PDA

View Full Version : Κινηματογράφος


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14

LFO
13-06-2015, 12:26
Το τέλος του "Shawshank Redemption" εσένα τι σου φάνηκε ακριβώς;
α) Έξω από τα αναμενόμενα,
β) ωμός ρεαλισμός-γροθιά στο στομάχι, ή
γ) ένα συμβολικό χάπυ εντ που προέκυψε ωραιότατα βάσει της πλοκής της ταινίας, και βολεύει και στο να είναι αυτή αρεστή;

Εμένα το (γ), και δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά. Αν το "γλυκανάλατο" σου κάθεται πολύ σαν χαρακτηρισμός, σόρυ. Επίσης για μένα δεν είναι στις 5 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '90, και αν θέλεις ευχαρίστως σου παραθέτω και άλλες λίστες που συμφωνούν με αυτή την άποψη. Είναι όμως καλή ταινία, από τα καλά mainstream δράματα της δεκαετίας.
.

Sorry φιλος αλλα εισαι λαθος.

Το Shawshank Redemption ειναι επος και συγκεκριμενα ο πρωταγωνιστης Αντι Ντουφρέιν ειναι τεραστιος ΓΑΥΡΟΣ και μαλιστα ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ :p

Αν δεν βλέπεις οτι ειναι, οπως και οι μπασκετικοι Ολυμπιακοι, ενας απλος ανθρωπος μεροκαματιαρης που τον πηδαει το συστημα και τον καταδικαζει ΑΔΙΚΑ σε δεκαετιες πικρας και αδικιας και υστερα απο τιτανια υπομονή , απεναντι σε καθε λαμογιο που βρισκεται μπροστά του και προσπαθει με δολια μεσα να του κλεψει τον ιδρωτα, αν δεν βλεπεις οτι προσπαθουν να του στερησουν την ελπιδα και αυτος αντι να τα παρατησει αντιθετως υπομενει ΣΤΩΙΚΑ και στο τελος κολυμπάει μεσα απο τα ΣΚΑΤΑ για να ελευθερωθει και να γινει αυτο που η ζωη του στέρησε να γινει, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τοτε φιλε ντουντ να το κλεισουμε το τοπικ αυτο, τζαμπα μιλαμε....

DCS7
13-06-2015, 14:36
και αυτό είναι μόνο η ιστορία του πρωταγωνιστή ... Του Brooks, σε αντιδιαστολή με τον Andy οπου έπαψε να ελπίζει και να ζεί για το καλύτερο, η για τις απλές χαρές της ζωής και βρήκε ενα ρόλο στις φυλακές όπου ηταν κατα κάποιο τρόπο "σεβαστός"... Εχασε τα καλύτερα δημιοπυργικά του χρόνια του με αντάλλαγμα μια αυστηρη καθημερινή ρουτίνα όπου σταδιακά του έγινε μοναδικός τροπος ζωής, μοναδικός λόγος ζωής του. Και στο τέλος του στερούνε και αυτό δινοντάς του ... την ελευθερία του. Ακόμα δε πιο βαθιά νοήματα εχει η πορεία της ζωής του Ellis "Red". Η ιστορία του Αντι Ντουφρέιν είναι οδηγός αλλα οι πραγματικά τραγικοι χαρακτήρες είναι όλοι οι αλλοι (ακόμα και ο διευθυντής των φυλακών με τον πρωτομπάτσο του). Το γλυκανάλατο το αδικεί πάρα πολύ, η ταινία εμβαθύνει πάρα πολύ σε χαρακτήρες (ακόμα και σε δευτερους ρόλους) και δεν μπορεί να κρίνεται το σενάριο του Στεφεν Κινγκ επειδή είναι ο Στεφεν Κινγκ και έχει γράψει κάτι άλλες επιφανειακές τραγικίλες. Kai o Bryan Cranston εχει παίξει ενα τέρας στους power ranzers αλλά δεν μας εμπόδισε να εκτιμήσουμε την ερμηνεία του στο breaking bad.

*GrimReaper*
13-06-2015, 15:22
ρε, ειναι πολυ καινουργια η ταινια για τον ντουντ για να την εκτιμησει :p

Dude
13-06-2015, 15:37
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για τους λόγους που λέτε η ταινία είναι ωραία, πολύ ωραία.. και ο λόγος που έχει κατακτήσει τους θεατές ανά τον κόσμο είναι ότι είναι ανυψωτική, όχι χαζοχαρούμενα αλλά καλοφτιαγμένα. Το τέλος όμως, σας αρέσει δεν σας αρέσει (σας αρέσει), κι όσο κι αν προκύπτει πολύ λογικά και όμορφα, είναι αμερικανιά, χάπυ, γλυκανάλατο, πώς αλλιώς να το πω; Διαφωνείτε; Ζμπουτσαμ. :) Επαναλαμβάνω, από αυτό δεν πέφτει η αξία της σαν ταινία, απλά έκανα ένα χαρακτηρισμό ο οποίος είναι περιγραφικός και ειλικρινής. Δεν το εξηγώ ξανά, νομίζω ήμουν σαφής.

Επίσης συγγνώμη αλλά για μένα δεν είναι στις 5 καλύτερες ταινίες του '90, πρέπει να συμφωνούμε και εδώ; Τυχαίνει να έχω δει πιο συγκλονιστικές ταινίες από την ίδια δεκαετία (για χ, ψ λόγους η καθεμία), κι έχω ήδη αναφέρει αρκετές.

ρε, ειναι πολυ καινουργια η ταινια για τον ντουντ για να την εκτιμησει :p

Όλα εκτιμώνται και συνεκτιμώνται... My Top 100 (http://www.imdb.com/list/ls077135113/) (15 ταινίες από 90's, 15 από 2000's, και άλλες 6 από τα 2010's).

Υ.Γ. 1: Εντέλει ο Ολυμπιακός ευθύνεται για τα αίσχη των βαθμολογιών του imdb από ό,τι φαίνεται. ;)
Υ.Γ. 2: Κρίστοφερ Λη από τις πιο συγκλονιστικές φωνές του σινεμά. Αυτός κι ο Vincent Price.

OneOfTheSmurfs
13-06-2015, 16:43
Περι Shawshank Redemption.. Μου αρεσε ολη η ταινια κατα τη διαρκεια της αλλα στο τελος ηθελα να γελασω..

Ειναι δυνατον κατα τη διαρκεια της ταινιας να εχεις αυτη (http://vignette1.wikia.nocookie.net/shawshank/images/3/3c/Shawshank-brooks-hang.png/revision/latest?cb=20130911004527)(σπόιλερς) την σκηνη μεσα και να τελειωνεις την ταινια ετσι (http://i.ytimg.com/vi/YGMmV9xEn-o/maxresdefault.jpg)(σπόιλερς)? Για γελια..

Παραμενει μια καλη ταινια, αλλα υπερεκτιμημενη και για μενα..

Jasone
13-06-2015, 19:57
Εμένα το (γ), και δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά. Αν το "γλυκανάλατο" σου κάθεται πολύ σαν χαρακτηρισμός, σόρυ. Επίσης για μένα δεν είναι στις 5 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '90, και αν θέλεις ευχαρίστως σου παραθέτω και άλλες λίστες που συμφωνούν με αυτή την άποψη. Είναι όμως καλή ταινία, από τα καλά mainstream δράματα της δεκαετίας.

Το άλλο είναι ιδιαίτερο thriller, ξεχωριστό, και μένα στο τοπ20 μου της κατηγορίας μέσα είναι, στο τοπ10 μάλλον δεν χωράει (θέλει λίγο σκέψη βέβαια). Τώρα σε σχέση με την εντύπωση που μου έκανε όταν το πρωτοείδα (όχι μόνο σε μένα, και σε όλους τους γνωστούς μου) βλέπω ότι ήταν και θέμα ηλικίας ελαφρώς, από αυτή την άποψη πάει το "υπερεκτιμημένο". Αντίστοιχο παράδειγμα φοβερής ταινίας, που την είχα θεοποιήσει και την είχα τοπ σχεδόν όλων στο μυαλό μου, αλλά μετά που είδα έναν καταιγισμό ταινιάρων κάπου την κατέβασα από κει, είναι το "Oldboy" (την ξαναείδα ταυτόχρονα κοντινή περίοδο με αντιστοίχων θεμάτων βαρειά-δυνατά δράματα, και μου φάνηκε πιο αδύναμη συνολικά). Με λίγα λόγια πρόκειται για ταινίες που γουστάρω, και που παλιά αν με ρωτούσες τις είχα στο τοπ5 και τοπ10 μου. Τώρα παίζουν μια κατηγορία κάτω (τοπ100 με τοπ200). Παραμένουν πολύ καλές ταινίες πάντως.

Υ.Γ.: Μπουμ σάκα λάκα καθρεφτάκι.

Το γ είναι προφανώς αλλά ο χαρακτηρισμός "γλυκανάλατο" πάει στο notting hill όχι σε μια ταινία με τόσα νοήματα. Με αυτή τη λογική και ο νονός είναι γλυκανάλατος γιατί στο τέλος τους γαμάει τη μάνα ο Μιχάλης ο Κορλεόνε. Ε δεν πάει έτσι.

Επίσης πως στο καλό βλέπεις μια ταινία και μετά ΞΑΝΑβλέπεις μια και αλλάζεις άποψη. ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δω το dark knight για μένα την επικότερη περιπέτεια των τελευταίων 20 ετών ΔΕΥΤΕΡΗ φορά αφού δω για πρώτη μια εξίσου ταινιάρα θα μου φανεί χειρότερη. Σαν να πας με μια γκόμενα να πεις πωωωωω και μετά αφού πας με την επόμενη που γουστάρεις να ξαναπας με την παλιά και να πεις...ε δεν ήταν τόσο πωωω τελικά. ΠΑΕΙ? ΔΕΝ ΠΑΕΙ.

Άγιος Πέτρος
13-06-2015, 20:54
Εγώ πάντως και τις δυο τις βλέπω άνετα όποτε παίζουν στην τηλεόραση και τις έχω φυλαγμένες στο πισί άμα μου καπνίσει να τις δώ κανά βράδυ.

Την πλειοψηφία των ταινιών που παίζει ο Κέβιν Σπέισι βασικά

Dude
14-06-2015, 01:55
Επίσης πως στο καλό βλέπεις μια ταινία και μετά ΞΑΝΑβλέπεις μια και αλλάζεις άποψη. ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δω το dark knight για μένα την επικότερη περιπέτεια των τελευταίων 20 ετών ΔΕΥΤΕΡΗ φορά αφού δω για πρώτη μια εξίσου ταινιάρα θα μου φανεί χειρότερη. Σαν να πας με μια γκόμενα να πεις πωωωωω και μετά αφού πας με την επόμενη που γουστάρεις να ξαναπας με την παλιά και να πεις...ε δεν ήταν τόσο πωωω τελικά. ΠΑΕΙ? ΔΕΝ ΠΑΕΙ.

Καταλαβαίνω κάποιον να του συμβαίνει αυτό που λες, με μένα όμως δεν πάει έτσι. Όταν δεις 5-10 ταινίες παρόμοιου στυλ με κάποια ταινία που σου άρεσε πολύ, και οι 3-4 από αυτές σου μοιάζουν πολύ ανώτερες από οτιδήποτε άλλο έχεις δει σε αυτό το στυλ, τότε αυτόματα εκείνη η ταινία που σου άρεσε πολύ μπαίνει ας πούμε 5η στη σχετική σειρά στο μυαλό σου. Αυτό είπα στο παράδειγμα των "Συνήθων Υπόπτων"... όταν το πρωτοείδα σαν 18άρης-20άρης μάλλον ήταν στο τοπ των θρίλερ που είχα δει (νούμερο 1, δέος σε κινηματογραφικές συζητήσεις με φίλους, σχετική θεοποίηση κλπ). Με τα χρόνια, όταν πια το δείγμα εμπλουτίστηκε με άλλα αντίστοιχα ψυχολογικά-ατμοσφαιρικά μυστήρια και θρίλερ, σταμάτησε πια να είναι το νούμερο 1 μου, πέφτοντας λίγο πιο κάτω. Όταν το ξαναείδα κιόλας, απλά επιβεβαιώθηκε στο κεφάλι μου η παραπάνω άποψη... δεν του αναίρεσα πουθενά την αξία, απλά αναγνώρισα κάποιων άλλων ταινιών περισσότερο.

[το ζουμί της απάντησης]
Σε σχέση με αυτό που είπες, γενικά όταν ξαναβλέπεις δεύτερη-τρίτη κλπ. φορά μια ταινία που έχεις δει και την ξέρεις καλά, προφανώς και δεν την κρίνεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με αυτή που έχεις δει μία φορά... κατ'ουσία αυτό που γίνεται είναι η προβολή της καλλιτεχνικής αρτιότητας, των νοημάτων, και της όποιας "μαγείας" της ταινίας στον εκάστοτε (ανάλογα με τη φάση της ζωής σου) εαυτό σου. Με μένα το πράγμα δεν λειτουργεί ποτέ απαξιωτικά, παρά μόνο επιβεβαιωτικά ή επιπλέον προσθετικά. Δηλ. από τη μία έχουμε παραδείγματα όπως τους "Usual Suspects" και το "Oldboy", τα οποία όταν και ξαναείδα επιβεβαιώθηκαν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους με κέρδισαν σαν ταινίες την πρώτη φορά που τις είδα, ενώ σε άλλες ταινίες όπως "Λος Άντζελες Εμπιστευτικό", "12 Angry Men", "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" όχι μόνο υπήρξε επιβεβαίωση, αλλά ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μου.
[/το ζουμί της απάντησης]

Kαι για φινάλε κάποια έξτρα πραγματάκια έξω από αυτά που συζητάμε με τον Jasone και τους υπόλοιπους...

1) Υπάρχουν ταινίες που έχουν σαν βασικό στόχο την ψυχαγωγία (ιερό πράγμα και αυτή, δεν μιλάω καθόλου υποτιμητικά για τις ταινίες που στοχεύουν μόνο σε αυτή - επίσης έχει πολλές μορφές), υπάρχουν ταινίες των οποίων οι δημιουργοί don't give a shit about entertainment, και εστιάζουν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ακριβώς όπως το έχουν στο κεφάλι τους, αρέσει δεν αρέσει στον πολύ κόσμο, και υπάρχουν και οι ταινίες που προσπαθούν να συνδυάσουν και τα 2 παραπάνω. Ευτυχώς, έχουν υπάρξει εκπληκτικές ταινίες και των 3 παραπάνω κατηγοριών, και σε κάθε εποχή (όπως έχουν υπάρξει και πατάτες). Προφανώς δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δημιουργοί, καλή και κακή βιομηχανία σινεμά, μακριά από μας αυτά. Υπάρχουν μόνο καλές ή κακές ταινίες, και στη σούμα αυτών κρίνονται και οι μεγάλοι δημιουργοί, οι πρωτοπόροι, ή οι καλοί τεχνίτες.

2) Επίσης όπως καθετί καλλιτεχνικό (ή και ανθρώπινο, ας φιλοσοφήσουμε λίγο ώρα που είναι), ο κινηματογράφος σαν τέχνη επίκειται κριτικής, η οποία όταν γίνεται με γνώμονα την αγάπη για το ίδιο το μέσο, μπορεί να είναι αρκετά εποικοδομητική. Αυτό το αναφέρω, γιατί πριν από κάποια χρόνια θεωρούσα ότι κάθε - επαγγελματίας ή μη - κινηματογραφικός κριτικός πάνω στη Γη δεν έχει λόγο ύπαρξης... Ευτυχώς με τα χρόνια μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω μια-δυο-δέκα-εκατό κριτικές οι οποίες ανά περιπτώσεις μου άλλαξαν τον τρόπο οπτικής που είχα για κάποια ταινία, και αναθεώρησα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με επαγγελματίες, για κάθε άσχετο ή πουλημένο κριτικό που υφίσταται μόνο για να προωθεί τις ταινίες των "φίλων" του, υπάρχει και κάποιος ο οποίος βλέπει ασταμάτητα σινεμά και έχει δυο-τρία πράγματα να σημειώσει σε σημεία που εσύ, είτε από άγνοια, είτε από μη αρκετή συγκέντρωση και εμβάθυνση, χάνεις τη μαγεία (και κάπως έτσι μπορεί να σου δημιουργήσει την ανάγκη να ξαναδείς μια ταινία, με αυτή την ανανεωμένη οπτική που λέγαμε)... ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με εμάς, τους απλούς εκφραστές απόψεων μέσα σε μια παρέα ή στο διαδίκτυο, για κάθε έναν που βλέπει ταινίες μόνο για να ξεσκάσει και δεν έχει να προσφέρει και πολλά με την αποψή του, υπάρχει και ένας ο οποίος μπορεί να τον έχει σημαδέψει τόσο πολύ μια ταινία, που αν ποτέ βρει την ευκαιρία να μιλήσει για αυτή, να σου πει με το δικό του τρόπο τι του έβγαλε αυτό που είδε, πετυχαίνοντας έτσι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με ένα Roger Ebert (να σε κάνει να δεις αλλιώς την ταινία, να την αγαπήσεις ή να την εκτιμήσεις και εσύ).

3) Μετά από όλα αυτά, υπάρχει και το κομμάτι της αγάπης, που είναι καθαρά προσωπικό, και βαθειά ειλικρινές (για αυτό και μπορεί κάποιος να το πάθει με οτιδήποτε... με το "Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα", με Μπεργκμαν, τα πάντα όλα)... αυτό που σε μια ταινία βλέπεις και τον εαυτό σου μέσα, ή τελοσπάντων κάτι που θα σου άρεσε να σχετίζεται με τον εαυτό σου, ή κάτι που απλά σε σημάδεψε. Συνήθως αυτό συμβαίνει με ταινίες οι οποίες τις είδες μία, τις είδες δύο, τις είδες δεκαδύο, και εντέλει κατάλαβες ότι θα τις δεις και άλλες χίλιες δύο, γιατί απλά κατάφεραν να σε κάνουν να τις αγαπήσεις, για λόγους που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις πιθανά. Εκεί πλέον η όσο πιο γίνεται αντικειμενική κριτική ικανότητα του καθενός δεν πολυυφίσταται... απλά απολαμβάνεις το χάσιμό σου (σε μένα αυτό συμβαίνει με κάτι "Old School", "A Few Good Men", "Life Of Brian", "12 Angry Men", "In Bruges", "The Big Lebowski", "Άρχοντα των Δακτυλιδιών", "The Matrix", ακόμα και με αυτό (http://www.imdb.com/title/tt0109403/?ref_=nm_flmg_act_62) - όποιος έχει δει ξέρει - κλπ. κλπ... επίσης πολλές φορές απλά με ό,τι έχει αγαπημένους ηθοποιούς (http://www.imdb.com/list/ls073456377/) μέσα όπως είπε και ο Άγιος Πέτρος - τελευταία προσωπική μεγάλη αδυναμία ο Brendan Gleeson).

Είχα καιρό να γράψω σεντόνι... είπα να το αφήσω να βγει.

Jasone
15-06-2015, 01:57
επιγραμματικές ερωτήσεις.

ποιά ταινία σε έκανε να πεις " καλό αλλά όχι τόσο το usual suspects "
ποιές ταινίες θεωρείς πως δεν θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος αν δεν τις είχες δει
γράψε το δικό σου 10 ταινίες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις

trust in who we are
15-06-2015, 02:10
Καμια ταινια για το μπασκετικο θαυμα που ζουμε τα τελευταια χρονια θα γυρισουμε να σαρωσουμε τα οσκαρ ?

Παράγοντας
15-06-2015, 10:01
Dude, σου προτείνω να μην μπεις στο τριπάκι. Δεν έχει κανένα νόημα.

Jasone
15-06-2015, 13:40
εσύ χαραμίζεσαι. Γίνε σύμβουλος γάμων!

Άγιος Πέτρος
15-06-2015, 14:13
naR7HwdYcHw

*GrimReaper*
15-06-2015, 14:47
naR7HwdYcHw

Δεν μου αρεσε η ταινια δυστυχως. Περιμενα περισσοτερο γελιο και λιγο πιο εξυπνο χιουμορ απο αυτα τα ονοματα.

Παράγοντας
15-06-2015, 15:24
εσύ χαραμίζεσαι. Γίνε σύμβουλος γάμων!

Πόσο κόμπλεξ κουβαλάει η ψυχούλα σου βρε Τζάσονα;

Εγώ του είπα οτι δεν έχει νόημα να φτιάξει λίστα, γιατί η διαμόρφωση κινηματογραφικής αντίληψης δεν είναι ζήτημα 10 ή 20 ταινιών. Εσύ κατάλαβες οτι του είπα να σταματήσει να σου μιλάει.

Όχι, όχι! Δεν έγινε έτσι. Είμαι σίγουρος οτι θα μου εξηγήσεις τι ήθελα να πω και γιατί δεν έχω δίκιο στο επόμενο μήνυμά σου.

Εκτός αν αποφύγεις να μπεις σε αυτο το "τριπάκι".

Άγιος Πέτρος
15-06-2015, 16:34
*GrimReaper* ισχύει, την περίμενα πιο δυνατή

Κρατάμε την Άλισον (αχ! αχ!), τα ξεφτυλίκια του Φέρελ και το γεγονός ότι έρχεται το Daddy's Home σε λίγο καιρό.

Dude
15-06-2015, 18:50
ποιά ταινία σε έκανε να πεις " καλό αλλά όχι τόσο το usual suspects "

Όπως προείπα, είδα την ταινία μικρός, χωρίς ουσιαστικά να έχω δει και πολλές ταινίες παρόμοιες. Πέρασαν τα χρόνια, είδα αρκετά θρίλερ παντός τύπου, αρκετά νεο-νουάρ, και αρκετά κλασικά φιλμ-νουάρ... από κει και μετά κατάλαβα ότι οι "Συνήθεις Ύποπτοι" είναι από τα καλά της κατηγορίας (από τα καλύτερα νεο-νουάρ δηλ.), αλλά όχι καμιά κοσμοϊστορική ταινία όπως μάλλον νόμιζα μικρός... κι αυτή η άποψη επιβεβαιώθηκε και τη 2η και την 3η φορά που το είδα (τελευταία ήταν πριν 6-7 μήνες, μαζί με τον tt7 που δεν το είχε δει). Δηλ. όσο εκτιμώ τους "Συνήθεις Υπόπτους", το ίδιο εκτιμώ για παράδειγμα τα "Chinatown", "Sunset Blvd", "The Big Heat", "Double Indemnity", "The Killing", "Memento", "Blood Simple.", "Mulholland Dr." (αν και επιβάλλεται να το ξαναδώ αυτό) κλπ.

Αν θες να μάθεις για σχετικές ταινίες τώρα που με έχουν κερδίσει ακόμα περισσότερο, πάρε τη λίστα (http://www.imdb.com/list/ls077135113/) μου που την έχω κάνει με πολλή αγάπη, και της κάνω συνεχώς μικροαλλαγές ανάλογα με τις νέες προβολές, και φίλτραρε στα είδη "Thriller", "Film-Noir", "Crime" και "Mystery"... θα πάρεις αυτό που ψάχνεις πάνω-κάτω.


ποιές ταινίες θεωρείς πως δεν θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος αν δεν τις είχες δει


Αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η κυνική απάντηση είναι καμία... δεν άλλαξα σαν άνθρωπος από κάποια ταινία (αυτό έχει γίνει μόνο με τη μουσική για μένα, και συγκεκριμένα με την κιθάρα). Από κει και πέρα όμως όταν μια ταινία τη βλέπεις και αισθάνεσαι τυχερός για αυτό που είδες, σίγουρα αισθάνεσαι πιο "πλούσιος" πνευματικά ας πούμε (ακούγομαι σαν σπαστικός φιλόλογος Γυμνασίου, αλλά δεν βρήκα άλλες λέξεις να το περιγράψω).

Με βάση το τελευταίο, μπορώ να σου πω ότι οι στιγμές εκείνες που με έκαναν να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο βλέπω σινεμά, είναι οι εξής:
1) όταν είδα την τριλογία του "Νονού", και συγκεκριμένα τις 2 πρώτες ταινίες (ακόμα περισσότερο με κέρδισε η 2η),
2) και όταν πέρσι το καλοκαίρι είδα το "Andrey Rublyov".

