν πλήρης (θα έχανε βέβαια και πάλι, γιατί οι άλλοι ξέρουν να αμύνονται, και έχουν και τερματοφύλακα που όλα σωστά τα έκανε). Από ένα σημείο και μετά όμως 10 Ιταλοί εναντίον 11 Ισπανών απλά δεν βγαίνει... δεν είναι θέμα πιο εξελιγμένης ντόπας. Στην τελική ό,τι υπόνοιες ακούγονται από τη μία μεριά κατά καιρούς, έχουν ακουστεί και από την άλλη κατά άλλους καιρούς (εργαστήρια Μίλαν κλπ). Προσωπικά τα αφήνω στην άκρη αυτά γιατί μου ακούγονται αντίστοιχα αστεία με αυτά που ακούσαμε όλοι να λένε μερικοί (βάζελοι και αντιολυμπιακοί) για τον ντοπαρισμένο Θρύλο που πήρε την Ευρωλίγκα επειδή ήταν στημένη (2 σε 1 μαλάκινση), ή αντίστοιχα δικών μας για το ότι χάναμε πρωταθλήματα επειδή κάθε χρόνο ο Μπατίστ πήγαινε Αμερική και γυρνούσε Μπάτμαν. Γενικά ομαδικό σπορ να το κερδίζεις λόγω ντόπας δεν γίνεται για μένα... δεν τρέχεις μόνος σου, δεν σηκώνεις βάρη μόνος σου, δεν υπάρχουν ντόπες για να καλυτερεύεις την τεχνική και την αντίληψή σου... αυτά, δεν το συνεχίζω άλλο γιατί είμαι σίγουρος ότι με αρκετούς θα διαφωνούμε.

D.Rivers
02-07-2012, 01:58
@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες,μην πω για τον 32-33χρονο
Τσάβι που παίζει 7-8 χρόνια γεμάτα,ομοίως και Ινιέστα.Τέλος πάντων εγώ δεν αντιλέγω,ήταν πράγματι πολύ καλύτερη ομάδα.Αλλά ρε πρέσβη παίζεις με μια ομάδα που έχει πάρει 4 μουντιάλ,έχει 2 παίκτες θρύλους.Και αυτή η ομάδα είναι κουρασμε΄νη,έχει κάνει 3 αλλαγές,παίζει με 10 παίκτες,δεν σε προκάλεσε ποτέ καθόλη τη διάρκεια του Euro και τώρα είναι παραδομένη και παρακαλά να τελειώσει ο αγώνας.Αν θες να εμπνέεις σεβασμό,πρώτα πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου.Αντ'αυτού εσύ θέλεις να τον διασύρεις.Ε με αυτή τη νοοτροπία η Ισπανία στο μυαλό μας θα είναι loser μια ζωή!
Για το 1ο σκέλος το ίδιο που απάντησα και στον DON συν μία επισήμανση. Το παιχνίδι των Ισπανών είναι τέτοιο, με τις πάσες μέχρι αηδίας, που βοηθά περισσότερο στην συντήρηση δυνάμεων μέσα στο μάτς. Οσο το 2ο, είναι τουλάχιστων αστεία να λέγονται τέτοια πράγματα. Ποιος ο σκοπός του ποδοσφαίρου και τι ζητάμε εμείς οι θεατές βλέποντας έναν αγώνα? Να μπούν όσο το δυνατών πιο πολλά γκόλ. Οπότε που το μεμτό? Γιατί έχω την εντύπωση όμως οτι αν το έκανε αυτό η Ιταλία σή,ερα, δεν θα σας ενοχλούσε καθόλου? Μην αφήνετε την πίκρα σας και την αντιπάθεια σας προς μια ομάδα να σας παρασείρει...

