RedHoops  

Καλώς ήρθες στο forum του redhoops.gr, το πρώτο forum με κύριο θέμα το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού! Ως απλός επισκέπτης μπορείς να έχεις πρόσβαση και να διαβάσεις το μεγαλύτερο κομμάτι του αλλά όχι και να συμμετέχεις στις συζητήσεις. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν θα πάρει περισσότερο από 5 λεπτά!

Go Back   RedHoops > Παραλειπόμενα > Άνεμοι και Ύδατα
Register FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Άνεμοι και Ύδατα Γενικά και αόριστα

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2010   #1
Dude
Πεντάδα
 
Dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21,603
Liked: 37,746
Likes: 57,736
Default Your Dream Team (αυτοσχεδιάστε)

Είπα να δημιουργήσω το εν λόγω thread για να δώ γνώμες όλων των μπασκετικών της παρέας (αν δεν υπάρχει ανταπόκριση μπορεί να το σβήσω, αλλά αν υπάρξει θα έχουμε μια ωραία φανταστικη συζήτηση). Το thread θα μπορούσε να έχει αυτούς τους έναν από αυτούς τους 2 τίτλους:

- Δημιουργήστε την 5άδα των ονείρων σας
- Φτιάξτε την 5άδα που σας "αρρωσταίνει" όσο καμία

Εν'ολίγοις το θέμα μας ζητά να πούμε μια 5άδα, τα μέλη της οποίας μας αντιπροσωπεύουν μπασκετικά και μας "φτιάχνουν" με τον τρόπο παιχνιδιού τους (δηλ. δεν χρειάζεται στην κάθε θέση να βάλετε το θεωρητικά καλύτερο παίκτη του κόσμου σε αυτή τη θέση, απλά ένα δικό σας αγαπημένο ή προσωπική αδυναμία). Επίσης καλό είναι όταν διαλέξετε έναν έναν τους παίκτες να σκεφτείτε αν θα ταίριαζαν κάπως όλοι μαζί... ώστε έτσι η 5άδα σας να είναι όσο δυνατόν ρεαλιστικότερη σαν καταμερισμός ρόλων.


Η δική μου επιλογή λοιπόν...


Μετά από συνεχή σκέψη, έχω καταλήξει στα εξής για μένα. Η 5άδα μου θέλω να αποτελείται από παίκτες με φουλ μπασκετική παιδεία (σουτέρ, με σούπερ μπασκετικό iq κλπ), φονιάδες (δηλ. παίκτες που μας πορώνουν επειδή στα δύσκολα μπορούν να κάνουν τα πάντα για να νικήσουν), με φινέτσα και με κλάση.

Πιο συγκεκριμένα, θέλω η 5άδα μου να έχει ένα κλασικό σέντερ με φουλ ρεπερτόριο κινήσεων μέσα στη ρακέτα, και από κει και πέρα 4 παικταράδες φουλ μπασκετικούς - 2 γκαρντ και 2 φόργουορντ - που να μπορούν να απειλούν από παντού και να είναι γρήγοροι (κάποιοι περισσότερο στη σκέψη, κάποιοι στα πόδια, και κάποιοι και στα δύο). Έχω κάνει αρκετους συνδυασμούς στο μυαλό μου, και ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάτι που να το θεωρώ σίγουρα τέλειο, όμως για 2-3 παίκτες έχω κατασταλλάξει ότι δεν τους κουνάω από αυτή τη θέση. Έχουμε και λέμε λοιπόν...


Point Guard: Sarunas Jasikevicius


Shooting Guard Kobe Bryant


Small Forward Carmelo Anthony


Power Forward Linas Kleiza


Center Hakeem "The Dream" Olajuwon



- Γιατί Σάρας;
Μεγάλη αδυναμία. Ο πιο θεαματικός πασέρ στην ιστορία του αθλήματος μαζί με το Μάτζικ για μένα. Ωστόσο, αν και είναι ιερόσυλο να το συγκρίνεις με το Μάτζικ, έχει ένα φουλ επιθετικό πακέτο που εμένα με τρελαίνει. Μπορεί να μην είναι γρήγορος στα πόδια, αλλά είναι τόσο γρήγορος στην εκτέλεση αυτού που σκέφτεται, που δεν έχει πρόβλημα. Επίσης έχει το τέλειο σουτ, και καταπληκτικό σταμάτημα και εκτέλεση μετά από ντρίμπλα. Γενικώς, είναι χάρμα ιδέσθαι επιθετικά. Αμυντικά είναι μια τρύπα, αλλά αυτή καλύπτεται με τους υπόλοιπους της 5άδας. Σάρας λοιπόν (αμετανίκητος)...

