PDA

View Full Version : Τένις


Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Dude
07-11-2011, 15:22
http://www.atpworldtour.com/~/media/4EEEC77E6D3A4B328292482AD336F162.ashx?w=655&h=269

Το είχαν ζητήσει κάποια παιδιά, και μιας που έχουμε 1002 θέματα μέσα στο φόρουμ, νομίζω δεν βλάπτει άλλο ένα για ένα τόσο όμορφο σπορτ.

Πάμε ορισμένα επεξηγηματικά για όποιον δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα (προσωπικά παρακολουθώ μόνο το μονό των Ανδρών, οπότε τα παρακάτω σε αυτούς αναφέρονται, και τα λέω πολύ χοντρικά):

- Εδώ βλέπουμε το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χρονιά: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Event-Calendar.aspx

Όπως καταλαβαίνετε βρισκόμαστε στο τέλος, καθώς μένει το Παρισινό Όπεν (κατηγορίας ATP1000), και αμέσως μετά οι τελικοί της χρονιάς στο Λονδίνο. Στο Παρισινό Όπεν που γίνεται τώρα που μιλάμε, συμμετέχουν όλοι οι πρώτοι της κατάστασης εκτός του Ναδάλ (ξεκουράζεται για τους τελικούς).

- Ο αριθμός στην αριστερή στήλη (ATP 250, 500, κλπ.) αφορά το ποια είναι η κατηγορία (σε βαθμούς) του κάθε τουρνουά. Όποιος νικήσει ένα τουρνουά ΑΤP1000 παίρνει 1000 βαθμούς, ATP500 500 κ.ο.κ.

- Οι Τελικοί της χρονιάς γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή (20 Νοέμβρη φέτος), και σε αυτούς αγωνίζονται οι 8 καλύτεροι παίχτες της χρονιάς. Συγκεκριμένα χωρίζονται σε 2 γκρουπ των τεσσάρων, αγωνίζονται με τους 3 αντιπάλους τους στο γκρουπ ο καθένας, και οι 2 πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στους ημιτελικούς. Όλοι οι αγώνες λήγουν στα 2 νικηφόρα σετ, και το event είναι το δεύτερο σε αξιολόγηση μετά τα 4 Γκραν Σλαμ. Τα 4 Σλαμ προσφέρουν 2000 πόντους στο νικητή, ενώ οι Τελικοί 1500.

Για φέτος την πρόκρισή τους μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει οι 5 πρώτοι της κατάταξης, δηλ. οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μάρεϋ, Φέντερερ, και Φερέρ, και μένουν να αποφασιστούν οι άλλοι 3 συμμετέχοντες. Το τουρνουά για την 3ετία 2009-2012 λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, και η πολιτική γενικά της ATP (Association of Tennis Professionals) είναι να το δίνει ανά διετία ή τριετία σε μια άλλη πόλη (δείτε πού έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν (http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_Finals)).

http://www.atpworldtour.com/Finals/2011.aspx
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/London-Finals.aspx

- Τέλος, η βαθμολογία ενός τενίστα αφορά την περίοδο των προηγούμενων 52 εβδομάδων που προηγήθηκαν, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κάθε τενίστας όταν δεν διατηρεί τα περσινά κεκτημένα όπου αγωνίζεται, τότε χάνει πόντους, όταν επαναλαμβάνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, τότε μένει σταθερός, ενώ όταν ξεπερνάει το περσινό του αποτέλεσμα, τότε κερδίζει τους ανάλογους έξτρα πόντους.

Πχ. ο 1ος για φέτος Τζόκοβιτς που κατέκτησε Αυστραλιανό, Γουίμπλεντον, και Αμερικάνικο, και έφτασε μέχρι ημιτελικούς Ρολάν Γκαρός, για να κρατήσει στο επόμενο έτος το ίδιο ψηλή βαθμολογία, θα πρέπει να επαναλάβει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα (καταλαβαίνουμε όλοι ότι μιλάμε για πολύ δύσκολο πράγμα, όπως είναι πάντα η διατήρηση στην κορυφή)... Πιο συγκεκριμένα, αν κερδίσει ξανα στην Αυστραλία, μένει σταθερός, αν φτάσει τελικό και χάσει, θα πέσει κατά 800 βαθμούς, αν φτάσει μέχρι ημιτελικό θα χάσει 1280 βαθμούς κ.ο.κ. Αυτά προκύπτουν ακ κοιτάξει κανείς το πινακάκι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings

Πρόγευμα για τα επόμενα το τι έγινε πέρσι:

Ά Ημιτελικός (το καλύτερο ματς του τουρνουά):
u4cdiMu_yB4
JQzMd3XIrXc

΄Β Ημιτελικός:
lO7iZU5HBBY
nC7vUYqBN6I

Τελικός:
Wp_IJ1A63ss

Eleni7
07-11-2011, 20:19
Σουπερ θεμα Dude.Ενα τοπικ για το τενις χρειαζοταν.Ερχεται και σεζον ΚΟΛΑΣΗ