Τι σου κάνει το στοίχημα... Εκεί που ελάχιστοι έχουν παίξει το διασυρμό κι ελάχιστοι ποντάρουν ότι θα μπει κι άλλο γκολ με το τίκι-τάκα, τσουπ σε 5 λεπτά το 4-0...

marinos
02-07-2012, 02:00
@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες,μην πω για τον 32-33χρονο
Τσάβι που παίζει 7-8 χρόνια γεμάτα,ομοίως και Ινιέστα.Τέλος πάντων εγώ δεν αντιλέγω,ήταν πράγματι πολύ καλύτερη ομάδα.Αλλά ρε πρέσβη παίζεις με μια ομάδα που έχει πάρει 4 μουντιάλ,έχει 2 παίκτες θρύλους.Και αυτή η ομάδα είναι κουρασμε΄νη,έχει κάνει 3 αλλαγές,παίζει με 10 παίκτες,δεν σε προκάλεσε ποτέ καθόλη τη διάρκεια του Euro και τώρα είναι παραδομένη και παρακαλά να τελειώσει ο αγώνας.Αν θες να εμπνέεις σεβασμό,πρώτα πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου.Αντ'αυτού εσύ θέλεις να τον διασύρεις.Ε με αυτή τη νοοτροπία η Ισπανία στο μυαλό μας θα είναι loser μια ζωή!
Για το 1ο σκέλος το ίδιο που απάντησα και στον DON συν μία επισήμανση. Το παιχνίδι των Ισπανών είναι τέτοιο, με τις πάσες μέχρι αηδίας, που βοηθά περισσότερο στην συντήρηση δυνάμεων μέσα στο μάτς. Οσο το 2ο, είναι τουλάχιστων αστεία να λέγονται τέτοια πράγματα. Ποιος ο σκοπός του ποδοσφαίρου και τι ζητάμε εμείς οι θεατές βλέποντας έναν αγώνα? Να μπούν όσο το δυνατών πιο πολλά γκόλ. Οπότε που το μεμτό? Γιατί έχω την εντύπωση όμως οτι αν το έκανε αυτό η Ιταλία σή,ερα, δεν θα σας ενοχλούσε καθόλου? Μην αφήνετε την πίκρα σας και την αντιπάθεια σας προς μια ομάδα να σας παρασείρει...

Πρώτον αν το έκανε η Ιταλία επίσης θα έτρωγε κριτική χοντρή παρότι την υποστήριζα.2ον,δεν με νοιάζει τόσο ότι η Ισπανία έβαλε 4 γκολ,με νοιάζει σε ποια Ιταλία τα έβαλε.Τα έβαλε σε μια ομάδα που είναι εξαντλημένη,παίζει με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού,δεν έχει καμία αλλαγή και δε μπορεί να σε απειλήσει.Η χαρά του ποδοσφαίρου φίλε μου είναι να βλέπεις δύο ισάξιες ομάδες να παλεύουν,να παίζουν το παιχνίδι τους και να δημιουργούν φάσεις.Είναι η τρίπλα του Ινιέστα,το χάιδεμα της μπάλας στην προσποίηση του Κασσάνο ή η αγκαλιά του Νταβίντ Σίλβα με το Φάμπρεγας μετά το 1-0.Με άλλα λόγια το πρώτο ημίχρονο.Γιατί το δεύτερο είναι το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου μιας τεράστιας ομάδας με δύο παίκτες που ίσως να τελειώνουν τη διεθνή τους καριέρα.Και η Ισπανία αντί να ηρεμήσει το παιχνίδι,να κάνει το τέλος του αγώνα πιο ήπιο και το ανωθι περιγραφέν τέλος πιο γλυκό για την ήδη ηττημένη αντίπαλό της πάει να την ισοπεδώσει.Τα δάκρυα του Πίρλο και του Μπονούτσι δεν ήταν όπως εκείνα του κακομαθημένου του Ρονάλντο.Δεν κλαίνε επειδή έχασαν,ειδικά ο Αντρέας έχει φάει τέτοια ματς με το κουτάλι.Έκλαψαν επειδή η Ιταλία φάνηκε μικρή ως ομάδα σε αυτό το ματς.Και αυτό δε συνέβη εξαιτίας της δικής τους αδιαφορίας,αλλά λόγω της @@@@@@ της τύχης τους,της εξάντλησής τους και της ιβηρικής αναισθησίας.Αν οι Ισπανοί είχαν νοοτροπία νικητή θα καταλάβαιναν την ψυχολογία του αντιπάλου τους και δε θα τον αποτέλειωναν.Παρόλα αυτά τον διέσυραν χωρίς αυτός να μπορεί να προβάλει την παραμικρή αντίσταση λόγω συγκρυριών και όχι λόγω της όποιας διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων

lamar
02-07-2012, 02:02
Ο σημερινος τελικος πρεπει να σταλει στον Λεβ, για να καταλαβει τι γελοιοτητες εκανε στον ημιτελικο!!! Ο Ντελ Μποσκε εχοντας επολυτη εμπιστοσυνη στην ανωτεροτητα της ομαδας του, αφησε τους παιχταραδες του να παιξουν αυτο που μπορουν, δεν πηγε να προσαρμοθει στο παιχνιδι του αντιπαλου, σαν τον συναδελφο του Γερμανο, με αποτελεσμα να πατησουν στον λαιμο και να χτυπησουν σαν χταποδι μια σαφως κατωτερη ομαδα και να την ισοπεδωσουν και κυριολεκτικα εκανε πλακα στον Πραντελι...

Ρισπεκτ στους Ισπανους, που ειναι πλεον μια απο τις τοπ 3 ομαδες ολων των εποχων στο αθλημα!!!

@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες

Moνο με αυτο το επιχειρημα χανεις καθε δικιο που πιθανον να εχεις!!!

Μιλας για ενα παιδι 23 ετων...Ενα 23χρονο παιδι εκανε στο ΠΡΩΤΟ ημιχρονο ενα σπριντ 40 μετρων, κινηθηκε ανενοχλητος υποδεχθηκε τη μπαλα πλασαρε και σκοραρε...

Σημερα δεν δουλεψε κανενα φαρμακο... Τα φαρμακα δουλευουν μετα το 70, οταν αρχιζουν οι ανασες να βαραινουν... Σημερα απο το σφυριγμα της εναρξης ειχαμε μια ανελεητη πολτοποιηση των Ιταλων... Στο πρωτο ημιχρονο καμια ντοπα δεν κανει καμια διαφορα!!!

isiah
02-07-2012, 02:04
Μαζί σου Dude για τα ομαδικά αθλήματα αλλά όσο να πεις έχουν παρατηρηθεί και εξώφθαλμα πράγματα κατά καιρούς βλ. Γιουβε παλιότερα, Σεβίλλη αργότερα κτλ.
Τα φάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν να προπονηθείς περισσότερο από όσο θα άντεχες σε κανονικές συνθήκες και να τελειοποιήσεις την ήδη πολύ καλή τεχνική σου. Γενικά όμως η κουβέντα είναι λίγο ανεμολόγιο σε τέτοια θέματα. Οι ισπανοί έχουν μεγάλη κλάση όπως και να το κάνουμε.

marinos
02-07-2012, 02:09
@Presvis
Μόνο το σπριντ του Αλμπα αρκει να σε βάλει σε υποψίες

Moνο με αυτο το επιχειρημα χανεις καθε δικιο που πιθανον να εχεις!!!

Μιλας για ενα παιδι 23 ετων...Ενα 23χρονο παιδι εκανε στο ΠΡΩΤΟ ημιχρονο ενα σπριντ 40 μετρων, κινηθηκε ανενοχλητος υποδεχθηκε τη μπαλα πλασαρε και σκοραρε...