- Γιατί Κόμπε;
Εδώ έκανα κωλοτούμπα. Ψάχνοντας για το ιδανικό 2άρι που θα πλαισιώνει την υπόλοιπη 5άδα (ή που θα ηγείται των υπολοίπων αν προτιμάτε), θέλοντας και μη έπεφτα πάνω σε 3 ονόματα... Τζόρνταν, Κόμπε, και Γουέιντ. Όσο κι αν ο Γουέιντ είναι αρρώστεια, και όσο κι αν ο Αιρ είναι παιδικός ήρωας και για μένα σταθερά ο νούμερο 1 παίκτης όλων των εποχών, μετά από ώριμη σκέψη νομίζω πως αν κάποιος μου ζητούσε να του πάρω το τέλειο 2άρι για να χτίσει την ομάδα πάνω του, πολύ πιθανά θα κατέληγα στον Κόμπε. Κι αυτό γιατί σαν προσωπικότητα ανήκει ήδη στους μεγάλους του σπορ (τεράστιος ηγέτης), και σαν ποιότητα τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό... Μπορεί να μην φτάσει ποτέ τα νούμερα του Τζόρνταν, και ποτέ να μην κατακτήσει όσα πρωταθλήματα πήρε ο Αέρινος σαν πρώτο όνομα, όμως και τα "κοχόνες" του Τζόρνταν έχει αποδείξει πως τα έχει όποτε χρειαστεί, και καθαρά μπασκετικά είναι ποίημα ο άνθρωπος. Τέλειο fadeaway σουτ, τρομερά εκρηκτικός και διεισδυτικός, εκπληκτικός στην άμυνα, αθλητικός όσο δεν πάει, πανέξυπνος, και στα δύσκολα απλά ο καλύτερος παίκτης ever μαζί με τον MJ... Οπότε Κόμπε (σόρυ Μάικ, απλά τον πήρα επειδή έχει καλύτερο σουτάκι... Εσύ είσαι όμως ο καλύτερος όλων, don't worry ).

- Γιατί Καρμέλο;
Μεγάλη αδυναμία και πάλι. Σουτ ποίημα, εκρηκτικός, συμπαθής, πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός... γενικότερα, ένας υποτιμημένος ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Πολύ μπασκετικός φόργουορντ, και στο μυαλό μου ένα δικό του δίδυμο με τον Κόμπε θα αποτελούσε την πιο μπασκετική έκδοση του άλλου διδύμου μπασκετικών τεράτων που κυκλοφορεί (Γουέιντ και Λεμπρόν). Ασυζητητί Καρμέλο λοιπόν.

- Γιατί Λίνας;
Αρρώστεια. Τα είδαμε όλη πέρσι, δεν έχω να πώ τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολύ αντικειμενικά γύρω από το θέμα, ήθελα όμως να βάλω ένα θηρίο που να ξέρει μπάσκετ στην 5άδα, και εφόσον δεν πήγα σε άλλα μεγάλα θηρία (Μπαρκλεϋ, Λαμπρόν), πήγα σε ένα πιο αγαπημένο δικό μας... Ευρωπαϊκό και ωραίο σε όλα του. Η αλήθεια είναι πως πιθανά να μην ταιριάζει ιδιαίτερα με τους υπόλοιπους της 5άδας (σαν σύνολο), επίσης ανάλογα σε ποια ομάδα παίζει μπορεί να ταιριάζει καλύτερα είτε στο 3 είτε στο 4, αλλά με αντπροσωπεύει και με φτιάχνει τόσο αυτός ο παίκτης, που δεν μπορώ να βάλω άλλον... τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

