PDA

View Full Version : Τένις


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

D.Rivers
20-05-2019, 13:37
Καλά, ας μην έπαιζε ο Νόλε εδώ και 15 μέρες στο φουλ με ματς κάθε μέρα και θα βλέπαμε νορμάλ ματς. Είχε παίξει τις προηγούμενες μέρες ματς 6 ωρών, πού να βγάλει τελικό με Ναδάλ;

Γενικότερα είναι για μεγάλη συζήτηση αυτό το πράγμα με το πρόγραμμα των τουρνουά και τα συνεχή ματς δίχως ξεκούραση.

dio
24-05-2019, 15:47
https://twitter.com/BleacherReport/status/1131593570723536896

Kharnee
26-05-2019, 16:09
Στον 2ο γύρο του Roland Garros ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου!

dio
26-05-2019, 16:43
Μεχ, δεν μας κοροϊδεύεις. Ήταν Μαρούσι σήμερα για να ψηφίσει. Μας ενημέρωσε ότι θα έχουμε χιτσκοκικό, γκρανγκινιολικό φινάλε (ΠΟΙΑ ΓΕΛΑΣΕ;)

Dude
27-05-2019, 00:11
Στον 2ο γύρο του Roland Garros ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου!

Προκρίθηκε unseeded το θηρίο;

Dude
01-06-2019, 03:01
Τσιτσίπαρος πολύ κοντά στον 4ο γύρο... από κει και μετά αρχίζει το εύκολο, καθώς για να πάρει το Ρολάν Γκαρός λογικά θα πρέπει να νικήσει κατά σειρά τους Βαβρίνκα, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, δηλ και τους 4 πρώην κατόχους του συγκεκριμένου GS.

dio
02-06-2019, 18:26
https://i.imgur.com/W7JiZGR.png

dora7
02-06-2019, 18:28
δεν ειδα τι φαση?

Dude
02-06-2019, 20:24
https://i.imgur.com/W7JiZGR.png

Χαχαχα... Ματσάρα, μπράβο και στους δύο.

damianos
02-06-2019, 20:25
Σκυλί του πολέμου ο Στανισλας.

Στάλθηκε από το GT-I9506 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

weekendman
02-06-2019, 20:51
Εντάξει ωραίο άθλημα το τένις ξεκινάς να βλέπεις το ματς φοιτητής και τελειώνεις συνταξιούχος...

Achilles
02-06-2019, 20:58
καλος ο τσιτσιπας , αλλα μιλησε η εμπειρια και η (ελβετικη) ψυχη του σταν στο τελος . χατζηγεωργιου ντεφορμε , μακρια απο τα γνωστα του στανταρ .

Loukas
02-06-2019, 21:17
καλος ο τσιτσιπας , αλλα μιλησε η εμπειρια και η (ελβετικη) ψυχη του σταν στο τελος . χατζηγεωργιου ντεφορμε , μακρια απο τα γνωστα του στανταρ .

Mας σκοτισε τα παπαρια με το τατουαζ του Βαβρινκα! Καλος ο μικρος αλλα πολλα λαθη κ σε κρισιμα σημεια... Ειδικα κατι βολε ηταν "οι μαγοι με τα δωρα" για τον Σταν. Εχει ολο το μελλον μπροστα του.

Dude
02-06-2019, 21:27
Είναι το πιο ενδιαφέρον Ρολάν Γκαρός εδώ και χρόνια, και το ματς του Σταν με τον Στέφανο ήταν κλασικό.

Η λογική λέει Ράφα ή Νόλε για κατάκτηση, αλλά πάμε για ίσως τελευταίο συναπάντημα Φέντερερ - Ναδάλ στα ημιτελικά του RG, Τίεμ είναι σπεσιαλιτέ του η επιφάνεια και επικίνδυνος, το ίδιο ένα επίπεδο πιο κάτω ο Φονίνι, ο Ντελ Πότρο και ο Χάτσανοφ είναι big hitters που στη μέρα τους δεν θα σου χαριστούν, και υπάρχει και ο Ζβέρεφ, ο Νισικόρι, ο Μονφίς, λίγο πολύ όλος ο καλός ο κόσμος, πλην εκείνων που δεν κατέβηκαν (Άντερσον, Ίσνερ από το τοπ10). Μόνο και μόνο που στα προημιτελικά θα βρίσκονται και οι 4 πρώην κάτοχοι του τουρνουά, τα λέει όλα. Γεμάτη φάση.

Kharnee
02-06-2019, 21:41
Ήττα σαν νίκη!!

© Pao B.C.

rakos
03-06-2019, 10:57
τερμα αντιπαθης ο τσιτσιπας και φαινεται και ψωνισμενος
Του κανε μαθηματα συμπεριφορας χθες ο Βαβρινκα

rednorth7
03-06-2019, 13:18
Δε νομιζω οτι καταλαβαινετε καποιοι οτι μιλαμε για 20-21 χρονων παιδι. Μπορει να μη γινει σαν τους ανωμαλους που ανεβασαν το τενις 10 σκαλες οσο παιζουν, αλλα εχει τρομερα χαρακτηριστικα και βελτιωνεται συνεχως. Οσον αφορα τη συμπεριφορα, το τενις ειναι απαιτητικοτατο αθλημα και αν δεν το εχεις ζησει ειναι δυσκολο να καταλαβεις την πιεση και το ποσο δυσκολο ειναι να διατηρησεις την ψυχραιμια σου σε ενα ματς 5 ωρων.

Για να δωσω και ενα παραδειγμα, ο Νολε ειχε τρομερο θεμα με τα νευρα και μονο οταν καταφερε να ηρεμησει μεσα στα παιχνιδια καταφερε να γινει το ρομποτ που ξερουμε τενιστικα. Αλλο παραδειγμα που εχει να κανει με το αν ειναι καποιος καλος ειναι ο Βαβρινκα που αρχισε να παιζει τρομερο τενις αργα ηλικιακα. Ο Στεφανος ειναι 21, δε χρειαζετα να υπερβαλλουμε.

Αντιπαθης μπορει να ειναι για τις μαλακιες που ανεβαζει στα σοσιαλ(αρκετα ρε μλκ θα τα βλεπεις σε λιγα χρονια και θα γελας), οχι για αυτο που δειχνει εντος κορτ.

Eleni7
03-06-2019, 13:26
Και ο Φεντερερ ειχε θεματα πιο μικρος. Μεχρι να παρει τους πρωτους μεγαλους τιτλους, δεν ειχε μεινει ρακετα για ρακετα χωρις να σπασει. Ειναι ιδιαιτερο αθλημα το τενις και ακομη πιο ιδιαιτεροι οι τενιστες σαν προσωπικοτητες. Ολοι εχουν τα θεματακια τους. Εφοσον δεν ειναι σαν τον Κυργιο ή τον Τομιτς, πιστευω θα στρωσει και αυτος σιγα-σιγα.

air josh
03-06-2019, 13:29
Too many brake points.Μονος του το ειπε στην συνεντευξη.Ειχε ευκαιριες να παρει το παιχνιδι αλλα μετρησε η εμπειρια του Βαβρινκα.

Dude
03-06-2019, 13:50
1) Άλλο πράγμα το παιχταράς και fun to watch, άλλο το συμπαθής ή αντιπαθής σαν χαρακτήρας. Επίσης, αντιπαθή ή συμπαθή δεν σε κάνει το σπάσιμο μιας ρακέτας. Ο Φέντερερ μικρός που τις έσπαγε σε κάθε ματς, και πάλι αντιπαθής δεν ήταν ποτέ.

2) Από την άλλη, οι αντιδράσεις του και εντός κορτ μπορούν άνετα να σε κάνουν να μην τον πολυσυμπαθείς σαν τύπο... για παράδειγμα, παίζει σε φοβερή ένταση (πολλά μπράβο για αυτό) και για αυτό το λόγο τον βλέπουμε όταν κάτι δεν του βγαίνει να μιλάει στον εαυτό του, να κάνει μορφασμούς κλπ... Τέτοια κάνει κι ο Μάρεϋ, όπως και ο Τζόκοβιτς, αλλά να λέμε την αλήθεια, κανείς τους δεν έχει το attitude του Τσιτσιπά που όταν μιλάει στον εαυτό του είναι σαν να λέει "τι διάολο κάνεις, αφού τους γαμάς όλους αγόρι μου, άντε τελείωσέ τους"... δεν λέω ότι απαγορεύεται να έχει τέτοιο τρόπο αλαζονικής φαινομενικά αυτοδιαχείρισης, ας έχει ό,τι θέλει. Απλά μην λέμε το ρίχνουμε στις ηλικίες για να δικαιολογήσουμε κάτι που δεν χρειάζεται δικαιολόγηση. Αυτό είναι το στυλ του, και είναι ψωνάκι... ευτυχώς τους τύπους τους κρατάει, και πάλι καλά. Και προφανώς δεν πρόκειται για προβληματική περίπτωση τύπου Τόμιτς ή Κύργιου, αλλά για σοβαρότατο παίχτη με αυτοκυριαρχία, για αυτό και βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, ενώ ο Κύργιος δεν έχει πατήσει ποτέ στο τοπ10.

rednorth7
03-06-2019, 14:36
Σορρυ δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο που εγραψες. Πολλα ναι μεν αλλα, αλλα δε βλεπω ποιο το νοημα των οσων γραφεις. Υποθετεις και σου φαινεται οτι τα λεει με τετοιο στυλ, μαλλον γιατι ακους αυτα που λεει στη γλωσσα σου. Ο Νολε ηξερες τι ελεγε οταν εσπαγε ρακετες και μιλουσε σε καθε χαμενο ποντο στα σερβικα; Δεν εχει νοημα κουβεντα πανω σε αυτο που λες.

Μιλησατε για ψωνιο. Πως ακριβως το οριζετε αυτο; Ο τυπος μετα το ματς ειπε κατευθειαν οτι η μπαλα ηταν μεσα χωρις πολλα πολλα, στη συνεντευξη τυπου ηταν σωστος και στα σοσιαλ ανεβασε το τατουαζ του Βαβρινκα λεγοντας οτι αποτελει εμπνευση για τον ιδιο και τον ευχαριστησε για τον αγωνα.

Αν δεν πιστευεις οτι μπορεις να τους γαμησεις ολους, δε θα τους γαμησεις ποτε. Αυτο λεγανε ολοι για τον Σπανουλη και αυτο ειναι που τον καθορισε σε ολη του την πορεια. Αν αυτο το διατυμπανιζε παντου ο Τσιτσιπα θα συζητουσαμε αλλιως, προς το παρον ειναι ενας 21χρονος που ξερει οτι μπορει να φτασει ψηλα και το υπενθυμιζει στον εαυτο του οταν πρεπει.

dio
03-06-2019, 15:44
Τουλάχιστον δεν είναι Κύργιος. Να τα λέμε κι αυτά

Άγιος Πέτρος
03-06-2019, 15:52
Εννοείς κύριος;

dio
03-06-2019, 15:55
Το σκέφτηκα μόλις πάτησα Reply, αλλά είπα να αφήσω στους γνωστούς αγνώστους την ασίστ :p

dio
03-06-2019, 17:41
https://i.imgur.com/ekO4v1U.png

Dude
03-06-2019, 20:45
Σορρυ δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο που εγραψες. Πολλα ναι μεν αλλα, αλλα δε βλεπω ποιο το νοημα των οσων γραφεις. Υποθετεις και σου φαινεται οτι τα λεει με τετοιο στυλ, μαλλον γιατι ακους αυτα που λεει στη γλωσσα σου. Ο Νολε ηξερες τι ελεγε οταν εσπαγε ρακετες και μιλουσε σε καθε χαμενο ποντο στα σερβικα; Δεν εχει νοημα κουβεντα πανω σε αυτο που λες.

1) Ποιος σου είπε ότι θεωρώ τον Νόλε ιδιαίτερα συμπαθή;
2) Δεν με ενοχλούν χριστοπαναγίες ή άλλα λόγια του.. το κατά στιγμές ειρωνικό ύφος του και κάτι ξινισμένα μουτράκια είναι που μου τον κάνουν λιγότερο συμπαθή.

Όσο για τις δύο εισαγωγικές προτάσεις, παρατρώγεσαι τελευταία με την πάρτη μου.. άραξε λίγο.

Μιλησατε για ψωνιο. Πως ακριβως το οριζετε αυτο;

Μίλα μου στον ενικό, δεν παρεξηγώ. :D

Ο τυπος μετα το ματς ειπε κατευθειαν οτι η μπαλα ηταν μεσα χωρις πολλα πολλα, στη συνεντευξη τυπου ηταν σωστος και στα σοσιαλ ανεβασε το τατουαζ του Βαβρινκα λεγοντας οτι αποτελει εμπνευση για τον ιδιο και τον ευχαριστησε για τον αγωνα.

Πάμε πάλι:
1) Η μπάλα μέσα ήταν, επομένως δεν είχε και πολλά να πει.
2) Σωστότατος είναι, και τον χάρηκα για τις δηλώσεις του. Γιατί όντως ήταν μεγάλο ματς, το έζησε έντονα και ήταν μια καινούρια εμπειρία για εκείνον, και τέλος γιατί ο Βαβρίνκα είναι μεγάλος μάγκας και του αξίζει να του αναγνωρίζεται από τους αντιπάλους του.
3) Το ότι είναι σωστός, μάγκας ή οτιδήποτε, πρέπει να μου τον κάνει συμπαθή; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τη διαφορά, καθώς και για το ότι μιλάμε για κάτι τελείως υποκειμενικό; Νομίζω έχω εξηγήσει και σε προηγούμενα posts ότι δεν έχω ενστάσεις απέναντι στο πώς διαχειρίζεται τον εαυτό του ο Τσιτσιπάς, απλά δεν είναι του γούστου μου. Τόσο απλό είναι.

Αν δεν πιστευεις οτι μπορεις να τους γαμησεις ολους, δε θα τους γαμησεις ποτε. Αυτο λεγανε ολοι για τον Σπανουλη και αυτο ειναι που τον καθορισε σε ολη του την πορεια. Αν αυτο το διατυμπανιζε παντου ο Τσιτσιπα θα συζητουσαμε αλλιως, προς το παρον ειναι ενας 21χρονος που ξερει οτι μπορει να φτασει ψηλα και το υπενθυμιζει στον εαυτο του οταν πρεπει.

Για μένα δεν υπάρχει πρέπει ή δεν πρέπει (στιγμή δεν σκέφτηκα) σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι φυσικές αντιδράσεις στο κορτ είναι αντανάκλαση του χαρακτήρα σου. Και όπως ο Ράφα ας πούμε όσο politically correct και δίκαιος και παιχταράς να είναι, ιδιαίτερα συμπαθής δεν θα μου γίνει ποτέ (γιατί κάνει σαν τον αυτιστικό όταν σερβίρει και γιατί θέλει τα μπουκαλάκια του παραταγμένα για να αποδώσει), για άλλους λόγους το ίδιο βλέπω να γίνεται και με τον Στέφανο.