Θέλω να δεις πώς περνάει σε ταχύτητα τους αντιπάλους του,σαν αθλητής των 100 μέτρων πήγε,για να τους φύγει έτσι σε μια απόσταση το πολύ 12 μέτρων όταν και αυτοί τρέχουν πρέπει να έχει τουλάχιστον 2m/s μεγαλύτερη ταχύτητα από τους αντιπάλους του,ήτοι 7,2km/h.Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και ας ήταν και 19χρονος(ούτε ο ταχύτατος τότε και 19χρονος Καστίγιο με τον 35χρονο Φρανκ Ντε Μπουρ στο 2-0 του ολυμπιακός γαλατά δεν είχε φύγει τόσο εύκολα)

lamar
02-07-2012, 02:14
Θέλω να δεις πώς περνάει σε ταχύτητα τους αντιπάλους του,σαν αθλητής των 100 μέτρων πήγε,για να τους φύγει έτσι σε μια απόσταση το πολύ 12 μέτρων όταν και αυτοί τρέχουν πρέπει να έχει τουλάχιστον 2m/s μεγαλύτερη ταχύτητα από τους αντιπάλους του,ήτοι 7,2km/h.Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και ας ήταν και 19χρονος(ούτε ο ταχύτατος τότε και 19χρονος Καστίγιο με τον 35χρονο Φρανκ Ντε Μπουρ στο 2-0 του ολυμπιακός γαλατά δεν είχε φύγει τόσο εύκολα)

t_5kJARGuos

Aν εσυ βλεπεις καποιον Ιταλο να σπρινταρει για να προλαβει τον Αλμπα, πες το μου κι εμενα για να δω...

Ολοι κανουν το πολυ δεκα μετρα και σταματανε χωρις καν να τον παρενοχλησουν

isiah
02-07-2012, 02:15
αδερφέ δεν τον κυνηγάει κανένας...κάνει λάθος το στόπερ που δεν τον βγάζει οφσάιντ

Dude
02-07-2012, 02:16
Μαζί σου Dude για τα ομαδικά αθλήματα αλλά όσο να πεις έχουν παρατηρηθεί και εξώφθαλμα πράγματα κατά καιρούς βλ. Γιουβε παλιότερα, Σεβίλλη αργότερα κτλ.
Τα φάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν να προπονηθείς περισσότερο από όσο θα άντεχες σε κανονικές συνθήκες και να τελειοποιήσεις την ήδη πολύ καλή τεχνική σου. Γενικά όμως η κουβέντα είναι λίγο ανεμολόγιο σε τέτοια θέματα. Οι ισπανοί έχουν μεγάλη κλάση όπως και να το κάνουμε.

Με καλύπτει η ήρεμη προσέγγισή σου... εγώ δεν το ψάχνω σε βάθος για να ξέρω τι παίζει είτε σε νόμιμα είτε σε μη νόμιμα πλαίσια γύρω από την ντόπα (που σαφώς και δέχομαι ότι υπάρχει), όμως αρνούμαι να το απομονώσω ότι εκεί έγκειται η διαφορά μεταξύ των ομάδων... ή ότι μόνο μία εθνική ομάδα ή μόνο ένας σύλλογος επωφελείται έναντι των υπολοίπων στον παγκόσμιο χάρτη, και για αυτό και τελικά επικρατεί στο γήπεδο. Με την καμία. Όταν κάποιος ολοκληρωμένα μου το αποδείξει, τότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ. Όμως εδώ δεν έχεις μια Μάριον Τζόουνς μόνη της να τρέχει, αλλά 11 άτομα να συλλειτουργούν.

Άλλο ένα αξιέπαινο γεγονός είναι ότι οι Ισπανοί δείχνουν εικόνα πραγματικής ομάδας, παρά τις διαφορετικές καταβολές τους και αντιπαλότητες. Σίγουρα ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας τους και αυτό (κάτι σαν τα καλά αποδυτήρια του φετινού μπασκετικού Ολυμπιακού ένα πράγμα).