- Γιατί Χακίμ;
Γιατί είναι ο τέλειος σέντερ. Κινήσεις χορευτή, σούπερ ριμπάουντερ και μπλοκέρ, ομαδικός και οργανωτής του παιχνιδιού της ομάδας του, απίστευτος. Κι αυτός αμετακίνητος. Για τους νεότερους που δεν τον προλάβατε, απλά δείτε βιντεάκια του στο youtube (δείτε τι έπαθαν Shaq, Ewing και Robinson σε όλα τα ματς που τον αντιμετώπισαν στα πλεϊόφ)...

Αυτά από μένα (ελπίζω αύριο να μην έχω αλλάξει προτιμήσεις). Καλημέρα...

Last edited by Dude; 05-09-2010 at 04:33.
Dude is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010   #2
TT7
Guest
 
Posts: n/a
Default

David Rivers:Aυτα που εκανε το 97 στο φαιναλ φορ απλα δεν υπαρχουν...ΚΑΝΟΝΙκα και αντικειμενικα σαν παικτης δεν χωραει ουτε στην ντριμ τιμ ακομα και αν κατεβαζα 50αδα αλλα ο Σαρας θα τον ψαχνει με τα κυαλια και ο βασικος μου αντιπαλος ειναι ο Dude...


Michael Jordan: Aπλα respect στον πανμεγιστο...χωρις σχολια..



Quintel Woods: Aπλα αδικημενος παικτης..νομιζω θα μιλουσαμε για Γουειντ, Καρμελο , Γουντς κλπ σημερα αν το μυαλο του ηταν στο κεφαλι του..αλλα με ενα μεντορα και δασκαλο της προπονητικης σαν και μενα θα βρει τον δρομο του και θα κανει την καριερα που ηταν προορισμενος να κανει..



Charles Barkley:E τι να πουμε για τον ορισμο του power forward????o τυπος δεν ηταν ουτε 2 μετρα και καρφωνε με μισος στους αντιπαλους ψηλους, εκοβε, κατεβαζε ριμπαουντ, κατεβαζε μπαλα αν ηθελε και γενικα δεν νομιζω οτι του κολλουσαν πολλοι στο γηπεδο...




Shaquille O'Neal: no comments...




Οπως βλεπετε επενδυω στην δυναμη και στον μπασκετικο κωλοπαιδισμο...Νομιζω οτι εχουν τοση τεστοστερονη που αν βγαλουν μια χρονια χωρις να πλακωθουν θα τα σαρωσουμε ολα!!!!

4αρι ισως να βαζα και τον Larry Johnson αλλα μπασκετικα ειναι μια κλαση κατω απο τον Sir Charles..νταξει οχι μια κλαση αλλα ειναι χειροτερος..

Last edited by TT7; 01-09-2010 at 16:50.
  Reply With Quote
Old 01-09-2010   #3
Dude
Πεντάδα
 
Dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21,603
Liked: 37,746
Likes: 57,736
Default

Ρε άνθρωπε βάλε μια νορμάλ φώτο στο Ρίβερς μην χαλάει η στοίχιση του παραθύρου... Ωραία 5άδα (τόσο που μπαίνω στον πειρασμό να σου πάρω κανένα Μπάρκλεϋ και Τζόρνταν).

Υ.Γ. Ωραία ματσαπ βγαίνουν... Εντάξει, το Τζόρνταν-Κόμπε ο ένας θα φάει τον άλλο, Χακίμ απλά θα διαλύσει το Σακίλ, και Καρμέλο απλά θα αφήσει το Κιντέλ να μασάει τη μαστίχα... Βέβαια το Κλέιζα εναντίον Μπάρκλεϊ μάλλον πάει στο Σερ, αλλά γενικά νομίζω σε έχω (εντάξει, ο Σάρας θα το χανει λίγο τον ποταμό αλλά δεν πειράζει, θα έχω το Χακίμ να περιμένει για τάπα ).