Αυτές οι 2 είναι οι πιο καθοριστικές... δίπλα σε αυτά βάζω και το "Kes" του Ken Loach, που είναι το σημείο αναφοράς για "το άλλο σινεμά" όπως το έχω στο μυαλό μου, και κάπως έτσι συμπληρώνεται η αγία τριάδα μου.

Τώρα πέρα από αυτά, είμαι μεγάλος φαν της κωμωδίας, και θα βλέπω μέχρι τελικής πτώσεως αριστουργήματα όπως "Dr. Strangelove" και "Life Of Brian", καλτίλες όπως "The Big Lebowski" και "Down By Law", και καφρίλες όπως "Old School", "Anchorman" κλπ.


γράψε το δικό σου 10 ταινίες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις

Εντάξει, με σκοτώνεις τώρα... για αυτό και τη λίστα από πάνω άρχισα να τη φτιάχνω με στόχο να έχω 50 ταινίες που θα πιάνουν όλο το εύρος ταινιών που ήθελα, και εντέλει κατέληξα να την πάω στις 100, μιας και δεν μπορούσα με τίποτα να αφήσω άλλες 30-40 απ'έξω. Η αλήθεια είναι ότι και τις 100 που έχω τις θεωρώ ότι καλό είναι κάποιος να τις έχει δει πριν πεθάνει, αλλά μάλλον δεν σε καλύπτει η απάντηση. Τελοσπάντων, έκανα αναφορά στην αγία τριάδα μου, οπότε αυτές είναι για εκεί... τώρα για τις υπόλοιπες, πάρε αυτές για τώρα, και τα ξαναλέμε σε ένα χρόνο... σόρυ αλλά 10 δεν μπορώ (δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν θέλω :)), πάρε 20:

- Andrey Rublyov (1966)
- The Godfather I & II (1972 & 1974) - κλέβω, είναι 2 -
- Kes (1969)
- Network (1976)
- Dekalog (1989) - εδώ κι αν κλέβω, είναι 10 -
- Life Of Brian (1979)
- Caché (2005)
- 12 Angry Men (1957)
- 2001: A Space Odyssey (1968)
- In The Mood For Love (2000)
- Pulp Fiction (1994)
- A Separation (2011)
- Baraka (1992)
- Soy Cuba (1964)
- Down By Law (1986)
- The French Connection (1971)
- The Secret In Their Eyes (2009)
- Do The Right Thing (1989)
- Cool Hand Luke (1967)
- Fargo (1996)


Εγώ του είπα οτι δεν έχει νόημα να φτιάξει λίστα, γιατί η διαμόρφωση κινηματογραφικής αντίληψης δεν είναι ζήτημα 10 ή 20 ταινιών.

Συμφωνώ 100%. Δεν είχα ιδιαίτερο λόγο να μην απαντήσω παρόλα αυτά, γιατί γουστάρω την κουβέντα, και είμαι και αποδεδειγμένα λιστομανής. Εδωσα πάλι αρκετά επεξηγηματική απάντηση, ελπίζω οι απορίες να διαλευκάνονται σιγά σιγά, χαχα.

Παράγοντας
15-06-2015, 19:27
δεν άλλαξα σαν άνθρωπος από κάποια ταινία

Δεν ξέρω αν ήταν η ταινία στο σύνολό της, αλλά θυμάμαι συγκεκριμένα μια σκηνή του Fight Club, όπου ο Tyler Durden ανακοινώνει: "you are the all singing, all dancing crap of the world", η οποία στα ελληνικά είχε αποδοθεί ως "είστε η θαυματουργή μαλακία του σύμπαντος".

Η εν λόγω φράση ήρθε και έδεσε σε μια εποχή όπου ανέπτυσσα τους πρώτους φιλοσοφικούς προβληματισμούς μου. Στο μυαλό μου, παρερμήνευσα το "μαλακία του σύμπαντος" ως "κοσμικό απόβλητο" και ήταν η πρώτη φορά που είδα τον κόσμο μέσα από ένα καθαρά υλιστικό πρίσμα.

Ο επιθετικός προσδιορισμός "θαυματουργή" πήγε περίπατο, καθώς η φράση ήταν τόσο σοκαριστική για εμένα, που με βύθισε για μεγάλο διάστημα σε έναν κακώς εννοούμενο μηδενισμό. Χρειάστηκαν ατέλειωτες και πολυετής εσωτερικές αναλύσεις, με την συμπαράσταση του Φρειδερίκου του Νίτσε βέβαια, για να ξεκολλήσω και να φτιάξω μια κοσμοθεωρία, που πατούσε επιτέλους σε στέρεες βάσεις.

Δεν ήταν η αφορμή, αλλά σίγουρα έδωσε κατεύθυνση στους προβληματισμούς μου τη στιγμή που το είχα ανάγκη.

Jasone
15-06-2015, 19:46
ναι παράγοντα μου αυτό εννοούσες. αυτό! Μόνο αγάπη!

OneOfTheSmurfs
18-06-2015, 02:16
Μερικες απο τις ταινιες που εχω δει τον τελευταιο καιρο και πιστευω αξιζει να τις δειτε

Under The Skin (http://www.imdb.com/title/tt1441395/) (2013)
Μια εξωγηινη υπαρξη με την μορφη της Σκαρλετ Γιοχανσον ειναι στη γη (Σκωτια) σε μια "αποστολη".. Απιστευτα καλογυρισμενη, ανατριχιαστικα καλο soundtrack και βαθια νοηματα.. Αργος ρυθμος, δινει ελαχιστες απαντησεις ξεκαθαρα για το τι γινεται και ειναι πολυ arthouse (για οσους δεν σας αρεσουν τα art-films, να ξερετε :D )

Εx-Machina (http://www.imdb.com/title/tt0470752/) (2015)
A-I και ο,τι συνεπαγεται με αυτο.. Θα ελεγα δεν δινει κατι καινουριο στο ειδος, αλλα ταυτοχρονα το κανει καλυτερα απ'οτι εχουμε δει περι Artificial Intelligence σε δραμα.. Εξαιρετικος ο Oscar Isaac.. Στα πλην το 3ο Act που δεν μου αρεσε καθολου..

Snowpiercer (http://www.imdb.com/title/tt1706620/) (2013)
Χολυγουντ με σκηνοθετη τον Joon-ho Bong (http://www.imdb.com/name/nm0094435/).. Πολλοι που ξερω και την εχουν δει δεν τους αρεσε, αλλα πιστευω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο action/sci-fi με fight scenes γυρισμενα οπως πρεπει, με Κορεατικο στυλ.. Και εχει και αρκετα σχολια για τον τροπο που εχουμε χτισει τις κοινωνιες σημερα, ισως λιγο περισσοτερα απ'οτι θα επρεπε..

Midnight Express (http://www.imdb.com/title/tt0077928/) (1978)
Μιας και συζηταγαμε για το Shawshank.. Ιστορια σε φυλακη στην Τουρκια, βασισμενη σε αληθινη ιστορια.. Αξιζει 2 ωρες απ'τη ζωη σας..

Enemy (http://www.imdb.com/title/tt2316411/) (2013)
Ενας καθηγητης ιστοριας βρισκει τυχαια εναν "σωσσια" του σε μια ταινια και μετα τα πραγματα....περιπλεκονται. Αρκετα! Art-house, πολλοι συμβολισμοι, αργος ρυθμος.. Και οπως παντα ενας εξαιρετικος Γκυλενχααλ..

Delicatessen (http://www.imdb.com/title/tt0101700/) (1991)
Post-apocalyptic, θυμιζει λιγο Brazil (http://www.imdb.com/title/tt0088846/?ref_=nv_sr_1) στον τροπο που ειναι γυρισμενη αλλα με πολυ περισσοτερο μαυρο (και πολυ αστειο) χιουμορ..

Άγιος Πέτρος
18-06-2015, 18:19
Το Delicatessen αξίζει όντως; Οι περισσότερες post apocalyptic που εχω δει ξεκινούσαν καλά και τελείωναν σε φαση...meh...

OneOfTheSmurfs
18-06-2015, 18:50
Προσωπικα την βρηκα ξεκαρδιστικη την ταινια απο την αρχη ως το τελος.. Δεν ειναι απο τις post-apocalyptic που πανε να περασουν ενα μεγαλυτερο μηνυμα για το πως ζουμε ως ανθρωποι στο σημερα.. Υπαρχουν τα μηνυματα που υπαρχουν, αλλα επικεντρωνεται περισσοτερο στο (μαυρο) χιουμορ και τους χαρακτηρες (οπου ολοι ξεχωριζουν στην ταινια), κατι που βοηθαει στο να μην γινει κουραστικη η ταινια οπως πλησιαζει στο τελος.. Το αντιθετο θα ελεγα..

Dude
22-06-2015, 16:19
Το πρότζεκτ «Archidirectors» του Ιταλού αρχιτέκτονα, illustrator και σινεφίλ Φεντερίκο Μπαμπίνα
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11536026_10205880832452959_8762015017700431253_n.j pg?oh=26e389ddb8815be69f9835429021a1cc&oe=55ED63E8

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11215508_10205880832772967_3113526354111578593_n.j pg?oh=4618d8eb3ee1a89cc6e8ee09ffc6e84d&oe=5627AEB1

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11050248_10205880831932946_935539704251779923_n.jp g?oh=4bafd5ec84bc021c14a74598d921a7b9&oe=55EFF477

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11540932_10205880831892945_4288704214024814901_n.j pg?oh=95c0b76f90cc63afd6cf1e506f30c6ad&oe=5622A76B

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1947511_10205880832412958_5533381245414557745_n.jp g?oh=b0e10ad930e41ce7a2a36c48b1f95b47&oe=55EBD137

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/10407135_10205880831972947_1567986036894021522_n.j pg?oh=37c9d28232fe776c5e5eea8625e7fadd&oe=5625D277

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10955263_10205880832732966_1689864430034641601_n.j pg?oh=76d4ef413b832abdf52a0adbfc7e8e4e&oe=55F04375

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11046343_10205880833052974_6932675317837617014_n.j pg?oh=ea5f62d661d65c1ae17645318bb11f94&oe=5622B18F

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10153082_10205880832612963_520575438839043909_n.jp g?oh=1a73c4be497e73d0d8936e69c640549c&oe=5631095A

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/21018_10205880832252954_4361764750203485659_n.jpg? oh=83293f6f2af689a095988f35165360c4&oe=563248F4

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11536027_10205880834453009_383780545760284418_n.jp g?oh=8637f5608189750fb9be4e3282462a04&oe=56328A3E

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11377135_10205880834052999_8172058802705375839_n.j pg?oh=174e7b45e449e2845c689a9d0b36aca7&oe=561EF068

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11253953_10205880834213003_5392725397037679097_n.j pg?oh=7fdbbd26348fbcd5640cde4732221064&oe=562FC5DE

Dude
22-06-2015, 16:27
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11424463_10205880834813018_5809075013407662832_n.j pg?oh=0f433000855c6341a75271c9aedd3848&oe=562363CF

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1978773_10205880834493010_6537052556468351468_n.jp g?oh=9d48e10a242575b9971b4d45bdc2daaf&oe=56219599

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11214384_10205880834693015_3884719623843261447_n.j pg?oh=3d3482917b55626a574c93ee18250c13&oe=56351A4B

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11377309_10205880834093000_1485493083771383900_n.j pg?oh=0e6da8a8a2836a95e44d49e8a6f91183&oe=5624FBED

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1471803_10205880834413008_1093618232217180776_n.jp g?oh=02f9f3436b20cf4ab4b4c2386947e4cc&oe=56354ED3

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10277671_10205880835053024_7907998299199128531_n.j pg?oh=d4076af729f002464f69e846ad0f7e2f&oe=56250485

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/988565_10205880834533011_6407938262439849343_n.jpg ?oh=f813e228f1e9605c8e1cf6dfa6221f62&oe=55EDE4C8

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11536149_10205880835853044_5328177175104786603_n.j pg?oh=829992e91375394b3ba59c74b5c3baec&oe=55EED222

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/1545132_10205880835893045_7558984886452215578_n.jp g?oh=5134e51311c728cf9d314c6ba4a8696b&oe=5629BE7B

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11229382_10205880836413058_3314131493386988650_n.j pg?oh=9edb0ece42183c02a4ccdd463d1fc995&oe=56303B3F

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11403501_10205880835973047_6686581338685293563_n.j pg?oh=469f5bb62bb2854cbab625ef94c2a355&oe=55EE9F38

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1891210_10205880836693065_4870849971870222060_n.jp g?oh=1762f354e90150f83d4b23f3165470f0&oe=55EE32DE

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11535714_10205880835653039_6297632645764450376_n.j pg?oh=c8db014f4653bd01e832234c98e56be2&oe=56238B18

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11147188_10205880836653064_7412826550618331293_n.j pg?oh=baac910d9c5df933213ed8969c5951b0&oe=562B3A00

OneOfTheSmurfs
23-06-2015, 00:05
Αυτο που εκανε ο George Miller με το Mad Max ειναι εξωφρενικο.. Με το ζορι προλαβα να παρω ανασα οσο εβλεπα την ταινια..

Jasone
23-06-2015, 00:55
Ήθελα να το πω και εγώ σμέρφ. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΑ έντασης. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο πυροβόλημα. ΠΟΤΕ.

*GrimReaper*
23-06-2015, 01:51
Το 3D καλο?

OneOfTheSmurfs
23-06-2015, 01:53
Το 3D καλο?

Δεν το εχω δει σε 3D, αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι η ταινια γυριστηκε σε 2D και το 3D το επεξεργαστηκαν μετα..

Darkling
23-06-2015, 12:16
συνηθως οταν γινεται αυτο, δεν βγαινει καλο σε 3D, αλλα οποιος το δει ας πει.

Dude
23-06-2015, 18:05
Είδα μια πολύ περίεργη ταινία χθες... στο πρώτο δεκάλεπτο ήμουν στο τσακ να τη χιώσω, αλλά μετά διάφορα με τράβηξαν. Πάντως ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει αν τελικά μου άρεσε. Τελοσπάντων, όποιος θέλει να δει μια ταινία σκηνοθετική πρόταση α λα "Dogville" (το οποίο προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα), αισθητικής 80's, με μπόλικο αισθησιασμό, συμβολισμό (κάποιοι κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ των 4 χαρακτήρων και της Βρετανίας της Θάτσερ), και "αρρώστεια", δείτε τη: The Cook, The Thief, His Wife, And Her Lover (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=the+cook+the+thief+his+wife+and+her+lover&oq=the+coo&gs_l=hp.3.1.35i39l2j0i20j0j0i20j0l5.349.4280.0.636 0.10.10.0.0.0.0.498.1299.0j2j2j0j1.5.0....0...1c.1 .64.hp..7.3.961.0.3Y-P0KUEHDA).

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTg5ODAxNzE5M15BMl5BanBnXkFtZTYwNjE0MzE5._V1_S X640_SY720_.jpg

Άγιος Πέτρος
23-06-2015, 20:12
To 3D μ'άρεσε. Άλλοι από την παρέα μου είπαν ότι περίμεναν περισσότερα 3D εφέ. Εγώ το βλέπω σαν πλεονασμό σε τέτοιες ταινίες. Όπως και να χει το 3D δεν το χαλάει, αλλά και να μην το δεις δε χάνεις και πάρα πολλά


Στο δια ταύτα:
Kill me three times είναι μια ακόμα Simon Pegg ταινία ή μια ακόμη ταινία με τον Simon Pegg?

Το Maggie αξίζει ή είναι μια ακόμα ζομποταινία;

OneOfTheSmurfs
23-06-2015, 20:17
Kill me three times είναι μια ακόμα Simon Pegg ταινία ή μια ακόμη ταινία με τον Simon Pegg?

Μια ακομη ταινια με τον Simon Pegg.. Παλευει να την σωσει εκεινος, αλλα δεν αξιζει η ταινια.. Ουτε το Hector and the Search for Happiness (http://www.imdb.com/title/tt1626146/) αξιζει..

Άγιος Πέτρος
23-06-2015, 20:23
:/

OneOfTheSmurfs
23-06-2015, 20:29
?

Άγιος Πέτρος
23-06-2015, 20:36
Ξενέρωσα. Περίμενα να δω μια Simon Pegg ταινία. Έπρεπε να υποψιαστώ με την απουσία του Frost γενικότερα. Η επόμενη που βγάζει λεγεται Man Up και αν κρίνω από το ποστερ πάει για γλυκανάλατη

Αναλώνεται με κατι τετοια

OneOfTheSmurfs
23-06-2015, 20:42
Εχει ομως στα σκαρια και το Αbsolutely Anything (http://www.imdb.com/title/tt1727770/?ref_=nm_flmg_act_2) με σκηνοθετη τον Terry Jones που εχει ελπιδες να βγει καλο (και με Robin Williams να κανει τη φωνη ενος σκυλου)

0CYVGN98ZLA

Dude
24-06-2015, 03:10
Απίθανο ταλέντο.
dGidYBqBHVw

Dude
28-06-2015, 04:23
http://www.thewrap.com/sites/default/files/2013/Aug/13/110451/brendangleesonhbothemoney.jpg
Όπου κι αν το βλέπω γουστάρω άγρια... γενικά είναι ωραία φάση τύπους που σε υπερπαραγωγές (Braveheart, Gangs Of New York, Troy κλπ) τους περνάς ελαφρώς στο ντούκου, να ανακαλύπτεις αργότερα ότι είναι ηθοποιάρες όταν τους δίνονται πρωταγωνιστικοί ρόλοι.

Προτείνω σε όλους αυτή την 4άδα για να τον αγαπήσετε:

- The General (http://www.imdb.com/title/tt0120706/?ref_=nv_sr_3) (1998): για όποιον γουστάρει Ιρλανδία, αλητεία... η πραγματική ιστορία ενός κλέφτη-θρύλου. Δημιουργός της ταινίας ο Boorman, ο οποίος είχε υπάρξει θύμα του πραγματικού Cahill.
- In Bruges (http://www.imdb.com/title/tt0780536/?ref_=nv_sr_1) (2008): έχω ξανααναφερθεί αρκετές φορές, για μένα μαύρο δράμα-κωμωδία σταθμός. Και ο Φάρελ δίνει ρέστα, και το σενάριο ωραίο, και τα σκηνικά πολύ όμορφα, απλά ταινιάρα.
- The Guard (http://www.imdb.com/title/tt1540133/?ref_=nv_sr_3) (2011): η πιο ελαφριά και αστεία της 4άδας. Και πάλι ο Gleeson δίνει ρέστα.
- Calvary (http://www.imdb.com/title/tt2234003/?ref_=nv_sr_1) (2014): Ό,τι λέει ο τίτλος. Εδώ πάμε σε άλλα νερά... πίστη, ιερατική ζωή σε μια μικρή τοπική κοινωνία, παραλληλισμοί με θείο δράμα κλπ. Gleeson πολύ δυνατός, και η σκηνοθεσία επίσης.

Dude
03-07-2015, 00:01
Σας αρέσει το "Boogie Nights" του Paul Thomas Anderson; Σας αρέσουν τα "Hollywood stories", αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχετε δει καμία σοβαρή; Δείτε το "The Player" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=the+player&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgxoHsxCHfq6-QVJVZYYSJ4hlGG9iaqbFG5BaVJyfF5Lvm1-WmdrQ9GCW9eqftwuXsWmKxtvIP9x1-xoAL11iW0MAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=zKSVVYGrM4GtUaHal_AE&ved=0CCsQ-BY&lei=zKSVVYGrM4GtUaHal_AE) του Robert Altman.
Σας αρέσει το "Magnolia" του Paul Thomas Anderson; Δείτε το "Nashville" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=nashville+1975&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgyoHsxCHfq6-QVJVZYYSmJUVX2KoxRuQWlScnxeS75tflpnqNlHGYpP9NEf-sk7H1x3rUm4tj-EGAF1p0_FCAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=XqaVVdz2BIfbUfDcu4AO&ved=0CCIQ-BY&lei=XqaVVdz2BIfbUfDcu4AO) του Altman (δεν έχω δει ακόμα το "Short Cuts" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=short+cuts+film&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgxoHsxCHfq6-QVJVZYYSJ4hlbGSQlqfFG5BaVJyfF5Lvm1-WmXp5zv1p63Mv_45dcYC7uP7kshLrv6YA_3TFXUMAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=c6aVVfumIMWPU6uNndgP&ved=0CCgQ-BY&lei=c6aVVfumIMWPU6uNndgP), από την περιγραφή και μόνο φαίνεται ότι ήταν μεγάλη επιρροή για το "Magnolia").
Σας αρέσουν film-noirs, και τα νεο-νουάρ τύπου "Chinatown"; Δείτε το "The Long Goodbye" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=the+long+goodbye+movie&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgxoHsxCHfq6-QVJVZYYSJ4hlWVhQkavFG5BaVJyfF5Lvm1-WmTrr4mmPI7KPex-UG65mzg-q8tb6FQkAP2gyvkMAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=p6aVVfHuG4SwUYSjl5gE&ved=0CDEQ-BY&lei=p6aVVfHuG4SwUYSjl5gE) του Altman (δείτε το κι αν σας αρέσει ο μπαμπάς της Μόνικα και του Ρος, και δεν ξέρετε το λόγο - τρομερό πορτραίτο του Marlowe).
Δεν σας αρέσουν τα κλασικά Western; Δείτε το "McCabe & Mrs. Miller" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=mccabe+and+mrs+miller&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgyoHsxCHfq6-QVJVZYYSmJVRYVakxRuQWlScnxeS75tflpmqm2uqrfK1i-uTjl236ORSV9bUd5MBXAXlOEIAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=3qaVVd2eJMfSUdv_gZgK&ved=0CDQQ-BY&lei=3qaVVd2eJMfSUdv_gZgK). Σας αρέσουν πολύ; Δείτε οπωσδήποτε το "McCabe & Mrs. Miller", για να δείτε ίσως το μόνο "διαφορετικό western".

Δεν φτάνουν τα παραπάνω; Θέλετε αγγλική αριστοκρατία, μπουρζουαζία κι έτσι, υπάρχει το "Gosford Park" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=gosford+park&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgxoHsxCHfq6-QVJVZYYSJ4hlaFhZnqXFG5BaVJyfF5Lvm1-WmcruET7rA7etkf9xpltvjjVtvqv-bT4ACeXL-0MAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=9aaVVYCuIcWwUY2kjYAI&ved=0CC4Q-BY&lei=9aaVVYCuIcWwUY2kjYAI). Κλασική κωμωδία; Το "MASH" (https://www.google.com/search?newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=635&q=mash+movie&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgxoHsxCHfq6-QVJVZYYSJ4hlXJBsYanFG5BaVJyfF5Lvm1-WmWp4Xb2-17R-pe3L6-c-_Sv1P_1ffD8AIybyfEMAAAA&npsic=0&tbs=kac:1,kac_so:0&ei=C6eVVZZNhf9Qxomz6Ag&ved=0CCUQ-BY&lei=C6eVVZZNhf9Qxomz6Ag). Φαντάζομαι όσες περισσότερες ταινίες του δω, τόσα περισσότερα θα έχω να λέω. Μιλάμε για γίγαντα του σινεμά, μια φωνή μόνος του για το μέσο. Σε ποικιλία έργου και στίγμα μοναδικός, νομίζω ότι μόνο ο Κιούμπρικ στέκεται δίπλα του από Αμερικάνους.. μιλάμε βέβαια για το άκρο αντίθετο οι 2 τους, μόνο στο ότι ξέρουν πώς να κάνουν μεγάλες - και σε αξία, και σε φιλοδοξία, και σε διάρκεια πολλές φορές - ταινίες μοιάζουν.

μπασκετομάνα7
03-07-2015, 00:14
Ατυχής η σύγκριση με Κιούμπρικ. Μόνο ο Ταρκόφσκι στέκεται ισότιμα δίπλα του και κανείς άλλος ποτέ μα ποτέ ούτε στην Αμερική ούτε στο γαλαξία ολόκληρο. Ωστόσο ο Άλτμαν είναι όντως ένας τεράστιος και υποτιμημένος δημιουργός. Όταν όλο το χόλιγουντ στήνεται στην ουρά για μισή ατάκα σε ταινία σου ,δε χρειάζεται μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιος είσαι.