Γενικά μιλώντας, αυτό το "σας έχω" mentality δεν το έχει μόνο ο Τσιτσιπάς, το έχουν κάποιοι χιλιάδες αθλητές. Προσωπικά δεν βλέπω πολλούς άλλους τενίστες (και καλύτερους του Τσιτσιπά) να έχουν την τάση να το επιδεικνύουν στη συχνότητα που το κάνει ο Στέφανος, για αυτό και δεν θα του βγάλω και το καπέλο κιόλας. Πάρε παράδειγμα τον Βαβρίνκα, που μπορεί σε λίγα χρόνια να τον πιάσει σε επιτεύγματα ο Στέφανος, μπορεί και να μην τον ακουμπήσει καν. Μιλάμε για τεράστια προσωπικότητα, που ο τρόπος που έχει κερδίσει πολύ μεγάλα ματς για να φτάσει στα 3 Γκραν Σλαμς του, προφανώς υποδηλώνει ότι πιστεύει ότι μπορεί να τους γαμήσει όλους.. και δες παρόλα αυτά πώς συμπεριφέρεται στο κορτ. Το περισσότερο που του βγαίνει είναι κάτι σπανουλιακές κινήσεις με δάχτυλα στην κεφαλή, και πάλι είναι ένα κτήνος που ξεχειλίζει σεμνότητα και σεβασμό σε όλα τα επίπεδα.

Μίλησες και για Σπανούλη, τα ίδια κι εκεί... Προφανέστατα το refuse to lose mentality του αρχηγού είναι μεγαλειώδες, αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο ήσυχο εκτός γηπέδου, και ταυτόχρονα σοβαρό και όχι σπασαρχίδη με τις αντιδράσεις του εντός παρκέ (τον λες και ανέκφραστο την περισσότερη ώρα). Ο Τσιτσιπάς είναι κάτι άλλο (και ειδικά εκτός γηπέδων είναι καραμπινάτη περίπτωση attention whore). Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να τη βρίσκουν με την εικόνα του την ώρα του παιχνιδιού, όπως και να νομίζουν ότι τον βοηθάει για την ψυχολογία του. Εγώ - όπως ανέφερα και νωρίτερα - πιστεύω ότι αποτελεί αντανάκλαση του χαρακτήρα του, και δεν δουλεύτηκε για να γίνει έτσι... είναι έτσι. Δυνατός, πνευματικά αλύγιστος, και ψιλοαντιπαθής. Και είναι καθαρά προσωπική άποψη, θέμα γούστου. Ελπίζω να καλύφθηκες.

rednorth7
03-06-2019, 21:48
Ντουντ μου οι εισαγωγικές προτάσεις είναι αυτές που είναι γιατί ενώ συνήθως προτάσσεις τα επιχειρήματα σου όταν γράφεις, στο προηγούμενο σου ποστ έγραψες για κάτι που δεν έβγαζε νόημα για το τι σου φάνηκε να κάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι θέμα αν σου τη μπαίνω, όταν συμφωνώ σε κάτι που λες θα πατάω το λαικ, όταν διαφωνώ θα κάνουμε συζήτηση. Αν θες φυσικά.

Ατενσιοχορ έχει το άθλημα και δεν είναι στο τοπ10 όπως είπες.

Πληθυντικό έβαλα γιατί και ο ράκος το ίδιο πράγμα με σένα είπε.

Μου συγκρίνεις έναν 21χρονο με τον Βαβρινκα που ακόμα κ στα 34 είχε "χειρότερες" σύμφωνα με την αισθητική σου αντιδράσεις και συνεχώς έκανε χειρονομίες προς το κοινό. Που εμένα δε με χαλάνε ούτε αυτά, ίσα ίσα μέρος του παιχνιδιού είναι. Ο Τσιτσιπας τουλάχιστον εν ώρα αγώνα ασχολείται με το παιχνίδι κ μόνο.

Αν ήταν ένα ψώνιο, στη συνέντευξη τύπου θα έκανε σκηνικό για το χοκ αι και για τη διοργάνωση. Δηλαδή ίσα που έχω κάνει εικόνα Κυργιο να λέει αυτά που είπα μετά το ματς.

Έτσι όπως τα λες πάντως, αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι τενίστες που συμπαθείς πρέπει να είναι κάνα δύο. [emoji16]

Dude
03-06-2019, 23:38
Μου συγκρίνεις έναν 21χρονο με τον Βαβρινκα που ακόμα κ στα 34 είχε "χειρότερες" σύμφωνα με την αισθητική σου αντιδράσεις και συνεχώς έκανε χειρονομίες προς το κοινό. Που εμένα δε με χαλάνε ούτε αυτά, ίσα ίσα μέρος του παιχνιδιού είναι. Ο Τσιτσιπας τουλάχιστον εν ώρα αγώνα ασχολείται με το παιχνίδι κ μόνο.

Σοβαρά τώρα, έχω πει ακριβώς τα αντίθετα από όσα γράφεις εδώ... Ή μου κάνεις πλάκα, ή τα διαβάζεις βιαστικά και δεν έχεις πιάσει καθόλου το σκεπτικό μου, ή απλά για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εντοπίσω έχουμε πρόβλημα συνεννόησης.
Επαναλαμβάνω λοιπόν... τίποτα από αυτά δεν με χαλάνε, ίσα ίσα ο Βαβρίνκα με φτιάχνει κι όταν κλάνει ακόμα. Ο Τσιτσιπάς αντιθέτως, όταν κάνει τα ξινισμένα μουτράκια του μετά από κάποιο καλό πόντο αντιπάλου ή όταν γράφει αρχαία ελληνικά με ρητά στα σόσιαλ μήντια, με βρίσκει αδιάφορο ή φτάνει στο σημείο και να μου την σπάει στιγμιαία.

Τώρα αν δεν βρίσκεις διαφορά στη συμπεριφορά μεταξύ Τσιτσιπά και Βαβρίνκα, ή αν την εντοπίζεις μόνο στο ότι καταλαβαίνουμε τα περισσότερα από όσα λέει στο κορτ ο ένας λόγω γλώσσας από ό,τι ο άλλος ξέρω γω, πάω πάσο. Γιατί για μένα μιλάμε καταφανέστατα για έναν ψηλέα ψώνιο με την πάρτη του από τη μία, και για έναν ισορροπημένο και σεβαστικότατο τύπο (χωρίς αυτά να τον κάνουν να χάνει την προσωπικότητα δολοφόνου που έχει σαν παίχτης) από την άλλη.
Να το πάω και στο μπάσκετ, είναι σαν να συγκρίνουμε μια προσωπικότητα τύπου Γκαρνέτ με μία τύπου Ολάζουον.

Έτσι όπως τα λες πάντως, αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι τενίστες που συμπαθείς πρέπει να είναι κάνα δύο. [emoji16]

Εξαρτάται για τι πράγμα μιλάμε... θα σου αναφέρω μερικούς που τους έχω κάνει like, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

Τενιστικά, και τον Τσιτσιπά συμπαθώ. Ακόμα κι αυτά που ανέφερα παραπάνω ότι μου τη σπάνε, δεν αναιρούν το γεγονός ότι είναι ωραίος all-court παίχτης και δυνατός competitor.
Γουστάρω επίσης Νόλε, και τον θεωρώ σχεδόν coGOAT ήδη (με αυτόν το χάνω μόνο όταν παραγίνεται σαλιάρης στις δηλώσεις για να είναι αρεστός),
Μάρεϋ (πολύ αληθινός σε όλα του σαν τύπος και παίχτης, απλά το παιχνίδι του κατά περιόδους παραβασιζόταν στην άμυνα και υστερούσε ελαφρώς στο τελικό χτύπημα, άρα και κούραζε),
Ντελ Πότρο (αγαπούλης και ταυτόχρονα έχει το φορχαντ του Θορ, αν και παραείναι μεγάλο μέγεθος.. άρα και λίγο χαμηλών ταχυτήτων),
Τσονγκά (στο πράιμ του ήταν από τους πιο αθλητικούς και fun to watch παίχτες, και cool τυπάκι),
Νισικόρι (τρομερά επιθετικός και γενικά δουλεμένος παίχτης, και δυστυχώς μόνο το μπόι του λείπει.. καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έκδοση του συμπαθέστατου Φερρέρ θα έλεγε κανείς) και
Ράφα (γιατί παρά το ότι μου σπάει τα νεύρα σαν προϊόν εργαστηρίου που είναι, είναι τεράστιος σε όλα του και δεν μπορώ να μην τον παραδεχτώ)

Συνολικά τώρα, σαν προσωπικότητα και σαν αθλητές, όταν μιλάμε για λατρεία, πάνω από όλους βάζω Φέντερερ και Βαβρίνκα. Και εννοείται πάνω από όλους Φέντερερ, λόγω τελειότητας και συναισθηματικού δεσίματος (αυτός με έκανε να ασχοληθώ με το άθλημα ουσιαστικά).

Από παλιούς.. Σάμπρας, Έντμπεργκ, τη μορφή τον Μπαϊράμι, τον παππού τον Λέιβερ, τον iceman τον Μποργκ, και τον Αγκάσι. Σαν προσωπικότητα και ο ΜακΕνρο, αλλά σαν τένις λίγο λιγότερο.

Υ.Γ.: Αν δεν είχε κάνει τις χοντρές unfair μαλακίες που έχει κάνει (ειδικά αυτό που είχε πει στον Βαβρίνκα σε ώρα αγώνα), θα είχα κάνει like και στον Κύργιο, γιατί είναι fun to watch ταλεντάρα είναι, και είναι σεβαστικός σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι (game recognize game που λέμε). Αλλά τις έχει κάνει τις μαλακίες, και έχει και κάποιες προβληματικές συμπεριφορές με τον κόσμο, που δεν το αξίζει το λάικ.
Υ.Γ. 2: Όλα όσα λέω περί συμπαθειών και αντιπαθειών, προκύπτουν κι από τον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι έχοντας παίξει και λίγα ματσάκια τα τελευταία πέντε χρόνια. Και στο χαμηλότερο επίπεδο ακόμα, μπορείς να δεις κάποιον ψωνισμένο που θεωρεί που σου κάνει χάρη που ανταλλάζει μπαλιές μαζί σου, ή και κάποιον που του έχεις γυρίσει ματς από το 6-1 5-0 και σε αντιμετωπίζει σαν κύριος. Είναι πάντα και πάνω από όλα θέμα χαρακτήρα το να συμπαθήσεις κάποιον.. δεν είναι μόνο να το δουλέψεις μεγαλώνοντας μέσα στα παιχνίδια ή να έχεις σωστή διαγωγή από το δάσκαλο.

rakos
04-06-2019, 00:00
Καλά ο Κυργιος είναι χομπιστας αλλιώς σα ταλέντο τον Τσιτσιπα που οι μισές υποδοχές του σε σέρβις καταλήγουν στα περιστερια τον κατουραει

Dude
04-06-2019, 02:32
Ωραιότατα ζευγάρια στους 8 παρεπιπτόντως...
Τζόκοβιτς - Ζβέρεφ
Τίεμ - Χάτσανοφ
Φέντερερ - Βαβρίνκα
Ναδάλ - Νισικόρι

lmCYykovmrk
-BVAB0Bnabc

opVlj_ViGKQ
weRsPieq7_U

RmAidNzk4pQ
LkBexZfsmDs

ilpkGAmU2xk
KCccLk70reg

Dude
04-06-2019, 20:08
Fedal!

dio
06-06-2019, 01:20
https://twitter.com/tancredipalmeri/status/1135824308746510337

Dude
06-06-2019, 18:41
Φοβερό τουρνουά, και στο τέλος έχουν μείνει οι 4 καλύτεροι παίχτες του κόσμου αυτή την στιγμή. Πάλι η βρόχα θα χαλάσει τη ροή όπως φαίνεται, αλλά όποτε είναι να γίνουν τα ματς, θα είναι ωραία φάση. Τζόκοβιτς - Τίεμ, Φέντερερ - Ναδάλ, και όποιος το σηκώσει στο τέλος, μπράβο του. Προσωπικά θα ξενερώσω λίγο μόνο με σταύρωμα Ναδάλ - Τίεμ στον τελικό, αλλά είναι σε career year και ο Αυστριακός, οπότε όλα ανοιχτά είναι. 1ο φαβορί για τίτλο πάντως, βάσει τένις που βλέπουμε να παίζουν αυτή την στιγμή, θεωρώ τον Νόβακ.

Achilles
07-06-2019, 12:56
2 παρα ναδαλ-φεντερερ , μην ξεχνιομαστε . στο μεταξυ φοβερη ανατροπη στο γυναικειο , anisimova γυρισε 5-0 σε 5-6 games και πηρε και το σετ στο ται μπρεικ .

Kharnee
07-06-2019, 14:47
Κιότεψε η 17χρονη, η άλλη (Barty) πάλευε με αλιγάτορες και κοάλα μεγαλώνοντας, μόλις συνήλθε από το χαμένο σετ δεν μάσησε. Τρομερό prospect η Anisimova πάντως.

Το άθροισμα ηλικιων στον τελικό των γυναικών αν περνούσε η μικρή, δεν θα ξεπερνούσε τα χρόνια του Federer :D

rednorth7
07-06-2019, 15:57
Για Ανισιμοβα περιμενω να γινει 18 για να διατυπωσω σχολιο. Τενιστικο φυσικα.

laker7
07-06-2019, 18:31
Αν ειχε νικησει ο ελβετος θα χαν γραφτει πολλα σχολια για το μεγαλειο του....τωρα που γιναν τα αυτονοητα απλα σιωπη χαχαχα

dio
07-06-2019, 18:39
Ποια είναι τα "αυτονόητα";

laker7
07-06-2019, 18:53
Ποια είναι τα "αυτονόητα";

Να τον κερδιζει ο ναδαλ στο χωμα...

Dude
07-06-2019, 19:32
Ο καιρός γάμησε ολοκληρωτικά το δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος μάλλον συνεχίζεται αύριο (αν δεν βρέξει πάλι). Στον πρώτο ο Ράφα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός σε σερβίς και σημαντικούς πόντους, ενώ ο Φέντερερ αν και μέσα στο ματς στα πρώτα δύο σετς, στα κρίσιμα δεν ήταν τόσο τέλειος όσο χρειαζόταν στα χτυπήματά του. Συνηθισμένη και λογική κατάληξη, και μένει να δούμε αν θα κάνει το 12/12 ο Ράφα σε τελικούς στο Παρίσι.

rakos
08-06-2019, 17:33
Πωω ρε ασχημια ο τελικος

Dude
08-06-2019, 17:50
Βασικά αν ο Τίεμ καταφέρει να ξαναπαίξει όπως έπαιξε εναντίον του Νόλε, μπορεί να είναι φοβερός τελικός. Αλλά άντε κάνε το αυτό... μόνο ο Βαβρίνκα το έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια με αυτούς τους δύο (Τζόκοβιτς και Ναδάλ), και πάλι δεν είχε να παίξει και ακριβώς την επόμενη μέρα (και είναι και άλλο τσάλεντζ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός). Φαβορί από δω μέχρι το Παρίσι ο Ράφα, ενώ εναντίον του Νόλε θα ήταν ελαφρώς διαφορετικά τα πράγματα.