Για το παρον,εχει τρομερο ενδιαφερον η διοργανωση του Λονδινου.Περισυ ο Φεντερερ εκανε φοβερο τουρνουα.Ναδαλ και Νολε φανηκαν αρκετα κουρασμενοι.Φετος ομως?Λετε να περιμενουμε καποια εκπληξη?Οι θεσεις παντως δεν εχουν κλειδωσει και θα γινει ΧΑΜΟΣ στο Μαστερς του Παρισιου


Ο Φεντερερ χθες κατεκτησε για 5η φορα το 500αρι της Βασιλειας (ιδιαιτερη πατριδα του) νικωντας πολυ ευκολα με 6-1,6-3 τον Νισικορι.Στο τουρνουα συμμετειχαν και οι Νολε,Ντελ Ποτρο που αποκλειστηκαν σε προημιτελικα και ημιτελικα

e-WZmcH1-OQ

Dude
07-11-2011, 20:43
Ναδάλ δεν θα το έλεγα για πέρσι. Μόνο στον τελικό είχε εικόνα κάπως κουρασμένου, γενικά όμως το κυνήγησε πολύ το πράγμα, και έφτασε αήττητος μέχρι εκεί (νικώντας και τον πολύ καλό Μάρεϋ στον ημιτελικό όπως φαίνεται παραπάνω). Άλλωστε εντάξει, σε κλειστά hard courts δεν τον έχει το Φέντερερ, το αντίθετο συμβαίνει.

Και φέτος το μεγαλύτερο κίνητρο - για ιστορικούς λόγους - μοιάζει να το έχουν ο Ράφα και ο Ρότζερ, όμως όλοι έχουν τους δικούς τους λόγους να ματώσουν για το καλύτερο. Εγώ απλά αναμένω (όπως αντίστοιχα έγινε και με το Νόλε πέρσι που δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη) διαφορετικό Μάρεϋ όσο περνάει ο καιρός. Παίζει τόσο καλά που μοιάζει αδύνατο να περάσει άλλος ένας χρόνος χωρίς να κατακτήσει ένα Γκραν Σλαμ (μιλάω για το 2012 πια), ή γιατί όχι και τους Τελικούς που έρχονται. Όχι ότι τον υποστηρίζω κιόλας, απλά πιστεύω ότι είναι μια σοβαρή πιθανότητα να δούμε σφήνα το Σκωτσέζο να κατακτάει κάποιο/α από τα τοπ events της χρονιάς (φέτος ήταν νούμερο 2 πίσω από το Νόλε γενικά σε τίτλους).

Eleni7
07-11-2011, 21:00
Η αληθεια ειναι οτι φετος πρεπει να δουμε GS απο τον Μαρει.Στην Αυστραλια συνηθως ειναι πολυ δυνατος.Ειμαι της αποψης οτι ιδιο Νολε με τον φετινο δεν θα δουμε του χρονου.Πρωτο φαβορι θα ειναι,αλλα ειναι ευκαιρια του Αντυ να "τσιμπησει" καποιο απο τα 4.Εγω τον βλεπω απο τα φαβορι για το Μαστερς στο Λονδινο.Μοιαζει να ειναι πιο φρεσκος απο ολους τους αλλους.Γενικα,ειναι τενιστας που περιμενει αυτο το "κλικ" για να παρει σερι μεγαλων τιτλων.Εγω φυσικα δεν τον παω με τιποτα.Ουτε το στυλ παιχνιδιου του με τραβαει,ουτε ο χαρακτηρας του.Απο την αλλη,αντικειμενικα παντα,το θεωρω λιγο αδικο να μην παρει GS.Η σταθεροτητα του ολα αυτα τα χρονια ειναι εκπληκτικη.Μαζι με τους Φεντερερ-Ναδαλ ειχαν τα λιγοτερα σκαμπανευασματα (βγαζω εξω τις χρονιες τραυματισμων του Ναδαλ και τα σημαδια "κουρασης" τπυ Ροτζερ λογω ηλικιας).Ειναι μεγαλη υποθεση αυτο το πραγμα.Εχει πολλα χρονια να βγει εξω απο το τοπ-4 (εκτος απο μερικες μεμονομενες βδομαδες που ηταν στο 5)

Dude
07-11-2011, 21:50
Ναι, το 2012 είναι ώρα 0 για αυτόν. Και όντως με τη σταθερότητα είναι έτσι όπως τα λές... Παίχτες που μένουν τόσο καιρό σε τέτοιες θέσεις είναι παίχτες που απλά τους λείπει η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας για να πάρουν κάποιο Γκραν Σλαμ (και εδώ βέβαια μιλάμε και για προσωπικότητα, καρδιά νικητή, γιατί για να νικήσεις Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε έναν ημιτελικό Γκραν Σλαμ από κει ξεκινάς).

Τώρα αυτό που δεν το πάς, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ελκυστικός χαρακτήρας (και κάνει και κάτι μορφασμούς αντιαισθητικούς σαν τικ), όμως κατά τα άλλα μοιάζει καλό παιδί (παιδί της μαμάς του που το έχει φορτώσει με κόμπλεξ το σπίτι και η χώρα :)).