Dude
03-07-2015, 00:47
Έτσι όπως το θέτεις, πολύ πιθανά και να'χεις δίκιο (για να μην παρεξηγηθώ, σχολίασα το συνδυασμό ποικιλία-στίγμα στο αμερικάνικο σινεμά, τίποτα άλλο). Έτσι κι αλλιώς το σινεμά είναι και αυτό πολύτροπο και κάπου άμεσες συγκρίσεις δεν γίνονται με όλα. Εγώ τους γουστάρω και τους εκτιμώ αμφότερους πάνω κάτω το ίδιο π.χ. (όπως είπα είναι τόσο διαφορετικοί που πραγματικά δεν μπορώ να τους συγκρίνω), αλλά πιθανότατα ακόμα περισσότερο τη βρίσκω με Lumet, κι ας μην έχει το εύρος τους, ή τα μεγαλόπνοα εγχειρήματά τους.

μπασκετομάνα7
03-07-2015, 01:18
το προσωπικό γούστο είναι απόλυτα σεβαστό . εσύ γουστάρεις τον τεράστιο Λιούμετ εγώ τη βρίσκω με Κασαβέτη. επείδη όμως στο σινεμά δεν είναι όλα υποκειμενικά ,για την ιστορία του αμερικανικού σινεμά η τριάδα Πέκινπα-Καζάν-Κιούμπρικ ειναι η βάση . οι επόμενοι ακολουθούν και βέβαια εξελίσσουν

Dude
03-07-2015, 01:37
το προσωπικό γούστο είναι απόλυτα σεβαστό . εσύ γουστάρεις τον τεράστιο Λιούμετ εγώ τη βρίσκω με Κασαβέτη.

Και εγώ. Άλλος καραεπιδραστικός από κει.

επείδη όμως στο σινεμά δεν είναι όλα υποκειμενικά ,για την ιστορία του αμερικανικού σινεμά η τριάδα Πέκινπα-Καζάν-Κιούμπρικ ειναι η βάση . οι επόμενοι ακολουθούν και βέβαια εξελίσσουν

Συμφωνώ και ψιλοδιαφωνώ κιόλας. Δεν θα έβαζα τον Πέκινπα δίπλα στους άλλους 2. Επίσης ιστορικά προηγήθηκε όλων αυτών ο Φορντ... θα μου πεις, καλά τώρα θα βάλω τον τύπο που έχει κάνει 10 ταινίες και 100 γουέστερν; Βάσει ιστορικής επιδραστικότητας για εκεί είναι. Επίσης ο Όρσον Ουέλς για εκεί πάει, χωρίς πολλή σκέψη. Νομίζω με αυτούς, συν τον Καζάν και τον Κιούμπρικ, έχουμε μια 4άδα ιερών τεράτων που λες... και μετά πάμε στο New Hollywood, για να συναντήσουμε όλους τους Λουμέτ-Πέκινπα-Άλτμαν-Κόππολα-Σκορσέζε-Κασσαβέτη-Πακούλα και λοιπούς.

Dude
10-07-2015, 22:31
Έφυγε ο Ομάρ Σαρίφ, μετά από διάφορες περιπέτειες με την υγεία του τα τελευταία χρόνια:
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-33483877

Dude
15-07-2015, 00:27
Άγνωστες πτυχές της ζωής του Μπέργκμαν: http://www.mixanitouxronou.gr/ingkmar-bergkman-o-souidos-skinothetis-me-tis-psichosexoualikes-emmones-iche-efialtiki-ikogeniaki-zoi-ke-prospathise-na-kapsi-tin-neogenniti-adelfi-tou-itan-ipostiriktis-ton-nazi-ginekas-ke-agapou/

dora7
15-07-2015, 10:47
Dude ειδα επιτελους το Big Lebowski και κοιτα να δεις τι μπορεις να παθεις απο ενα κατουρημενο χαλι...:)

ενδυματολογικο αριστουργημα ο τυπος:p αλλα μορφαρα!!!! ωραια ταινια!

Dude
15-07-2015, 14:26
ενδυματολογικο αριστουργημα ο τυπος

http://ak-hdl.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/4/8/13/anigif_enhanced-buzz-9039-1365442568-1.gif

trust in who we are
15-07-2015, 18:36
Νταξει ειναι νωρις, αλλα κανεις ? Οντως ?

PLLQK9la6Go

Άγιος Πέτρος
15-07-2015, 19:29
Είναι δυνατό

angelman
22-07-2015, 15:33
Τ οτι θα μ αρεσε ο πουθενας Αφλεκ σαν Μπατμαν δεν το περιμενα.Στολη-φωνη γαμαει κ το χει φυσιογνωμικα πολυ,παρα πολυ.Καιρος να δουμε κ εναν Μπατμαν οπως πρεπει,οχι κομπαρσο.


IwfUnkBfdZ4
0WWzgGyAH6Y

Jasone
22-07-2015, 16:08
κανένα batman vs superman και μαλακίες. ΕΔΩ είστε :

LTDaET-JweU

angelman
22-07-2015, 16:22
DANIEL GREGAROS

dora7
22-07-2015, 17:58
Μονικα Μπελουτσι..θεα χωρις συνορα....

agk94
22-07-2015, 22:52
Βαλτς καυλιαρη

gianna7
22-07-2015, 23:50
Μονικα Μπελουτσι..θεα χωρις συνορα....

Με γυναικείο πόνο καρδιάς συμφωνώ.

tsak8
23-07-2015, 03:46
κανένα batman vs superman και μαλακίες. ΕΔΩ είστε :

LTDaET-JweU

Πωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπωπωωωωωωωωωωω

Dude
25-07-2015, 17:45
Pacino-Hopkins του χρόνου μαζί: http://www.imdb.com/title/tt3658772/

Άγιος Πέτρος
03-08-2015, 15:22
http://spoileralert.gr/mad-max-fanart-greek-artists-edition/

Mad Max fanart – Greek Artists Edition

OneOfTheSmurfs
12-08-2015, 22:04
n0dZ_2ICpJE

Trumbo (http://www.imdb.com/title/tt3203606/?ref_=nv_sr_1)

Ποσα οσκαρ λετε να παρει? Ακολουθει ολους τους αγραφους κανονες που γουσταρει η Ακαδημια..
Περα απ'αυτο ομως, φαινεται οντως ενδιαφερον ταινια

Άγιος Πέτρος
12-08-2015, 23:58
Ξέρω πως ούτε φέτος θα το σηκώσει το τιμημένο ο Ντικάπριο

Η λίστα με τις προβλέψεις:

http://www.imdb.com/list/ls076120207/

*GrimReaper*
14-08-2015, 19:38
ακομα δεν το εχει ποσταρει κανεις?

gnRbXn4-Yis

trust in who we are
19-08-2015, 23:35
κανα καλο ταινιακι προσφατο να δω εχει να προτεινει κανεις ?

Jasone
20-08-2015, 14:07
πρόσφατες που μου άρεσαν λίγο ή πολύ :

mad max
freetown
kingsman
boulevard
run all night
little boy
american sniper
home (παιδικό)

pl@yer
28-08-2015, 11:13
Eίδα χτες το Relatos salvajes και μ'άρεσε αρκετά, ενώ το Αmerican sniper με άφησε αδιάφορο...

Για λίγο καιρό ξαναπερνάμε σε φάση κινηματογράφου κι αφήνουμε τις σειρές..
Ό,τι ενδιαφέρον, ας προτείνεται..

Dude
28-08-2015, 13:19
Ό,τι ενδιαφέρον, ας προτείνεται..

Ό,τι δεν έχεις δει από αυτές την τελευταία δεκαετία, είναι must-see:
Winter Sleep (http://www.imdb.com/title/tt2758880/) (2014)
Locke (http://www.imdb.com/title/tt2692904/) (2013)
Nebraska (http://www.imdb.com/title/tt1821549/) (2013)
A Separation (http://www.imdb.com/title/tt1832382/) (2011)
Tinker Tailor Soldier Spy (http://www.imdb.com/title/tt1340800/) (2011)
The Secret In Their Eyes (http://www.imdb.com/title/tt1305806/) (2009)
In Bruges (http://www.imdb.com/title/tt0780536/) (2008)
There Will Be Blood (http://www.imdb.com/title/tt0469494/) (2007)
Cache (http://www.imdb.com/title/tt0387898/) (2005)

pl@yer
28-08-2015, 13:43
Ό,τι ενδιαφέρον, ας προτείνεται..

Ό,τι δεν έχεις δει από αυτές την τελευταία δεκαετία, είναι must-see:
Winter Sleep (http://www.imdb.com/title/tt2758880/) (2014)
Locke (http://www.imdb.com/title/tt2692904/) (2013)
Nebraska (http://www.imdb.com/title/tt1821549/) (2013)
A Separation (http://www.imdb.com/title/tt1832382/) (2011)
Tinker Tailor Soldier Spy (http://www.imdb.com/title/tt1340800/) (2011)
The Secret In Their Eyes (http://www.imdb.com/title/tt1305806/) (2009)
In Bruges (http://www.imdb.com/title/tt0780536/) (2008)
There Will Be Blood (http://www.imdb.com/title/tt0469494/) (2007)
Cache (http://www.imdb.com/title/tt0387898/) (2005)


Tinker Tailor Soldier Spy
Cache
Winter Sleep

Αυτά τα τρία δεν έχω δει, μπάινουν στη λίστα αναμονής οπότε..Τα υπόλοιπα όντως εξαιρετικά, ιδίως το ''The Secret In Their Eyes''..

Θενκς Dude.

damianos
28-08-2015, 14:10
2 δυνατές με τον Ισπανό Πέρο Αντιτς

Celda 211 (http://www.imdb.com/title/tt1242422/?ref_=nv_sr_1)

Mientras duermes (http://www.imdb.com/title/tt1437358/?ref_=tt_rec_tt)

(οκ, γνωστές και παλιές αλλά κάποιος μπορεί να μην τις έχει δει : )

*GrimReaper*
02-09-2015, 16:55
πρόσφατες που μου άρεσαν λίγο ή πολύ :

mad max
freetown
kingsman
boulevard
run all night
little boy
american sniper
home (παιδικό)

to home δεν μ'αρεσε να πω την αληθεια. Μπορει να φταιει που το ειδα μεταγλωτισμενο. Το τι μυαλα κουβαλας που βγαινει τωρα φαινετε καλο :D

επισης

FtCssbRjJO0

Jasone
02-09-2015, 19:14
ΠΟΤΕ μεταγλωτισμένο. ούτε για διαφήμιση. ΠΟΤΕ

dora7
02-09-2015, 20:03
ΠΟΤΕ μεταγλωτισμένο. ούτε για διαφήμιση. ΠΟΤΕ

εννοειται! τι, Ιταλοι ειμαστε που μεταγλωτιζουν τα παντα και γελαει ο γκοσμος???:rolleyes::p

*GrimReaper*
02-09-2015, 20:56
τα παιδικα αξιζουν παντα μια μεταγλωτιση. Μπορει να βγει καλη, Οπως το ice age που ηταν πολυ καλυτερο στα ελληνικα

Άγιος Πέτρος
03-09-2015, 01:06
Αν δεν είναι Ακίνδυνος Γκίκας - Σπύρος Μπιμπίλας στη μεταγλώττιση, δεν ασχολούμαστε καν

Dude
03-09-2015, 04:23
The Firemen's Ball (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=the+firemen%27s+ball&oq=the+firemen%27&gs_l=serp.3.0.35i39j0l9.50955.53321.0.54662.12.9.0 .0.0.0.734.1151.4-1j0j1.2.0.ecynfh...0...1.1.64.serp..10.2.1150.h83U ewXC4Ok) (1967): Η τελευταία ταινία του Milos Forman προτού φύγει από την Τσεχοσλοβακία, η οποία απαγορεύτηκε για πάντα εντός της χώρας. Ένα πάρτυ πυροσβεστών μιας μικρής πόλης, και μια αχαλίνωτη σάτιρα για τον κομμουνισμό (από τις χαρακτηριστικές ταινίες του τσεχοσλοβάκικου New Wave). Οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν είναι επαγγελματίες, ενώ το σενάριο το εμπνεύστηκαν οι συντελεστές από έναν πραγματικό χορό πυροσβεστών στον οποίο βρέθηκαν. Κλασικη κωμωδία.

High Hopes (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=high+hopes+mike+leigh&oq=high+ho&gs_l=hp.3.0.35i39l2j0i131j0i20j0i131j0i20j0l4.1293 .2751.0.4139.10.9.0.0.0.0.542.1712.2-1j0j1j2.4.0.ecynfh...0...1.1.64.hp..8.2.947.0.jL92 swCpoPo) (1988): Χαλαρό κοινωνικό κωμοδιοδράμα του Mike Leigh. Ερμηνείες πολύ δυνατές, σε μια απεικόνιση μιας οικογένειας και του περίγυρού της στην περίοδο της θατσερικής Αγγλίας.

Night On Earth (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=night+on+earth&oq=night+on+earth&gs_l=serp.3..35i39j0l9.35272.39403.0.39842.14.11.0 .0.0.0.762.1149.3-1j6-1.2.0.ecynfh...0...1.1.64.serp..12.2.1147.YwlX-m5OUcM) (1991): Ιστορίες με ταρίφες σε διάφορες πόλεις ανά την υφήλιο από τον Jarmusch. Όλες έχουν χαβαλέ, αλλά ο Μπενίνι σαν Ρωμαίος ταξιτζής κλέβει την παράσταση. Προσωπικά τη γούσταρα περισσότερο από το "Καφές και Τσιγάρα".

Force Majeure (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=force+majeure+movie&oq=force+majeu&gs_l=serp.1.0.35i39j0i131l2j0l7.414760.418294.0.41 9849.15.11.0.0.0.0.630.906.2-1j5-1.2.0.ecynfh...0...1.1.64.serp..14.1.630.0.Kws4VhX XCpE) (2014): Δεν θυμάμαι αν είχε αναφερθεί παλιότερα κάποιος σε αυτή (για αυτό δεν γράφω και πολλά), αλλά είναι άλλο ένα δυνατό σύγχρονο σκανδιναβικό δράμα. Ταινία που σε κάνει να τη σκέφτεσαι μετά που θα τη δεις.

Putney Swope (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=putney+swope&oq=putney+swope&gs_l=serp.3..35i39l2j0i20j0l7.34951.38805.0.40339. 12.11.0.0.0.0.657.1823.3-2j1j1.4.0.ecynfh...0...1.1.64.serp..8.4.1821.EqRZu jGfXss) (1969): Επική καλτίλα και "ακυρίλα", και ταυτόχρονα ιστορική χαμηλού μπάτζετ ταινία για την εποχή της, από τον πατέρα του Robert Downey Jr, το Robert Downey Sr. (μέσα στις βασικές επιρροές των Paul Thomas Anderson και Jim Jarmusch). Πιστεύω με λίγα ποτάκια και παρέα βλέπεται εξαιρετικά..

OneOfTheSmurfs
03-09-2015, 17:14
Trailer απο την καινουρια του Λανθιμου που πηρε και το Jury Prize

dAxMksPWGXI


Και μια ωραια συνεντευξη του Φαρελ

edit: 03:01-04:01 εχει σπόιλερ για το τελος

Jr8nf1pfHP0

Dude
04-09-2015, 17:05
Ομολογουμένως δεν το ήξερα... http://www.mixanitouxronou.gr/i-sintaraktiki-skini-tis-rosikis-rouletas-ston-elafokinigo-giristike-me-alithines-sferes-i-komparsi-itan-antiamerikani-tailandi-pou-chastoukizan-pragmatika-tous-ithopious/
Ούτε αυτό... ήξερα για το αλκοόλ, αλλά τα υπόλοιπα αξίζουν μια ανάγνωση μάλλον: http://www.mixanitouxronou.gr/zerar-ntepartie-apo-ta-deka-mou-pigena-me-antres-gia-ta-chrimata-aniga-tafous-egina-kakopios-ke-ekana-filaki-i-sokaristiki-aftoviografia-tou/

rednorth7
17-09-2015, 16:11
Παιδια, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ, δειτε το citizen four.Ενα πραγμα χρειαζεται να ξερετε.

Ο,τι θα δειτε ειναι αληθινο.Με αληθινα προσωπα και γεγονοτα.Ειναι ντοκιμαντερ και οχι ταινια.

Jasone
17-09-2015, 18:45
απίθανα σοκαριστικό.

dora7
23-09-2015, 20:00
οποιος δεν εχει δει ακομα απο τις πιο παλιες το Requiem for a Dream και απο τις καινουριες το Whiplash σπευσατε!!! προκειται για ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ....

Παράγοντας
23-09-2015, 21:23
Για όποιον ενδιαφέρεται, πριν λίγες μέρες βγήκε σε BluRay το About Elly.

Dude
24-09-2015, 13:27
Pzk7Yz1d9gI

Παράγοντας
24-09-2015, 15:14
24 Σεπτεμβρίου 2015

Sicario (http://www.imdb.com/title/tt3397884/)

1 Οκτωβρίου 2015

The Martian (http://www.imdb.com/title/tt3659388/)

8 Οκτωβρίου 2015

Macbeth (http://www.imdb.com/title/tt2884018/)
Pawn Sacrifice (http://www.imdb.com/title/tt1596345/)

15 Οκτωβρίου 2015

Youth (http://www.imdb.com/title/tt3312830/)

Άγνωστη ημερομηνία

Steve Jobs (http://www.imdb.com/title/tt2080374/)
The Last Face (http://www.imdb.com/title/tt3286560/)

Υπάρχει κάτι άλλο άξιο προσοχής μέσα στο 2015;

OneOfTheSmurfs
24-09-2015, 15:48
Black Mass (http://www.imdb.com/title/tt1355683/?ref_=nv_sr_1)
Spectre (http://www.imdb.com/title/tt2379713/?ref_=nv_sr_1)
Star Wars VII (http://www.imdb.com/title/tt2488496/?ref_=nv_sr_1)
Trumbo (http://www.imdb.com/title/tt3203606/?ref_=nv_sr_4)
Legend (http://www.imdb.com/title/tt3569230/?ref_=nv_sr_1)
Bridge Of Spies (http://www.imdb.com/title/tt3682448/?ref_=nv_sr_1)

Παράγοντας
24-09-2015, 15:59
Θα μου ρίξεις και άλλο μπαν, αλλά Star Wars και 007 δεν...

Το Bridge of Spies έχει προοπτικές αν δεν χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά.

Οι υπόλοιπες με μια πρώτη ματιά φαίνονται ενδιαφέρουσες.

Ευχαριστώ!

OneOfTheSmurfs
24-09-2015, 16:04
Meh, δεν ειμαι κι ο μεγαλυτερος φαν ουτε απο Star Wars ουτε απο James Bond βασικα.. Αλλα χωρις να ξερω την αποψη σου για τις ταινιες, ειπα να τις αναφερω. Θα ενδιαφερουν σιγουρα κι αλλα μελη εδω μεσα..

angelman
24-09-2015, 16:47
Να με συμπαθατε αλλα απ το Steve Jobs!!!!!!!! ενα κλικ πιο ενδιαφερων το Spectre θα ειναι σιγουρα.

Lucifer_7
24-09-2015, 16:50
Pzk7Yz1d9gI

Τι βυζάρες είναι αυτές γαμώ την τρέλα μου!

ΘΕΑ

https://41.media.tumblr.com/aa0a2ce64ccbe26d9aa2a207097a24dd/tumblr_msazxaahQb1rcsh0to1_1280.jpg

Dude
24-09-2015, 18:12
Υπάρχει κάτι άλλο άξιο προσοχής μέσα στο 2015;

Κι αυτά πιθανά (τα 2 πρώτα έχουν έρθει ήδη υποτίθεται, αλλά δεν ξέρω για πόσο και πότε προβλήθηκαν - το Dark Horse το έχω κατεβάσει να το δω μια από αυτές τις μέρες, γιατί μου είπαν πολύ καλά λόγια):

Saul fia (http://www.imdb.com/title/tt3808342/?ref_=cs_ov_tt)
The Dark Horse (http://www.imdb.com/title/tt2192016/?ref_=cs_ov_tt)
The Lobster (http://www.imdb.com/title/tt3464902/?ref_=nv_sr_1)
Rock The Kasbah (http://www.imdb.com/title/tt3164256/?ref_=cs_ov_tt)
Spotlight (http://www.imdb.com/title/tt1895587/?ref_=cs_ov_tt)
Joy (http://www.imdb.com/title/tt2446980/?ref_=cs_ov_tt)

Καλή πραμάτεια αναμένεται από αρχές '16 πάντως πάλι. Από όσα είπαμε, αυτά που θέλω πραγματικά να προλάβω να δω σε αίθουσες είναι το Sicario, το Macbeth και το Lobster (θα πάω λογικά και στη "Διάσωση" γιατί είναι Ridley Scott (http://www.imdb.com/news/ni59034801?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=1920909362&pf_rd_r=0CFGY1XAJDDCHW5K7VSP&pf_rd_s=center-3&pf_rd_t=15061&pf_rd_i=homepage&ref_=hm_nw_tp1)).

OneOfTheSmurfs
24-09-2015, 18:19
Και το Dheepan (http://www.imdb.com/title/tt4082068/) (που πηρε και το Palme d'Or) βγαινει το φθινοπωρο επισης

OneOfTheSmurfs
24-09-2015, 22:53
Ηθελα να το αναφερω και πιο παλια.. Σε μια εποχη οπου τα τρέιλερ ειναι ουσιαστικα μια περιληψη ολης της ταινιας, το (teaser) τρέιλερ του The Revenant (http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref_=nv_sr_1) (Ινιαριτου, ΝτιΚαπριο, Χαρντι) ειναι ισως το καλυτερο που εχω δει φετος.. Μη δειχνοντας ουσιαστικα τιποτα απο τη βασικη υποθεση, σε βαζει μεσα στο κλιμα για το τι θα ειναι η ταινια και ταυτοχρονα θελεις να την δεις..

QRfj1VCg16Y

rakos
25-09-2015, 23:22
Sicario και Ντελ τορο γαμησαν στεγνα

Dude
26-09-2015, 03:10
Εδώ θα έρθει σε 2 βδομάδες.. λίγη υπομονή ακόμα. Τελευταία τη βρήκα με τα εξής κλασικά εικονογραφημένα που μέχρι τώρα δεν τα είχα τσεκάρει:

Rosemary's Baby (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=rosemary%27s+baby&oq=rosemary%27s+&gs_l=hp.3.0.35i39l2j0i131j0i20j0j0i20j0l4.4906.608 95.0.62302.60.24.2.0.0.0.415.2635.0j4j4j2j1.11.0.e cynfh...0...1.1.64.hp..52.8.1565.0.LTVd7fHcp2g) (1968): Ναι, δεν το'χα δει. Και καλύτερα νομίζω, μιας που τώρα μπόρεσα να το απολαύσω ακόμα περισσότερο. Απλά η τελειότερη ταινία ψυχολογικού τρόμου που έχω δει, και η καλύτερη στιγμή του Πολάνσκι (ανώτερη από το "Repulsion" κατ'εμέ, που ανήκει και αυτό στο "Apartment trilogy" και θεωρείται επίσης κλασικό).

Underground (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=underground+1995&oq=underground&gs_l=serp.1.0.35i39l2j0i20j0i131l3j0l2j0i131j0.164 405.165674.0.166849.11.8.0.0.0.0.527.1193.2-1j0j1j1.3.0.ecynfh...0...1.1.64.serp..8.3.1190.FtW tDY52QB4) (1995): Επική βαλκανική μαύρη κωμωδία, με φοβερές περσόνες και ωραίο σεναριακό μπλέξιμο. Αβυσσαλέος ρυθμός και έντονες ερμηνείες, σε πλήρη εναρμόνιση με τα χάλκινα του Μπρέγκοβιτς. Αριστούργημα.

Investigation Of A Citizen Above Suspicion (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=investigation+of+a+citizen+above+suspicion&oq=investigation+o&gs_l=serp.1.0.35i39j0l9.215087.342415.0.343602.22. 16.0.0.0.0.478.2132.2-2j2j2.6.0.ecynfh.1..0...1.1.64.serp..16.6.2127.vHq Rw0bTqFo) (1970): Αστυνομικό μελόδραμα-αλληγορία με καφκικές πινελιές, και το Gian Maria Volonte να δίνει ρέστα.