Πάντως μπράβο στον Τίεμ, έχει μπει στο πράιμ του ξεκάθαρα φέτος και παίζει το καλύτερό του τένις.

rakos
08-06-2019, 18:12
Εγώ για των γυναικών λέω πάντως

μιγάδας
08-06-2019, 18:49
Ωχαχσχαχαχαχαχαχαχα

Dude
09-06-2019, 19:39
Τεράστιος, κυρίαρχος όσο δεν πάει.. είχε το θράσος να του πάρει ένα σετ ο Τίεμ, αλλά μέχρι εκεί πήγαινε. 12ο Ρολάν Γκαρός, 18ο συνολικά, και ραντεβού του χρόνου με οροφή.

D.Rivers
19-06-2019, 01:09
LsUCNsAWalU

waxmaster_c
19-06-2019, 02:30
Καλά όχι ότι υπήρχε αμφιβολία για το ποιος θα το πάρει.

bjjJnuPReVY

Cream of the crop.

Master of disaster
23-06-2019, 19:57
https://i.eurosport.com/2019/06/23/2624684-54316390-2560-1440.jpg?w=1050

Dude
23-06-2019, 21:15
Η συνήθης ένεση ψυχολογίας ενόψει Γουίμπλεντον. 10ο στο Χάλλε, 102ο συνολικά.

dio
23-06-2019, 21:30
https://media.tenor.com/images/2e292a00110cd70492280b4ebb137d43/tenor.gif

just another day at the office

Dude
23-06-2019, 23:53
"Another trophy, another one of these bad boys..."
tpIUzHoMfXU

Dude
24-06-2019, 22:01
Ο Feliciano Lopez έγινε ο 1ος tournament director που κέρδισε τίτλο ATP... και κέρδισε τόσο στους singles στο Queen's, όσο και στους doubles (με τον επανακάμψαντα Μάρεϋ).
Ao9Ojn26xW0

Dude
28-06-2019, 02:26
U36oPRorbvg

Dude
01-07-2019, 20:43
Έξω Τσιτσιπάς και Ζβέρεβ από τον 1ο γύρο στο Γουίμπλεντον... από νωρίς οι πρώτες εκπλήξεις.

Dude
02-07-2019, 23:09
Έξω και ο Τίεμ από τον 1ο γύρο (θύτης ο Querrey), και ο Μονφίς (εγκατέλειψε στο 5ο σετ). Ραντεβού στο 2ο γύρο οι Ναδάλ και Κύργιος.

Dude
03-07-2019, 23:19
Έξω και ο Βαβρίνκα, και κάπως έτσι ο δρόμος του Τζόκοβιτς προς τον τελικό έχει απλοποιηθεί κατά πολύ από το 2ο γύρο ακόμα.

Master of disaster
06-07-2019, 13:53
Πόσο σπατάλη ταλέντου αυτός ο Κύργιος. Έβλεπα το ματς με τον Ράφα και ο τύπος του χε βγει η γλώσσα ενώ είναι μια δεκαετία νεότερος. Απ την άλλη βέβαια why not. Λεφτά βγάζει κι έτσι τη ζωάρα του κάνει γιατί να ασχοληθεί πιο σοβαρά.

Dude
07-07-2019, 04:48
Από τα πιο κουφά Γουίμπλεντον το φετινό. Η λογική λέει 4άδα με τους 3 GOATs και τον Ράονιτς (νέο αντάμωμα Fedal), αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Έχουν αποκλειστεί σχεδόν οι πάντες του τοπ10, δείτε τα ζευγάρια στους 16:
Djokovic - Humbert
Goffin - Verdasco
Pella - Raonic
Bautista Agut - Paire
Querrey - Sandrgren
Sousa - Nadal
Nishikori - Kukushkin
Berrettini - Federer

Dude
09-07-2019, 13:36
Επική νίκη του Πέλλα επί του Ράονιτς, και ο διαφαινόμενος περίπατος του Νόλε προς τον τελικό συνεχίζεται... Τα ζευγάρια των 8:
Djokovic - Goffin
Bautista Agut - Pella
Nadal - Querrey
Federer - Nishikori

Dude
11-07-2019, 14:16
Djokovic - Bautista Agut ο 1ος ημιτελικός
6QiQa1rPuZ4
DJ8_PBNlIdI

Και 2 πρωτοεμφανιζόμενοι στο 2ο...
dcP2sRK0GHM
0wDMB1twSJQ

damianos
12-07-2019, 21:43
Απίστευτες καταστάσεις. Απολαύστε όσο συνεχίζουν.

Eleni7
12-07-2019, 21:44
Ενα ακομη...

https://66.media.tumblr.com/3270b8e38602b82644f982b2802effe2/tumblr_oti0snnvta1sso0u9o1_500.jpg

υγ. Μπραβο και στους δυο. Μεγαλη ευλογια για εμας που αγαπαμε το αθλημα ολα αυτα που ζουμε μαζι τους εδω και μια 15ετια.

Dude
12-07-2019, 21:56
Τύχη πραγματικά να τους βλέπουμε... και δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, ακριβώς όπως και στο Ρολάν Γκαρός που προηγήθηκε.

Τώρα το να κερδίσεις στο ίδιο GS και Ναδάλ και Τζόκοβιτς το έχει κάνει μόνο ο Βαβρίνκα, και μάλιστα με τον Ναδάλ να πονάει πολύ στον τελικό. Και για αυτόν το λόγο, αλλά και γιατί ο Νόλε δείχνει πανέτοιμος να κρατήσει τον τίτλο του, μάλλον είναι το σίγουρο φαβορί για τον τελικό. Αλλά με αυτά που έχει κάνει ο γεροτράγος μια διετία τώρα, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, ειδικά αν μπορέσει να ξαναπαίξει το μεγάλο τένις που έπαιξε σήμερα για 3 σετς (στο δεύτερο ξεφούσκωσε, και λογικό να μην μπορεί να παίζει έτσι ολόκληρο ματς όταν έχει αντίπαλο τον άλλο μεγάλο).

Eleni7
12-07-2019, 22:01
Το κλειδι για να κερδισει τον Νολε θα ειναι το σερβις. Αμα το εχει οπως στα σημερινα επιπεδα (πλην δευτερου σετ), τοτε εχει πολλες ελπιδες. Φαβορι μεν ο Νολε, αλλα ποτε δεν ξερεις.

Dude
12-07-2019, 22:24
Και η υπομονή, και όλα (σήμερα π.χ. ήταν εντυπωσιακός και στα μεγάλα ράλι). Αγωνιστικά η ισορροπία στα μεταξύ τους με τον Νόλε βρίσκεται αποδεδειγμένα σε τεντωμένο σχοινί (φοβερή ισορροπία). Το θέμα είναι ότι είναι αλλιώς να έχεις νικήσει έναν Μπαουτίστα Αγκούτ (κι ας χρειάστηκε να παίξει στα όριά του ο Νόλε, άλλωστε ο Ισπανός του είχε πάρει 2 σερί παιχνίδια και ήταν υποψιασμένος) στον ημιτελικό, κι αλλιώς τον Ράφα. Εκεί είναι η μεγάλη υπέρβαση που πρέπει να κάνει ο Ρότζερ.

J8__TwOgTY0

yYYbfyer6BY

Serco
14-07-2019, 16:11
υπάρχει λινκ για το ματς;

Master of disaster
14-07-2019, 19:11
Ένα σετ ακόμα Ροτζερ για να δουν και οι τελευταίοι άπιστοι

dio
14-07-2019, 19:23
οι τελευταίοι άπιστοι δε θα δουν ποτέ αφού δεν έχουν δει εδώ και μια 20ετία

Master of disaster
14-07-2019, 19:44
Μπρεικ στο μπρεικ πάμε γαμω το προσκυνι μου

antegeia85
14-07-2019, 20:22
απιστευτος ο ΡΟΤΖΕΡ!!!
παρτο ρε!

lamar
14-07-2019, 20:26
Δυστυχως θα το παρει ο Τζοκοβιτς...

Master of disaster
14-07-2019, 20:27
Βαρα εναν ασσο γαμω μας εχει πιασει ταχυκαρδια

Achilles
14-07-2019, 20:41
στο 12-12 εχει tie break

dio
14-07-2019, 20:54
έχουμε κανένα λινκ, γιατί τώρα στο τελευταίο γκέιμ έχει γαμηθεί στο μπάφερινγκ το δικό μου;

Achilles
14-07-2019, 20:58
https://elgoles.me/7-2/

Master of disaster
14-07-2019, 20:58
Για να δούμε θα ναι τρίτο και φαρμακερό αυτό το tie break;

antegeia85
14-07-2019, 21:00
α πα πα..

Master of disaster
14-07-2019, 21:03
Choked ο Βασιλιας οταν επρεπε παει κι αυτο το tie break

antegeia85
14-07-2019, 21:03
α ρε φεντερερ..
ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ησουνα.
μεσα απο τα χέρια του ξεγλίστρησε στο 5 σετ.

antegeia85
14-07-2019, 21:04
κλατάρει ο νολε.
παμε ρε ροτζερ, καντου ενα φου

Master of disaster
14-07-2019, 21:09
Γαμήθηκε. Δύο match point πεταμένα στα σκουπίδια για άλλη μια φορά

antegeia85
14-07-2019, 21:10
στο πανθεον της ιστοριας ο σημερινος τελικος.
κρίμα για εμας τους φεντερικους.

dio
14-07-2019, 21:12
Σπανουλική εμφάνιση από τον Ροτζέρ σήμερα. Κρίμα, αλλά κι ο Νόλε το άξιζε εξίσου. Παιχνιδάρα

Dude
14-07-2019, 21:25
Ιστορία, μάγκες... μεγάλο κρίμα για τον Θεό (έπαιξε το πολύ μεγάλο τένις που λέγαμε ότι αν έπαιζε όλα θα ήταν δυνατά), αλλά κι ο άλλος αποδεικνύει ότι Θεός είναι. 20, 18, 16 πλέον. Και το δέος συνεχίζεται.

Serco
14-07-2019, 21:26
Τον λατρεύω, ήταν εκπληκτικός αλλά έχασε 2 ματς πόιντ ενώ σέρβιρε. Στο Γουίμπλεντον, που το σερβις παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι πολύ μεγάλη η στεναχώρια. Έπρεπε να το πάρει, δεν υπάρχει δικαιολογία.

waxmaster_c
14-07-2019, 22:20
Ευχαριστώ τον Djokovic για τον υπέροχο κουβά.

https://www.georgiouclub.gr/wp-content/uploads/2018/07/pame-kouva.png

kopitis
14-07-2019, 23:07
Προφανώς μιλάμε για ένα από μεγαλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, Τζόκοβιτς για εμένα κατώτερος από αυτό που περιμέναμε , σαν να το πήγαινε χωρίς πολλά ρίσκα... Και φυσικά 1η φορά τόσα χρόνια που τον παρακολουθώ, να μην αντιδρά σε τίποτα, ούτε να βρίζει, ούτε να πανηγυρίζει , ούτε να ξεσπάει...
Τρομερό επίσης ότι σε αυτόν τον τελικό κερδίζει ο Τζόκοβιτς με 15 πόντους λιγότερο στο σύνολο ( 203-218 !!!! )
υγ1) Στο 2ο ματς πόιντ του Φέντερερ, το χτύπημα του Νόλε θυμίζει κάτι από Σπανούλη στο αντίο του Διαμαντίδη!
υγ2) Για το στοίχημα όταν στο 2ο σετ δίνει 2,12 στον Νόλε είναι ευκαιρία που δεν αφήνεις να πάει χαμένη...

Eleni7
15-07-2019, 16:17
Περιττό να πω ότι ακόμη δεν το έχω ξεπεράσει. Και ούτε πρόκειται.

Dude
27-08-2019, 23:02
Τσιτσιπάς σε διαρκή πτώση μετά τη χωμάτινη περίοδο.. όπως και στο Γουίμπλεντον, αποκλεισμός στον 1ο γύρο του US Open από τον Ρούμπλεφ με 1-3 σετς, δείγμα του πόσο βαθύ είναι το Τουρ. Λίγο νωρίτερα μέτρησε συνεχόμενες ήττες στα σκληρά κορτς του Καναδά και της Αμερικής, ενώ την αντίστοιχη περίοδο είχαμε φοβερό ανέβασμα από τον Μεντβέντεφ, ο οποίος κατέκτησε το 1ο Μάστερς 1000 της καριέρας του στο Σινσινάτι, και λίγο πριν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Μόντρεαλ. Κάπως έτσι ο Ρώσος έχει βρεθεί στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, και ο Τσιτσιπάς έχει υποχωρήσει στο 8.

Σε άλλα νέα, μετά τη νίκη του Φέντερερ στον 1ο γύρο εναντίον του Ινδού qualifier Nagal, πήρε το μάτι μου στα highlights στο Youtube το επικό σχόλιο: "After all these years we finally got to see Fegal at the U.S Open"...

Eleni7
27-08-2019, 23:36
Ο Τσιτσιπας εδω και 2-3 μηνες φαινεται να εχει αλλου το μυαλο του. Αυτη την εντυπωση δινει.

damianos
28-08-2019, 12:36
Από το λίγο τένις που έχω παρακολουθήσει, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι από τα πιο απαιτητικά σε πνευματικό επίπεδο αθλήματα, και εκεί είναι που πάσχει σοβαρά ο Τσιτσιπάς κατά τη γνώμη μου. Βλέπεις τους big3 και νομίζεις ότι βλέπεις ρομπότ με ρακέτες. Ίσως βέβαια με τα χρόνια να το βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι.

rednorth7
28-08-2019, 13:17
Εννοειται οτι ειναι, εννοειται οτι πασχει, εννοειται οτι οι big3 ειναι ρομποτ. Δε νοειται να εισαι σε αυτο το επιπεδο και να λες αρχικα οτι δε βρισκεις κινητρο. Ρε μαλακα πλακα μας κανεις; Ο Φεντερερ τα εχει παρει ολα απο 10 φορες ξερω γω, ειναι 37 χρονων και συνεχιζει να εχει κινητρο.

Δε γινεται να ασχολεισαι με vlog, αυτοκινητα κλπ και να εισαι συγκεντρωμενος στο επιπεδο που απαιτει το αθλημα. Ο Τσιτσιπας ειχε τρομερη συγκεντρωση μεσα στα ματς στο καλο του διαστημα. Μολις χαλαρωσε και αρχισε να ασχολειται με συνεντευξεις, vlogs κλπ αρχισε η κατρακυλα.