Dude
02-07-2012, 02:20
Ρισπεκτ στους Ισπανους, που ειναι πλεον μια απο τις τοπ 3 ομαδες ολων των εποχων στο αθλημα!!!


Συμφωνώ, αλλά μιας και έχω κόλλημα με λίστες all-time, για πες ολοκληρωμένο το τοπ3 σου αν θες.

marinos
02-07-2012, 02:23
Θέλω να δεις πώς περνάει σε ταχύτητα τους αντιπάλους του,σαν αθλητής των 100 μέτρων πήγε,για να τους φύγει έτσι σε μια απόσταση το πολύ 12 μέτρων όταν και αυτοί τρέχουν πρέπει να έχει τουλάχιστον 2m/s μεγαλύτερη ταχύτητα από τους αντιπάλους του,ήτοι 7,2km/h.Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και ας ήταν και 19χρονος(ούτε ο ταχύτατος τότε και 19χρονος Καστίγιο με τον 35χρονο Φρανκ Ντε Μπουρ στο 2-0 του ολυμπιακός γαλατά δεν είχε φύγει τόσο εύκολα)

t_5kJARGuos

Aν εσυ βλεπεις καποιον Ιταλο να σπρινταρει για να προλαβει τον Αλμπα, πες το μου κι εμενα για να δω...

Ολοι κανουν το πολυ δεκα μετρα και σταματανε χωρις καν να τον παρενοχλησουν
Σε 4 sec κάνει κούρσα περίπου 35 μέτρων,πράγμα που σημαίνει τα 100 μέτρα σε 11,5sec.Σου φαίνεται φυσιολογική αυτή η ταχύτητα;Εχεις δίκιο πάντως ότι δεν σπριντάρει κάποιος.Τέλοςπάντων άκρη δε βγάζουμε πάμε στο top3 σου

8rilos!!!
02-07-2012, 02:25
Ρισπεκτ στους Ισπανους, που ειναι πλεον μια απο τις τοπ 3 ομαδες ολων των εποχων στο αθλημα!!!


Συμφωνώ, αλλά μιας και έχω κόλλημα με λίστες all-time, για πες ολοκληρωμένο το τοπ3 σου αν θες.

η μια σιγουρη ειναι η δυτικη γερμανια απο (1970-1980) που μετρησε 2 κατακτησεις euro(1972,1980) + 1 τελικο που εχασε στα πεναλτι(1976) και 1 μουντιαλ το 1974 και

βεβαια και μετα συνεχισε σε παρομοιους ρυθμους με 3 συνεχομενους τελικους μουντιαλ (82-86-90) το 90 το πηρε κιολας

marinos
02-07-2012, 02:28
Νομίζω ότι μια είναι η Ουγγαρία του 1954 παρότι δεν πήρε τίτλο,η Δυτική Γερμανία και η άλλη μάλλον η Βραζιλία 1958-1970

lamar
02-07-2012, 02:32
No1 Βραζιλια 1970

Νο2 Ισπανια 2006-2012

Νο3 Γερμανια 70s , Γαλλια 1998-2000, τις θεωρω ισαξιες...

Σιγουρα θα ειχε θεση η Ολλανδια του Κροιφ αλλα εμεινε ακουπη!!!

Dude
02-07-2012, 02:34
Σε 4 sec κάνει κούρσα περίπου 35 μέτρων,πράγμα που σημαίνει τα 100 μέτρα σε 11,5sec.Σου φαίνεται φυσιολογική αυτή η ταχύτητα;

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά είναι φυσιολογικότατη... Σε 11.5 sec τα 100 μέτρα, και ειδικά με φόρα, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο για έναν επαγγελματία και εκ των πραγμάτων γρήγορο ποδοσφαιριστή. Εδώ άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν χρονομετρηθεί να κάνουν κατοστάρι σε 10:30 sec (κανονικό, όχι με φόρα).