Walkabout (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=walkabout+movie&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecR4m4lb4OWPe8JSF5kmrTl5jfEU ExdXcEZ-uWteSWZJpdBuJi42KFOGi1eKUz9X38CoJCMrXoNBipsLwZXqYB KS4xLXT87PyUlNLsnMz9NPKUrMTYxPy8zJLRaNNY23F5LgEkSW h8iodd2wQ9eZmJJYUJIIYhaL-seutBNS4pJGlS9LzSspLUqFmj75_iQMM4xN43NzofIBkvdtheS 5JJDlixLzslNT4jNLUoEKvJwW2RowWHGWJ-ZkJybll5YEceun6xsaGVqklGWYBfGAOBnJBmmm2dkpUF5afHJS gYkRQq48vSgjt1homp0SBweDAKMEgwInDwBTUobUYQEAAA&sa=X&ved=0CIMBEOkTMA9qFQoTCICbkOezk8gCFYlcGgodZTEKCQ&biw=1366&bih=635) (1971): Η ταινία ξεκινά περίεργα, αλλά γρήγορα γίνεται ενδιαφέρουσα, τόσο σε φυσιολατρικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Βάλε και το ότι κουβαλάει την ιδιοφυή ματιά του Nicolas Roeg, βάλε και το κορίτσι-αμαρτία που πρωταγωνιστεί... Κλασική από όλες τις πλευρές.

bonus:
Relatos Salvajes (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=relatos+salvajes&oq=relatos+&gs_l=hp.3.0.35i39j0i131j0l8.460.1200.0.2408.9.7.0. 0.0.0.358.514.0j1j0j1.2.0.ecynfh...0...1.1.64.hp.. 8.1.357.0.DrLmO2APYEw) (2014): Ιστορίες για αγρίους όνομα και πράμα. Οι 5 από τις 6 ήταν πολύ καλές, τρελιάρικες και αρρωστημένες ταυτόχρονα. Γενικά μια σούπερ ανθολογία μαύρης κωμωδίας.

μπασκετομάνα7
26-09-2015, 04:04
Rosmary>Repulsion σίγουρα. Αλλά το the tenant>τα παντα. Πάνω απο δεκαετία την έχω δει και ακόμα τρέμω όταν τη φέρνω στη μνήμη μου. Ψυχολογικός τρόμος=Πολάνσκι.Όλοι οι άλλοι δίπλα του νάνοι. Όχι λόγω ικανοτήτων αλλά λόγω συνθηκών. Η ίδια η ζωή του είναι η τελειότερη ταινία τρόμου.

Dude
29-09-2015, 02:46
Το είδα σήμερα, not my thing (όπως και το Repulsion, όπως και οι περισσότερες του είδους). Η ταινία πετυχαίνει σίγουρα στο κομμάτι ψυχολογικού τρόμου που λες, αλλά για μένα και σαν υπόθεση δεν είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα, και σαν ταινία έχει ατέλειες (με πρώτη από όλες την ερμηνεία του Πολάνσκι). Αντιθέτως, το "μωρό της Ρόζμαρυ" και με τράβηξε σαν θέμα, και το θεωρώ τέλεια φτιαγμένο, με πολύ δυνατές ερμηνείες.

μπασκετομάνα7
29-09-2015, 12:43
Αυτό είναι το φοβερό με τέτοιους δημιουργούς. Μια ταινία δική τους που τη βρίσκουμε μέτρια και με ατέλειες,αν τη γύριζε κάποιος απο τους σημερινούς θα τη βρίσκαμε αριστούργημα. Την ένταση που φτιάχνει ο κοντός μέσα στους 4 τοίχους ενός διαμερίσματος αλλοι δε μπορούν ούτε με όλα τα εφέ του κόσμου

LFO
01-10-2015, 16:46
Dude,

το ήξερες ότι υπάρχει ένα εργαστήρι ηθοποιίας σε ένα πανεπιστήμιο της Αμερικης (Pace university) οπου το διεθύνουν 3 πασιγνωστοι ηθοποιοί ? Η μια είναι γυναίκα , η Ellen Burstyn, αλλα οι 2 αντρες είναι πραγματικα ΤΕΡΑΤΑ της ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ , μιλαμε πραγματικά 2 ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ που ωρες ωρες όταν είναι on stage ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ολους τους υπολοιπους και παιρνουν απάνω τους ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Και είναι δασκαλοι , ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ οι υπολοιποι, πραγματικα ζηλευω, αν ήμουν ηθοποιος θα τους χαζευα με τις ωρες ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΡΕΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ….Μιλαω για τους Χαρβει Καιτελ και Αλ Πατσίνο...

Το γραφω γιατι ξερω ότι ασχολεισαι πολύ με τον κινηματογραφο και …ωχ….λαθος τοπικ!! Μπορεί κανενας αντμιν να το μεταφερει στον κινηματογραφο?

Dude
01-10-2015, 22:13
Actors Studio, από τα πιο διάσημα στον κόσμο, πασίγνωστο. Οι περισσότεροι των Αμερικάνων ηθοποιών που γνωρίζεις σαν υποκριτικά τέρατα, έχουν περάσει από κει είτε σαν σπουδαστές, είτε σαν μέλη. Χωρίς να έχω εμβαθύνει στο θέμα, ουσιαστικά η μέθοδος υποκριτικής του Στανισλάφσκι (https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislavski's_system) διαδόθηκε στην Αμερική από αυτή τη σχολή, και συγκεκριμένα δασκάλους όπως το Lee Strasberg (https://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Strasberg) (αν έχεις δει τους Νονούς θα το θυμάσαι)... νομίζω οι Πατσίνο, Μπέρστυν και Καϊτέλ όλοι ήταν μαθητές του.

Επίσης πολύ γνωστή είναι η εκπομπή Inside The Actors Studio, με παρουσιαστή τον James Lipton... όπου κάθε επεισόδιο είναι ένα πολύωρο tribute στην καριέρα ενός ηθοποιού, και γίνεται μια συνέντευξη παρουσία σπουδαστών της σχολής. Είχα ποστάρει και παλιότερα κάποια κομμάτια, ορίστε μερικά (δυστυχώς κατά καιρούς διαγράφονται από το youtube):

ZvKhEQvi4w0

rGkrbXW8bPA

6O3cybqzCx8

sKmvsZrJtGU

oYyDWMQvN_g

UWj9XjNm3Mk

bNOeuM_fiyQ

SZ8gh-etK1o

8SgLBiV8sVY

Ae0H5rTouI8

af2_-dzUlpE

cKaRgvk6Y2I

J0gPwYvHb00

Και υπάρχει και η μίμιση του Lipton από το Ferrell στο SNL:
9BwcCHyidMk

xpZ02A9aUVQ

OneOfTheSmurfs
01-10-2015, 22:20
Δεν ειχα δει το βιντεο του Φερελ.. Ευχαριστω!

trust in who we are
03-10-2015, 00:19
να ρωτησω μηπως ξερει κανεις, αν υπαρχει καποια ταινια με τη ζωη του μοχαμεντ αλι ?

Chrisk7
03-10-2015, 00:27
http://www.imdb.com/title/tt0248667/?ref_=nm_flmg_act_23

δεν την εχω , δεν ξερω αν ειναι καλη

manoskol
03-10-2015, 00:49
να ρωτησω μηπως ξερει κανεις, αν υπαρχει καποια ταινια με τη ζωη του μοχαμεντ αλι ?

http://www.imdb.com/title/tt0248667/

trust in who we are
03-10-2015, 00:55
ευχαριστω σας

Dude
05-10-2015, 23:21
Το Inside Out (http://www.imdb.com/title/tt2096673/) το τσέκαρε κανείς; Δεν με βλέπω να πηγαίνω να το δω σε αίθουσα (εκτός αν βρεθεί παρέα ψημένη), αλλά λένε πολύ καλά λόγια... ότι και καλά από το "Up" είχε να βγάλει τόσο καλό η Pixar.

OneOfTheSmurfs
05-10-2015, 23:25
Δεν με τρελανε, το Up αιωνες καλυτερο..

Lucifer_7
06-10-2015, 04:50
Γνώμες για The Martian έχουμε;

http://www.imdb.com/title/tt3659388/

Razorblade Fish
06-10-2015, 05:16
Δεν με τρελανε, το Up αιωνες καλυτερο..

Αν το πλησιάζει έστω και λίγο το Up είναι must see, μιλάμε για επική ταινία για το είδος της.

Eddie Johnson
06-10-2015, 13:50
Το Sicario πηγα ειδα,εχει τις στιγμες του.Del Toro,Brolin πολυ καλοι,μετα ειδα και ενα επεισοδιο narcos και φτιαχτηκα περισσοτερο.

Dude
13-10-2015, 01:23
Γνώμες για The Martian έχουμε;

http://www.imdb.com/title/tt3659388/

"Η Διάσωση" είναι μια καλοφτιαγμένη μίξη "Apollo 13" με "Ναυαγό". Πάντως είναι μια χαρά ταινία να δει κανείς στο σινεμά, δεν μετανιώνεις τα λεφτά σου.

"Σικάριο" καλή φάση, αρκετά ρεαλιστική ναρκομανοαστυνομική ιστορία (περίμενα περισσότερο δράμα και λιγότερη δράση, λόγω του σκηνοθέτη, αλλά δεν με χάλασε), με τον Ντελ Τόρο και τον Μπρόλιν να είναι πολύ δυνατοί.

Άγιος Πέτρος
13-10-2015, 01:28
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a9PORLL_700b_v2.jpg

Άγιος Πέτρος
13-10-2015, 03:39
Λοιπόν, είδα το Gone Baby Gone


Δε θυμάμαι ταινία να μου έχει γαμήσει τόσο πολύ την ψυχολογία. Ίσως το Johnny Got His Gun, αλλά οκ, οι αντιπολεμικές ταινίες ξεκινουν με γκολ απ'τα αποδυτήρια σ'αυτό το κομμάτι. Το Gone baby gone είναι εκπληκτική ταινία, απλά


Και εδώ έρχεται η παρατήρησή μου: ο Ben Affleck είναι καλύτερος σκηνοθέτης απ' ότι ηθοποιός. Δεν έχω δει το Town και το Argo, είχα μια μικρή προκατάληψη, θεωρούσα πως πιο πολύ ντόρος έγινε από τη διαφήμιση παρά από την ποιότητα των ταινιών. Ήδη με μια ταινία άλλαξα άποψη. Πάντα είχα στο μυαλό μου ταινίες τύπου Chasing Amy, Shakespeare in Love και Τζίγκλι


Αν και θα τις δω σύντομα, Town και Argo, καμιά άποψη;

Dude
13-10-2015, 04:14
Διασκεδαστική αμερικανιά το Argo, όχι κάτι περισσότερο (καλό το καστ, fail ο Άφλεκ). Επίσης η αληθινή ιστορία πρέπει να έχει δοθεί εντελώς παραλλαγμένη.

sfakianos7
13-10-2015, 12:08
Το Argo οντως καμια σχεση με τη πραγματικοτητα
Το the Town ειναι μια παρα πολυ καλη ταινια οπου ο Hawkeye απο τους Avengers δειχνει τους ηθοποιοικους του μυες φατσαα φορα
γενικα αξιζει ενα βελφαρο, δε το μετανοιωσα

Buendia
13-10-2015, 12:46
Λοιπόν, είδα το Gone Baby Gone


Δε θυμάμαι ταινία να μου έχει γαμήσει τόσο πολύ την ψυχολογία. Ίσως το Johnny Got His Gun, αλλά οκ, οι αντιπολεμικές ταινίες ξεκινουν με γκολ απ'τα αποδυτήρια σ'αυτό το κομμάτι. Το Gone baby gone είναι εκπληκτική ταινία, απλά


Και εδώ έρχεται η παρατήρησή μου: ο Ben Affleck είναι καλύτερος σκηνοθέτης απ' ότι ηθοποιός. Δεν έχω δει το Town και το Argo, είχα μια μικρή προκατάληψη, θεωρούσα πως πιο πολύ ντόρος έγινε από τη διαφήμιση παρά από την ποιότητα των ταινιών. Ήδη με μια ταινία άλλαξα άποψη. Πάντα είχα στο μυαλό μου ταινίες τύπου Chasing Amy, Shakespeare in Love και Τζίγκλι


Αν και θα τις δω σύντομα, Town και Argo, καμιά άποψη;

Λοιπόν, θα σου απαντήσω αναλυτικά. Θα σου κάνω όμως μια ερώτηση πρώτα :). Φαντάζομαι έχεις δει Σκοτεινό Ποτάμι και Νησί των Καταραμένων.

Αυτές από σκοπιά ατμόσφαιρας, ψυχολογίας, έντασης, πώς σου φάνηκαν? Θεωρείς ότι μπορεί να έχουν την παραμικρή σχέση, ότι πχ. είναι κάπως κοντινά «σκοτεινές», ή θα έλεγες ότι δε μπορεί να μπει κάποια σύγκριση?

Άγιος Πέτρος
13-10-2015, 13:29
Γενικά είμαι φαν του Lehane. To βιβλίο Gone baby gone δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου, τα άλλα δυο τα διάβασα πριν τις ταινίες

Στις ταινίες τώρα. To mystic river ακολούθησε πιο πιστά τους "νόμους" του noir φιλμ πλησιάζοντας περισσότερο το gone baby gone. Tο shutter island ήταν πιο κοντά σε Steven King ταινίες. Σ'αυτό ίσως ευθύνεται ο Ντι Κάπριο. Όσο ηθοποιάρα και να είναι, τη μαυρίλα που θα έβγαζε πχ ένας Λίαμ Νίσον δεν μπορεί να τη βγάλει.

Η ομοιότητες βέβαια είναι εμφανείς. Αρκετά για να πεις ότι υπάρχει προσωπική σφραγίδα του ίδιου ανθρώπου

Buendia
13-10-2015, 14:22
Φτου! Τα ήξερες... :mad: Και τα είχες διαβάσει κιόλας, ενώ θα ήθελα αρκετα τη γνώμη κάποιου που θα ήταν τελείως αντικειμενικός.

Δεν πειράζει. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι η επιτυχία οφείλεται κυρίως στον Lehane. Γιατί κι εγώ είχα δει Gone baby gone (σινεμά, όταν βγήκε και από ψιλοσπόντα) και είχα πάθει μια εξίσου σχετική πλάκα και κατέληξα επίσης στο συμπέρασμά σου: Ben Affleck μας ζαλίζει τα παπάρια ως ηθοποιός αλλά σκηνοθετικά δείχνει να έχει κάτι εντυπωσιακό.

Το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε....

Argo είναι μια παπαριά καμαρωτή, δε βλέπετε λέμε, πεθαίνεις από βαρεμάρα (από τα χειρότερα όσκαρ και αυτό δεν είναι εύκολο δεδομένης της αναξιοπιστίας του θεσμού). Αν το είχε αναλάβει απευθείας η CIA ως ένα project αναβάθμισης της δημόσιας εικόνας της, ενδεχομένως θα είχε πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα. Το Town πάλι, σχετικά καλό μάλλον, βλέπεται άνετα, αφενός όμως όχι τίποτα ιδιαίτερο, αφετέρου δε αποτελεί πιστή αντιγραφή-σύμπτυξη του αξεπέραστου Heat. Ίδια δομή, σχεδόν ίδια δραματουργία και ακριβώς το ίδιο πνεύμα. Περνάει η ώρα αλλά εφόσον έχεις δει την καλύτερη αστυνομική ταινία όλων των εποχών σου φαίνεται σαν εργασία-διασκευή τελειόφοιτου κινηματογραφικής σχολής.

Στις άλλες ταινίες τώρα, φαινομενικά είναι άσχετες μεταξύ τους ως προς θεματολογία, πλαίσιο, κλπ. Έχουν ωστόσο όλες κάποιες διακριτές ομοιότητες. Εξαιρετικά σκοτεινή ατμόσφαιρα, από μια ριζική ανατροπή στο τέλος και θέτουν ένα φοβερό ηθικό δίλημμα που μένει (σχεδόν) αναπάντητο και στην κρίση του θεατή.

Επιλέον και εγώ τα ίδια έχω διαβάσει (αλλά μετά που τις είδα και τις 2) και κατέληξα ότι η γραφή του είναι έντονα κινηματογραφική, δηλαδή το καθιστά εύκολο και σε κατευθύνει πλήρως να το αποτυπώσεις σε εικόνες. Με τα κλασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου αμερικανικού λόγου, έχει κυρίως διαλόγους, μικρές περιγραφές, ρυθμό και λιγότερες εσωτερικές σκέψεις (που κατεξοχήν καθιστούν δύσκολες τις μεταφορές ***).

Αυτό πάντως που με εξίταρε και στις 3, είναι το ηθικό δίλημμα με το οποίο κλείνουν. Φοβερές σκέψεις, στημένες με εξαιρετική ένταση, για να κορυφωθούν απολύτως γραμμικά και εντυπωσιακά. Και τα τρία έχουν αποτελέσει αφορμές για διαδαλώδεις κουβέντες. Το Gone Baby, λίγο παραπάνω νομίζω (γιατί έχει και πιο πιασάρικο θέμα). Εσένα Άγιε μου, ποια η γνώμη σου? Εγώ (όπως κι Lehane νομίζω) 1000% με τη γκόμενα του τύπου στο τέλος.

Κατά τα άλλα, να πούμε και για τους υπόλοιπους ότι ο Dennis Lehane θεωρείται γενικά από τα ανερχόμενα αστέρια της αμερικανικής λοογοτεχνίας και από ό,τι θυμάμαι είναι αρκετά φίλος με τον «δικό μας» George Pelecanos. Έχουν συνεργαστεί και στο έπος The Wire:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Lehane#Filmography

(με τα γνωστά αποτελέσματα)

Μεγάλος καβλέουρας

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01237/dennis-lehane_1237361a.jpg





*** Κάποια στιγμή το καλοκαίρι, είχα σκεφτεί και ξεκινήσει ένα «πρόντζεκτ», να γράψω για τις μεταφορές βιβλίων στο σινεμά. Αφορμή η εξαιρετικά διαδεδομένη άποψη «το βιβλίο πάντα ανώτερο από την ταινία». Κάτι που δεν έχει τόσο μεγάλη μεγάλη ισχύ τελικά, ίσως και ακόμα λιγότερη. Ξεκίνησα με μια βάση 22 βιβλίων που μεταφέρθηκαν σε αρκετά γνωστές ταινίες (όπως οι παραπάνω). Στην πορεία βέβαια, κάπου οι διακόπες, τόνα - τάλλο, το άφησα. Η ερώτηση είναι, ενδιαφέρεται κανείς άλλος να διαβάσει κάτι τέτοιο πέρα από τον Dude ή αν τυχόν αποφασίσω να το τελειώσω ποτέ να του το στείλω απλώς σε pm?? :D:D

Dude
13-10-2015, 14:25
Εγώ λέω πως τουλάχιστον μια δεκαριά άτομα θα τσεκάρουν τη σεντονάρα σου.

Darkling
13-10-2015, 14:27
Kαι γω διαβαζω αν το ποσταρεις!

Άγιος Πέτρος
13-10-2015, 16:16
Mystic River : πολύ fucked up για να έχω άποψη για το φινάλε. Σε γενικές γραμμές καταλαβαίνω τον Σων Πεν, αλλά και πάλι...

Gone baby gone : Εδώ είναι καθαρά πόση πίστη έχεις στους ανθρώπους. Άλλοι πιστεύουν σ'αυτούς, άλλοι το βλέπουν τελείως κυνικά. Οι νόμοι (γραμμένοι και άγραφοι) είναι υπέρ της μάνας. Ο Lehane έδειξε την οπτική που ο νόμιμος δεν είναι δίκαιος. Που αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο δίλημα, μπορείς να βρεις άπειρα παραδείγματα όπου το νόμιμο δεν είναι δίκαιο. Γενικά όμως ήμουν με τον τύπο στο συγκεκριμένο θέμα.

spoiler

πολύ αίμα χύθηκε για να κάνουν το δίκαιο ο Εντ Χάρις με τον Φρήμαν. Η γκόμενα μπορούσε να μη τον αφήσει στο τέλος, έγινε καθαρά για το δραματικό της ιστορίας

Shutter Island: Στο βιβλίο φαίνεται ξεκάθαρα τι έχει συμβεί. Στην ταινία το άφησαν λίγο πιο διφορούμενο to φινάλε. Αλλά Ντι Κάπριο ftw


Επιλέον και εγώ τα ίδια έχω διαβάσει (αλλά μετά που τις είδα και τις 2) και κατέληξα ότι η γραφή του είναι έντονα κινηματογραφική, δηλαδή το καθιστά εύκολο και σε κατευθύνει πλήρως να το αποτυπώσεις σε εικόνες. Με τα κλασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου αμερικανικού λόγου, έχει κυρίως διαλόγους, μικρές περιγραφές, ρυθμό και λιγότερες εσωτερικές σκέψεις (που κατεξοχήν καθιστούν δύσκολες τις μεταφορές ***).



Υπάρχει λοιπόν η μεταφορά βιβλίου και η απόδοση. Το Hannibal ας πούμε, ήταν μια απόδοση βιβλίου. Το Lord of the Rings το ίδιο.

Το Da Vinci code ήταν ακριβώς αυτό που λες: ένα σενάριο σε μορφή διηγήματος. Διάβαζα το βιβλίο και νόμιζα ότι έβλεπα ταινία


Με άλλα λόγια ψήσου για σεντόνι

Lateralus
13-10-2015, 21:45
AbdJLjm5utc
wtf????

Buendia
14-10-2015, 16:36
OK λοιπόν, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα το προχωρήσω.

Δύο νύξεις: Πρώτα από όλα, καταλαβαίνουμε ότι με μια 20ρια βιβλία από 50 λέξεις στο καθένα και άλλες τόσες για την ταινία =100, ξεκινάμε με 2.000 λέξεις για πλάκα. Κατ' επέκταση επειδή δεν έχει φτάσει ούτε στη μέση, θα πάρει και κάποιον καιρό ακόμα.

Η θεματοποίηση μάλλον θα είναι τύπου: Τα αριστουργήματα/ Ναι, ψιλοκαλό αλλά/ Ω, παναγιά βοήθα.

Οπότε κάποια στιγμή στο επόμενο μήνα+ θα σκάσει.

Gone baby gone : Εδώ είναι καθαρά πόση πίστη έχεις στους ανθρώπους. Άλλοι πιστεύουν σ'αυτούς, άλλοι το βλέπουν τελείως κυνικά. Οι νόμοι (γραμμένοι και άγραφοι) είναι υπέρ της μάνας. Ο Lehane έδειξε την οπτική που ο νόμιμος δεν είναι δίκαιος. Που αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο δίλημα, μπορείς να βρεις άπειρα παραδείγματα όπου το νόμιμο δεν είναι δίκαιο. Γενικά όμως ήμουν με τον τύπο στο συγκεκριμένο θέμα.

spoiler

πολύ αίμα χύθηκε για να κάνουν το δίκαιο ο Εντ Χάρις με τον Φρήμαν. Η γκόμενα μπορούσε να μη τον αφήσει στο τέλος, έγινε καθαρά για το δραματικό της ιστορίας

Ναι, απλώς αν δεν υπήρχε αυτό μάλλον δε θα μιλάγαμε για δίλημμα. Θα φαινόταν εξαιρετικά απλή απόφαση. Εγώ θα έλεγα ότι είναι περίπτωση όπου το δίκαιο δεν είναι και το ωφέλιμο. Μια σύγκρουση ανάμεσα στους νόμους του αίματος (παραδεδομένων αρχών και αξιών) και εκείνους της λογικής και του πραγματισμού. Τεράστιο ηθικό δίλημμα όπως και να έχει, θα μπορούσαμε να γράφουμε άπειρα επ' αυτού.

Spoiler
Όντως χύθηκε άπειρο αίμα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της απόφασης νομίζω ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο. Το ζήτημα είναι πλέον απλώς τι ζωή θα ζήσει η μικρή από εδώ και πέρα. Οι δύο άλλοι έχουν πάρει ζωές αλλα έχουν θυσιάσει και τις δικές τους οπότε κάπως εξισορροπείται. Ο Φρίμαν ως ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας είναι ηθικά μεμπτός, έχει το δικό του υποκειμενικό συμφέρον (να μεγαλώσει ένα παιδί) από τη άλλη όμως ενδιαφέρεται για αυτήν και έχει τα εχέγγυα να της προσφέρει μια πολύ καλύτερη ζωή. Η μάνα της όχι ...

Υπάρχει λοιπόν η μεταφορά βιβλίου και η απόδοση. Το Hannibal ας πούμε, ήταν μια απόδοση βιβλίου. Το Lord of the Rings το ίδιο.

Το Da Vinci code ήταν ακριβώς αυτό που λες: ένα σενάριο σε μορφή διηγήματος. Διάβαζα το βιβλίο και νόμιζα ότι έβλεπα ταινία.