Μικρος ειναι, θα το βρει ξανα και ελπιζω να το κρατησει.

Dude
28-08-2019, 15:04
Από το λίγο τένις που έχω παρακολουθήσει, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι από τα πιο απαιτητικά σε πνευματικό επίπεδο αθλήματα, και εκεί είναι που πάσχει σοβαρά ο Τσιτσιπάς κατά τη γνώμη μου. Βλέπεις τους big3 και νομίζεις ότι βλέπεις ρομπότ με ρακέτες. Ίσως βέβαια με τα χρόνια να το βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι είναι το πιο απαιτητικό πνευματικά άθλημα, ειδικά αν το κοιτάξουμε στο βάθος μιας αγωνιστικής σεζόν και μιας καριέρας.

Το φοβερό είναι ότι ο Τσιτσιπάς δεν πάσχει σοβαρά σε αυτό που λες.. ίσα ίσα που από τους παίχτες της νέας γενιάς είναι ίσως ο δυνατότερος στο πνευματικό κομμάτι. Απλά οι big3 είναι τόσο αδιανόητα big και πεισματάρηδες στο να είναι συνέχεια παρόντες στην κορυφή, ακόμα και στα 30φεύγα τους, που πάλι μπροστά τους δείχνει - όπως και όλοι οι υπόλοιποι - αδύναμος. Και αυτό όχι τόσο σε ένα μεμονωμένο ματς, καθώς τον έχουμε δει ότι μπορεί να τους ματσάρει (μετράει σημαντικές νίκες εναντίον και των τριών), αλλά στο σύνολο της πορείας μιας σεζόν.. μιας και αυτή η σταθερότητα στην κορυφή, αυτή η κυριαρχία που έχουν επιβάλλει 15 γεμάτα χρόνια τώρα ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Οι τύποι έχουν γκρεμίσει τα όνειρα κάποιων δεκάδων, μην πω εκατοντάδων πολύ ταλαντούχων παιχτών, και συνεχίζουν... Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάρεϋ αξίζει να θεωρείται μεγάλος, γιατί για μια δεκαετία ήταν το 4ο μέλος αυτού του γκρουπ, και έφτασε να βρίσκεται μέχρι και το νούμερο 1 κάποια στιγμή.

DCS7
28-08-2019, 15:19
Το πρόβλημα του τσιτσι είναι ότι αντί να παίζει τένις κάθεται και σαλιαριζει με την σακαρη. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία αυτή ανέβηκε και αυτός έπεσε. Αν σταματήσει να κάνει τον Τέντι μπόι και αφήσει τα κοριτσακια ήσυχα και επικεντρωθεί στο τένις εύκολα το έχει το no5

Eleni7
28-08-2019, 21:56
Από το λίγο τένις που έχω παρακολουθήσει, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι από τα πιο απαιτητικά σε πνευματικό επίπεδο αθλήματα, και εκεί είναι που πάσχει σοβαρά ο Τσιτσιπάς κατά τη γνώμη μου. Βλέπεις τους big3 και νομίζεις ότι βλέπεις ρομπότ με ρακέτες. Ίσως βέβαια με τα χρόνια να το βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι είναι το πιο απαιτητικό πνευματικά άθλημα, ειδικά αν το κοιτάξουμε στο βάθος μιας αγωνιστικής σεζόν και μιας καριέρας.

Το φοβερό είναι ότι ο Τσιτσιπάς δεν πάσχει σοβαρά σε αυτό που λες.. ίσα ίσα που από τους παίχτες της νέας γενιάς είναι ίσως ο δυνατότερος στο πνευματικό κομμάτι. Απλά οι big3 είναι τόσο αδιανόητα big και πεισματάρηδες στο να είναι συνέχεια παρόντες στην κορυφή, ακόμα και στα 30φεύγα τους, που πάλι μπροστά τους δείχνει - όπως και όλοι οι υπόλοιποι - αδύναμος. Και αυτό όχι τόσο σε ένα μεμονωμένο ματς, καθώς τον έχουμε δει ότι μπορεί να τους ματσάρει (μετράει σημαντικές νίκες εναντίον και των τριών), αλλά στο σύνολο της πορείας μιας σεζόν.. μιας και αυτή η σταθερότητα στην κορυφή, αυτή η κυριαρχία που έχουν επιβάλλει 15 γεμάτα χρόνια τώρα ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Οι τύποι έχουν γκρεμίσει τα όνειρα κάποιων δεκάδων, μην πω εκατοντάδων πολύ ταλαντούχων παιχτών, και συνεχίζουν... Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάρεϋ αξίζει να θεωρείται μεγάλος, γιατί για μια δεκαετία ήταν το 4ο μέλος αυτού του γκρουπ, και έφτασε να βρίσκεται μέχρι και το νούμερο 1 κάποια στιγμή.

Και ο Στανιμαλ απο διπλα. Σε λιγα χρονια θα ακουν και θα διαβαζουν οι νεοτεροι φαν του αθληματος οτι ενας Στανισλας Βαβρινκα πηρε 3 GS στην εποχη που επαιζαν τα 3 τερατα (+τον Μαρει) και δεν θα το πιστευουν. Μεχρι να δουν φυσικα μερικα στιγμιοτυπα απο το παιχνιδι του.

Dude
28-08-2019, 22:41
Ο Στάνιμαλ είναι μεγάλος, αλλά την κυριαρχία τους συνολικά δεν την απείλησε... μέχρι το νούμερο 3 της κατάταξης κατάφερε να ανέβει, ενώ ας πούμε και ο τίμιος εργάτης Νταβίντ Φερρέρ έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και το νούμερο 2 πάλι μέσα στην εποχή τους.
Ο Μάρεϋ τώρα είναι άλλο καπέλο, σαφώς πιο πάνω σαν καριέρα... και το έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Βαβρίνκα, που ήθελε να τους φτάσει σε επίπεδο consistency στην κορυφή, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Απλά το 100% του είναι κι αυτουνού εκεί ψηλά.. αδιανόητος καυλέας.

Eleni7
28-08-2019, 23:27
Κυριαρχια σιγουρα δεν απειλησε, αλλα το να παρει 3 GS σε αυτη την era κατ' εμε αντιστοιχει με 10 GS αλλης εποχης. Τετοιο επιπεδο επιτευγματος.

adespotos
29-08-2019, 00:28
Από το λίγο τένις που έχω παρακολουθήσει, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι από τα πιο απαιτητικά σε πνευματικό επίπεδο αθλήματα, και εκεί είναι που πάσχει σοβαρά ο Τσιτσιπάς κατά τη γνώμη μου. Βλέπεις τους big3 και νομίζεις ότι βλέπεις ρομπότ με ρακέτες. Ίσως βέβαια με τα χρόνια να το βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι είναι το πιο απαιτητικό πνευματικά άθλημα, ειδικά αν το κοιτάξουμε στο βάθος μιας αγωνιστικής σεζόν και μιας καριέρας.

Το φοβερό είναι ότι ο Τσιτσιπάς δεν πάσχει σοβαρά σε αυτό που λες.. ίσα ίσα που από τους παίχτες της νέας γενιάς είναι ίσως ο δυνατότερος στο πνευματικό κομμάτι. Απλά οι big3 είναι τόσο αδιανόητα big και πεισματάρηδες στο να είναι συνέχεια παρόντες στην κορυφή, ακόμα και στα 30φεύγα τους, που πάλι μπροστά τους δείχνει - όπως και όλοι οι υπόλοιποι - αδύναμος. Και αυτό όχι τόσο σε ένα μεμονωμένο ματς, καθώς τον έχουμε δει ότι μπορεί να τους ματσάρει (μετράει σημαντικές νίκες εναντίον και των τριών), αλλά στο σύνολο της πορείας μιας σεζόν.. μιας και αυτή η σταθερότητα στην κορυφή, αυτή η κυριαρχία που έχουν επιβάλλει 15 γεμάτα χρόνια τώρα ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Οι τύποι έχουν γκρεμίσει τα όνειρα κάποιων δεκάδων, μην πω εκατοντάδων πολύ ταλαντούχων παιχτών, και συνεχίζουν... Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάρεϋ αξίζει να θεωρείται μεγάλος, γιατί για μια δεκαετία ήταν το 4ο μέλος αυτού του γκρουπ, και έφτασε να βρίσκεται μέχρι και το νούμερο 1 κάποια στιγμή.

Με 2 λέξεις συνέπεια και διάρκεια

redglove
29-08-2019, 00:42
Αν θέλουν οι δικοί του να του φτιάξουν χαρακτήρα για Top3 ας του κανονίσουν του Τσιτσιπά να περάσει κάνα καλοκαιρινό πενταήμερο στο ίδιο μέρος με τον Σπανούλη.

Dude
02-09-2019, 13:30
Boom (έστω και με εγκατάλειψη Νόλε)
https://i2.wp.com/metro.co.uk/wp-content/uploads/2019/09/GettyImages-1171623795.jpg?quality=90&strip=all&zoom=1&resize=644%2C489&ssl=1

Ωραίο αντάμωμα στα προημιτελικά μεταξύ Σταν και του αγριεμένου που είναι ο καλύτερος παίχτης φέτος έξω από τους 3
3_dEfUCwKRc

Kharnee
02-09-2019, 17:44
Μεντβεντεφ έχει ανοίξει βεντέτα με τον κόσμο (δάχτυλο φαση Άντζα στη Λεωφόρο, δηλώσεις του στυλ "μου δίνετε δύναμη, συνεχίστε να με αποδοκιμάζετε" κτλ), θα έχει σόου με δεδομένη την στήριξη του κοινού στον Βαβρίνκα.

Dude
02-09-2019, 19:54
Η μόνη μαλακία είναι ότι ο πιο πιθανός δρόμος μπροστά του είναι Σταν --> Ρότζερ --> Ράφα, και το να περάσεις αυτή την 3άδα σε σερί best-of-five αγώνες, όντας ο villain μέσα στο μεγαλύτερο και πιο φασαριόζικο γήπεδο τένις του κόσμου, το λες και ακατόρθωτο...

redglove
02-09-2019, 20:33
Άμα τους το κάνει όμως μες το σπίτι τους, μες το σπιτάκι τους, φίλε...

Kharnee
02-09-2019, 21:19
Άμα τους το κάνει όμως μες το σπίτι τους, μες το σπιτάκι τους, φίλε...

Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά... ούτε R̶o̶c̶k̶y̶ Drago IV με Ρώσους παραγωγούς δεν θα το έκανε

Dude
07-09-2019, 02:50
Medvedev becomes the third men's player in the Open Era -- joining Lendl and Agassi -- to make finals in Washington, Canada, Cincy and the US Open in the same season.

1ος σε νίκες φέτος στο Τουρ μέχρι τώρα ο Δανιήλ, και περιμένει τον 1ο σε ποσοστό νικών Ράφα (ή αυτόν ή τον Μπερετίνι, για να είμαστε τυπικοί) στον τελικό της Κυριακής.

Eleni7
07-09-2019, 03:07
O Medvedev μαλλον το εχει σκοπο να μην φυγει απο την ΝΥ αν δεν τον δειρουν. Τρομερος.

Dude
07-09-2019, 13:27
Ράφα μεγάλη χρονιά πάντως επίσης... Τελικό Αυστραλιανό, νίκη στο Γαλλικό, ημιτελικό στο Γουίμπλεντον και τώρα το λιγότερο τελικό στο US Open, όντας το φαβορί για επικράτηση. Θα έχει ενδιαφέρον για το αν θα μπορεί να κάνει κάτι ο Τζόκοβιτς τέλος της χρονιάς για να κρατήσει το νούμερο 1, γιατί ο Ράφα πάει ολοταχώς προς τα εκεί. Θα είναι ωραίος τελικός.

Eleni7
07-09-2019, 13:55
Ο Ναδαλ πολυ δυσκολα την παταει σε τετοια φαση GS απο απειρους αντιπαλους (γιατι μια χαρα παικτης ειναι ο Ρωσος, απλα παιζει πρωτη φορα τελικο σε τετοια διοργανωση). Νωρις μην την παθει ειναι το θεμα. Αφου εφτασε εδω, μονο Τζοκοβιτς ή Φεντερερ (με ολιγον τι απο Βαβρινκα) στα πολυ καλα τους μπορουν να τον κερδισουν. Το βλεπω στο 3-0 ή 3-1.

Dude
11-09-2019, 23:28
Epic ο τελικός στο US Open με τον Μεντβέντεφ (ο οποίος δεν αστειεύεται), επική χρονιά και για τον Ράφα, που πήρε το 19ο, και πάει και για το year-end no. 1 για 5η φορά στην καριέρα του. Κι εδώ κάτι θρύλοι μαζεμένοι...
br0Y3qBloHA

https://i.redd.it/0hok6i2g3nl31.jpg

Dude
14-09-2019, 13:56
YnkaPv60Gxs

Dude
22-09-2019, 00:23
GOAT to GOAT
OQ4A4vAq48E

Dude
05-10-2019, 22:12
Επανακάμπτει ο Στεφανής
sX1pIZLIxoY

Dude
11-10-2019, 01:48
f9pjFodiiC4

mixalis
11-10-2019, 13:45
Απίθανος Τσιτσιπάς, απέκλεισε Τζόκοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με απίστευτη εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ το No 1 της κατάταξης, Nόβακ Τζόκοβιτς, και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Shanghai Masters, όπου θ' αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεβ.

Tι κι αν έπαιζε με το No 1 της κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς; Τι κι αν έχασε το πρώτο σετ; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή, είχε τα ψυχικά και αγωνιστική αποθέματα, νίκησε τον Σέρβο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters.

Αντίπαλός του ο Ρώσος, Ντανίλ Μεντβέντεβ (No 4 της κατάταξης) - δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τον Τσιτσιπά - ο οποίος νωρίτερα είχε νικήσει με 2-0 σετ τον Ιταλό, Φάμπιο Φονίνι. Η αναμέτρηση στη Σανγκάη δεν ξεκίνησε καλά για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα. Ο Νόλε μπήκε πιο δυνατά και πήρε τον αέρα του Στέφανου.

Πήρε έτσι εύκολα με όπλο το δυνατό του σερβίς με 6-3 στα games το πρώτο σετ, το οποίο διήρκησε 32 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, βελτιωνόταν σταδιακά από game σε game κι από σετ σε σετ κι αυτό αποτυπώθηκε στο κορτ. Στο δεύτερο σετ έπαιξε στα όρια αλλά και φουλ επιθετικό τένις με τον Τζόκοβιτς και τελικά το πήρε με 7-5.

Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε και στο τρίτο και πιο καθοριστικό. Πήρε το πρώτο game, ο Σέρβος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά έτρεξε ένα σερί και έφθασε στο 4-1. Μπορεί ο αντίπαλός του να μείωσε 4-2 και και 5-3, αλλά και στο πιο κρίσιμο game ήταν εκεί, συνεπής στο ύψος των περιστάσεων.