lamar
02-07-2012, 02:36
η μια σιγουρη ειναι η δυτικη γερμανια απο (1970-1980) που μετρησε 2 κατακτησεις euro(1972,1980) + 1 τελικο που εχασε στα πεναλτι(1976) και 1 μουντιαλ το 1974 και

βεβαια και μετα συνεχισε σε παρομοιους ρυθμους με 3 συνεχομενους τελικους μουντιαλ (82-86-90) το 90 το πηρε κιολας

Η Γερμανια του 1980 ηταν διαφορετικη ομαδα απο αυτη που κυριαρχησε στα 70s!!! Ειχε γινει ριζικη ανανεωση απο το μουντιαλ του 78 στην Αργεντινη...

marinos
02-07-2012, 02:36
Σε 4 sec κάνει κούρσα περίπου 35 μέτρων,πράγμα που σημαίνει τα 100 μέτρα σε 11,5sec.Σου φαίνεται φυσιολογική αυτή η ταχύτητα;

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά είναι φυσιολογικότατη... Σε 11.5 sec τα 100 μέτρα, και ειδικά με φόρα, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο για έναν επαγγελματία και εκ των πραγμάτων γρήγορο ποδοσφαιριστή. Εδώ άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν χρονομετρηθεί να κάνουν κατοστάρι σε 10:30 sec (κανονικό, όχι με φόρα).

Με ξεπερνούν αυτές οι ταχύτητες αλλά τι να κάνουμε το καταπίνουμε,κρίμα και έλεγα να παώ για την σκυταλοδρομία στο Λονδίνο

8rilos!!!
02-07-2012, 02:46
η μια σιγουρη ειναι η δυτικη γερμανια απο (1970-1980) που μετρησε 2 κατακτησεις euro(1972,1980) + 1 τελικο που εχασε στα πεναλτι(1976) και 1 μουντιαλ το 1974 και

βεβαια και μετα συνεχισε σε παρομοιους ρυθμους με 3 συνεχομενους τελικους μουντιαλ (82-86-90) το 90 το πηρε κιολας

Η Γερμανια του 1980 ηταν διαφορετικη ομαδα απο αυτη που κυριαρχησε στα 70s!!! Ειχε γινει ριζικη ανανεωση απο το μουντιαλ του 78 στην Αργεντινη...

ναι μολις το συζητουσα με τον πατερα μου και μου το ελεγε..νταξει η δυτικη γερμανια σαν εθνικη ομαδα(ανεξαρτητως φουρνιας) για 20 χρονια ηταν κατι παραπανω απο κυριαρχη παγκοσμιως

DirtySniper
02-07-2012, 04:26
Σε 4 sec κάνει κούρσα περίπου 35 μέτρων,πράγμα που σημαίνει τα 100 μέτρα σε 11,5 sec.Σου φαίνεται φυσιολογική αυτή η ταχύτητα;Εχεις δίκιο πάντως ότι δεν σπριντάρει κάποιος.Τέλοςπάντων άκρη δε βγάζουμε πάμε στο top3 σου

Αν τα περίπου 35 μέτρα
γίνουν περίπου 32 μέτρα
τότε το κατοστάρι βγαίνει σε 12.5 sec

αν γίνουν περίπου 30 μέτρα
τότε το κατοστάρι βγαίνει σε 13.3 sec

οποτε για να βγάλεις συμπέρασμα πρέπει να είσαι αρκετά πιο ακριβής
από το περίπου

stefanos
02-07-2012, 08:38
ουτε μαθηματικος να'σουν..;)

johny b
02-07-2012, 10:48
No1 Βραζιλια 1970

Νο2 Ισπανια 2006-2012

Νο3 Γερμανια 70s , Γαλλια 1998-2000, τις θεωρω ισαξιες...

Σιγουρα θα ειχε θεση η Ολλανδια του Κροιφ αλλα εμεινε ακουπη!!!