Χμμ... Δεν κατάλαβα ακριβώς :). Η διαφορά των δύο μέσων είναι τέτοια που εξορισμού κάθε προσπάθεια είναι πάντα απόδοση-διασκευή. Από εκεί προκύπτει μάλλον και και η θέση «υπέρ» του βιβλίου. Αλλά θα τα πιάσω αρκετά αναλυτικά αυτά. Stay tuned.

Άγιος Πέτρος
14-10-2015, 17:10
Μπακάλικα, υπάρχουν βιβλία που γράφονται από συγγραφείς, που είναι πιστοί στους λογοτεχνικούς νόμους τους (πχ noir, fantasy, sci fi) και που οι δημιουργοί ίσως να μην είχαν ποτέ στο νου τους μεταφορά σε ταινία την ιδέα τους.

Και υπάρχουν και αυτοί που γράφουν βιβλία λιγότερο πιστοί σε αυτούς τους νόμους. Da Vinci Code, Fifty Shades of Gray γράφτηκαν με σκοπό να εμποροποιηθούν. Λογικό, πλέον τα καλά σενάρια σπανίζουν και οι ταλαντούχοι συγγραφείς έχουν την ευκαιρία τους

Στην πρώτη κατηγορία σαφώς και θα αποκλείνει το βιβλίο από την ταινία. Δε γίνεται διαφορετικά. Η δεύτερη κατηγορία θα είναι πιο πιστή αφού το βιβλίο γράφτηκε γι'αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Δεν τάσσομαι υπέρ κάποιας κατηγορίας προφανώς, εξίσου απολαμβάνω ένα βιβλίο με μια ταινία αν το θέμα μου αρέσει


Τες πα, απλή παρατήρηση, go on

redglove
15-10-2015, 15:08
Buendia αν το τελειώσεις και το ποστάρεις θα κάτσω να διαβάσω όλα τα βιβλία και να δω όλες τις ταινίες απλά και μόνο για να διαβάσω τα ποστ σας.

Darkling
15-10-2015, 21:00
Γενικα να μη φοβοσαστε/αγχωνοσαστε να γραψετε. Ειτε το διαβασουν 1000 ειτε 10, καντε το για την παρτη σας και γιατι σας ψηνει.

μιγάδας
16-10-2015, 06:02
γράψτο σε pdf να το κατεβάσουμε.

Darkling
20-10-2015, 12:04
sGbxmsDFVnE



γαμω το γερο διαολο γαμω.

lamousis
21-10-2015, 13:18
http://i0.wp.com/eng.mynewshub.cc/wp-content/uploads/2015/10/Screen-Shot-2015-02-26-at-7.20.56-PM-610x499.png?resize=500%2C320

Lateralus
21-10-2015, 22:38
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/s720x720/10298799_10153888494420934_3623930166701976547_n.j pg?oh=4fcfc6cfff98d547f1537e954250871e&oe=56BA8234
Λατρεμενες ταινιες και οι τρεις

Lateralus
22-10-2015, 00:17
https://33.media.tumblr.com/bf17a4b48b8b92750de0193096d0a853/tumblr_nsq7n8RyFn1r7p67qo1_500.gif

Dude
22-10-2015, 00:31
OpWVV8wuM1A

Darkling
22-10-2015, 01:40
Μονο απο Τιμ Μπαρτον. και οκ, ο Χιθ Λετζερ.

Άγιος Πέτρος
22-10-2015, 01:56
Μόνο Adam West. Να τρέχει με τη βόμβα και να κλωτσάει καρχαρίες



true story

Darkling
22-10-2015, 09:35
αχαχαχχχαχ

Άγιος Πέτρος
22-10-2015, 16:46
_urlS1vwuFc

LUizLO3sdeU

Dude
23-10-2015, 04:53
Παίζει για όλα τα παρακάτω να έχει γίνει κουβέντα ή απλή αναφορά στο παρελθόν, αλλά μιας που τα είδα τελευταίο καιρό όλα, τα παραθέτω σαν προτάσεις.

Leviathan (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=leviathan+movie&oq=leviathan&gs_l=serp.1.0.35i39j0i67l2j0i131j0i20j0l5.436316.4 37340.0.438641.9.7.0.0.0.0.347.669.3-2.2.0....0...1c.1.64.serp..7.2.667.WNJhnIu6Sgw) (2014): Είχαμε κάνει ενδελεχή κουβέντα για την "Επιστροφή", που είναι σοβαρό δείγμα για το πόσο δυνατός σκηνοθέτης είναι ο Zvyagintsev. Το "Λεβιάθαν" είχα την τύχη να το δω πριν λίγες μέρες στο σινεμά (προβολή λέσχης σε μεγάλη αίθουσα της πόλης), οπότε απήλαυσα ακόμα περισσότερο ήχο και τοπία. Συνολικά η κοινωνική σάτιρα της ταινίας με τράβηξε μπορώ να πω περισσότερο από το όλο δράμα της υπόθεσης, αλλά γενικά όλες οι ερμηνείες στην ταινία ήταν εκπληκτικές, και η όλη ιδέα μεγαλόπνοη και τέλεια εκτελεσμένη.

Hoop Dreams (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=hoop+dreams&oq=hoop&gs_l=hp.3.0.35i39j0i20j0i131l2j0j0i131l4j0.10079.1 4556.0.15992.15.12.3.0.0.0.292.1439.0j6j2.8.0....0 ...1c.1.64.hp..6.9.1201.0.n7Ib6lzND_Y) (1994): Εδώ είχε γίνει παλιότερα χρόνια αναφορά αν θυμάμαι καλά, και πώς να μην γίνει αφού είμαστε μπασκετικό φόρουμ. Ό,τι και να πω για την ταινία είναι λίγο. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι ίσως η πιο ακριβής απεικόνιση του αμερικάνικου συστήματος και τρόπου ζωής (δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, αρκεί κανείς να δει το the real thing)... αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, καθώς ξεκίνησε σαν ένα 30λεπτο πρότζεκτ σχετικό με το street basketball, και έγινε on the go μια πενταετής παραγωγή που ακολούθησε τη ζωή των 2 αθλητών και όσων ενεπλάκησαν μαζί τους, το καθιστούν έναν πραγματικό κινηματογραφικό σταθμό. Κάτι σαν ένα μη προσχεδιασμένο "Boyhood" (κάνω τον παραλληλισμό λόγω των πολλών χρόνων γυρισμάτων) το οποίο η ίδια η ζωή αποφάσισε να αφήσει σαν κειμήλιο για τροφή και σκέψη... καθώς όσα συνέβησαν στο διάστημα το γυρισμάτων, ούτε στα πιο τρελά όνειρα των δημιουργών θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί σαν εξέλιξη.

About Elly (https://www.google.com/search?newwindow=1&hl=en&site=webhp&source=hp&q=about+elly&oq=abou&gs_l=hp.3.0.35i39j0i20j0i131j0j0i131l2j0l3j0i131.7 23382.724227.0.725590.8.8.0.0.0.0.251.1021.0j5j1.6 .0....0...1c.1.64.hp..6.2.359.0.M_kffCyufbc) (2009): Ο Farhadi είναι απλά κολοσσός του παγκόσμιου σινεμά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ'αυτού. Ο τρόπος δραματοποίησης των απλών ιστοριών του είναι μοναδικός, και με ό,τι καταπιάνεται θεματολογικά ο πούστης αφήνει πίσω αριστουργήματα. Δεν έχω δει άλλον filmmaker να καταφέρνει να σε κάνει να συμπάσχεις τόσο ενεργά σε μια δραματική κατάσταση, χωρίς να ακολουθεί καθόλου το δρόμο της ενόχλησης (θυμηθείτε "A Separation"). Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη ταινία βέβαια, έχουμε εξαιρετικό πάντρεμα δράματος με suspense, και μια άριστη διαχείριση ενός ensemble cast.

Night And Fog (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=night+and+fog&oq=night+and+&gs_l=hp.3.0.0i20l2j0i131j0l7.123.3705.0.4688.11.11 .0.0.0.0.278.1323.0j5j2.7.0....0...1c.1.64.hp..4.7 .1322.0.aahTaSMV8yE) (1955): Άλλο ένα ντοκιμαντέρ σταθμός (είμαι σε φάση και κατέβασα κάμποσα). 10 χρόνια μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Alain Resnais έδωσε μια περιεκτική μισάωρη απεικόνιση του Ολοκαυτώματος. Είναι τέτοιο το θέμα που προσωπικά δεν μου είναι εύκολο να πάρω την απόφαση να παρακολουθήσω το 10ωρο "Shoah" (1985), οπότε αντ'αυτού είπα να δω το 30 χρόνια προγενέστερο έταιρο ιστορικά σημαντικό ντοκιμαντέρ του θέματος. Όσο κι αν και αυτά τα 32 λεπτά περιέχουν αρκετό υλικό που η σκληρότητά του σε στοιχειώνει, προφανώς δεν το μετάνιωσα. Απλά για να μην ξεχνάμε τι έγινε τότε, και τι δεν πρέπει ποτέ να ξαναφήσουμε σαν ανθρωπότητα να συμβεί (όσο προβλεπόμενο και πατερναλιστικό ακούγεται, δεν μου βγαίνει να πω κάτι διαφορετικό).

sfakianos7
23-10-2015, 07:56
Παίζει για όλα τα παρακάτω να έχει γίνει κουβέντα ή απλή αναφορά στο παρελθόν, αλλά μιας που τα είδα τελευταίο καιρό όλα, τα παραθέτω σαν προτάσεις.

Leviathan (https://www.google.com/search?newwindow=1&q=leviathan+movie&oq=leviathan&gs_l=serp.1.0.35i39j0i67l2j0i131j0i20j0l5.436316.4 37340.0.438641.9.7.0.0.0.0.347.669.3-2.2.0....0...1c.1.64.serp..7.2.667.WNJhnIu6Sgw) (2014): Είχαμε κάνει ενδελεχή κουβέντα για την "Επιστροφή", που είναι σοβαρό δείγμα για το πόσο δυνατός σκηνοθέτης είναι ο Zvyagintsev. Το "Λεβιάθαν" είχα την τύχη να το δω πριν λίγες μέρες στο σινεμά (προβολή λέσχης σε μεγάλη αίθουσα της πόλης), οπότε απήλαυσα ακόμα περισσότερο ήχο και τοπία. Συνολικά η κοινωνική σάτιρα της ταινίας με τράβηξε μπορώ να πω περισσότερο από το όλο δράμα της υπόθεσης, αλλά γενικά όλες οι ερμηνείες στην ταινία ήταν εκπληκτικές, και η όλη ιδέα μεγαλόπνοη και τέλεια εκτελεσμένη.

Hoop Dreams (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=hoop+dreams&oq=hoop&gs_l=hp.3.0.35i39j0i20j0i131l2j0j0i131l4j0.10079.1 4556.0.15992.15.12.3.0.0.0.292.1439.0j6j2.8.0....0 ...1c.1.64.hp..6.9.1201.0.n7Ib6lzND_Y) (1994): Εδώ είχε γίνει παλιότερα χρόνια αναφορά αν θυμάμαι καλά, και πώς να μην γίνει αφού είμαστε μπασκετικό φόρουμ. Ό,τι και να πω για την ταινία είναι λίγο. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι ίσως η πιο ακριβής απεικόνιση του αμερικάνικου συστήματος και τρόπου ζωής (δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, αρκεί κανείς να δει το the real thing)... αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, καθώς ξεκίνησε σαν ένα 30λεπτο πρότζεκτ σχετικό με το street basketball, και έγινε on the go μια πενταετής παραγωγή που ακολούθησε τη ζωή των 2 αθλητών και όσων ενεπλάκησαν μαζί τους, το καθιστούν έναν πραγματικό κινηματογραφικό σταθμό. Κάτι σαν ένα μη προσχεδιασμένο "Boyhood" (κάνω τον παραλληλισμό λόγω των πολλών χρόνων γυρισμάτων) το οποίο η ίδια η ζωή αποφάσισε να αφήσει σαν κειμήλιο για τροφή και σκέψη... καθώς όσα συνέβησαν στο διάστημα το γυρισμάτων, ούτε στα πιο τρελά όνειρα των δημιουργών θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί σαν εξέλιξη.

About Elly (https://www.google.com/search?newwindow=1&hl=en&site=webhp&source=hp&q=about+elly&oq=abou&gs_l=hp.3.0.35i39j0i20j0i131j0j0i131l2j0l3j0i131.7 23382.724227.0.725590.8.8.0.0.0.0.251.1021.0j5j1.6 .0....0...1c.1.64.hp..6.2.359.0.M_kffCyufbc) (2009): Ο Farhadi είναι απλά κολοσσός του παγκόσμιου σινεμά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ'αυτού. Ο τρόπος δραματοποίησης των απλών ιστοριών του είναι μοναδικός, και με ό,τι καταπιάνεται θεματολογικά ο πούστης αφήνει πίσω αριστουργήματα. Δεν έχω δει άλλον filmmaker να καταφέρνει να σε κάνει να συμπάσχεις τόσο ενεργά σε μια δραματική κατάσταση, χωρίς να ακολουθεί καθόλου το δρόμο της ενόχλησης (θυμηθείτε "A Separation"). Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη ταινία βέβαια, έχουμε εξαιρετικό πάντρεμα δράματος με suspense, και μια άριστη διαχείριστη ενός ensemble cast.

Night And Fog (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=night+and+fog&oq=night+and+&gs_l=hp.3.0.0i20l2j0i131j0l7.123.3705.0.4688.11.11 .0.0.0.0.278.1323.0j5j2.7.0....0...1c.1.64.hp..4.7 .1322.0.aahTaSMV8yE) (1955): Άλλο ένα ντοκιμαντέρ σταθμός (είμαι σε φάση και κατέβασα κάμποσα). 10 χρόνια μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Alain Resnais έδωσε μια περιεκτική μισάωρη απεικόνιση του Ολοκαυτώματος. Είναι τέτοιο το θέμα που προσωπικά δεν μου είναι εύκολο να πάρω την απόφαση να παρακολουθήσω το 10ωρο "Shoah" (1985), οπότε αντ'αυτού είπα να δω το 30 χρόνια προγενέστερο έταιρο ιστορικά σημαντικό ντοκιμαντέρ του θέματος. Όσο κι αν και αυτά τα 32 λεπτά περιέχουν αρκετό υλικό που η σκληρότητά του σε στοιχειώνει, προφανώς δεν το μετάνιωσα. Απλά για να μην ξεχνάμε τι έγινε τότε, και τι δεν πρέπει ποτέ να ξαναφήσουμε σαν ανθρωπότητα να συμβεί (όσο προβλεπόμενο και πατερναλιστικό ακούγεται, δεν μου βγαίνει να πω κάτι διαφορετικό).

Ποσο τιτανια ταινια το hoopdreams, και κυριολεκτικα(3 ωρες λολ) και μεταφορικα
πορνη ζωη...

damianos
23-10-2015, 17:55
@Dude

Όντως, το Λεβιαθαν πολύ δυνατό και πολυ'καλή φωτογραφία, σίγουρα άξιζε να το δει κάποιος στο σινεμά. Εμένα μου έμεινε απορία τελικα # Η σύζυγος αυτοκτόνησε ή την σκότωσε ο άντρας, ή απλά ο σκηνοθέτης μας λεει ότι δεν έχει και τόση σημασία στη τελικη ? #

Παρόμοιο ρώσικο σκηνικό, πιο πολύ μοιάζει νομίζω με την "Επιστροφή"(αν και δε την έχω δει), έχει και στο "Νησί" που υπάρχει στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=c76O9K8z4TA), με ελλ υπότιτλους. Εμένα προσωπικά που θύμισε πολύ Ντοστογιέφσκι η όλη φάση και μου άρεσε.


Εξαιρετικό και το About Elly, το είχε τις προάλλες και η Tv, μέσα από ένα πολύ απλοικό σενάριο καταλήγει σε πολύ δυνατές σκηνές και καταστάσεις.# Ειδικά η σκηνή που ψάχνουνε το αγόρι στη θάλασσα..., από τις πιο αγωνιώδεις σκηνές που έχω δεί.#

Dude
23-10-2015, 18:13
Με άσπρα απαντάω
Δεν το έψαξα σε βάθος, αλλά είδα γραμμένο ότι ο σκηνοθέτης έχει πει στο commentary του DVD ότι αυτοκτόνησε, και κατόπιν το φόρτωμα του φόνου έγινε με ψευδή στοιχεία στο σύζυγο (λογικό φινάλε σε συμφωνία με την καφκική φύση της ταινίας). Εγώ να σου πω βλέποντας την ταινία, θεωρούσα πιθανό και το σενάριο να της το έκανε ο μικρός, ή τουλάχιστον είδα ότι έμεινε ανοιχτό ώστε να υπάρχουν και αυτά τα σενάρια.

*GrimReaper*
24-10-2015, 22:48
Αδελφια i need help. Δεν εχω καμια σχεση με τα "star wars" και ποτε δεν παρακολουθησα κανενα φιλμ (κι ομως!). Τωρα με την καινουργια ταινια που βγαινει θελω να την δω, αλλα θελω να δω και τα υπολοιπα. Οποτε θελω καποιος σχετικος να μου πει απο που πρεπει να αρχισω και που τελειωσω.

Καταλαβαινω οτι εχουν βγει διαφορες τριλογιες απο τις οποιες η καθεμια ποιανει απο διαφορετικο χρονικο σημειο τα πραγματα, αλλα δεν ξερω με ποια σειρα να τα παρω. Βεβαια μπορει να ειναι καλυτερο να τα δω με την σειρα που βγηκανε, για να μην εχω διαφορετικα συναισθηματα απο καποιον που τα εχει δει ετσι. Αλλα θελω καποιον να μου πει για σιγουρια :)

LFO
24-10-2015, 23:01
Αδελφια i need help. Δεν εχω καμια σχεση με τα "star wars" και ποτε δεν παρακολουθησα κανενα φιλμ (κι ομως!). Τωρα με την καινουργια ταινια που βγαινει θελω να την δω, αλλα θελω να δω και τα υπολοιπα. Οποτε θελω καποιος σχετικος να μου πει απο που πρεπει να αρχισω και που τελειωσω.

Καταλαβαινω οτι εχουν βγει διαφορες τριλογιες απο τις οποιες η καθεμια ποιανει απο διαφορετικο χρονικο σημειο τα πραγματα, αλλα δεν ξερω με ποια σειρα να τα παρω. Βεβαια μπορει να ειναι καλυτερο να τα δω με την σειρα που βγηκανε, για να μην εχω διαφορετικα συναισθηματα απο καποιον που τα εχει δει ετσι. Αλλα θελω καποιον να μου πει για σιγουρια :)

Να ξεκινησεις ζητωντας συγχωρεση απο τον εαυτο σου πρωτα απο ολα για αυτη την αβλεψια σου.

Ξεκινας χρονολογικα οπως κυκλοφορησαν. Star Wars, The empire strikes back, Return of the Jedi. Αυτα ειναι τα παλια, δεστα πρωτα γιατι ετσι θα καταλαβεις την φιλοσοφια. Μολις τα δεις και τα 3, πρεπει καπακι να τα ξαναδεις για εμπεδωση χαρακτηρων και πλοκης. Μετα παρε τα 3 καινουργια. Phantom Menace, Attack of Clones και Revenge of tge Sith, με αυτη την σειρα

Αφου τα παρεις στα χερια σου , πριν τα δεις ξαναβαλε τα 3 παλια να τα ξαναδεις. Μετα δες τα καινουργια.

Και μετα το βαζεις στην λουπα μια φορα το μηνα για το υπολοιπο της ζωης σου

dora7
24-10-2015, 23:20
εεεεελαααα ρε Γκριμμμμμ!!!!!:eek: how can this be possible????

*GrimReaper*
25-10-2015, 18:45
Αδελφια i need help. Δεν εχω καμια σχεση με τα "star wars" και ποτε δεν παρακολουθησα κανενα φιλμ (κι ομως!). Τωρα με την καινουργια ταινια που βγαινει θελω να την δω, αλλα θελω να δω και τα υπολοιπα. Οποτε θελω καποιος σχετικος να μου πει απο που πρεπει να αρχισω και που τελειωσω.

Καταλαβαινω οτι εχουν βγει διαφορες τριλογιες απο τις οποιες η καθεμια ποιανει απο διαφορετικο χρονικο σημειο τα πραγματα, αλλα δεν ξερω με ποια σειρα να τα παρω. Βεβαια μπορει να ειναι καλυτερο να τα δω με την σειρα που βγηκανε, για να μην εχω διαφορετικα συναισθηματα απο καποιον που τα εχει δει ετσι. Αλλα θελω καποιον να μου πει για σιγουρια :)

Να ξεκινησεις ζητωντας συγχωρεση απο τον εαυτο σου πρωτα απο ολα για αυτη την αβλεψια σου.

Ξεκινας χρονολογικα οπως κυκλοφορησαν. Star Wars, The empire strikes back, Return of the Jedi. Αυτα ειναι τα παλια, δεστα πρωτα γιατι ετσι θα καταλαβεις την φιλοσοφια. Μολις τα δεις και τα 3, πρεπει καπακι να τα ξαναδεις για εμπεδωση χαρακτηρων και πλοκης. Μετα παρε τα 3 καινουργια. Phantom Menace, Attack of Clones και Revenge of tge Sith, με αυτη την σειρα

Αφου τα παρεις στα χερια σου , πριν τα δεις ξαναβαλε τα 3 παλια να τα ξαναδεις. Μετα δες τα καινουργια.

Και μετα το βαζεις στην λουπα μια φορα το μηνα για το υπολοιπο της ζωης σου

Ευχαριστω αδελφε! Will do!

εεεεελαααα ρε Γκριμμμμμ!!!!!:eek: how can this be possible????

Ζηταω συγνωμη παιδια. Δεν θα επαναληφθει. σιγουρακι αυτο :D

Darkling
25-10-2015, 18:46
Δωσε εμφαση στο Empire Strikes Back, εκει δηλαδη που κοβουμε κωλια επαναστατων, και μοιραζουμε μαυρο πονο.


(ειμαι με τους αλλους εγω.)

dora7
25-10-2015, 19:35
Δωσε εμφαση στο Empire Strikes Back, εκει δηλαδη που κοβουμε κωλια επαναστατων, και μοιραζουμε μαυρο πονο.


(ειμαι με τους αλλους εγω.)

ναι αλλα το τελικο αποτελεσμα μετραει φιλος....:p

Darkling
25-10-2015, 19:37
Μας εστησε η διαιτησια.

ο λογος που ειμαι με τους αλλους ειναι οτι απο 16 χρονων εχω ΛΙΩΣΕΙ στο PC αυτο :

http://pcmedia.ign.com/pc/image/object/009/009141/tiefighter_orgpcbox.jpg


αυτα που εχω κανει στα επαναστατικα σκαφη τα τελευταια 20 χρονια, καλο ειναι να μη γινονται ακομα και στο διαστημα.

dora7
25-10-2015, 19:38
Μας εστησε η διαιτησια.

χαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχααχα κι εκει Φαρος?????:p

Darkling
25-10-2015, 19:41
Τζενται Τζενται, ο Βεηντερ σας (συμπληρωστε)

dora7
25-10-2015, 19:57
Τζενται Τζενται, ο Βεηντερ σας (συμπληρωστε)

...προσκυναει....;)

Darkling
26-10-2015, 10:04
πολυ καλο!
κανεις και κοτσιδες σαν της Λεηα?

dora7
26-10-2015, 10:49
πολυ καλο!
κανεις και κοτσιδες σαν της Λεηα?

εννοειται!:p

redglove
26-10-2015, 15:00
Darkling δε φοβάται τίποτα.

https://lh3.googleusercontent.com/-QvZkN5PB8mA/Vc2VWw7mAGI/AAAAAAAAMbg/QiOW3twelXc/w426-h320/doc290616199_405475635.gif

nrg15
26-10-2015, 15:19
Δεν ξερω αν το εχει πει κανεις ηδη αλλα... ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΖΟΝΙΣ ΝΤΕΜΠΙΣ στο Black Mass!! Μου αρεσε παρα πολυ!!

LFO
26-10-2015, 15:19
Darkling δε φοβάται τίποτα.


The force is strong with this one....