Ξεκίνησε δυνατά, έφθασε με άσο στο 40-0 και παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 40-30, με νικητήριο smash πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (μετά από εκείνη στο Τορόντο), αλλά η πρώτη επί του No1 της κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς στέρησε από τον Τζόκοβιτς τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Σανγκάη, ενώ αντίθετα κρατά ανοικτή τη μάχη του Σέρβου με τον Ναδάλ για το No1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της σεζόν.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 6-3

Eleni7
11-10-2019, 14:17
Με την χθεσινη νικη ο Τσιτσιπας εξασφαλισε και την παρουσια του στο ATP Finals του Λονδινου. Επισης ανηκει πλεον σε ενα συνολο 11 παικτων που εχουν κερδισει τους big3 μεσα στο ιδιο ετος:

https://pbs.twimg.com/media/EGlboZPX0AAHus0?format=png&name=small

Dude
11-10-2019, 17:11
Μεγάλη νίκη και ορόσημο η πρόκριση στα ATP Finals για Στέφανο (επίσης ωραιότατο δωράκι στον Ναδάλ στη μάχη για το year-end no. 1), και αντάμωμα στα ημιτελικά της Σανγκάης με το ρομποτικό Μεντβέντεφ. Μεγάλη νίκη και από τον τρομαχτικό σήμερα Ζβέρεφ απέναντι στον Φέντερερ, ο οποίος με GOATικό τένις έσωσε κάπου 5 match points σε ένα απίστευτο 2ο σετ, προτού παραδοθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του στο 3ο. Στον ημιτελικό ο Γερμανός περιμένει το νικητή του αγώνα Τίεμ - Μπερετίνι.
viJcpeucNTs

Sa_dJo73QUU

DirtySniper
12-10-2019, 00:02
Γαμιεται ο τσιτσιπας και η Νεα Φιλαδελφεια
Ειμαστε με το γαυραρο Τζοκοβιτς

Achilles
12-10-2019, 00:04
και σακκαρη γαυρινα στο γυναικειο

Dude
12-10-2019, 01:34
Η 4άδα των ημιτελικών στην Σανγκάη (Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ και Μπερετίνι) σηματοδοτεί την πρώτη φορά από το 1999 που σε ένα Masters 1000 και οι 4 διεκδικητές του τίτλου είναι από 23 ετών και κάτω. Επίσης, οι 3 ή και οι 4 από αυτούς θα βρεθούν όπως φαίνεται και στους Τελικούς του Λονδίνου... Η νέα γενιά επιτέλους μπαίνει στο κόλπο.
eQHkh3l6RII

Dude
12-10-2019, 13:55
6ος σερί τελικός για τον Μεντβέντεφ. Ο τρόμος εξαπλώνεται.

Υ.Γ.: 5-0 το H2H με Τσιτσιπά. Πρέπει να το πάει λίγο αλλιώς ο Στεφανής.

Eleni7
12-10-2019, 18:29
6ος σερί τελικός για τον Μεντβέντεφ. Ο τρόμος εξαπλώνεται.

Υ.Γ.: 5-0 το H2H με Τσιτσιπά. Πρέπει να το πάει λίγο αλλιώς ο Στεφανής.

Ο Τσιτσιπας δηλωσε σημερα μετα το παιχνιδι οτι βαριεται να παιζει απεναντι στον Μεντβεντεβ λολ

Dude
13-10-2019, 16:38
Η φάση είναι deal with it...
h45VzqeEdyA

Υ.Γ.: Ο Ζβέρεφ μέχρι σήμερα τον είχε 4-0 στο H2H. Από κει καταλαβαίνει κανείς τη μετάλλαξη του Μεντβέντεφ σαν παίχτη μέσα στο 2019.
Υ.Γ. 2: Σε πόντους μέσα στη χρονιά ο Μεντβέντεφ πλέον πέρασε στην 3η θέση, ξεπερνώντας τον Φέντερερ.

Dude
20-10-2019, 19:41
Πριν κάτι μήνες τον αποχαιρετούσαν αντίπαλοι, μετά δειλά δειλά έβαλε μπρος με doubles, μετά singles, και σήμερα ο πρώτος τίτλος. Τεράστιος αθλητής (νίκησε μάλιστα στον τελικό τον επίσης τεράστιο Στάνιμαλ) και μακάρι να επανέλθει σταδιακά στην κατάσταση που ήταν και πριν τον τραυματισμό.
https://www.irishtimes.com/polopoly_fs/1.3609568.1535435762!/image/image.jpg_gen/derivatives/box_620_330/image.jpg
-vhiW-xcs9I

Dude
03-11-2019, 00:19
Ράφα επιστρέφει μεθαύριο στο νο. 1 και είναι και το φαβορί για το year-end no. 1... με την αμφιβολία ωστόσο να υπάρχει στον αέρα, καθώς αν δεν επανακάμψει από τον τραυματισμό μέχρι τους τελικούς του Λονδίνου, οι 640 βαθμοί που θα τον χωρίζουν από τον Τζόκοβιτς (αν κατακτήσει αύριο το Masters στο Παρίσι απέναντι στον Σαποβάλοφ) είναι διαφορά που μπορεί να καλυφθεί. Αν τώρα παρουσιαστεί έτοιμος στο Λονδίνο, ο Τζόκοβιτς θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να κατακτήσει τους Τελικούς και τον Ράφα να μην φτάσει μέχρι τον τελικό, κάτι τέτοιο.

Ντιμίτροφ και Σαποβάλοφ και οι δύο εξαιρετικό τουρνουά στο Παρίσι πάντως... Όσο για τους Τελικούς, η 8άδα κατά σειρά είναι Ναδάλ - Τζόκοβιτς - Φέντερερ - Μεντβέντεφ - Τίεμ - Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ - Μπερετίνι (3 πρώτοι της παλιάς γενιάς, ένας που μπαίνει στο prime του, και 4 της νέας γενιάς... ωραίο μιξ).
OqhEyEjf9fE

Dude
04-11-2019, 16:30
Back on top... Αν ο Ράφα πάρει το year-end no. 1, ισοφαρίζει Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Κόννορς με 5η χρονιά που τελειώνει στο νο. 1. Αν το πάρει ο Νόβακ, φτάνει την κορυφή με 6, και ισοφαρίζει Σάμπρας. Σε συνολικές βδομάδες στο νο. 1, ο Νόβακ έχει ξεπεράσει ήδη Κόννορς και Λεντλ και μπροστά του βρίσκονται μόνο οι Φέντερερ και Σάμπρας. Ράφα περίπου 100 βδομάδες πιο πίσω εκεί.
https://yt3.ggpht.com/HJjvUgsNzMDEzL45c3fLnA9gBEiRa-s9Ew1xU8Hkr0Dx3sx4Mk5L-ly4APrXfYIVP1Q2V-WHc2lqd1U=s480-nd

Στα αγωνιστικά, ο Νόβακ ολίγον τρομαχτικός στο Παρίσι, μιας που το σήκωσε χωρίς να χάσει σετ.
MH4TaBq1MyE

Dude
10-11-2019, 17:57
18 χρονών, το σήκωσε στο σπιτάκι του. Και το backhand του είναι απλά τρόμος.
D63uQUF7HyY

Την ίδια ώρα που σήμερα ξεκίνησαν οι τελικοί των μεγάλων, με τον Τζόκοβιτς στο πρώτο ματς να ξεμπερδεύει γρήγορα με τον Μπερετίνι, και το βράδυ να έχουμε την ωραία συνάντηση Φέντερερ - Τίεμ.
_KWQ384932Q

Dude
11-11-2019, 20:27
Έπεσε και το τελευταίο οχυρό.. πρώτη νίκη απέναντι στη νέμεση, και σε σημαντικό αντάμωμα. Στον ίδιο όμιλο το βράδυ Ναδάλ - Ζβέρεφ.
oX0PQAZCM_E

Χθες είχαμε τη συνέχιση του σερί του Τίεμ απέναντι στον Φέντερερ, ο οποίος τώρα δύσκολα θα προκριθεί.
EnHALauQIBs

Dude
12-11-2019, 15:26
Ζβέρεφ έπαιξε σαν defending champion και διέλυσε τον Ράφα... Στέφανος μεγάλο ματς, τα'παμε...
dqBrd-AwQAE

Κι εδώ οι GOATs παρεό...
GrMcGq7W9Yw

Dude
13-11-2019, 01:50
Ο Αυστριακός παίζει για πρώτη φορά στη ζωή του τέτοιο τένις σε indoor hard courts, και 2 μέρες μετά τον Φέντερερ, το έκανε με επικό τρόπο και στον Τζόκοβιτς και πέρασε ήδη στα ημιτελικά. Πλέον οι 2 GOATs θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στο μεταξύ τους ματς μεθαύριο.. αν περάσει ο Φέντερερ, αυτομάτως ο Ναδάλ παίρνει το year-end no. 1, ακόμα κι αν δεν νικήσει σε κανένα ματς στον όμιλό του. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Νόλε συνεχίζει τον αγώνα του προς τα εκεί.
3eYqSe9gipM

Eleni7
13-11-2019, 19:00
Μεγαλη νικη του Ναδαλ κοντρα στον Μεντβεντεβ. Το γυρισε στο 3ο σετ απο 4-0 και 5-1. Βεβαια κατι παιχτηκε με τον Ρωσο αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως. Ειχε ανοιξει κουβεντα με την κερκιδα (ισως με τον προπονητη του) και ειχε τιλταρει τελειως. Παιζει καποια στιγμη οι ποντοι να ηταν 17-4.

Eleni7
13-11-2019, 23:32
Ωραιος ο Τσιτσιπας. Ευκολα 2-0 τον Σβερεφ. Ειναι και μαθηματικα στην 4αδα χωρις καν να παιξει το ματς με τον Ραφα.

Dude
13-11-2019, 23:39
Μεγαλη νικη του Ναδαλ κοντρα στον Μεντβεντεβ. Το γυρισε στο 3ο σετ απο 4-0 και 5-1. Βεβαια κατι παιχτηκε με τον Ρωσο αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως. Ειχε ανοιξει κουβεντα με την κερκιδα (ισως με τον προπονητη του) και ειχε τιλταρει τελειως. Παιζει καποια στιγμη οι ποντοι να ηταν 17-4.

Νομίζω ήταν με κάποιον που πανηγύριζε τα λάθη του από το κοινό. Αυτοφατάλιτυ το σημερινό για τον ίδιο, αλλά ας πρόσεχε... 5-1 τον Ράφα και μετά να πετάς τσούρλους, δεν θέλει πολύ ο μέγας να το γυρίσει.

Στέφανος ο 2ος που προκρίνεται στα ημιτελικά μετά τον Τιμ. Σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον Ζβέρεφ, δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Dude
14-11-2019, 02:13
3McZ2itzafI

Dude
14-11-2019, 10:53
Στον ένα όμιλο 1ος ο Τιμ, και 2ος όποιος νικήσει σήμερα από τους Τζόκοβιτς/Φέντερερ (σφαγή).

Στον άλλο, να τα σενάρια (Τσιτσιπάς μόνος που έχει περάσει ήδη)...
https://www.sport24.gr/Sports/Tennis/article5639323.ece/BINARY/w620/EJSOOw_XkAA_zii.jpg

Eleni7
14-11-2019, 12:39
Οποτε το πιο πιθανο αυτη την στιγμη ειναι να παμε για Τσιτσιπας-Τζοκοβιτς/Φεντερερ στον ημιτελικο. Νομιζω κουτσα-στραβα θα το παρει το ματς με τον Μεντβεντεβ ο Ζβερεφ.

Τζοκοβιτς-Φεντερερ παιζουν την προκριση αποψε στις 10.

Dude
14-11-2019, 19:24
Για να δούμε.. σε 2μιση ώρες η μητέρα των μαχών.
z9L5PgoZDp0

Master of disaster
14-11-2019, 23:48
Φέντερερ ρε μουνιά πρώτη νίκη με Νόλε από το 2015 .. γτχσ βάλε τα ματς ποιντ σε Γουιμπλεντον

Eleni7
15-11-2019, 00:07
Μωρη γερονταρα θα σταματησεις το τενις και θα παθω καταθλιψη. Σ' αγαπαω ρε.

Dude
15-11-2019, 01:20
Φέντερερ ρε μουνιά πρώτη νίκη με Νόλε από το 2015 .. γτχσ βάλε τα ματς ποιντ σε Γουιμπλεντον

Καλό αυτό το από το 2015 δεν λέει και πολλά.. όλο το διάστημα της πτώσης και της επιστροφής Νόβακ μετά τον τραυματισμό δεν συναντήθηκαν καθόλου, και όταν τελικά αυτό συνέβη ο Νόβακ ήταν πάλι ο γνωστός Νόβακ, οπότε τα ματς ήταν ως συνήθως οριακά. Η φετινή ήττα στο Γουίμπλεντον θα πονάει όσο καμία άλλη νομίζω εμάς τους Φεντερερικούς (ήταν ένα ποντάκι μακριά από την πιο επική κατάκτηση Γκραν Σλαμ του, και στα 38), αλλά ο ίδιος έχει μάθει να διαχειρίζεται τις μεγάλες ήττες καλύτερα από τον καθένα.

Πλέον στον Ράφα το year-end no. 1, και όσο για τους Τελικούς, θα δούμε ωραία ματς μέχρι την Κυριακή. Αν ο Φέντερερ παίξει άλλα 2 ματς όπως έπαιξε σήμερα, θα το ξαναπάρει νομίζω. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο.
MjbAMaAEL_4

Dude
15-11-2019, 19:15
Τεράστιος Ράφα σήμερα.. περιμένει δωράκι από Μεντβέντεφ για να περάσει, αλλά και πάλι τρομερή εικόνα. Στέφανος πολύ δυνατός πνευματικά και συγκεντρωμένος, αλλά δεν έφτανε.

Eleni7
15-11-2019, 19:22
Ο Τσιτσιπας νομιζω ειναι οτι πιο κοντινο εχουμε δει στον Φεντερερ. Καμια συγκριση ευθεως προφανως, θα πεσουν τα ταβανια να μας πλακωσουν.

Τα χτυπηματα του, ο τροπος που προσεγγιζει καποιους ποντους, το στυλ του στο σερβις, στο φορχαντ, ακομη και το μπακχαντ ειναι κοπιες. Φαινεται οτι εχει παρει απο τον Φεντερερ πολλα στοιχεια και τα εχει βαλει στο παιχνιδι του. Και το λεω σημερα επειδη σε ορισμενους ποντους θυμηθηκα κοντρες Fedal απο τα παλια. Σε καποιες φασεις παθαινες deja vu. Το θετικο σε ολο αυτο ειναι οτι το εκμεταλλευεται πληρως στο γηπεδο, εχοντας και το σωστο mentality. Γιατι και ο Ντιμιτροφ που ειχε ορισμενες ομοιοτητες εκανε τελικα μια τρυπα στο νερο και το τρενο εφυγε.