Last edited by Dude; 01-09-2010 at 15:35.
Dude is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010   #4
Jack Herer
6ος Παίκτης
 
Join Date: Jul 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 321
Liked: 452
Likes: 465
Default

Λοιπόν..!

PG Penny Hardaway


SG Reggie Miller


SF Peja Stojakovic


PF Kevin Garnett


C Arvydas Sabonis


Ξέρω, υπάρχουν και υπήρξαν καλύτεροι PG απο τον Penny αλλα ηταν ο αγαπημένος μου παίχτης οταν ημουν μικρός.. Πολυ καλός αμυντικός, απίθανες πάσες αλλα και καλός σκόρερ..!
Για τον Reggie Miller δε χρειάζεται να πούμε πολλά.. Παίξτε ζώνη εναντίον της ομάδας μου και τα λέμε :P
Peja Stojakovic..Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον σταματήσει εύκολα; Ίσως ο Garnett αλλα τον πήρα στην ομάδα μου. :>
Και τέλος Sabonis.. Το θηριο που μπορεί να σκοράρει απο παντού αν και Σέντερ.. 2.21. Πλησιάστε στη ρακέτα παιδιά μου..

Last edited by Dude; 01-09-2010 at 15:43.
Jack Herer is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2010   #5
Dude
Πεντάδα
 
Dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21,603
Liked: 37,746
Likes: 57,736
Default

Quote:
Originally Posted by jack herer View Post
peja stojakovic..Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον σταματήσει εύκολα;
Ωραία η ομάδα σου, αλλά μήπως είσαι λίγο υπερβολικός εδώ; Απίστευτος σουτέρ ο Πέτζα, δεν λέω, αλλά νομίζω κατά τα άλλα σταματιέται.

Υ.Γ. Αν δεν σου αρέσουν οι φώτο που έβαλα πες μου το και βγαίνουν...

Last edited by Dude; 01-09-2010 at 15:43.
Dude is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010   #6
Airness
Guest
 
Posts: n/a
Default

Στους guard θα βάλω τους 2 κορυφαίους κατά την άποψη μου. Ο ένας στην Ευρώπη και ο άλλος στον Πλανήτη...





Στους forward βάζω τον κορυφαίο λευκό (κατά την άποψη μου) και το 4άρι που θα είχε σίγουρα κάποιο δαχτυλίδι αν δεν έπεφτε πάνω στους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ Bulls.





Και τέλος για center η επιλογή είναι μονόδρομος. Μάκραν ο κορυφαίος. Ήταν ένα "όνειρο" άλλωστε...


Last edited by Airness; 01-09-2010 at 15:41.
  Reply With Quote
Old 01-09-2010   #7
Jack Herer
6ος Παίκτης
 
Join Date: Jul 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 321
Liked: 452
Likes: 465
Default

Quote:
Originally Posted by Dude View Post
Ωραία η ομάδα σου, αλλά μήπως είσαι λίγο υπερβολικός εδώ; Απίστευτος σουτέρ ο Πέτζα, δεν λέω, αλλά νομίζω κατά τα άλλα σταματιέται.
Μάλλον αγνόησες το "εύκολα". Άλλωστε, υπάρχει παίχτης που δε σταματιέται; (Εξαιρούνται οι εξωγήινοι Κόμπε και Τζόρνταν).

Επίσης κατι άσχετο.. Δε θα είχε περισσότερη πλάκα να μην διαλέγουμε ίδιους παίχτες;

(Κανένα πρόβλημα με τις φωτογραφίες )
Jack Herer is online now   Reply With Quote
Τα παρακάτω μέλη συμφωνούν με τον Jack Herer:
Old 01-09-2010   #8
Dude
Πεντάδα
 
Dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21,603
Liked: 37,746
Likes: 57,736
Default

@Airness
Προβλέψιμος ο Airness... Πολύ καθολικές επιλογές (αλλά σεβαστές). Βέβαια η ομάδα πάσχει στο μακρινό σούτ, χαχα...

@Jack Herer
Όντως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον, απλά είναι και λίγο άδικο για αυτόν που δεν θα προλάβει να βάλει το πουλέν του ας πούμε επειδή το έβαλε κάποιος άλλος πιο πριν. Πάντως νομίζω το νόημα το έχουμε πιάσει... Για να δούμε και άλλες 5άδες.