Virtuosofriend
26-10-2015, 15:21
Δεν είχα δεί και γώ κανένα Star Wars παρότι γεννημένος τη δεκαετία του 80...Είδα τα τρία πρώτα το καλοκαίρι (όπως βγήκαν οι ταινίες). Δε ξέρω αλλά δε με ενθουσίασε κατι. Βρίσκω λόγου χάρη τον κόσμου που δημιούργησε ο Τόλκιν, και μετέφεραν στην οθόνη στην τριλογία του Άρχοντα, ανώτερα απο τον κόσμο που φαντάστηκε ο Lucas με τα Star Wars.

Βέβαια για να μην το παίζω μάγκας, τις κατάπια τις 3 ταινίες σε 1,5 μέρα, με τραβούσε δηλαδή να τις δώ. Σίγουρα δε θα τις ξαναέβλεπα όμως στα κοντά και σίγουρα όχι σε επαναλήψεις των 10-20-30 φορών που κάνουν άλλοι φίλοι και γνωστοί.

Darkling
26-10-2015, 15:23
αλλο πραγμα τα βιβλια του Τολκιν (που φυσικα ως συγγραφεας ειναι 1000 φορες ανωτερος του Λουκας που εγραψε το σεναριο) κι αλλο πραγμα η μεταφορα των ταινιων.

παρ ολο που ταινια και βιβλια δειχνουν να συμβαδιζουν, οι αλλαγες ειδικα στο πως απεικονιζονται βασικοι χαρακτηρες ειναι μεχρι και τραγικες. Τεσπα.

επισης Darth Vader καλυτερος "κακος" του συμπαντος.
την τελευταια φραση την εγραψα αναπνεοντας οπως ο Βεηντερ.

Virtuosofriend
26-10-2015, 16:31
Μιλάω σαν προϊόντα φαντασίας και τα δύο. Προφανώς και ο Τόλκιν είναι καλύτερος και η μεταφορά του LOTR ήταν αρκετά κοντά στα βιβλία, ειδικότερα με τις μαλακίες που κάναν στο Χόμπιτ πχ.

Προσωπικά μου φάνηκε πολύ παιδικό το Star Wars σαν σύλληψη ιδέας και σαν εκτέλεση. Ίσως επειδή τα είδα για πρώτη φορά τόσο μεγάλος.

redglove
26-10-2015, 17:14
Είναι άδικη η σύγκριση απ'όλες τις απόψεις, το Star Wars είναι επιστημονική φαντασία σχεδόν 40 ετών (που φυσικά τώρα μας φαίνεται αστεία) ενώ το LOTR είναι μυθολογία την ώρα που η παραγωγή του LOTR είναι πολύ πιο πρόσφατη.

OneOfTheSmurfs
26-10-2015, 17:19
Πολυ πολυ πιο παλιο το Star Wars απο πλευρα υποθεσης

sx15aXjcDZg

dora7
26-10-2015, 17:25
τα Star Wars ειναι η περιπετεια που καποιοι απο μας θα ηθελαν να ζησουν στο διαστημα, και το LOTR η περιπετεια που θα ηθελαν να ζησουν στη γη...κατα τα αλλα μηλα με αχλαδια που λεει κι Ιασονας, στη συγκριση....

Lateralus
29-10-2015, 22:59
Εξαιρετικη ταινια ο Αστακος του Λανθιμου. Σιγουρα πιο ευκολη και εμπορικη απ τον Κυνοδοντα.

OneOfTheSmurfs
30-10-2015, 13:57
Μιας και εχουμε Halloween αυριο

The Guest (2014) (http://www.imdb.com/title/tt2980592/)
Απο Adam Wingard, σκηνοθετη του You're Next και V/H/S/. Action, black comedy με στοιχεια horror της εποχης του Carpenter. Και πολλα αλλα στοιχεια απο παντου.. Πολυ entertaining ταινια και αρκετα αστεια. Σατηριζει το action και υμνει το παλιο horror.

Hausu (1977) (http://www.imdb.com/title/tt0076162/?ref_=nv_sr_1/)
Πειραματικη ταινια απο Ιαπωνια μερια. Την εχω δει εδω και καμποσο καιρο κι ακομα δεν ξερω πως να την περιγραψω και αν μου αρεσε παρα πολυ ή καθολου. Απο τις πιο περιεργες ταινιες που εχω δει. Εχει αρκετο χιουμορ. Ισως να ηταν και λιγο πιο τρομαχτικη αν δεν ημουν απασχολημενος με το να αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που βλεπω.

It Follows (2014) (http://www.imdb.com/title/tt3235888/)
Η πιο 80's ταινια τρομου τα τελευταια 10 χρονια. Μουσικη, αισθητικη, χαρακτηρες και υποθεση ειναι ολα βγαλμενα απο τα 80's. Εξυπνη, πανεμορφα γυρισμενη ταινια. Πολυ σασπενς και σε περιστασεις αρκετα τρομαχτικη.

The Babadook (2014) (http://www.imdb.com/title/tt2321549/?ref_=nv_sr_1)
Δεν ειναι μια συνηθισμενη ταινια με "μπαμπουλα", ειναι περισσοτερο "ψυχολογικος τρομος" αν μπορω να το πω ετσι και δουλευει τελεια στην ταινια. Δεν θελω να πω πολλα, αλλα αξιζει σιγουρα της προσοχη σας.

Fifty Shades of Grey (2015) (http://www.imdb.com/title/tt2322441/)
Τρομαχτικα κακη.

Darkling
30-10-2015, 14:06
χαχαχααχχα κλαιω με το τελευταιο.

τις προαλλες ειχα το αμαξι συνεργειο και εχω παρει ΗΣΑΠ και καθομαι ορθιος στην θεση που ειναι διπλα στις πορτες και στηριζομαι στην οριζοντια μπαρα κοιτωντας κατω.
απο κατω μου τυπισσα διαβαζει το Fifty Shades of Grey με τροπο που οπως ειμαι απο πανω ανετα ριχνω ματια και διαβαζω.

Διαβασα τεσσερις σελιδες. Ημουν ετοιμος να την σκουντησω και να της πω

ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

dora7
30-10-2015, 17:28
χαχαχααχχα κλαιω με το τελευταιο.

τις προαλλες ειχα το αμαξι συνεργειο και εχω παρει ΗΣΑΠ και καθομαι ορθιος στην θεση που ειναι διπλα στις πορτες και στηριζομαι στην οριζοντια μπαρα κοιτωντας κατω.
απο κατω μου τυπισσα διαβαζει το Fifty Shades of Grey με τροπο που οπως ειμαι απο πανω ανετα ριχνω ματια και διαβαζω.

Διαβασα τεσσερις σελιδες. Ημουν ετοιμος να την σκουντησω και να της πω

ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Διαβασαμε το 50 shades of grey για την εμπειρια και την αποψη....αλλα στα μουλωχτα, δεν βγηκαμε να το διατυμπανισουμε στο τρενο και στα λεωφορεια και να γινουμε ρομπα...:p (μετα τα τρια βιβλια αγνοουνταν για κανα χρονο γιατι τα διαβασαν και ολες οι φιλες γνωστες και μη με τη σειρα....:p)....

η ταινια ειναι επιεικως απαραδεκτη....ηρθε ενα μεσημερι η αδερφη μου να τη δουμε παρεα και στο τελος ειπαμε με μια φωνη ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ????????

angelman
30-10-2015, 17:39
The Babadook (2014) (http://www.imdb.com/title/tt2321549/?ref_=nv_sr_1)
Δεν ειναι μια συνηθισμενη ταινια με "μπαμπουλα", ειναι περισσοτερο "ψυχολογικος τρομος" αν μπορω να το πω ετσι και δουλευει τελεια στην ταινια. Δεν θελω να πω πολλα, αλλα αξιζει σιγουρα της προσοχη σας.



Μην κανει κανεις το λαθος και το δει αυτο.ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.

Darkling
30-10-2015, 18:20
χαχαχααχχα κλαιω με το τελευταιο.

τις προαλλες ειχα το αμαξι συνεργειο και εχω παρει ΗΣΑΠ και καθομαι ορθιος στην θεση που ειναι διπλα στις πορτες και στηριζομαι στην οριζοντια μπαρα κοιτωντας κατω.
απο κατω μου τυπισσα διαβαζει το Fifty Shades of Grey με τροπο που οπως ειμαι απο πανω ανετα ριχνω ματια και διαβαζω.

Διαβασα τεσσερις σελιδες. Ημουν ετοιμος να την σκουντησω και να της πω

ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Διαβασαμε το 50 shades of grey για την εμπειρια και την αποψη....αλλα στα μουλωχτα, δεν βγηκαμε να το διατυμπανισουμε στο τρενο και στα λεωφορεια και να γινουμε ρομπα...:p (μετα τα τρια βιβλια αγνοουνταν για κανα χρονο γιατι τα διαβασαν και ολες οι φιλες γνωστες και μη με τη σειρα....:p)....

η ταινια ειναι επιεικως απαραδεκτη....ηρθε ενα μεσημερι η αδερφη μου να τη δουμε παρεα και στο τελος ειπαμε με μια φωνη ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ????????


Το ξερουμε ολοι οτι το διαβασατε ολες και μαλιστα οτι το βιβλιο εγινε γυναικειος μπαφος, να γυρναει κοριτσια!

redglove
30-10-2015, 18:28
#illegalizeit

Darkling
30-10-2015, 18:30
Εν τω μεταξυ προσεξατε ολοι οτι η Δωρα εγραψε "η ταινια ειναι επιεικως απαραδεκτη"

το βιβλιο???????? για πες μας για το βιβλιο.

dora7
30-10-2015, 18:38
Εν τω μεταξυ προσεξατε ολοι οτι η Δωρα εγραψε "η ταινια ειναι επιεικως απαραδεκτη"

το βιβλιο???????? για πες μας για το βιβλιο.

εδω μιλαμε για ταινιες....:p:p

αλλα αντε να το κανω το οφφ τοπικ...τα βιβλια τα πηρα γιατι περιμενα κατι αλλο, απλο ευαναγνωστο για τις ωρες του καλοκαιριου που δεν θες να διαβασεις πραγματικα...αλλα πραγματικα μπουχτισα, ουτε ενα διαλλειμμα για κατουρημα πια????:p:p ο κινκυ ο πηδηχταρας ο αχορταγος και η παρθενα που ξελυσσαξε εν μια νυκτι και τα κανε ολα αλλα κωλυοταν να βαλει την υπογραφη της στο συμφωνητικο.........ελεος....

sfakianos7
30-10-2015, 18:39
pop corn literature ναουμ

Άγιος Πέτρος
30-10-2015, 18:44
a5wJaB_i9WI


Γενικά βρίσκουν cheesy ταινίες για να σχολιάσουν, αλλά με το "Τι νομίζες πως ήταν; Κουδουνίστρα" εκλασα στα γέλια

DirtySniper
30-10-2015, 19:29
πρεπει να με υπογραψεις για να σε γαμησω
σιγα ρε γαμια
ποιος εισαι
ο DirtyS?

stefanos
30-10-2015, 21:30
αλλο πραγμα τα βιβλια του Τολκιν (που φυσικα ως συγγραφεας ειναι 1000 φορες ανωτερος του Λουκας που εγραψε το σεναριο) κι αλλο πραγμα η μεταφορα των ταινιων.

παρ ολο που ταινια και βιβλια δειχνουν να συμβαδιζουν, οι αλλαγες ειδικα στο πως απεικονιζονται βασικοι χαρακτηρες ειναι μεχρι και τραγικες. Τεσπα.

επισης Darth Vader καλυτερος "κακος" του συμπαντος.
την τελευταια φραση την εγραψα αναπνεοντας οπως ο Βεηντερ.

0IQy2SRfgKM

Dude
01-11-2015, 02:39
Είδα σήμερα αυτό (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=the+bounty+movie&oq=the+bou&gs_l=hp.1.0.35i39l2j0i20j0i131l3j0j0i131j0l2.1361. 2371.0.3953.8.8.0.0.0.0.462.786.0j2j4-1.3.0....0...1c.1.64.hp..6.2.627.0.4pj0AFEPeQ0), επειδή έμεινα μαλάκας που έπαιζαν όλοι αυτοί οι τύποι:
Laurence Olivier
Anthony Hopkins
Mel Gibson
Daniel Day-Lewis
Liam Neeson
... κι όχι μόνο. Επίσης, το soundtrack είναι από Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Εντέλει ήταν μια ωραία ιστορία (βασισμένη στην πραγματική ανταρσία στο Bounty), και η πρωταγωνιστική ερμηνεία του Χόπκινς από τις πολύ δυνατές του.

μπασκετομάνα7
01-11-2015, 04:43
Ο Μελ Γκίμπσον πρέπει να πλήρωνε για να του επιτραπεί να πατήσει πάνω στο ίδιο πλατό με το Λόρεβς Ολίβιε και τους άλλους.

Eleni7
01-11-2015, 05:09
χαχαχααχχα κλαιω με το τελευταιο.

τις προαλλες ειχα το αμαξι συνεργειο και εχω παρει ΗΣΑΠ και καθομαι ορθιος στην θεση που ειναι διπλα στις πορτες και στηριζομαι στην οριζοντια μπαρα κοιτωντας κατω.
απο κατω μου τυπισσα διαβαζει το Fifty Shades of Grey με τροπο που οπως ειμαι απο πανω ανετα ριχνω ματια και διαβαζω.

Διαβασα τεσσερις σελιδες. Ημουν ετοιμος να την σκουντησω και να της πω

ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Διαβασαμε το 50 shades of grey για την εμπειρια και την αποψη....αλλα στα μουλωχτα, δεν βγηκαμε να το διατυμπανισουμε στο τρενο και στα λεωφορεια και να γινουμε ρομπα...:p (μετα τα τρια βιβλια αγνοουνταν για κανα χρονο γιατι τα διαβασαν και ολες οι φιλες γνωστες και μη με τη σειρα....:p)....

η ταινια ειναι επιεικως απαραδεκτη....ηρθε ενα μεσημερι η αδερφη μου να τη δουμε παρεα και στο τελος ειπαμε με μια φωνη ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ????????


Το ξερουμε ολοι οτι το διαβασατε ολες και μαλιστα οτι το βιβλιο εγινε γυναικειος μπαφος, να γυρναει κοριτσια!

Δεν το εχω διαβασει το βιβλιο. Σας το ορκιζομαι. Μη σωσω να ξαναβρισω. Παιζει να ειμαι η μοναδικη γυναικα στον πλανητη που δεν εχει ιδεα ουτε απο το βιβλιο, ουτε απο την ταινια αχαχαχαχαχαχα

Dude
01-11-2015, 05:31
Ο Μελ Γκίμπσον πρέπει να πλήρωνε για να του επιτραπεί να πατήσει πάνω στο ίδιο πλατό με το Λόρεβς Ολίβιε και τους άλλους.

Συμφωνώ, απλά τότε ακόμα δεν το έλεγες ακόμα αυτό. Day-Lewis και Neeson δεν ήταν ακόμα στο χάρτη, και ο Gibson ήταν από τους ανερχόμενους της γενιάς του (κάνοντας όνομα στο "Gallipoli" του Peter Weir - ωραία ταινία, και όντως ήταν καλός εκεί - και φτάνοντας μέχρι "Braveheart" στις δόξες του), οπότε ταίριαζε το δίδυμο με Hopkins στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι πάντως φοβερό πώς βρέθηκαν στο ίδιο καστ αυτά τα ονόματα. Δηλ. η 3άδα Olivier, Hopkins, Day-Lewis είναι να παθαίνεις κοκομπλόκο, μιλάμε για τους θρύλους των γενεών τους.

Κατά τα άλλα ο Gibson κακός ηθοποιός δεν είναι, αλλά τρομερά επαναλαμβανόμενος, και αρκετές φορές over the top. Επίσης από όσα έχει πει κατά καιρούς, πρέπει να είναι και μαλάκας σαν άνθρωπος.

Darkling
01-11-2015, 15:52
το Gallipoli τρομερη ταινια και με ειχε παρει κι απο κατω οταν την ειδα με την ματαιοτητα του Α΄ Παγκοσμιου Πολεμου (οχι οτι ο 2ος ηταν καλυτερος αλλα αυτο το πραγμα με τις εφοδους στον Α΄ ηταν η ολικη σαπιλα του ανθρωπινου ειδους).

το Bounty ειναι επισης υπεροχο και εδω που τα λεμε ο Γκιμπσον παιζει καλα εκει. Γενικα ο Γκιμπσον ειναι καλος (τιποτα σουπερ βεβαια) μεχρι εποχες Πατριοτ οπου ειχε αρχισει να ψιλοξεφτιζει λιγο μεν, αλλα μετα την ειδε φολα αμερικανοφιλος και οι ταινιες του δεν την παλευουν μια απ τα "μηνυματα" τους.
και φυσικα ναι, εχει ακουστει απο παντου οτι ειναι μεγας μαλακας.

Dude
01-11-2015, 17:55
Στο Bounty καλός είναι (και ταιριαστός για το ρόλο θα έλεγα), αλλά η άλλη κλάση του Χόπκινς κάνει μπαμ. Και ο Λίαμ Νίσον από τους βοηθητικούς ρόλους κλέβει την παράσταση.

Dude
04-11-2015, 02:51
1) Πόσο γάμησε το Four Lions (https://www.google.com/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=four+lions&oq=four+lions&gs_l=hp.3..35i39j0l3j0i67j0l5.5353.6304.0.6433.12. 8.0.0.0.0.368.649.0j2j0j1.3.0....0...1c.1.64.hp..1 1.1.368.0.9eoGRXA6FxY); Άνετα στο τοπ5 μαύρης κωμωδίας μου, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν έχει κάποιος να προτείνει μαύρες κωμωδίες σαν αυτό, το "Fargo" και το "In Bruges", παρακαλείται να το κάνει.

2) 2 ωραία sites για σινεμά, που δεν νομίζω να τα έχουμε αναφέρει ποτέ παρά τις πολλές συζητήσεις:
https://mubi.com/
http://www.tasteofcinema.com/

3) Λυσιστράτη δραματοποιημένη στο γκέτο από Spike Lee το Δεκέμβρη (έχει και trailer): Chi-Raq (http://www.imdb.com/title/tt4594834/?ref_=nv_sr_1)

Kharnee
06-11-2015, 23:12
RhFMIRuHAL4

Darkling
07-11-2015, 02:28
Ελατε ποιος αλλος θα παει να το δει? εγω ψηνομαι.

τουλαχιστον (Kharnee!) απ την προσπαθεια για την ταινια Warhammer 40k*** καλυτερο θα ναι, η Blizzard την παλευει σ αυτα συνηθως.


***Και το Ultramarines δεν το βρηκα και τοσο τραγικο οσο λενε συνηθως, απλα οκ, ειχε πολλα θεματα η κατασκευη του μαλλον λογω μπατζετ.

Άγιος Πέτρος
08-11-2015, 19:50
The Stanford Prison Experiment (http://www.imdb.com/title/tt0420293/)

Το χει δει κανείς; Εντυπώσεις;

pl@yer
08-11-2015, 21:11
Εγώ μιας και ήμουν άρρωστος και δεν ξεμύτισα το'ριξα λίγο στο Δανέζικο αυτό το πσκ..Είδα το De grønne slagtere και το Blinkende lygter, σε μια αναζήτηση για τον Mads Mikkelsen..
Ειδικά το 1ο μου άρεσε πολύ..Και τα 2 με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και συμβολισμούς..
Γενικότερα τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση για σκανδιναβικό(κυρίως δανέζικο και σουηδικό) κινηματογράφο..

OneOfTheSmurfs
09-11-2015, 09:51
The Stanford Prison Experiment (http://www.imdb.com/title/tt0420293/)

Το χει δει κανείς; Εντυπώσεις;

Δεν το εχω δει, αλλα εχω δει το Das Experiment (http://www.imdb.com/title/tt0250258/?ref_=nv_sr_1) που ειναι γερμανικη ταινια βασισμενη στο συγκεκριμενο πειραμα. Τιποτα εξαιρετικο, αλλα ειναι καλη ταινια γενικοτερα.
Επισης υπαρχει και το The Experiment (http://www.imdb.com/title/tt0997152/?ref_=nv_sr_1) που ειναι βασισμενο στο γερμανικο και δεν αξιζει. Και οι δυο ταινιες αγνοουν το γεγονος οτι εγινε σαν πειραμα πανεπιστημιου.

Wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment) για το πειραμα (εχει και σπόιλερς για τις ταινιες φυσικα)

Dude
09-11-2015, 18:38
Πριν 6-7 χρόνια ήταν της μοδός ο νέος γερμανικός κινηματογράφος. Θυμάμαι είχαν κυκλοφορήσει και σχετικά αφιερώματα σε περιοδικά-εφημερίδες. Κι εγώ από τότε είχα πάρει ένα με τριπλό DVD "Η Πτώση"-"Το Πείραμα"-"Οι Ζωές των Άλλων". Καλές ταινίες τις λες και τις 3 για διαφορετικούς λόγους.

Άγιος Πέτρος
09-11-2015, 18:44
To Das Experiment το χω δει παλιά (όχι την αμερικάνικη εκδοση), δεν πήγε το μυαλό μου εκεί όταν διάβασα το Stanford Experiment. Βέβαια γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τρεηλερ και εκτενείς αναφορές για το σενάριο γιατί πέφτουν σπόιλες βροχή.
Για φυλακοταινία πάντως εξακολουθεί να είναι τοπ το Dog Pound την τελευταία πενταετία

(οκ και το Escape με Σταλόνε - Σβαρτζενέγκερ, για άλλους λόγους όμως)

OneOfTheSmurfs
09-11-2015, 19:42
Α, μιας και μιλαμε για νεο γερμανικο κινηματογραφο.. Αυτη εχει βγει φετος η οποια εχει διαρκεια 138 λεπτα συμφωνα με το imdb και ειναι γυρισμενη ολη σε μια ληψη. Πολυ φιλοδοξη:

Victoria (http://www.imdb.com/title/tt4226388/)

Δεν την προλαβα κινηματογραφο να πω εντυπωσεις, αλλα μεσα σ'αυτους τους μηνες θα υπαρξει και ονλάιν. Ενας φιλος που την εχει δει μου ειχε πει πολυ καλα λογια.

hellalogh
09-11-2015, 22:06
Τον Αστακό πήγε να δει κανένας άλλος;
Εγώ του βάζω τέσσερα αστεράκια.

redglove
09-11-2015, 23:52
Το Amici Miei το'χει δει κάποιος; Αξίζει;

Dude
10-11-2015, 00:29
Τον Αστακό πήγε να δει κανένας άλλος;
Εγώ του βάζω τέσσερα αστεράκια.

Θα πάω εντός εβδομάδας. Ωστόσο μιλάς με γρίφους... 4/4, 4/5, 4/10;

Το Amici Miei το'χει δει κάποιος; Αξίζει;

Το έχω στα προσεχώς. Φίλοι που το έχουν δει γούσταραν... Γενικά αν είναι κάποιος να δει ιταλική κωμωδία πάει με κλειστά μάτια στο Μονιτσέλι, μην το φοβάσαι.

antonio108
10-11-2015, 01:14
To Das Experiment το χω δει παλιά (όχι την αμερικάνικη εκδοση), δεν πήγε το μυαλό μου εκεί όταν διάβασα το Stanford Experiment. Βέβαια γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τρεηλερ και εκτενείς αναφορές για το σενάριο γιατί πέφτουν σπόιλες βροχή.
Για φυλακοταινία πάντως εξακολουθεί να είναι τοπ το Dog Pound την τελευταία πενταετία

(οκ και το Escape με Σταλόνε - Σβαρτζενέγκερ, για άλλους λόγους όμως)

Καλη φυλακοταινια οπως λες κι εσυ, ειναι και το ισπανικο Celda 211
http://www.imdb.com/title/tt1242422/

hellalogh
10-11-2015, 12:19
Τον Αστακό πήγε να δει κανένας άλλος;
Εγώ του βάζω τέσσερα αστεράκια.

Θα πάω εντός εβδομάδας. Ωστόσο μιλάς με γρίφους... 4/4, 4/5, 4/10;
Στα 5.
Επίσης να πω ότι μου άρεσε ο Κυνόδοντας και οι Άλπεις, είμαι κάπως Λανθιμικός. Και με έψησε και το τρέιλερ του Chevalier της Τσαγκάρη

D.Rivers
10-11-2015, 12:25
ΣΚ ετοιμάζομαι για Bond να σας πω εντυπώσεις :D

Τρυποκαρυδος
10-11-2015, 12:28
Το Amici Miei το'χει δει κάποιος; Αξίζει;

Τρομερος παλιος Ιταλικος κινηματογραφος.Αξιζει 100%.