Κορυφαία Βραζιλία όλων των εποχών είναι του 58-62. Απ'την ομάδα του 70 μετά βίας δυο παίχτες πλην Πελέ θα είχαν θέση σ'εκείνη του 58. Κάρλος Αλμπέρτο και Ριβελίνο. Απλά η πρώτη έγχρωμη κάλυψη, το πιο θεαματικό μουντιάλ ιστορικά και ο Πελέ της έδωσαν υπεραξία.
Και πάλι η κουβέντα για τοπ ομάδες είναι σχετική. Λόγω ακουπίας μένει εκτός η μεγάλη Ουγγαρία που άλλαξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μόνο που ούτε πολλά χρόνια έμεινε παρέα -λόγω κομμουνισμού- ούτε Ευρωπαϊκό υπήρχε για να διεκδικήσει.
Μένει εκτός η Ολλανδία των 70ς, ομάδα σαφώς υψηλότερης κλάσης απ'τη Γερμανία, που διεκδίκησε δυο μουντιάλ στην έδρα των αντιπάλων της.
Μένει εκτός η πιο καλλιτεχνική ομάδα όλων των εποχών, η Βραζιλία του 1982, όπου μέχρι και οι πάσες μεταξύ των μπακ άξιζαν να πληρώνεις εισιτήριο.
Μένει εκτός η Γερμανία αρχών 90 που είναι η πληρέστερη Γερμανία όλων των εποχών, επειδή έχασε το τρόπαιο απ'το αουτσάηντερ Δανία το 92.
Πάντως με βάση την επιβολή στον αντίπαλο η παρούσα γαμιόλα Ισπανία είναι η κορυφαία όλων των εποχών -μόνο η Ουγγαρία το 54 και η Ολλανδία το 74 σε όλα τα ματς πλην τελικών προσεγγίζουν-. Μπαίνει και τοπ 1 ξεκωλιάρα ομάδα επίσης.

stefanos
02-07-2012, 11:35
http://content-aka.sentragoal.gr/filesystem/images/20120702/engine/assets_LARGE_t_1041_105730735_type12413.jpg

Dude
02-07-2012, 15:04
http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/07/02/142139.jpg

IliasCh
02-07-2012, 15:24
Κσι νομιζα οτι δεν μπορουσε να γινει πιο αντιπαθητικος.

http://www.gazzetta.gr/paraskinia/article/305274-kai-o-lempron-euro-eblepe

stefanos
02-07-2012, 15:44
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16493&subid=2&pubid=129085771 o Iαπωνας...Balloteli!!

stefanos
02-07-2012, 15:45
Ωραιος ο Lebron,βλεπει κ μπαλιτσα!

redglove
02-07-2012, 18:14
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16493&subid=2&pubid=129085771 o Iαπωνας...Balloteli!!

Όλα τα λεφτά οι Ιάπωνες σπήκερ!

D.Rivers
02-07-2012, 21:24
http://www.sport24.gr/football/Euro/article1839233.ece/BINARY/w460/cesk8.jpg

https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSY4oeg8v8xJDBf2KJXK-AsoHFsKQk8TTxfRxUzq0wDkN9Co8j9

https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRnim5zLysOw2cp3eGnMGpLynizsUlAK ZQVNwBoJYVCtCMacnnHTQ

Και μετά λέμε περί ντόπας....

stefanos
02-07-2012, 22:06
http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/ea1c99cbfcde0c29fdc9f61e8e3d369a_L.jpg

D.Rivers
03-07-2012, 01:01
jmpwr5K-lyY&feature=player_embedded

KonTaz
03-07-2012, 01:20
Ο μόνος αρσενικός εκεί μέσα.

redglove
03-07-2012, 01:43
Μόλις τραυματίτηκε ο Μόττα το έκλεισα, έψαξαν κανονικά το γκολ οι Ισπανοί δηλαδή ή απλά κατέρευσε η Ιταλία εντελώς; Πάντως δεν ξεχνάω την πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης (Γερμανία ντε) να κερδίζει 13-0 το Σαν Μαρίνο με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (το ένα με πέναλτυ).

deninho
03-07-2012, 02:23
Κάθησα και είδα μέχρι το 80-82. Από την ώρα που βγήκε ο Μόττα προσπαθούσαν να σκοτώσουν την ώρα οι Ισπανοί. Τους βγήκαν μια δυο φάσεις βέβαια, αν έχεις την μπάλα όλη την ώρα στα πόδια σου αναμενόμενο είναι-, αλλά δε θα έλεγα ότι το κυνήγησαν.