Κατα τα αλλα ο Ραφα δειχνει πολυ καλα. Και μην το σκεφτομαστε τοσο για το τωρα, οσο για το γεγονος οτι αρχες 2020 ξεκιναει η καινουργια σεζον.

Dude
15-11-2019, 19:52
1) Κατ'εμέ σε αυτό που θυμίζει τον Φέντερερ είναι το all-court παιχνίδι του και η επιθετικότητά του. Κάπου εκεί όμως σταματάνε και οι ομοιότητες. Σε κίνηση στο χώρο και τεχνική μακράν ό,τι πιο κοντινό στον Φέντερερ ήταν και είναι ο Ντιμίτροφ.

Σαν γενικό σχόλιο τώρα, ο Στέφανος έχει ήδη δουλεμένα όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του. Κατ'εμέ το κομμάτι εκείνο που πρέπει να δουλέψει επισταμένα ώστε να μπαστακωθεί στο τοπ5-8 και γιατί όχι να διεκδικήσει το νο. 1 κάποια στιγμή, είναι το να είναι πιο απειλητικός στις επιστροφές του. Αυτό δεν το λέω τόσο για το backhand του (που έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι είναι πραγματικά επιθετικοί με αυτό στις επιστροφές, και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να συμβεί για όσους παίζουν με one-handed backhand), όσο για το forehand... πρέπει να παίρνει λίγο περισσότερα ρίσκα στην πρώτη μπάλα στις επιστροφές του με το καλό του χτύπημα, γιατί με επιθετικούς baseliners (π.χ. Nadal, Auger-Aliassime) καταλήγει να αμύνεται από την αμέσως επόμενη μπάλα και να βασίζεται περισσότερο στο να κάνουν αυτοί λάθος παρά στο να πάρει την κυριαρχία του πόντου ο ίδιος.

2) Ο Ράφα δείχνει πολύ καλά συνεχόμενα από την επιστροφή του από το 2017, απλά έχει τα γνωστά θέματα τραυματισμών.. για αυτό και αφήνει να εννοηθεί σε διάφορες συνεντεύξεις ότι δεν θα αργήσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Όσο ο Τζόκοβιτς δεν πιάνει τρομακτικά επίπεδα απόδοσης ωστόσο, και όσο κάποιος από τους μικρότερους δεν κάνει το ακόμα ένα βήμα παραπάνω (φέτος ο Μεντβέντεφ το έκανε, και για λίγο δεν πήρε το 1ο του Γκραν Σλαμ παίχτης της νέας γενιάς), δείχνει ότι θα είναι εκεί.

Darkling
17-11-2019, 22:52
ΣΤΟΝΕΒΔΟΜΟΟΥΡΑΝΟΟΛΟΙΑΔΕΛΦΙΑ

Eleni7
17-11-2019, 23:02
Σε ενα καθοριστικο σερβις του Τιμ στο ται μπρεικ, καποιος απο την κερκιδα φωναξε "μαλακα" χαχαχαχα. Επρεπε να ασχοληθουμε και με το τενις εμεις οι Ελληνες.

Κατα τα αλλα, ωραιος τελικος. Και ο Τιμ εκανε πολυ καλο ματς, απλα τον προδωσαν τα 40 αβιαστα λαθη (εναντι μολις 16 του Τσιτσιπα). Τεραστιος τιτλος για τον Τσιτσιπα, τι να λεμε απο εκει και περα. Ειναι το σημαντικοτερο τουρνουα μετα τα Γκραν Σλαμ. Και μην ξεχναμε οτι ενας παικτης οπως ειναι ο τεραστιος Ραφα Ναδαλ, δεν το εχει κατακτησει ποτε αυτο το τροπαιο.

Πιστευω οτι ειναι το καταλληλο σκαλοπατι για τον πρωτο τιτλο GS πλεον. Θα του δωσει μεγαλη ωθηση. Ειναι παικτης που εχει πολλα χαρισματα απο τενιστικης αποψης, αλλα το mentality του για μενα ειναι κορυφαιου επιπεδου, ειδικα αν αναλογιστουμε την ηλικια του.

rednorth7
17-11-2019, 23:15
Δε θέλω να λέω ότι τα έλεγα (αλλά τα έλεγα). Τρομερή ψυχολογία εντός παιχνιδιών, δε νιώθει τίποτα. Μόλις σταμάτησε τις πίπες στο Τουίτερ και το γιουτιουμπ επανήλθε στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Σήμερα κέρδισε έναν τελικό χωρίς να παίξει εξωπραγματικό τένις, γιατί ήταν συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προσηλωμένος στο στόχο του.

Chrisk7
17-11-2019, 23:26
Ο2 arena , σπανουλης το 13 και τσιτσιπας τωρα

Eleni7
17-11-2019, 23:32
Και η φωτογραφια με την κουπα.

https://pbs.twimg.com/media/EJmt0lxWwAg9CnO?format=jpg&name=small

Dude
18-11-2019, 09:13
Το άξιζε και μπράβο του, έκανε πολύ δυνατό τουρνουά. Κι εγώ το πιστεύω ότι θα κατακτήσει πολλούς ακόμα σημαντικούς τίτλους στην καριέρα του, και απλά να του ευχηθώ και για του χρόνου να κρατηθεί τουλάχιστον στα επίπεδα που ήδη είναι (τοπ8), και μακάρι και στα ψηλά πατώματα.

trust in who we are
18-11-2019, 10:56
Και η φωτογραφια με την κουπα.

https://pbs.twimg.com/media/EJmt0lxWwAg9CnO?format=jpg&name=small

τη πρέμιερ κέρδισε τελικά ?? :p:D

Lateralus
18-11-2019, 11:17
Νάτο το πειρατικό, στον έβδομο ουρανό ολοι αδέρφια

dio
18-11-2019, 11:20
Και η φωτογραφια με την κουπα.



https://pbs.twimg.com/media/EJmt0lxWwAg9CnO?format=jpg&name=small



τη πρέμιερ κέρδισε τελικά ?? :p:DΠφ, ούτε φέτος η Λίβερπουλ

Eleni7
18-11-2019, 13:55
Το άξιζε και μπράβο του, έκανε πολύ δυνατό τουρνουά. Κι εγώ το πιστεύω ότι θα κατακτήσει πολλούς ακόμα σημαντικούς τίτλους στην καριέρα του, και απλά να του ευχηθώ και για του χρόνου να κρατηθεί τουλάχιστον στα επίπεδα που ήδη είναι (τοπ8), και μακάρι και στα ψηλά πατώματα.

Αυτος θα πρεπει να ειναι ο νο1 στοχος του. Γιατι και ο Ζβερεφ που το πηρε περυσι, εκανε ψιλοκακη σεζον το 2019. Σε καμια περιπτωση δεν πηγε το βημα παραπανω οπως περιμεναν οι περισσοτεροι.

Dude
18-11-2019, 22:09
Οριακά έσωσε την παρτίδα ο Ζβέρεφ και προκρίθηκε στους 8, ενώ τα προηγούμενα 2 χρόνια έπαιζε θέσεις 3-5 με μεγάλη σταθερότητα.. Με αυτόν στο μυαλό το είπα, που είναι και ίδια γενιά.

Και εννοείται για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι υγιής, οπότε καλή προετοιμασία και λίγο τύχη χρειάζεται. Επίσης φέτος είναι ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστούν το πρόγραμμά τους οι κορυφαίοι τενίστες τους πρώτους μήνες, γιατί η φάση έχει γίνει λίγο FIBA/ULEB με το ανανεωμένο Davis Cup που γίνεται σε λίγες μέρες και το ATP Cup που θα γίνει τη νέα χρονιά. Αν ας πούμε οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ συμμετάσχουν και στα δύο, όπως μέχρι στιγμή φαίνεται, πιστεύω θα είναι μια καταπόνηση έξτρα, και δεν ξέρω αν αυτό θα έχει επιπτώσεις για το Αυστραλιανό και τα πρώτα Masters της hard court season.

Eleni7
21-11-2019, 14:59
Μιας και μπηκαμε στην offseason, ας δουμε καποια πιο χαλαρα highlights.

ANfK0wpAGpA

4ZJnGwKnyMg

Dude
22-11-2019, 11:43
Ταυτόχρονα με τις παπαριές που έχει κάνει, κάνει κι αυτά βέβαια...
Qnef2pn_16I

Dude
21-12-2019, 13:12
x9kOpf_Q4tI

Dude
11-01-2020, 22:30
Δεν έχω διαβάσει τι έγινε από άποψη εισιτηρίων και τηλεοπτικής επιτυχίας της διοργάνωσης, αλλά σίγουρα το πρώτο ATP Cup της ιστορίας, με τις πάρα πολλές παρουσίες των κορυφαίων παιχτών της παγκόσμιας κατάταξης και τον εθνικό χαρακτήρα σαν τουρνουά (ουσιαστικά φιλοδοξεί να γίνει το νέο Davis Cup, και σε σύγκριση με το ανανεωμένο Davis Cup του φινάλε του 2019 πέτυχε πολύ περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση) έδωσε σπουδαία ματς και έφερε και τις καλύτερες ομάδες αντίπαλες στο φινάλε. Ισπανία - Σερβία λοιπόν, για το καλύτερο δυνατό πρόγευμα πριν το Αυστραλιανό Όπεν.
_AUfL1Tk3as

Dude
12-01-2020, 18:05
2 επικοί winners από τον Ράφα στο φινάλε του 2ου σετ για να σώσει break points, αλλά πάλι τρομαχτικός σε αυστραλιανό έδαφος ο Νόβακ. Κατάκτηση από την Σερβία λοιπόν, και το μόνο που δεν έχει κάνει για τον ίδιο και για τη χώρα του ακόμα ο Νόβακ είναι να κερδίσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Έρχεται Ολυμπιακή χρονιά όμως, για να δούμε...
1sFGneI5Wus

OiGFsMzJMD0

Dude
22-01-2020, 13:34
Ξεκίνησε το Αυστραλιανό και από τους 2 πρώτους γύρους έχουν ήδη αποκλειστεί οι εξής seeded παίχτες: Μπερετίνι, Σαποβάλοφ, Ντιμίτροφ, Οζέρ-Αλιασίμ, Τσόριτς, Χουρκάζ. Οι big 3 δείχνουν όλοι καλά ως συνήθως, και ο Τσιτσιπάς έχει ένα δύσκολο 3ο γύρο με αντίπαλο τον Ράονιτς.

Eleni7
22-01-2020, 14:16
Στις γυναικες εχει ξεκινησει καλα και η Σακκαρη. Μπηκε στην φαση των 32.

isiah
24-01-2020, 09:14
Η Σάκκαρη για πρώτη φορά στον 4ο γύρο γκραν σκλαμ, μπράβο της. Εν τω μεταξύ δεν ήξερα πως είναι κόρη της Αγγελικής Κανελοπούλου!

Master of disaster
24-01-2020, 12:36
O Ρότζερ πάλι θα χάσει απ τον Μιλμαν έτσι όπως το κόβω. Κακός μπελάς

Eleni7
24-01-2020, 13:18
- Πολυ σημαντικο που πηρε αυτο το σετ ο Φεντερερ.

- Ο Τσιτσιπας πριν απο λιγο αποκλειστηκε απο τον εξαιρετικο Μιλος Ραονιτς (0-3).

- Η Σακκαρη εξαιρετικη. Σημαντικα αλματα προοδου αυτη η κοπελα και παρα πολυ σοβαρη. Φαινεται η δουλεια της. Καποια στιγμη θα της κατσει και ενα τουρνουα και θα παει πραγματικα καλα (ο 4ος γυρος σε GS ειναι ηδη career high και θεωρειται επιτυχια, μπορει και πιο περα ομως).

Dude
24-01-2020, 15:55
Ο Φέντερερ μόλις δραπέτευσε από το πιο δύσκολο συναπάντημα που θα μπορούσε να έχει (έχανε 4-8 στο tie break του 5ου σετ από τον για μία ακόμα φορά ανελέητο Μίλμαν και τελικά το γύρισε σε 10-8). Κατά τα άλλα, Τσιτσιπάς έξω από Ράονιτς, Μπαουτίστα Αγκούτ έξω από Τσίλιτς, και προχωράμε.

Dude
25-01-2020, 16:46
Μερικά πολύ ωραία ανταμώματα στους 16:
Ναδάλ - Κύργιος
Μονφίς - Τίμ
Μεντβέντεφ - Βαβρίνκα
Ρούμπλεφ - Ζβέρεφ

Σάντγκρεν - Φονίνι
Φούκσοβιτς - Φέντερερ
Ράονιτς - Τσίλιτς
Σβάρτσμαν - Τζόκοβιτς

Master of disaster
28-01-2020, 15:14
Μερικά πολύ ωραία ανταμώματα στους 16:
Ναδάλ - Κύργιος
Μονφίς - Τίμ
Μεντβέντεφ - Βαβρίνκα
Ρούμπλεφ - Ζβέρεφ

Σάντγκρεν - Φονίνι
Φούκσοβιτς - Φέντερερ
Ράονιτς - Τσίλιτς
Σβάρτσμαν - Τζόκοβιτς

Φέντερερ πάλι απ του χάρου τα δόντια γλύτωσε. Βέβαια κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα βέβαια να πω την αλήθεια δε περιμένω να περάσει τον Τζόκοβιτς.
Επίσης και να πάει τελικό πιστεύω θα ναι για να γραφτεί με το ιδανικό σενάριο η ισοφάριση από τον Ναδάλ.

Eleni7
28-01-2020, 15:53
Ειναι σε κακη κατασταση ο Φεντερερ. Θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν το ματς δεν παει 3-0/3-1 υπερ του Τζοκοβιτς.

Dude
28-01-2020, 16:51
Του λείπουν παιχνίδια του Φέντερερ, και αυτό έχει επίπτωση στην κίνησή του. Εννοείται ότι ο Νόβακ είναι το φαβορί και για την πρόκριση και για την κατάκτηση.
Από την άλλη το ματς από μόνο του και πώς κατάφερε να το γυρίσει ο Φέντερερ συγκρίνεται με Ολυμπιακό εναντίον ΤΣΣΚΑ στον τελικό του 2012. 2 σερί σετς με κακό τένις και διπλό μπρέικ έχασε, και μετά το γύρισε σώζοντας 7 match points.. εντάξει, δεν γίνονται αυτά.

Υ.Γ.: Ναδάλ - Τιμ και Βαβρίνκα - Ζβέρεφ πολύ ωραία ανταμώματα στους 8.