Mits
10-11-2015, 16:21
ΣΚ ετοιμάζομαι για Bond να σας πω εντυπώσεις :D

Πηγα χθες στην πρεμιερα δεν τρελαθηκα παντως βλεπεται πολυ ευχαριστα.Η εισαγωγη πολυ δυνατη - θα ηθελα λιγο παραπανω Μονικα :p
Υ.Γ. Ειχα και ευκαιρια να δω απο κοντα τον γιγαντα Ρομπερτο που ηταν φιλικος με τους παντες :)

Dude
10-11-2015, 18:36
Νομίζω σωστή η σειρά... πρώτη 5άδα νομίζω για τους περισσότερους πάει κάπως έτσι: http://editorial.rottentomatoes.com/guide/james-bond-movies/4/

Lucifer_7
11-11-2015, 01:36
ΣΚ ετοιμάζομαι για Bond να σας πω εντυπώσεις :D

Πηγα χθες στην πρεμιερα δεν τρελαθηκα παντως βλεπεται πολυ ευχαριστα.Η εισαγωγη πολυ δυνατη - θα ηθελα λιγο παραπανω Μονικα :p
Υ.Γ. Ειχα και ευκαιρια να δω απο κοντα τον γιγαντα Ρομπερτο που ηταν φιλικος με τους παντες :)

12/11 δεν βγαίνει;

D.Rivers
11-11-2015, 02:14
Εγώ είμαι Αγγλία ρε, εδώ κυκλοφορεί μέρες τώρα στα σινεμά.

Mits
11-11-2015, 10:30
ΣΚ ετοιμάζομαι για Bond να σας πω εντυπώσεις :D

Πηγα χθες στην πρεμιερα δεν τρελαθηκα παντως βλεπεται πολυ ευχαριστα.Η εισαγωγη πολυ δυνατη - θα ηθελα λιγο παραπανω Μονικα :p
Υ.Γ. Ειχα και ευκαιρια να δω απο κοντα τον γιγαντα Ρομπερτο που ηταν φιλικος με τους παντες :)

12/11 δεν βγαίνει;

9/11 ηταν η πρεμιερα στο Παλας αλλα απ οτι γνωριζω μονο προσκλησεις υπηρχαν ισως 12 θα ειναι με εισητηρια.

Jasone
11-11-2015, 14:35
Δεν ξέρω αν έχετε δει το 5 to 7 αλλά αν δεν το έχετε δει αξίζει να το δείτε.

Buendia
11-11-2015, 15:26
Φοβόμουνα ότι δε θα βλέπεται. Έλπιζα να μην είναι απλώς εκνευριστικό.

Τελικά μια χαρά πήγε, χιλιόμετρα πάνω από τις προσδοκίες, σου κρατάει το ενδιαφέρον σταθερά. Η «αμερικανιά» κυμαίνεται σε παραπάνω από ανεκτά επίπεδα και το ιστορικό υπόβαθρο ακριβές σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκινεί ενίοτε κιόλας.

Από την άλλη, με τον τίτλο ήθελε να υποδηλώσει τις πολιτικές μεθοδεύσεις που καθιστούσαν δύο άτομα (και μάλλον ακόμα περισσότερο τον έναν) ως αναλώσιμα πυρομαχικά στην κορύφωση του ψυχρού πολέμου. Εδώ (αναμενόμενα) ούτε κατά διάνοια. Μερικές σκόρπιες αναφορές χωρίς την ελάχιστη εμβάθυνση. Επίσης Τόμπι Μάγκουαϊρ για τα σκυλιά επιλογή. Δηλαδή ρε παιδί μου, μια φορά να τονέ έχεις δει τον άλλονα, μια φωτογραφία του να έχει πάρει το μάτι σου, ε δε γκάνει λέμε.

Υπήρχε και η ευκαιρία να σκιαγραφήσει τη ψυχική άβυσσο μιας εξαιρετικά ταλαιπωρημένης ιδιοφυίας, να δείξει την εγγενή συγγένεια με την τρέλα. Ούτε αυτό το προσεγγίζει αξιόλογα. Παραμένει όμως ένα καλό (και μοναδικό) χρονικό μιας απίστευτης προσωπικότητας.

Ό,τι ήταν ο Μοχάμεντ Αλί για το μποξ, ο Μαραντόνα για το ποδόσφαιρο, ο Άιρτον Σένα για τη φόρμουλα, και κάποιοι λίγοι ακόμα που έκαναν ολόκληρο τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στο αντικείμενό τους, αναγκάζοντάς τον να μην το ξαναδεί ποτέ με τον ίδιο μάτι, αυτός εδώ για το σκάκι.

Η ιστόρια αυτού του απίθανου τύπου και του αγώνα που καταχωρήθηκε ως «η μάχη του αιώνα»:


http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01868/chess1_1868066b.jpg


http://3.bp.blogspot.com/-O6DhP5QsYIc/UrrB--Ivn6I/AAAAAAAAE5Y/NoSbXn8HHuo/s1600/Fischer1.jpg



(Ή μετέπειτα)

http://pattayatoday.net/wp-content/uploads/2010/06/bobby-fischer.jpg





Όχι κάτι ιδιαίτερο σαν ταινία, είχε υλικό για πολλά παραπάνω, αλλά καθόλου δε μας ένοιαξε:

Pawn sacrifice (http://www.imdb.com/title/tt1596345/?ref_=fn_al_tt_1), Μπόμπι Φίσερ ρε μουνιά και τα μυαλά στα μπλέντερ!


(Από την αφίσα)

In 1972, Bobby Fischer faced the Soviet Union
in the greatest chess match ever played.

On the board he fought the Cold War.
In his mind he fought his madness.


xFHvH9FtACg




ΥΓ.
http://s7.postimg.org/94hz80amz/quote_Bobby.jpg

Άγιος Πέτρος
11-11-2015, 18:00
Το θέμα με τις βιογραφικές/ιστορικές ταινίες είναι μια μέτρια μπορεί να απογειωθεί αν η ιστορία ειπωθεί σωστά. Ακόμα και αν δεν το περίμενες από τους ηθοποιούς

Αντίστοιχα αν δεν ειπωθεί σωστά, μπορεί να έχεις ένα μάτσο ηθοποιάρες και ένα ιστορικό πρόσωπο που να σε ιντριγκάρει και το αποτέλεσμα να βγει πατάτα (γιατί ρε Guy Pearce γάμησες τόσο πολύ τον Χουντίνι, γιατί; )


Για ένα περίεργο λόγο μ'επεισες να δω την ταινία δηλαδή

Παράγοντας
11-11-2015, 21:00
Φοβάμαι και εγώ οτι θα είναι επιφανειακή και ανακριβής ως προς τα πραγματικά γεγονότα η ταινία, αλλά όπως και να 'χει θα την δω. Πέρα από τη "μάχη του αιώνα", αξίζει κανείς να δει ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια στην ιστορία, "το παιχνίδι του αιώνα", ανάμεσα στον Donald Byrne και τον 13χρονο Bobby Fischer.

wsaD8GLw0qw

Επίσης, εδώ (http://info-war.gr/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B9-%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%80/) θα βρείτε μια πολύ ωραία εκπομπή από τον Άρη Χατζηστεφάνου για το podcast του InfoWar.

*GrimReaper*
18-11-2015, 19:15
4CL4LNWHegk

OneOfTheSmurfs
25-11-2015, 14:47
vl6BWTIZeOg

Darkling
25-11-2015, 14:51
Dark Knight of Cups

Άγιος Πέτρος
25-11-2015, 15:05
Knight of D-Cups

Jasone
25-11-2015, 15:11
Knight of 2 Girls 1 Cup.

kenteris
25-11-2015, 16:06
3 που ειδα αυτην την βδομαδα και μ αρεσαν

http://www.imdb.com/title/tt0100150/

http://www.imdb.com/title/tt0080339/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt2187115/

Jasone
25-11-2015, 16:08
Πόσο χρονών είσαι και είδες ΤΩΡΑ το απίθανη, απίθανη πτήση !!!!!?

kenteris
25-11-2015, 16:11
Πόσο χρονών είσαι και είδες ΤΩΡΑ το απίθανη, απίθανη πτήση !!!!!?
ε δεν ειμαι μικρος αλλα ηταν παντα στις ταινιες που χεις στα must να δεις και βλεπεις καποια αλλη στο τελος..νομιζω με ολους γινεται αυτο:D

Dude
25-11-2015, 16:27
Δες και το Top Secret! (http://www.imdb.com/title/tt0088286/?ref_=nv_sr_1) για συμπλήρωμα... των ίδιων πάλι.

Darkling
25-11-2015, 17:20
Τοπ σηκρετ εχω λιωσει απο 18 χρονων. Και γενικα τοτε βγαινανε καλυτερες παρωδιες εκεινη την εποχη, τωρα κατα κανονα βγαινουν τρελες μαλακιαρες στο ειδος.

Τιποτα φυσικα δε ξεπερνα τους ηρωες με τα κολαν.

dora7
25-11-2015, 17:24
Τοπ σηκρετ εχω λιωσει απο 18 χρονων. Και γενικα τοτε βγαινανε καλυτερες παρωδιες εκεινη την εποχη, τωρα κατα κανονα βγαινουν τρελες μαλακιαρες στο ειδος.

Τιποτα φυσικα δε ξεπερνα τους ηρωες με τα κολαν.

Men in tights την πρωτη φορα που το ειδα εκλαιγα κυριολεκτικα απο τα γελια δεν μπορουσα να ανασανω.....εκτοτε το βλεπω τακτικα και παντα γελαω εγγυημενα...:)

Άγιος Πέτρος
25-11-2015, 19:22
Robin Hood:*Blinkin! What are you doing?

Blinkin:*Guessing. I guess no one's coming.

dora7
25-11-2015, 19:42
Robin Hood:*Blinkin! What are you doing?

Blinkin:*Guessing. I guess no one's coming.

ΕΠΙΚΟ!!!!!!

Dude
27-11-2015, 19:08
Μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι στην ομάδα contributors στο "Taste Of Cinema", κι αυτή εδώ είναι η πρώτη μου λίστα (θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα λογικά): http://www.tasteofcinema.com/2015/30-movies-with-the-most-brilliant-camera-work/

Όποιος θέλει ας την τσεκάρει, κι ας κάνουμε και κουβεντούλα. Επίσης να ξέρετε ότι κάθε κλικ ισοδυναμεί σε μικρή οικονομική στήριξη, οπότε ευχαριστώ όποιον μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί.

Άγιος Πέτρος
27-11-2015, 20:03
Με τη σειρα μου να ευχαριστήσω για το The Long Goodbye που δεν ήξερα οτι ειχε γίνει ταινία

OneOfTheSmurfs
27-11-2015, 20:56
Μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι στην ομάδα contributors στο "Taste Of Cinema", κι αυτή εδώ είναι η πρώτη μου λίστα (θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα λογικά): http://www.tasteofcinema.com/2015/30-movies-with-the-most-brilliant-camera-work/

Όποιος θέλει ας την τσεκάρει, κι ας κάνουμε και κουβεντούλα. Επίσης να ξέρετε ότι κάθε κλικ ισοδυναμεί σε μικρή οικονομική στήριξη, οπότε ευχαριστώ όποιον μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί.

Χα, και τη διαβαζα πριν τη λιστα, μικρος ο κοσμος. Ωραιος ρε, πολυ καλη δουλεια.

edit: Καπου εκει μεσα χοραγε το No Country For Old Men και το Birdman παντως

Dude
27-11-2015, 23:05
Δεν διαφωνώ, απλά είχα 30 επιλογές, και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα με αυτές... προσπάθησα να βάλω 30 που να καλύπτουν πολλά είδη και εποχές (αλλά ταυτόχρονα να δείχνουν ωραίες και για το θεατή εν έτει 2015), και αν γινόταν να έβαζα και 1 από κάθε δημιουργό. Εντέλει έβαλα 2 του Κιούμπρικ, 2 του Μάλικ, και από κινηματογραφιστές 2 του Λουμπέζκι (καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούσα να βάλω και Birdman λοιπόν) και 2 του Στοράρο.

μπασκετομάνα7
28-11-2015, 03:40
Πολύ ωραία δουλειά και δύσκολη η επιλογή. Δε χωράει κριτική σε καμία τέτοιου είδους λίστα. Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Μία και μοναδική ένσταση!!!! Που είναι ο μαιτρ;;; Το βέρτιγκο κάπου πρέπει να χωρέσει,να βγει ένας Μάλικ ή ο Σπαικ Λι. Και μία διαπίστωση για το τέλος. Ο Κιούμπρικ τζάμπα τρώει δύο θέσεις. Δε μπαίνει μαζί με κανέναν άλλο γήινο. Κάνει τοπ τεν μοναχός του

Dude
28-11-2015, 04:53
[περίμενα παρόμοιο σχόλιο για Κιούμπρικ από σένα, χαχα]
Σεβαστή άποψη για Χίτσκοκ. Προσωπικά προτίμησα να βάλω το "Le Plaisir" αντί του "Rope" από μεγάλους δημιουργούς αυτής της περιόδου (δεν συγκρίνονται σαν ταινίες, απλά εστιάζω στην ομορφιά του camerawork). "Vertigo" έχει το πρωτοποριακό backwards εφέ με την κάμερα, αλλά όπως γράφω και στον πρόλογο, δεν εστιάζω τόσο σε πρωτοποριακές τεχνικές σε αυτή τη λίστα (υπάρχουν άλλες τέτοιες ήδη στο σάιτ άμα ψάξεις άλλωστε), αλλά σε καλλιτεχνική δεξιότητα. Αν εστίαζα εκεί θα έπρεπε να είχα βάλει ας πούμε και το "Citizen Kane", ενώ αντ'αυτού προτίμησα το υποδεέστερο συνολικά σαν ταινία "Touch Of Evil", λόγω κατά βάση του εκπληκτικού long take στην αρχή.

Αντίστοιχα από Κιούμπρικ, δεν μπορώ να πω ότι "η Λάμψη" είναι από τις πιο αγαπημένες μου (λόγω υπόθεσης), αλλά δεν μπορούσες να αγνοήσεις αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη... απόλυτος συνδυασμός πρωτοπορίας και καλλιτεχνικής δεξιότητας το συγκεκριμένο φιλμ, τα λόγια μου είναι λίγα να το περιγράψουν.

Joshua_Grant
28-11-2015, 06:25
Only god forgives,Nicolas Windιng-Refn.Προσωπικό φετίχ,πανέμορφο θέαμα.

Buendia
28-11-2015, 14:52
Φοβερή λίστα Dude, με εντυπωσιακές παρουσίες (Μπέλα Ταρ: checked). Άξιος λέμε. Προσωπικά (πολύ δύσκολα σίγουρα) θα εύρισκα κάποιον χώρο για να βάλω και ένανε Michael Mann. Σχετικά αδικημένος μάλλον, φοβερός κινηματογραφιστής, τα πλάνα του έχουν ασκήσει αρκετή επίδραση στον αμερικανικό κινηματογράφο (και η τελική σεκάνς στους Μοϊκανούς, απλώς μνημειώδης). Ωστόσο σίγουρα μπαίνει κι ο υποκειμενικός παράγοντας.

Θεωρώ κάτι όμως αντικειμενική παράλειψη. Έναν κινηματογραφιστή που έμεινε στην Ιστορία ακριβώς για τα πλάνα του (πάνω από όλα), συνώνυμο του camerawork και τις καλλιτεχνικής αρτιότητας, με άπειρες διακρίσεις και καθολική αναγνώριση (ειδικά επί τούτου) η οποία εκφράζεται από πλήθος ομότεχνών του σε κάθε ευκαιρία.

Πού 'ναι ο Τεό ρε συ?? Μόνο εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε να ξεκίναγε και να τελείωνε η λίστα με αυτόν? :cool:

μπασκετομάνα7
28-11-2015, 15:32
επειδή ήταν Έλληνας τον υποτιμάμε . όπως κάνουμε και με το Μάντζαρη :)

Dude
28-11-2015, 15:37
Ομολογουμένως στον Αγγελόπουλο είμαι λίγο πίσω. Όταν δω κάτι πέρα από το "Θίασο", θα έχω να πω κάτι επί της ουσίας. Πάντως από όσα έχω δει από καλλιτεχνική άποψη μιλώντας, δύσκολα μπορώ να βάλω δίπλα σε filmmakers-ποιητές όπως τους Ταρκόφσκυ, Ρεσνέ, Καλατόζοφ, Μπέλα Ταρ κλπ. τον Τεό. Να το πω πιο σωστά, μου φαίνεται δύσκολο να προτιμήσω να βάλω σε μια τέτοια λίστα μια ταινία του Αγγελόπουλου μέσα στις 30, και να μην βάλω μια 2η του Ταρκόφσκυ (έχω πολλές τύψεις ας πούμε που δεν μπόρεσα να χωρέσω το "Stalker") π.χ. Αυτός βέβαια είναι και ο υποκειμενικός παράγοντας (χώρια που όπως προείπα πρέπει να δω 2-3 Αγγελόπουλου άμεσα), τον οποίο θεωρώ ότι ψιλοκατάφερα να τον κοντρολάρω ώστε να μην μου κάνει τη λίστα ωδή σε 2-3 δημιουργούς.

Προφανώς ισχύει και το προφανές ότι δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες σε τέτοιες λίστες καθολικού περιεχομένου (αν έκανα και γω μια λίστα για τις ερμηνείες του Μπρους Γουίλις, όπως ανέβηκε μία λίγο μετά από δικιά μου μία, θα ήταν άλλο καπέλο).

Υ.Γ.: Ελιτίστας πάντως δεν είμαι, θα γούσταρα πολύ να έχω Έλληνα στη λίστα (μακάρι να πάθω ταράκουλο με τον Αγγελόπουλο προσεχώς). Επίσης εννοείται ότι όσα λέω τα λέω από άποψη camerawork, κι όχι ταινιών συνολικά. Π.χ. ας πούμε το "Seven Samurai" δεν είναι από τις πιο αγαπημένες μου του Κουροσάβα, αλλά θεώρησα ότι στη συγκεκριμένη λίστα αυτό είχε θέση έναντι των υπολοίπων. Έχω αδικήσει βέβαια Mizoguchi που έχω μόνο τον Ακίρα από Ιάπωνες, αλλά τι να κάνεις...

karapaparas
28-11-2015, 20:55
Ψιλοασχετο αλλα ειμαι ο μονος που θεωρει πολυ overhyped τη Λαμψη;

Η τηλεταινια που εχει δειξει το σταρ μερικες φορες θεωρω οτι ειναι πολυ πιο αντιπροσωπευτικη αυτου που περιεγραφε ο Κινγκ

trust in who we are
28-11-2015, 21:24
Ψιλοασχετο αλλα ειμαι ο μονος που θεωρει πολυ overhyped τη Λαμψη;




τι θες να πεις ? εξηγησου!

http://i.imgur.com/Imuq5Kv.png



Υ.Γ. Οτι ψαχνοντας να βρω μια φωτο του γιαγκου επεσα σε λινκ απο redhoops το αφηνω στην κριση του καθενος! (οχι πολυ ψαξιμο). :p :D

Άγιος Πέτρος
28-11-2015, 21:59
Διαφορετική προσέγγιση του βιβλίου (και πως θα μπορούσε άλλωστε ο Κιούμπρικ να ακολουθήσει κανόνες)

O σκηνοθέτης της τηλεταινίας από την άλλη είναι ο άνθρωπος που θα μεταφέρει ένα βιβλίο του Κινγκ στην τηλεόραση αυτούσιο. Έχει γυρίσει το The Stand, Riding the Bullet και το (άνοιξα σκονάκι για να το βρω αυτό) Sleepwalkers. Αν έχεις διαβάσει το βιβλίο δεν είναι απίθανο να συμπαθήσεις περισσότερο την τηλεταινία


περιμένουμε να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Buendia

karapaparas
29-11-2015, 00:43
Βασικα ο Κιουμπρικ εχει κρατησει ελαχιστα πραματα απ το βιβλιο, αν ημουν κακος θα λεγα οτι του γ@μησε τη μανα και γι αυτο τον εκραζε ο Κινγκ.

OneOfTheSmurfs
29-11-2015, 02:03
Βασικα ο Κιουμπρικ εχει κρατησει ελαχιστα πραματα απ το βιβλιο, αν ημουν κακος θα λεγα οτι του γ@μησε τη μανα και γι αυτο τον εκραζε ο Κινγκ.

Αν η ταινια βγει καλη τοτε που ειναι το προβλημα με το να αλλαξει πολλα απο το βιβλιο?

karapaparas
29-11-2015, 09:56
Ε νταξει δε νομιζω οτι ειναι περιεργο να σπαστει ο συγγραφεας ενας βιβλιου και οι φανατικοι του οταν καποιος σκηνοθετης αναλαμβανει να το μεταφερει στην οθονη και το μονο που κραταει ιδιο ειναι το κεντρικο στορυ.
Εδω αλλοι εκραζαν τον Τζακσον που αν μη τι αλλο προσπαθησε να κανει τη μεταφορα του Αρχοντα οσο πιο πιστη γινοταν

Προσωπικα παντως δε τη θεωρω αριστουργημα τη Λαμψη ακομη κι αν τη κρινω σαν αυτοτελες δημιουργημα ανεξαρτητα απο το βιβλιο. Ναι απο αποψη ακηνοθεσιας εχει καταπληκτικα πλανα και ο Νικολσον δινει ρεστα.
Το καστινγκ για τη γυναικα και το παιδι του θεωρω οτι ηταν αθλιο εκτος κι αν στοχος τους ηταν να συμπασχουμε με τον Νικολσον και να σκεφτομαστε "ξεκοιλιασε τη την καριολα την αντιπαθητικια" οπως εκανα εγω :p Επισης και τις δυο φορες που το χω δει δε μπορω να πω οτι ενιωσα καμια ιδιαιτερη ενταση, αντιθετα στη τηλεταινια ειχε αρκετες σκηνες που πεταγοσουν απο την καρεκλα. (μαλλον επειδη ακολουθησε το γαμημενο το βιβλιο και δεν εκοψε ολες τις καλες σκηνες.. καταλαβατε πιστευω οτι ειμαι απο τους φανατικους του Κινγκ :p )


btw διαβαζοντας κριτικες του κοινου στο αθηνοραμα γελασα απιστευτα συνδυαζοντας αυτο

ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ Η ΠΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗ ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ (ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15Ο ΦΟΡΕΣ)

με αυτη τη φωτο

http://www.tocinemadaki.gr/wp-content/uploads/2012/10/TheShining0013-300x225.png

φανταζομαι τον Νικολσον να χει απεναντι του τον Κιουμπρικ και να τον κοιταει με αυτο το υφος μετα την 150η ληψη της ιδιας σκηνης :D

Dude
29-11-2015, 17:03
Αυτό ακούστηκε λίγο σαν τα 90+ plays που έβγαζε ο βάζελος του Ομπράντοβιτς.

Άγιος Πέτρος
03-12-2015, 02:28
Absolutely anything

Ταινία με τον Simon Pegg (δυστυχώς οχι μια ακόμη Simon pegg ταινία)

Εχει το γέλιο της, βλέπεται ευχάριστα αλλα της λείπει κάτι (ενας Frost συγκεκριμένα) για να την απογειώσει.

Κακή χρήση του Eddie Izzard, θα μπορούσε να ήταν καλύτερος ρόλος. Αλλα οκ, το Bruce Almighty με λιγη περισσότερη καφρίλα. Οι φαν του Pegg θα την τιμήσουν


Και ο Σμερφ θα κάνει like σ'αυτο το ποστ

OneOfTheSmurfs
03-12-2015, 03:00
Absolutely anything

Ταινία με τον Simon Pegg (δυστυχώς οχι μια ακόμη Simon pegg ταινία)

Εχει το γέλιο της, βλέπεται ευχάριστα αλλα της λείπει κάτι (ενας Frost συγκεκριμένα) για να την απογειώσει.

Κακή χρήση του Eddie Izzard, θα μπορούσε να ήταν καλύτερος ρόλος. Αλλα οκ, το Bruce Almighty με λιγη περισσότερη καφρίλα. Οι φαν του Pegg θα την τιμήσουν


Την κατεβασα σημερα π βγηκε σε 720p, λογικα θα την δω αυριο χαλαρα.. Κι απο οσα ειπες θα προσπαθησω να την δω πολυ χαλαρα..