D.Rivers
03-07-2012, 09:57
jmpwr5K-lyY&feature=player_embedded

Κορυφαίος goalkeeper του κόσμου για μένα, αλλά τελικά είναι και κύριος..

lamar
03-07-2012, 13:01
Tι ρισπεκτ και μαλακιες ρε??? Ο κοσμος πληρωνει ενα σκασμο λεφτα για να δει τελικο Γιουρο, και οσα περισσοτερα γκολ γινεται!!!

Επειδη ο Πραντελι επαιξε το πουλακι του, και μετα την αναγκαστικη αλλαγη του Κιελινι στο 20 εκανε τις αλλες δυο στο ημιχρονο και στο 55, επρεπε η Ισπανια ή η καθε ομαδα να σταματησει να παιζει μπαλα???

Τετοιες μαλακιες ελεγαν και τα χανουμια οταν εφαγαν τα 6 στο κυπελλο επειδη ο συγχωρεμενος ο Παθιακακης ειχε κατεβασει πολλους αναπληρωματικους, τετοια ελεγαν και περσι...

Επειδη ο Ολεγκ και οι παπαρηδες μας, επαιζαν το πουλακι τους στο Τορινο επρεπε η Γιουβεντους να σταματησει να παιζει???
Ο Ολυμπιακος με 10 παικτες απο το 30 εχει ξεβρακωσει σε τελικο τον ΠΑΟ με 2-0, ολα στο δευτερο ημιχρονο!!!

Η Τσελσι, πηρε προκριση σκοραρωντας με δεκα παικτες μεσα στο Καμπ Νου...

Παιχτε μπαλα ρε, και αν δεν μπορειτε φατε δεκα... ΤΕΛΟΣ!!!

stefanos
03-07-2012, 13:07
υπερβαλλεις λιγο lamar,δεν ειπε κανεις στους Ισπανους να μην ''κονιορτοποιήσουν'' τους Ιταλους,απλα ο διαιτητης ας το σφυριξει κ κανα λεπτακι νωριτερα ή να δωσει 1-2 λεπτα καθυστερηση,τι θα του πουν?Απλα να τελειωσει λιγο νωριτερα το μαρτυριο για μια ομαδα που τη συμπαθησανε ολοι(σχεδον) για την μπαλα που επαιξε.

stefanos
03-07-2012, 19:04
Ο επίλογος του Euro γράφτηκε στο ΒΒC με ένα εκπληκτικό τρίλεπτο video όπου αποτυπώνεται με κοντινά καλλιτεχνικά το κοντράστ των συναισθημάτων ποδοσφαιριστών και φιλάθλων υπό τους ήχους του "Thriller".http://dai.ly/M3Q0hH

D.Rivers
04-07-2012, 22:50
http://www.tuttosport.com/video/calcio/euro_2012/2012/07/03-36373/La+bellezza+dell%27Europeo%3A+ecco+tutte+le+sexy+t ifose

Έτσι για να κρατήσουμε μια γλυκιά ανάμνηση από EURO ;)

stefanos
05-07-2012, 14:06
http://www.sportygossip.com/sites/default/files/images/tUBzB.gif

stefanos
09-07-2012, 14:35
uLQVUhx2QTUEνα ωραιο, περιληπτικο βιντεο απο τους Αγγλους για το Euro 2012 και μαλιστα με ριμες!