Master of disaster
29-01-2020, 15:09
Μεγάλο ματς ο Τιμ. Ράφα θα πρέπει να περιμένει το Παρίσι για την ισοφάριση. Εκτός αν ο Βασιλιάς έχει αντίθετη άποψη

Dude
29-01-2020, 15:12
Πολύ υψηλής ποιότητας τένις. Τίμ τρομαχτικός από την baseline, παρόλα αυτά σε hard court δίνω ελαφρύ πλεονέκτημα στον Ζβέρεφ μεθαύριο, κι ας είναι ο πρώτος του ημιτελικός σε Γκραν Σλαμ.

laker7
29-01-2020, 15:16
Καλος αλλα και πολυ τυχερος ο τιμ..πολλοι οι ποντοι που κερδισε εξαιτιας του φιλε..δε τον ηθελε τον ναδαλ σημερα..

Eleni7
29-01-2020, 15:24
Ο Τιμ κατα τη γνωμη μου ειναι αυτη την στιγμη ο καλυτερος παικτης στο Τουρ μεταξυ αυτων πουν δεν εχουν GS. Τρομακτικη ποιοτητα. Χαιρεσαι να τον βλεπεις να παιζει. Μακαρι καποια στιγμη να παρει μια απο τις "μεγαλες" κουπες. Βασικα μου φερνει κατι σε Βαβρινκα. Και εκει οι μεγαλοι τιτλοι αργησαν να ερθουν.

Master of disaster
30-01-2020, 11:10
Μακελειό στον ημιτελικό στο πρώτο σετ μπρέικ στο μπρέικ στο μπρέικ.
4-1 ο Ρότζερ

Master of disaster
30-01-2020, 11:28
5-4 μείωσε ο Νόλε .. βέβαια με 19-3 winners όταν είναι μόνο 5-4 και κινδυνεύεις να το χάσεις στο tie break τα πράγματα θα ναι σκούρα αν ανεβάσει απόδοση ο Νόλε

Master of disaster
30-01-2020, 11:47
Τέλος 1-0 ο Νόλε .. όταν χάνεις δικό σου σετ που είσαι θεωρητικά καλύτερος δεν έχεις ελπίδα .. το κλείνω

damianos
02-02-2020, 12:57
Δε πας πουθενά με πράσινη φανέλα Νόλε.

Giorgio77
02-02-2020, 13:48
Thiem πάντως πιο έτοιμος παίχτης απο Τσιτσιπά. Καλύτερη τεχνική, καλύτερο iq, πιο ψύχραιμος. Τσιτσιπάς είναι βεβαια και 5 χρόνια μικρότερος.

Djokovic είναι παίχτης μεγάλων μάτς. Με τον μικρό μπορεί να το δώσει...

damianos
02-02-2020, 14:58
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Τιμ.

Dude
02-02-2020, 17:45
Και ο Σταν παραμένει ο μόνος που έχει πάρει Γκραν Σλαμ νικώντας τον Νόβακ και τον Ράφα για να φτάσει στην κατάκτηση. Νόλε Γκραν Σλαμ νο. 17 και επιστροφή στο νούμερο 1 (πλέον δεν βρίσκεται μακριά από το all-time ρεκόρ του Φέντερερ, που είναι από τους βασικούς στόχους του όπως έχει πει).

Δεν μπόρεσα να το δω, αλλά από τα highlights και μόνο φαίνεται να ήταν ματσάρα.
o9DLcoijwWc

OneOfTheSmurfs
07-02-2020, 17:06
PLspfAQzTRI

laker7
20-02-2020, 15:50
Ο Ρότζερ Φέντερερ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης τους επόμενους τέσσερις μήνες, μέχρι την έναρξη της σεζόν στο χορτάρι.
Ο 38χρονος Ελβετός πρωταθλητής του τένις, κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών στο άθλημα, ανακοίνωσε ο ίδιος, με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα άσχημα νέα:
«Το δεξί μου γόνατο με ενοχλούσε το τελευταίο διάστημα. Πίστευα πως το ξεπεράσω, αλλά μετά από τις εξετάσεις, αποφάσισα χθες να υποβληθώ σε αρθροσκόπηση στην Ελβετία. Μετά τη διαδικασία, οι γιατροί μου με διαβεβαίωσαν ότι ήταν η καλύτερη λύση και είναι βέβαιοι ότι θα ξεπεραστεί πλήρως το πρόβλημα. Θα απουσιάσω από το Ντουμπάι, το Indian Wells, τη Μπογκοτά, το Μαϊάμι και το γαλλικό Όπεν. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Θα σας δω ξανά στο γρασίδι», ανέφερε σχετικά ο «βασιλιάς».

Dude
17-03-2020, 21:13
French Open postponed until September! Will be played 20th September to 4th October 2020.
US Open ends 13th of September.
https://yt3.ggpht.com/UHr9EkoT9M8Ldt_ngLn7iHET4nGTE0NOf3iolvWpEgCxtcg_w6 9OCr5pbymBOTuVAOkEbIOu0OpNJg=s750-nd

Dude
05-04-2020, 10:52
Ακυρώνεται το Wimbledon για πρώτη φορά μετά το ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξανά πάλι από το 2021... αναλυτικά:

"It is with great regret that the Main Board of the All England Club (AELTC) and the Committee of Management of The Championships have today decided that The Championships 2020 will be cancelled due to public health concerns linked to the coronavirus epidemic. The 134th Championships will instead be staged from 28 June to 11 July 2021.

Uppermost in our mind has been the health and safety of all of those who come together to make Wimbledon happen – the public in the UK and visitors from around the world, our players, guests, members, staff, volunteers, partners, contractors, and local residents – as well as our broader responsibility to society’s efforts to tackle this global challenge to our way of life.

Since the emergence of the coronavirus (COVID-19) outbreak in January, we have followed guidance from the UK Government and public health authorities in relation to our year-round operations, alongside developing an understanding of the likely trajectory of the outbreak in the UK. This has enabled analysis of the impact of the Government restrictions on the usual commencement in April of the significant preparations required to stage The Championships, either on the original date of 29 June, or at a later date in the summer of 2020.

These considerations are particularly related to the concerns brought about by mass gatherings and the strain on the medical and emergency services, as well as movement and travel restrictions both within the UK and around the world. With the likelihood that the Government’s measures will continue for many months, it is our view that we must act responsibly to protect the large numbers of people required to prepare The Championships from being at risk – from the training of ball boys and girls to thousands of officials, line judges, stewards, players, suppliers, media and contractors who convene on the AELTC Grounds – and equally to consider that the people, supplies and services legally required to stage The Championships would not be available at any point this summer, thus ruling out postponement.

Following a series of detailed deliberations on all of the above, it is the Committee of Management’s view that cancellation of The Championships is the best decision in the interests of public health, and that being able to provide certainty by taking this decision now, rather than in several weeks, is important for everyone involved in tennis and The Championships. Members of the public who paid for tickets in the Wimbledon Public Ballot for this year’s Championships will have their tickets refunded and will be offered the chance to purchase tickets for the same day and court for The Championships 2021. We will be communicating directly with all ticket-holders.

In addition, we have taken account of the impact that this decision will have on those who rely on The Championships – including the players and the tennis community in Britain and around the world – and we are developing plans to support those groups, working in partnership with the LTA and the other leadership bodies in global tennis. This also applies to our loyal staff, to whom we take our responsibility very seriously.

Ian Hewitt, AELTC Chairman, commented: “This is a decision that we have not taken lightly, and we have done so with the highest regard for public health and the wellbeing of all those who come together to make Wimbledon happen. It has weighed heavily on our minds that the staging of The Championships has only been interrupted previously by World Wars but, following thorough and extensive consideration of all scenarios, we believe that it is a measure of this global crisis that it is ultimately the right decision to cancel this year’s Championships, and instead concentrate on how we can use the breadth of Wimbledon’s resources to help those in our local communities and beyond. Our thoughts are with all those who have been and continue to be affected by these unprecedented times.”

Richard Lewis CBE, AELTC Chief Executive, commented: “While in some ways this has been a challenging decision, we strongly believe it is not only in the best interests of society at this time, but also provides certainty to our colleagues in international tennis given the impact on the grass court events in the UK and in Europe and the broader tennis calendar. We have appreciated the support of the LTA, and the ATP, WTA and ITF in coming to this decision, and our friends and partners who stage these grass court events that are so important in the build up to Wimbledon. I would like to thank the UK Government and public health authorities for their guidance and support, and we will do whatever we can to assist their efforts in tackling the crisis.

“Finally, I would like to thank all those who love Wimbledon for their understanding of these unique and unquestionably challenging circumstances. It is your passion for The Championships that has shaped our event over the years, and will continue to do so, and we look forward to preparing a fantastic Championships for 2021.”

Our efforts will now be focused on contributing to the emergency response and supporting those affected by the coronavirus crisis. We have begun distributing medical equipment and offered the use of our facilities to the NHS and to the London Resilience Partnership, the collection of agencies in London fighting the battle against COVID-19. We are working with the local authorities in Merton and Wandsworth, particularly on food distribution, and we are distributing food supplies through our partnership with City Harvest.

Our charity, the Wimbledon Foundation, is offering funding support to our local communities through our partnership with the London Community Foundation, and more broadly for the London and UK population through our partnership with the British Red Cross, the Foundation’s emergency response charity."

Dude
28-05-2020, 11:40
okm3Nt1-rY0

Eleni7
10-06-2020, 15:06
Ο Φεντερερ εκανε και δευτερη αρθροσκοπιση στο δεξι γονατο, οποτε οτι και να γινει με την φετινη σεζον αυτος δεν θα επιστρεψει. Απο το 2021 θα ξαναπαιξει.

Eleni7
23-06-2020, 16:56
Ο Τζοκοβιτς γκρινιαζει εδω και κανα μηνα για τα μετρα του US Open και απειλει να μην κατεβει, ομως διοργανωσε δικο του τουρνουα κατα την διαρκεια του οποιου κολλησε κορωνοιο και ο ιδιος αλλα και οι Ντιμιτροφ, Τσοριτς, Τροιτσκι.

redglove
23-06-2020, 21:18
Κάνανε και ένα πάρτυ όλοι αυτοί, όχι;

Άγιος Πέτρος
24-06-2020, 00:00
Έτσι φαίνεται

Μεγάλη πετυχεσά το πάρτι

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200623/a3a3b9ddeea0b527d70495303c49a305.jpg

Dude
06-08-2020, 17:09
https://www.tennisworldusa.org/imgb/95037/roger-federer-and-rafael-nadal-conclude-incredible-major-streak-the-end-of-an-era.jpg
The last time a Grand Slam didn't have Federer or Nadal in the draw was US Open 1999. US Open 2020 will cut this 21 year streak after Nadal decided not to play due to the risk of travelling with the pandemic.

Dude
25-08-2020, 14:01
MGSr-WrdvWY

Master of disaster
07-09-2020, 00:36
Νόλε κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια ένα grand slam με τον πιο γιωτάδικο τρόπο

damianos
07-09-2020, 08:39
Ότι δηλαδή ο Τζόκοβιτς ήθελα να χτυπήσει την κριτή ας πούμε και έπρεπε να αποβληθεί. Αφού έκανε μπαμ ότι έγινε καταλάθος.

Master of disaster
08-09-2020, 22:33
Ότι δηλαδή ο Τζόκοβιτς ήθελα να χτυπήσει την κριτή ας πούμε και έπρεπε να αποβληθεί. Αφού έκανε μπαμ ότι έγινε καταλάθος.

Προφανώς και δε το ήθελε αυτό δε το κάνει λιγότερο ηλίθιο. Μερικα γκειμ πριν κοπάνησε πάλι ένα μπαλάκι με δύναμη. Γκαντέμης αλλά και ηλίθιος.

Dude
14-09-2020, 09:46
RIevWd_4Sig

Dude
21-09-2020, 14:34
https://yt3.ggpht.com/rQrDZtQTFwb1xiubN9BABkcSmDMDKNg-DTGMBjbRMJTsCoZ_44CAJFBGM7_k7HOB2DRvRaoU8dfBog=s80 0-nd

trust in who we are
26-09-2020, 21:30
έχει κανείς καμιά ιδέα για το τέννις φάντασυ ?

Dude
06-10-2020, 09:45
2η φορά σε προημιτελικό Γκραν Σλαμ ο Στέφανος
MWJVlHyqQt0

Και ο καλύτερος 18χρονος από εποχές Ναδάλ, εναντίον του Ναδάλ προσεχώς
1LEcmR5ZMOw


Πάρα πολύ ωραία τα ανταμώματα στους 8 στο Ρολάν Γκαρός... Η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη 8άδα αυτή την στιγμή στο Τουρ λίγο πολύ:
Τζόκοβιτς - Καρένιο Μπούστα
Ρούμπλεφ - Τσιτσιπάς
Σβάρτσμαν - Τιμ
Σινερ - Ναδάλ

Dude
08-10-2020, 08:56
Μετά από αυτή τη ματσάρα των 5 ωρών μεταξύ Σβάρτσμαν και Τιμ, ο Ράφα νομίζω έγινε και πάλι το φαβορί για κατάκτηση του τουρνουά... Κι αυτό γιατί όσο κι αν ο Σβάρτσμαν παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του αυτή την περίοδο, δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να πάρει το πολύ ένα σετ από τον Ράφα εκεί μέσα (αντιθέτως ο Τιμ είχε τα όπλα για μάχη μέχρι τέλους με Ράφα). Από την άλλη, το Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς ίσως είναι πιο ισορροπημένο, κρίνοντας από τις εξαιρετικές εμφανίσεις και των δύο μέχρι τώρα, οπότε αυτομάτως ο Ράφα θα πάει πιο ξεκούραστος στον τελικό, που είναι και το μόνο που θέλει. Υποθέσεις όλα αυτά σίγουρα, και στο μυαλό μου ο άχαστος μέχρι τώρα στο 2020 Τζόκοβιτς έχει όσα κίνητρα θέλει να κάνει αυτό που δεν έχει ξαναγίνει (να νικήσει τον Ράφα και σε τελικό στο Ρολάν Γκαρός), αλλά σίγουρα το ματσάρισμα με τον κοντό και συμπαθέστατο Αργεντίνο νομίζω μια χαρά θα το καλωσόρισε ο Ράφα, κι ας έχασε πρόσφατα από αυτόν στην Ρώμη.
KskgXivn4Lk

trust in who we are
09-10-2020, 19:43
για δώστε παρουσίες και προγνωστικά

Loukas
09-10-2020, 20:03
3-0 δυστυχώς... Αλλη κλαση ο σέρβος... Τσιτσιπας ανεβασμένος κ σοβαρος πανω απ ολα, χωρις τα ψυχολογικα του. Πρεπει να εχει δουλέψει στην ψυχολογια κ στο να συγκρατει τα νεύρα του με Μουρατογλου.

trust in who we are
09-10-2020, 20:40
Πιστεύω θα το κοντραρει παραπανω. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν δεν έχανε τα break points. Δεν πρέπει να χάνεις αυτές τις ευκαιρίες για να περάσεις τέτοιο αντίπαλο.