Και ο Σμερφ θα κάνει like σ'αυτο το ποστ

http://i.imgur.com/8y5ABu4.gif

OneOfTheSmurfs
03-12-2015, 20:42
Πολλα τα plot holes του Absolutely Anything (http://www.imdb.com/title/tt1727770/).. Γενικοτερα με σβησιμο εγκεφαλου εχει μερικες στιγμες γελιου.. Μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερη, η ιδεα και τα ατομα που την φτιαξαν ηταν πανω-κατω σωστα

Άγιος Πέτρος
03-12-2015, 22:56
Επρεπε να κάνουν ενα hot fuzz

Lateralus
05-12-2015, 20:47
http://38.media.tumblr.com/5a4cc1a8326346910bd58d8b5c88c267/tumblr_nwxpjp6BKk1s7nd5po1_1280.gif

OneOfTheSmurfs
07-12-2015, 00:47
Για το Youth δεν έχει πει κανείς τίποτα ακόμα. Την περίμενα λίγο διαφορετική αλλά με εξέπληξε (με την καλή έννοια). Από άποψη εικόνας είναι πέρα από πάρα πολύ καλή αλλά εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στις αντιθέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες της. Όλοι βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις αλλά δένονται μεταξύ τους σε έναν γλυκόπικρο τρόπο. Είναι για όνειρα κάθε είδους είτε είναι αργά για να ελπίζεις είτε όχι. Μια ταινία για τα συναισθήματα μέσα από έναν απαθη χαρακτήρα. Αξίζει κάθε προσοχή και είναι από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς ακόμα κι αν είχε ήδη σχετικά μεγάλο hype (για indie ταινία)

Μπορούν να γίνουν και ωραίες συζητήσεις για τους συγκεκριμένους χαρακτήρες

rakos
07-12-2015, 17:46
τελευταια ειμαι σε mood που σηκωνει πολυ road movie

δεν ξερω αν ενδιαφερει κανεναν αλλα ενα προσωπικο τοπ10

1) Easy riders Προφανης επιλογη, η ταινια συμβολο του συγκεκριμενου ειδους
2) Paris-texas Προσκυνω Βεντερς απλα.
3) Motorcycle Diaries. Το ταξιδι με το οποιο ο Ερνεστο εγινε ο Τσε
4) The Straight Story Η πιο ανθρωπινη ταινια του Λιντς, το τελευταιο ταξιδι ενος 80αρη πανω σε μια μηχανη του γκαζον
5) Into the wild Το οδοιπορικο ενος νεου που σιχαθηκε τα παντα και πηγε να ζησει μακρια απο ολους. Happiness is only real when shared
6) Thelma & Louise Φεμινισμος + road movie -> επος
7) Dead Man-Stranger than Paradise-Down by Law-Mystery Train-Night on Earth Ολες οι ταινιαρες του Τζαρμους
8) Stand by me Οταν αποφασιζει να γραψει ανθρωπινες ιστοριες, ο Κινγκ απλα δεν εχει αντιπαλο
9) Vanishing Point Η απολυτη καλτ ταινια καταδιωξης
10)Everything Is Illuminated Το σουρεαλ οδοιπορικο ενος Αμερικανοεβραιου στην Ουκρανια προς αναζητηση της γυναικας που εσωσε τον παππου του απο τους Ναζι

εχω αφησει εξω τερατα βεβαια αλλα το συγκεκριμενο ειδος εχει πολυ πραμα ουτως η αλλως

Badlands, Zabriskie point, Bonie & Clyde, Sideways, Wages of fear, on the road και παει λεγοντας

Dude
08-12-2015, 02:30
Μερικές ακόμα που αξίζουν αναφορά:

1) Walkabout... Μοναδική road movie επιβίωσης του Roeg, όπου η αντίθεση τοπίων, ανθρώπων και πολιτισμών γεμίζει την οθόνη.
2) Nebraska... Ο Payne είναι από τους σύγχρονους μάστορες του είδους (ξεκίνησε από το "Σχετικά με το Σμιντ", και μετά άφησε 2 αριστουργηματάκια). Εκτός του "Πλαγίως" που ανέφερε ο rakos, το "Νεμπράσκα" αποτελεί μια ουσιαστική, χαλαρή και όμορφη ωδή προς τη γεροντική ηλικία και τις οικογενειακές σχέσεις.
3) Leningrad Cowboys Go America... Επική καλτίλα σε περιοδεία από τον Καουρισμάκι.
4) Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες... Τα ίδια με το παραπάνω, αλλά από τον Τσιώλη... εδώ η βάση είναι ο λόγος.
5) Wild Flowers... Το ταξίδι ενός ιντελεκτουέλ γερο-επιστήμονα μέσα από τη ματιά του Μπεργκμαν.
6) The Return... Το ντοστογιεφτσικό δράμα του Ζβυάγκιντσεφ στο οποίο είχαμε αναφερθεί και παλιότερα.
7) O Brother, Where Art Thou?... Η "Οδύσσεια" διασκευασμένη στον αμερικάνικο νότο από τους αδελφούς Κοέν (υπέροχο soundtrack).
8) Borat... Όταν ο Σάσα Μπάρον Κόεν άφηνε εποχή.

Και κάποιες road movies με την ευρεία έννοια του όρου:

1) Stalker... Πρώτα μνημονεύεται σαν sci-fi, ή απλώς φιλοσοφία, αλλά μιλάμε για road movie και πάλι.
2) Aguirre, Wrath Of God... το χάος το ίδιο.
3) Apocalypse Now... ό,τι και το 2, αλλά με άλλο background, αναφορές, και συμβολισμούς.
4) Before Sunrise... Κλασικό πια ρομάντζο δρόμου.
5) This Is Spinal Tap... Επικό mockumentary-τουρνέ δρόμου.
6) The Searchers και The Wild Bunch... θρυλικά western-ταξίδια των εποχών τους.
7) Les Triplettes De Belleville και Up... εκπληκτικές animation road movies.
8) The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring... όλη η τριλογία έχει τις ταξιδιάρικες στιγμές της, αλλά κυρίως η πρώτη είναι, και σεναριακά να το πάρεις, ταινία δρόμου.
9) Locke... one-man show στο τιμόνι.
10) Mad Max: Fury Road... αχαλίνωτη δράση εν κινήσει.

Buendia
12-12-2015, 12:45
Ένα συγκεντρωτικό post γιατί το είχα στο μυαλό μου να απαντήσω αλλά λόγω χρόνου τις τελευταίες μέρες δεν προλάβαινα.

Ομολογουμένως στον Αγγελόπουλο είμαι λίγο πίσω. Όταν δω κάτι πέρα από το "Θίασο", θα έχω να πω κάτι επί της ουσίας. Πάντως από όσα έχω δει από καλλιτεχνική άποψη μιλώντας, δύσκολα μπορώ να βάλω δίπλα σε filmmakers-ποιητές όπως τους Ταρκόφσκυ, Ρεσνέ, Καλατόζοφ, Μπέλα Ταρ κλπ. τον Τεό. Να το πω πιο σωστά, μου φαίνεται δύσκολο να προτιμήσω να βάλω σε μια τέτοια λίστα μια ταινία του Αγγελόπουλου μέσα στις 30, και να μην βάλω μια 2η του Ταρκόφσκυ (έχω πολλές τύψεις ας πούμε που δεν μπόρεσα να χωρέσω το "Stalker") π.χ. Αυτός βέβαια είναι και ο υποκειμενικός παράγοντας (χώρια που όπως προείπα πρέπει να δω 2-3 Αγγελόπουλου άμεσα), τον οποίο θεωρώ ότι ψιλοκατάφερα να τον κοντρολάρω ώστε να μην μου κάνει τη λίστα ωδή σε 2-3 δημιουργούς(...)

Το φαντάστηκα ότι το πιθανότερο είναι απλώς να μην έχεις δει αρκετά. Ωστόσο, επιμένω μάλλον, ότι ειδικά στο αντικείμενο που εξετάζεις ο Θίασος και μόνο θα αρκούσε για να έχεις άλλη γνώμη. Νομίζω πάντως ότι όταν δεις παραπάνω θα αναθεωρήσεις. Δες ας πούμε μόνο το πρώτο 20λεπτο του Μεγαλέξαντρου. Ο ορισμός της κινηματογραφικής ποίησης.

Επίσης, εσένα μπορεί να μη σου πήγαινε, αλλά από αυτούς που αναφέρεις, Ο Ταρκόφσκι και ο Ταρ τουλάχιστον ενδεχομένως θα το έκαναν ανεπιφύλακτα :D. Ειδικά ο Ταρ νομίζω έχει αναφερθεί συγκεκριμένα κιόλας (εξυμνώντας) στον Τεό και την επίδραση που είχε στο σινεμά του. Τέλος πάντων, πιθανολογώ ότι θα αλλάξει αρκετά η γνώμη σου στο μέλλον.


Διαφορετική προσέγγιση του βιβλίου (και πως θα μπορούσε άλλωστε ο Κιούμπρικ να ακολουθήσει κανόνες)

(...)περιμένουμε να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Buendia

Δεν το έχω διαβάσει. Να πω την αλήθεια... δεν έχω διαβάσει ούτε σελίδα Κινγκ :o. Με έχει αποτρέψει μάλλον η εμπορικότητά του. Κατά τα άλλα, η διαφορετική προσέγγιση από το βιβλίο συνιστά συνήθως παράγοντα επιτυχίας. Αλλά θα αναφερθώ (παραπάνω από) εκτενώς σε αυτό. Όπως υπολογίζω τώρα στις γιορτές, που θα έχει παράλληλα και ένα αγωνιστικό κενό.


Για το Youth δεν έχει πει κανείς τίποτα ακόμα. Την περίμενα λίγο διαφορετική αλλά με εξέπληξε (με την καλή έννοια). Από άποψη εικόνας είναι πέρα από πάρα πολύ καλή αλλά εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στις αντιθέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες της. Όλοι βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις αλλά δένονται μεταξύ τους σε έναν γλυκόπικρο τρόπο. Είναι για όνειρα κάθε είδους είτε είναι αργά για να ελπίζεις είτε όχι. Μια ταινία για τα συναισθήματα μέσα από έναν απαθη χαρακτήρα. Αξίζει κάθε προσοχή και είναι από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς ακόμα κι αν είχε ήδη σχετικά μεγάλο hype (για indie ταινία)

Μπορούν να γίνουν και ωραίες συζητήσεις για τους συγκεκριμένους χαρακτήρες

Εγώ. Τιτανοτεράστιος Σορεντίνο. Βασικά ανατρίχιασα με το Youth, εγώ όμως στις εικόνες του κυρίως. Απίστευτα πλάνα, συγκλονιστική κινηματογράφιση. Το «έπιασε» απόλυτα το θέμα του.Σε έβαζε να το νιώθεις. Νεότητα, επιθυμία, σωματικότητα. Όλα μέσα σε καταπληκτικούς «πίνακες».

Από την άλλη, μάλλον δε με ενθουσίασε αντίστοιχα το υπόλοιπο κομμάτι και... ειδικά οι χαρακτήρες :cool:. Νομίζω ότι το σενάριο έπασχε σε κλιμάκωση και πολλές φορές κατέφευγε σε εύκολες λύσεις (να το πω απλά: αρκετές αμερικανιές, ειδικά στους διαλόγους. Πχ. κάτι ατάκες για το τί σημαίνει να είσαι φίλος με κάποιον - που επαναλαμβανόταν 2-3 φορές). Και Χάρβεϊ Καϊτέλ μου φάνηκε να παίζει σχετικά αμήχανα (παραδρομή: όπως και ο Φάρελ με την Βάις στον Αστακό. Κάτι παθαίνουν μάλλον οι αμερικανοί όταν παίζουν σε ευρωπαϊκές παραγωγές, νομίζουν ότι πρέπει να υιοθετήσουν ένα εντελώς διαφορετικό ύφος).

Συμπερασματικά, για να το σχηματοποιήσω, περίπου ένα τίμιο 8,5. Ένα 11 στην εικόνα και ένα 6 στο σεναριακό περιεχόμενο. Καλά για το Il Divo δεν το συζητάω ότι για εμένα είναι το αριστούργημα του (και από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας), αλλά και η Τέλεια Ομορφιά καλύτερη. Κυρίως λόγω του ασύλληπτου Toni Servillo (και αρκετά βαθύτερους διαλόγους).

karapaparas
12-12-2015, 14:32
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα του Φαρελ και της Βαις.
Σε ολες τις ταινιες του Λανθιμου ετσι παιζουν οι ηθοποιοι, σα καθυστερημενα 5χρονα

Dude
12-12-2015, 15:25
Επίσης, εσένα μπορεί να μη σου πήγαινε, αλλά από αυτούς που αναφέρεις, Ο Ταρκόφσκι και ο Ταρ τουλάχιστον ενδεχομένως θα το έκαναν ανεπιφύλακτα :D. Ειδικά ο Ταρ νομίζω έχει αναφερθεί συγκεκριμένα κιόλας (εξυμνώντας) στον Τεό και την επίδραση που είχε στο σινεμά του. Τέλος πάντων, πιθανολογώ ότι θα αλλάξει αρκετά η γνώμη σου στο μέλλον.


Είδα και την "Αναπαράσταση" χθες, και με έκανε να θέλω σύντομα να δω πολλά περισσότερα του Τεό. Λίγο παραπάνω διάλογο να είχε και θα τη θεωρούσα αριστούργημα από κάθε άποψη (από άποψη κινηματογράφισης, μουσικής, και γενικής σύλληψης μπορείς να πεις ότι είναι).

Πάντως εντάξει, αισθάνομαι λίγο άβολα να συγκρίνω μεγάλους δημιουργούς, γιατί στην τελική το πράγμα πάει απλά και μόνο σε γούστο από ένα σημείο και μετά. Δεν διαφωνώ ότι ο Αγγελόπουλος ανήκει στους πολύ μεγάλους (μάλλον ο μοναδικός Έλληνας τέτοιου βεληνεκούς), καθώς και μοναδικός είναι (το παιχνίδι που κάνει με την ιστορία και το πολιτικό σινεμά, καθώς και το πώς όλα αυτά συμβαδίζουν με μια ποιητική αισθητική, είναι δικό του πράγμα), και πολύ επιδραστικός στους συναδέλφους του. Απλά δεν χώρεσε στη συγκεκριμένη 30άδα όπως την είχα στο μυαλό μου (δεν είναι ο μόνος... υπάρχουν και άλλα τέρατα που βρίσκονται έξω - π.χ. Χάνεκε, Φελίνι, Ρόεγκ, Σκορσέζε, Αντονιόνι, Φορντ και άλλοι). Ίσως όφειλα να τον βάλω σαν honorable mention, αλλά πάει τώρα.

OneOfTheSmurfs
14-12-2015, 23:19
Για το Youth δεν έχει πει κανείς τίποτα ακόμα. Την περίμενα λίγο διαφορετική αλλά με εξέπληξε (με την καλή έννοια). Από άποψη εικόνας είναι πέρα από πάρα πολύ καλή αλλά εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στις αντιθέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες της. Όλοι βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις αλλά δένονται μεταξύ τους σε έναν γλυκόπικρο τρόπο. Είναι για όνειρα κάθε είδους είτε είναι αργά για να ελπίζεις είτε όχι. Μια ταινία για τα συναισθήματα μέσα από έναν απαθη χαρακτήρα. Αξίζει κάθε προσοχή και είναι από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς ακόμα κι αν είχε ήδη σχετικά μεγάλο hype (για indie ταινία)

Μπορούν να γίνουν και ωραίες συζητήσεις για τους συγκεκριμένους χαρακτήρες

Εγώ. Τιτανοτεράστιος Σορεντίνο. Βασικά ανατρίχιασα με το Youth, εγώ όμως στις εικόνες του κυρίως. Απίστευτα πλάνα, συγκλονιστική κινηματογράφιση. Το «έπιασε» απόλυτα το θέμα του.Σε έβαζε να το νιώθεις. Νεότητα, επιθυμία, σωματικότητα. Όλα μέσα σε καταπληκτικούς «πίνακες».

Από την άλλη, μάλλον δε με ενθουσίασε αντίστοιχα το υπόλοιπο κομμάτι και... ειδικά οι χαρακτήρες :cool:. Νομίζω ότι το σενάριο έπασχε σε κλιμάκωση και πολλές φορές κατέφευγε σε εύκολες λύσεις (να το πω απλά: αρκετές αμερικανιές, ειδικά στους διαλόγους. Πχ. κάτι ατάκες για το τί σημαίνει να είσαι φίλος με κάποιον - που επαναλαμβανόταν 2-3 φορές). Και Χάρβεϊ Καϊτέλ μου φάνηκε να παίζει σχετικά αμήχανα (παραδρομή: όπως και ο Φάρελ με την Βάις στον Αστακό. Κάτι παθαίνουν μάλλον οι αμερικανοί όταν παίζουν σε ευρωπαϊκές παραγωγές, νομίζουν ότι πρέπει να υιοθετήσουν ένα εντελώς διαφορετικό ύφος).

Συμπερασματικά, για να το σχηματοποιήσω, περίπου ένα τίμιο 8,5. Ένα 11 στην εικόνα και ένα 6 στο σεναριακό περιεχόμενο. Καλά για το Il Divo δεν το συζητάω ότι για εμένα είναι το αριστούργημα του (και από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας), αλλά και η Τέλεια Ομορφιά καλύτερη. Κυρίως λόγω του ασύλληπτου Toni Servillo (και αρκετά βαθύτερους διαλόγους).

Βασικα δεν ξερω πως βαθμολογεις, αλλα το 8.5 ειναι τεραστιο για μενα (εμενα που απ'οτι φαινεται μου αρεσε περισσοτερο της βαζω 7.5). Εκτος αν για καποιο λογο το λες στα 20?

Αφηνω στην ακρη το πως φαινοταν η ταινια και δεν το ανελυσα ουτε την πρωτη φορα επειδη ειναι ξεκαθαρο το ποσο καλη ειναι η ταινια σε αυτον τον τομεα. Ειδικα ο Keitel μου φανηκε οτι ηταν η καλυτερη ερμηνεια στην ταινια. Αν εξαιρεσεις 1-2 σκηνες (πχ, ο 2ος διαλογος με τον εκπροσωπο της βασιλισσας), δεν θα ελεγα τους διαλογους αμερικανια. Ισως ηταν επιφανειακοι, αλλα και παλι δεν ειχαν σκοπο να ειναι βαθυστοχαστοι και φιλοσοφικοι. Ο μονος που μιλουσε ετσι ηταν ο νεαρος ηθοποιος, επειδη ειχε τη ζωη μπροστα του. Οι αλλοι δυο παλευαν με τι μπορουν να κανουν με το λιγο χρονο που τους μενει, με τα ελαχιστα ονειρα που μπορουν να πραγματοποιησουν ακομα (οταν πχ ο χαρακτηρας του Keitel ξεμενει κι απο αυτο το τελευταιο του ονειρο, αυτοκτονησε) και το τι θα μπορουσαν να αλλαξουν απο το παρελθον - οσο θυμουνται απο αυτο τουλαχιστον.

with that said...
0KCes2MGA5A

LFO
15-12-2015, 07:32
596

Buendia
16-12-2015, 14:51
Βασικα δεν ξερω πως βαθμολογεις, αλλα το 8.5 ειναι τεραστιο για μενα (εμενα που απ'οτι φαινεται μου αρεσε περισσοτερο της βαζω 7.5). Εκτος αν για καποιο λογο το λες στα 20?

Αφηνω στην ακρη το πως φαινοταν η ταινια και δεν το ανελυσα ουτε την πρωτη φορα επειδη ειναι ξεκαθαρο το ποσο καλη ειναι η ταινια σε αυτον τον τομεα. Ειδικα ο Keitel μου φανηκε οτι ηταν η καλυτερη ερμηνεια στην ταινια. Αν εξαιρεσεις 1-2 σκηνες (πχ, ο 2ος διαλογος με τον εκπροσωπο της βασιλισσας), δεν θα ελεγα τους διαλογους αμερικανια. Ισως ηταν επιφανειακοι, αλλα και παλι δεν ειχαν σκοπο να ειναι βαθυστοχαστοι και φιλοσοφικοι. Ο μονος που μιλουσε ετσι ηταν ο νεαρος ηθοποιος, επειδη ειχε τη ζωη μπροστα του. Οι αλλοι δυο παλευαν με τι μπορουν να κανουν με το λιγο χρονο που τους μενει, με τα ελαχιστα ονειρα που μπορουν να πραγματοποιησουν ακομα (οταν πχ ο χαρακτηρας του Keitel ξεμενει κι απο αυτο το τελευταιο του ονειρο, αυτοκτονησε) και το τι θα μπορουσαν να αλλαξουν απο το παρελθον - οσο θυμουνται απο αυτο τουλαχιστον

Ναι, όντως, γενικά είμαι αρκετά γαλαντόμος :D, αλλά κυρίως έβαλα τη βαθμολογία γιατί ήθελα να δείξω ποια ήταν η απόσταση σε εμένα από εικόνα σε περιεχόμενο. Νομίζω ότι η εικόνα ήταν καταπληκτική αλλά στο περιεχόμενο ήταν αρκετά κάτω και από Divo και από Ομορφιά.

Τέλος πάντων, είναι και γούστα αυτά και -θου κύριε φυλακή τω στοματί μου- δε λέω ότι είναι «αμερικανιά» γενικά. Απλώς η ατάκα πχ. ότι «φίλος είναι αυτός που σε ρωτάει μόνο όσα θέλεις εσύ» (ή κάπως έτσι), που επαναλαμβανόταν 2-3 φορές και σαν μοτίβο, μου φάνηκε αρκετά «εύκολη» και κάπως παράταιρη. Όπως επίσης και η ιστορία της κόρης και ειδικά η κατάληξη, κάτι σαν «βρήκε τον έρωτα της ζωής της στον πιο απλό άνθρωπο», πάλι δε μου φάνηκε να κόλλαγε. Γενικά νομίζω ότι ακριβώς επειδή έπιανε κάποιες σχετικά «βαθυστόχαστες» έννοιες, τελικά δεν πέτυχε καλή ισορροπία μεταξύ σοβαρού και κωμικού στοιχείου. Ειδικά στο δεύτερο νομίζω ότι κατά σημεία το εκβίασε κάπως και αυτό είναι που ήθελα να πω γράφοντας «στοιχεία αμερικανιάς». Ωστόσο, αυτό είναι και εξαιρετικά υποκειμενικό τελικά, οπότε παίζει απλώς να είναι θέμα δικού μου γούστου.

Γενικά πάντως αρκετά καλή, απλώς έμεινα με μια γεύση: λιγότερο καλή από όσο θα μπορούσε.

LFO
17-12-2015, 09:54
Πρεμιερα Star Wars αποψε #not

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/16/e74ce439ee971aa904925c315496e4fe.jpg

Άγιος Πέτρος
17-12-2015, 11:51
Παντως ειναι μυθος οτι εξαιτίας του Παπακαλιατη δε βλέπουμε Star Wars στην ωρα του

LFO
17-12-2015, 12:56
Για εξηγα

Στάλθηκε από το GT-I8262 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άγιος Πέτρος
17-12-2015, 13:38
Η εταιρία διανομής feelgood έχει ανακοινώσει την ημερομηνία προβολής του Star Wars πριν βγει η ημερομηνία του Παπακαλιάτη

Επίσης, και να σταθούμε λιγάκι στο δεύτερο, εισπρακτικα στην Ελλάδα ο Παπακαλιάτης πουλάει περισσότερο από το Star Wars

Δεν είναι δηλαδή τα κονέ του Παπακαλιάτη και υπόγειες συμφωνίες και άλλα τετοια


edit: ορίστε και το άρθρο, το χα διαβάσει και αλλού αλλά κι αυτό κατατοπιστικότατο
http://freecinema.gr/papakaliatis-vs-star-wars/
σε άλλα νέα

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12391348_10153741050123851_4186566267015295300_n.p ng?oh=38738470f4ebb37d7b55552a485ecf75&oe=56D5CDCC

LFO
17-12-2015, 16:46
Η εταιρεια να μετανομαστει σε feelshit καλυτερα.

Δεν πειθομαι, υπαρχει συνομωσια που μονο η Καρι μπορει να ξεδιαλυνει