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής Jordan και Olajuwon κάνουν αισθητή την παρουσία τους... Είμαστε μεγαλωμένοι στα 90's και αυτό φαίνεται.

Last edited by Dude; 01-09-2010 at 15:54.
Dude is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010   #9
TT7
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
(εντάξει, ο Σάρας θα το χανει λίγο τον ποταμό αλλά δεν πειράζει, θα έχω το Χακίμ να περιμένει για τάπα ).
Αμα ο φλωρο-Χακιμ βγαινει για ταπα ο Σακιλ θα βαρεθει να σπαει μπασκετες...
Βεβαια υπαρχει περιπτωση να την εχει σπασει πρωτα ο Σερ Τσαρλς...
Νομιζω πως οι σοφτ πενταδα σου θα το σκεφτει αν βγει στο δευτερο ημιχρονο...
Γουντς-Καρμελο δεν ξερω...νομιζω οτι θα ειχε ριξει κανα μπουκετο ηδη στον Κομπε και θα ηταν ντισκαλιφιε..χαχα

Την φωτο την εβαλα μεγαλη για να φανταστεις τον Σαρας στην θεση του Χιμενεθ..χαχαχα
  Reply With Quote
Old 01-09-2010   #10
Dude
Πεντάδα
 
Dude's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21,603
Liked: 37,746
Likes: 57,736
Default

Ρε καραγκιόζη, σαν μοντερέιτορ πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα (στη φώτο αναφέρομαι )... Τελοσπάντων, μάλλον μπερδεύεις τις έννοιες μπασκετική κλάση και φλωρότητα...

Μπορεί να μην έχω να αντιπαρατάξω κάτι τόσο γκανγκστερικό όσο ο Μπάρκλεϋ (και δευτερευόντως ο Σακίλ), αλλά έχω παλικάρια που δεν κολλάνε να χωθούν άμα χρειαστεί... ο Καρμέλο το έχει αποδείξει έμπρακτα, ο Λίνας μόνο το μάτι του να δείς το καταλαβαίνεις, ο Κόμπε λεπτός αλλά κάνει κάτι καρατιές σαν "μπλακ μάμπα" που είναι... εντάξει, ο Χακίμ είναι θέμα ιδεολογίας που τα αποφεύγει αυτά (βέβαια δεν τον παίρνει και με το Σακ), ενώ ο Σάρας απλά δεν έχει χρειαστεί να μάθουμε ποτέ (θα είναι στη γωνία με τον Ντέιβιντ και θα λένε "τι κάνουν οι μαλάκες;")...

Πάντως ο Χακίμ δεν θα βγαίνει για τάπα. Δεν θα χρειαστεί... Απλά άμα θελήσει να πολυμπεί ο Ρίβερς, θα έχει μπροστά του είτε Χακίμ είτε βοήθειες από Κόμπε και Καρμέλο... δύσκολα τα πράγματα. Επίσης, για σκέψου λίγο και τη δική σου άμυνα... Με Κιντέλ θα σταματήσεις τις διεισδύσεις και τα σουτάκια του Καρμέλο; Ο Ρίβερς λές να πολυπροβληματίσει το Σάρας να μπουμπουνάει τριποντάκια και καλάθια και φάουλ από τα 5 μέτρα; Ή ο Χακίμ λές να τρομάξει από τον όγκο του Σακ; Στο θέμα των υπερφορτώσεων που θα δημιουργηθούν και στα ελεύθερα σουτ που θα παίρνουν οι παικταράδες-τρελοί σουτέρ που έχω δεν αναφέρομαι καν... ούτε στον αστάθμητο παράγοντα δώστε-μου-την-μπάλα-και-κάνω-τα-πάντα-όποτε-θέλω Κόμπε, μόνο και μόνο από σεβασμό στον αντίπαλο που μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο (Τζόρνταν).
Dude is offline   Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +3. The time now is 23:40.
 


Design by: vBulletin Skins Zone
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.