Eleni7
09-10-2020, 22:02
Εσεις ξερατε οτι το τενις δεν εχει χρονο ή ειστε τιποτα ασχετοι;

Achilles
09-10-2020, 23:13
φαπα στον βαζελο και αμεσως ερτ-1 για τζοκοβιτς - τσιτσιπα με περιγραφη χατζηγεωργιου , ολα καλα ολα ανθηρα

Mits
09-10-2020, 23:14
Eurosport και τα μυαλα στα καγκελα

Chrisk7
09-10-2020, 23:16
Εσεις ξερατε οτι το τενις δεν εχει χρονο ή ειστε τιποτα ασχετοι;

τα ελεγε αυτα την ωρα που οι αλλοι χαναν τη μπαλα μεσα απο τα χερια τους και δεν ηξερα ποιον να πρωτοβρισω

weekendman
09-10-2020, 23:35
Χάσαμε 4 ώρες συνεχόμενη περιγραφή Χατζηγεωργίου αλλά χαλάλι αφού ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο μπάσκετ.

Lucifer_7
09-10-2020, 23:45
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201009/6b81ceb1769c72425dd7c6c1a11b492b.jpg

redglove
09-10-2020, 23:48
Πείτε λίγο οι γνώστες του αθλήματος (weekendman, Nikaia, κλπ δηλαδή), σας φαίνεται ότι θα κολλήσουν για πάντα ένα επίπεδο κάτω από τους «μεγάλους» ο Τσιτσιπάς και οι λοιποί καλοί της γενιάς αυτής;

Eleni7
10-10-2020, 00:03
Πείτε λίγο οι γνώστες του αθλήματος (weekendman, Nikaia, κλπ δηλαδή), σας φαίνεται ότι θα κολλήσουν για πάντα ένα επίπεδο κάτω από τους «μεγάλους» ο Τσιτσιπάς και οι λοιποί καλοί της γενιάς αυτής;

Μονο ενα; Εχει καλους παικτες η νεα γενια και προφανως δεν πρεπει να υποβαθμιζουμε κανεναν. Αλλα οι τρεις "μεγαλοι" ειναι ταυτοχρονα και οι τρεις καλυτεροι παικτες ολων των εποχων (και μαλιστα συνυπηρξαν στα γηπεδα, φανταζει τρελο). Μεχρι να σταματησουν, θα σηκωνουν GS. Δεν μπορει να το ανταγωνιστει καποιος αυτο. Και δεν ειναι και κακο αμα ειναι 2-3 επιπεδα κατω, ουτε λεει κατι αυτο για την αξια που εχει η next gen.

rakos
10-10-2020, 10:49
Για πλάκα παλι θα το πάρει ο Ναδαλ
Βλέποντας τον Τσιτσιπα να μη μπορει να πάρει τα πόδια του στο τέλος χθες, καταλαβαίνεις τι τέρας της φύσης είναι ο αλλος στα 34 του

dio
10-10-2020, 12:47
Το ξέρατε ότι στο τένις δεν υπάρχει χρόνος ή για εσάς το έλεγε συνέχεια εχθές ο χατζημπούφος;

Dude
10-10-2020, 13:47
"Ώπα, κάτσε... τι είπε ότι δεν υπάρχει;"
https://www.regmovies.com/static/dam/jcr:a034ce7e-eb42-4a24-b4db-c7780b28c153/tenet_christopher_nolan_banner.jpg

Master of disaster
10-10-2020, 14:13
Αν για να πάρει κάποιος άλλος τίτλο πρέπει να αποβάλλονται ηλιθιωδώς ή να τραυματίζονται ή να μη συμμετέχουν γενικά οι τρεις μεγάλοι άντε γειά.
Με το ρυθμό που πάνε πάντως Ναδαλ Τζοκοβιτς 2-3 σλαμ πάνω από Ρότζερ σε βάθος 2 ετών φαίνεται το ρεαλιστικό σενάριο. Δεν έχω προσδοκίες για άλλα μαγικά από Ρότζερ μακάρι να με διαψεύσει.

Ο Ναδάλ ήδη είναι έτοιμος να ισοφαρίσει και μετά ό,τι παίρνει απλά θα γράφει το κοντέρ για τον προσωπικό του μύθο. Με τα Ρολαντ Γκαρος σχεδον σιγουρακια.
Ο Τζόκοβιτς επίσης έτοιμος να μειώσει κι άλλο την ψαλίδα.
Η νέα γενιά είναι πολύ λίγη μπροστά σε αυτούς τους παίχτες.

trust in who we are
10-10-2020, 15:58
στο τέλος πάντως ο τσιτσιπάς πρέπει να πονούσε του βγήκε τραυματισμός γιατί οκ όσο ρομπότ κι αν είναι ο άλλος μιλάμε για μεγάλη κατάρρευση

stefanos
10-10-2020, 17:09
Εγώ νομίζω ότι άδειασε ψυχολογικά κυρίως,δεν πίστεψε ποτέ ότι θα κερδίσει,απλά ήταν ικανοποιημένος που ισοφάρισε κ τέλος.Μπορει να κάνω κ λάθος βεβαίως.

plextis
11-10-2020, 10:28
Στο 2-2 πρέπει να το πιστεψε, αλλα μετά απλά είδε οτι δεν μπορούσε. Δεν ξερω αν ήταν ψυχολογικό ή σωματικό (ή και τα 2) αλλά στο 5ο σετ τον κατάπιε ο Σέρβος.

damianos
11-10-2020, 17:03
Ακατάλληλο για ανηλίκους στο Φιλίπ Σατριέ.

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

trust in who we are
11-10-2020, 21:10
στο φιλίπ σατριέ είχε σκληρό μησιγα

Dude
12-10-2020, 07:51
Όντως, αυτό παραήταν hardcore.. θύμισε αυτό που του είχε κάνει από την ανάποδη ο Νοβακ στο Αυστραλιανό. Μυθικός Rafa, και πραγματικά εξωγήινος εκεί μέσα.

Dude
05-11-2020, 16:15
https://yt3.ggpht.com/UVou7yNEbk-Z_7PJhgA2kJtYm_JDfKPe4Hf9bGjtPcHGLGG-pVHgvmpObi7ggA_wVHJnjsmXavfuRg=s800-nd

Dude
06-11-2020, 23:05
Και ο παίχτης της δεκαετίας (μόλις ισοφάρισε το ρεκόρ τελειωμάτων στο νο. 1 του Σάμπρας, και πάει για το ρεκόρ συνολικών εβδομάδων του Φέντερερ)
https://yt3.ggpht.com/WKnKAguCTF5ynvR9P7WjscJxy6UwoXgR7BG5RG0tiPEIRaZ4PG 8_r99l3JdpxaRVprO15KEVwK8W4w=s800-nd

Dude
22-11-2020, 09:24
Στους 4 πέρασαν οι 4 καλύτεροι της χρονιάς, και σήμερα στις 8 θα έχουμε για 5η σερί χρονιά καινούριο πρωταθλητή (μετά τους Μάρεϋ, Ντιμίτροφ, Ζβέρεβ, Τσιτσιπά). Σπουδαίοι ημιτελικοί, μεγάλες ανατροπές και από τους 2.
zET7SK5_Lb8

Dude
23-11-2020, 01:48
History. The first man ever to beat the top three players in the world at the Nitto ATP Finals.
https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s640x640/126899959_10159112894358701_4006893887457763943_o. jpg?_nc_cat=1&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeEdFZ6_axHoIzNo37enBURuz6pGzPPD15_PqkbM8 8PXn7pzlWzgZakg0eSOOAxpALU&_nc_ohc=XyGnZPBlqWsAX8-xK0V&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&tp=7&oh=ae47f3c4a0e3e3ce5de05acbf8306751&oe=5FDF9C38

Dude
10-12-2020, 18:31
GfEj9R8mrAI

9ce_z9rW_EU

fhn0kzS1SeI

Dude
13-12-2020, 15:05
MoDXAKruMcY

Lucifer_7
17-02-2021, 15:07
Έτσι γαμάνε τα Χάροντς!

D.Rivers
17-02-2021, 15:42
Μεγαλύτερη ελληνική νίκη (μέχρι την επόμενη)!

- Νίκη σε προημιτελικά Gran Slam
- Νίκη κόντρα στο Ναδάλ
- Νίκη στα 5 σετ κόντρα στο μεγαλύτερο μαχητή
- Νίκη με ανατροπή
- Μόλις 3η φορά σε 248 αγώνες, που χάνει ο Ναδάλ ενώ νικούσε 2-0 (2η φορά σε grand slam)
- Με εξαιρετικό τένις και σε 4 ώρες
- Σωστή νοοτροπία μετά το ματς

Πάμε να σκίσουμε και το ρωσιδάκι τώρα, που έχει πάρει φόρα...

LFO
17-02-2021, 19:38
Εύκολη ήττα από Ρώσο, the olympiacos bc effect

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Darkling
13-04-2021, 21:45
Ο θρίαμβος των αδελφών Τσιτσιπά επί των Κράβιτζ - Τεκάου τους έστειλε στον δεύτερο γύρο του Monte Carlo Masters, ωστόσο η φραστική επίθεση του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον διαιτητή του αγώνα κάνει τον γύρο των social media το βράδυ της Τρίτης (13/4).

"Είσαι ντροπή για το τένις, πήγαινε να σφυρίξεις στα Futures, εκεί ανήκεις" ήταν οι κουβέντες του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον διαιτητή, τον οποίο δεν θεωρεί αρκετά ικανό για να σφυρίξει σε αυτό το επίπεδο.






οχι παιδια δεν ειναι ελληναρας της πλακας, ειναι άριστος που δεν τον κατανοουμε εμεις οταν τουιταρει κλαπαρχιδιες καθε 2 μηνες.

isiah
09-06-2021, 00:33
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς απέναντι στον κακό του δαίμονα. 3-0 με σπουδαίο τένις

waxmaster_c
11-06-2021, 00:22
.

Lucifer_7
12-06-2021, 00:18
Τι ματς βλέπουμε ρεεεεε

Mits
12-06-2021, 00:23
Δεν αντεξε και εβαλε τα ερυθρολευκα στο τελος να το τελειωσει οπως πρεπει
edit οκ τα φορουσε απ την αρχη τοσες ωρες καλα που δεν ειπα οτι εβαλε και κασκολ :p

Lateralus
12-06-2021, 00:29
Ο απολυτός τελικός τη Κυριακή ορθοντοξ μπραδερς

rakos
12-06-2021, 00:45
Ο Ναδαλ το χει ξεφτιλίσει με τα τικ του
3 ώρες σε κάθε σερβις να εκτελέσει, καλά τα λέει ο Κύργιος κατά καιρους

Achilles
12-06-2021, 00:52
ευτυχως δεν αντεξα αλλο το ταμπουρι των τουρκων και το γυρισα εγκαιρα , νολε γαυραρε γαμια

keysersoze985
12-06-2021, 02:03
Ο Ναδαλ το χει ξεφτιλίσει με τα τικ του
3 ώρες σε κάθε σερβις να εκτελέσει, καλά τα λέει ο Κύργιος κατά καιρους


Πιο πολλη ωρα κανει ο nole μεχρι να σκασει το μπαλακι

keysersoze985
12-06-2021, 02:04
https://youtu.be/PLspfAQzTRI

Achilles
13-06-2021, 20:25
μιλησε η καρδια του πρωταθλητη , 2-3 απο 2-0 και 19 GS

damianos
08-01-2022, 16:33
Νομίζω κάποιος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την ήττα στο Παρίσι. [emoji2]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220108/541f1bb87362cfb9004bc82e539736b5.jpg

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eleni7
08-01-2022, 21:34
Γενικά έχει ξεφτιλιστει λίγο η φάση. Από όλες τις πλευρές. Άντε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα την Δευτέρα.

Eleni7
03-07-2022, 02:04
Σαν τα μούτρα μας το κάναμε σήμερα το Wimbledon. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον ήταν η φάση.

Eleni7
04-07-2022, 19:20
Σαν τα μούτρα μας το κάναμε σήμερα το Wimbledon. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον ήταν η φάση.

lol

Qqe7_-ZoS2E

redglove
04-07-2022, 19:27
Αυτοί δεν ήταν φιλαράκια και λέγανε καλά ο ένας για τον άλλον;

Eleni7
04-07-2022, 19:32
Έλληνες είναι. Το πιο πιθανό είναι μετά το μαναφούκι να πήγαν για μπύρες.

Άγιος Πέτρος
04-07-2022, 19:36
Κούλα μ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυργι(ακ)ος

Achilles
04-07-2022, 19:53
παλια στο γουιμπλεντον εβλεπες τον ροτζερ να παραδιδει δωρεαν μαθηματα τενις και τωρα βλεπεις κατι καραγκιοζοκαγκουρες να παιζουνε ρακετες . χριστε μου τι ντεκαντανς που θα ελεγε και η συγχωρεμενη .

Dude
06-07-2022, 13:50
Δεν είδα το ματς, μόνο στιγμιότυπα.. κι από αυτά είδα μόνο τραγικές μαλακίες του Τσιτσιπά να χτυπάει μπάλες στα κορτ σιτς. Έκανε κάτι ο Κύργιος για να δικαιολογεί τέτοια κατάντεια; Ή απλά το έχει χάσει τελείως το άτομο;

dio
06-07-2022, 13:58
τον δούλεψε δύο φορές ο βλάκας ο Κύργιος στο σερβίς και ο άλλος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του...

rednorth7
06-07-2022, 20:16
Διονυση δεν τον δουλεψε απλα 2 φορες στο σερβις.. Ο Κυργιος απο την αρχη του ματς δεν περιμενε καν να στηθει ο Τσιτσιπας στην υποδοχη πριν ξεκινησει την κινηση του για σερβις. Αυτα ειναι βασικα για το αθλημα, να σεβεσαι τον αντιπαλο σου και να του δινεις το περιθωριο να παρει θεση αμυνας στο σερβις σου. Ο τυπος δεν περιμενε καν το μπολ μποι να παει στη θεση του. Εβριζε και ειρωνευοταν τους εποπτες γραμμων μεχρι που πηγε και το ανεφερε ενας στον διαιτητη. Μας επρηξε σε ολο το ματς με τη γκρινια του και το ποσο μιλουσε στον ιδιο τον διαιτητη.

Ολα αυτα δεν ειναι "τιποτα", ειδικα για ενα ατομικο αθλημα οπως ειναι το τενις. Φυσικα το μεγαλυτερο προβλημα του Τσιτσιπα ειναι οτι ειναι ΚΑΡΑΣΟΦΤ και δε δικαιολογειται πλεον αυτο. Εχει φτασει σε ηλικια που επρεπε να μπαινει μεσα και να πετσωνει κατι κλοουν σαν τον Κυργιο οτι και να του εκανε ο αλλος απεναντι. Ολα αυτα με βαση το ταλεντο του και τα χρονια που εχει αυτη τη θεση στην καταταξη, οχι επειδη ειναι Ελληνας.

Μεχρι να γινει "αντρας" στο ψυχολογικο κομματι δεν προκειται ομως να κανει το κατι παραπανω.