Εγώ το μόνο που πραγματικά δεν πάω είναι τον Μπέρντυχ... Ο Σόντερλινγκ πάλι είναι μαγκάκος αλλά τον πάω (και στο παρακάτω είναι 50-50 το φταίξιμο και έγινε η ιστορία, παρά το ότι ο Ράφα είναι γενικά υπόδειγμα).

Cas8Ttmlwnk

Eleni7
07-11-2011, 22:27
Πωπωπω,Μπερντιχ.Αυτος και αν ειναι Ο ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ.Θελω να του κανει σερβις ο Ροντικ και να τον χτυπησει με 250χλμ στα μουτρα χαχαχαχαχα

Ο Μαρει ειναι παιδι της μαμας,αλλα ισως αυτο τον εχει κανει και λιγο κακομαθημενο πχ

mvzuRedS6sw

Αλλη κινηση του που μου ειχε κακοφανει και το θυμαμαι ακομα,ηταν αυτη στο τελικο του Τοροντο (αν δεν κανω λαθος) το 2009 κοντρα στον Ντελ Ποτρο.Ο Αργεντινος εχανε ηδη με 1-0 και πρεπει να ειχε φαει και break στο δευτερο σετ.Αντιμετωπιζε καποιο προβλημα τραυματισμου και κοπωσης.Συνεπως καθυστερουσε στο σερβις.Ο Μαρει λοιπον ειχε παει στον chair empire και εκανε παραπονα.Βασει κανονισμου ηταν θεμιτο αυτο που εκανε και δεν το αρνουμαι.Απο την αλλη,απο αποψη συναδελφικοτητας και fair play δεν μου αρεσε

Dude
07-11-2011, 22:36
Δεν το ήξερα το τελευταίο... Όντως δεν είναι fair play. Απλά κατά τα άλλα στις δηλώσεις του και στο ύφος του ξέρει πάντα να κρατάει τα προσχήματα, κι ας έχει αυτά τα κακά (μάλιστα οι υπόλοιποι μιλούν με πολύ καλά λόγια για αυτόν σε ανθρώπινο επίπεδο, οπότε δεν πρέπει να είναι αντιπαθητικός στο locker room).

μιγάδας
07-11-2011, 23:49
ρε ποιος βλεπει τενις;;

DON
08-11-2011, 10:58
αρκετοί μιγάδα..και είναι άνετα το πιο "μάγκικο" απο τα "φλώρικα".

Eleni7
09-11-2011, 22:46
Νικες στο Παρισι για Νολε,Φεντερερ,Μαρει.Περασαν στους 16 του θεσμου

DON
10-11-2011, 10:00
O Mονφίς είναι αρκετά πεσμένος :(

Dude
10-11-2011, 15:23
Επίσης έκλεισε η 8άδα των τελικών... Μπέρντυχ, Τσονγκά και Φις οι 3 τελευταίοι.

Για το Μονφίς λίγο πολύ η κατάσταση είναι ίδια... Σπάνια παίζει στο 100% που μπορεί να παίξει βάσει ταλέντου. Πάντως και αυτός και ο Τσονγκά είναι ωραίοι παίχτες (και ο Τσονγκά στη μέρα του μπορεί να νικήσει τους πάντες παντού - τρομερά προσόντα -, ενώ ο Μονφίς αυτό δεν το έχει κάνει ακόμα).

Dude
11-11-2011, 18:15
Τζόκοβιτς εκτός του Μάστερς του Παρισιού (http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/11/45/Paris-Friday-Djokovic-Pulls-Out.aspx) λόγω νέων ενοχλήσεων στον ώμο, για να προλάβει να είναι έτοιμος για τους Τελικούς... Αυτό σημαίνει ότι ο Τσονγκά που ήταν να τον αντιμετωπίσει προκρίνεται αυτόματα στους ημιτελικούς του τουρνουά.

Να η κατάσταση συνολικά για το τουρνουά... http://www.atpworldtour.com/posting/2011/352/mds.pdf
Τώρα γίνεται καλό ματς μεταξύ Μάρεϋ και Μπέρντυχ, ενώ αργότερα παίζει ο Φέντερερ με το Μονακό.

Eleni7
11-11-2011, 19:12
Για τον Νολε υπηρχε η "βρωμα" οτι συμμετειχε μονο και μονο για να τσεπωσει τα 1,3 εκατ απο καποιο μπονους.Μαρει συνεχιζει να ειναι το φαβορι με τον Ροτζερ φαβορι νο2

Τα αθλητικα προσοντα του Μονφις δεν τα εχει ουτε ο Ραφα (που λεει ο λογος).Αυτον και εγω τον περιμενα να κανει καποια στιγμη το "μπαμ".Δυστυχως δεν κατεχει το πραγμα "στρατηγικα".Υστερει σε θεματα ψυχολογιας,σταθεροτητας,εξυπναδας (οσον αφορα το τενις),τακτικης.Ο Τσονγκα εχει περιπου αντιστοιχα αθλητικα προσοντα,αλλα ειναι πολυ καλυτερος τεχνικα.Εξισου πολυ ενδιαφερον παικτης


edit:Παει και ο Μαρει.Εχασε απο τον αχωνευτο

Dude
12-11-2011, 05:34
Από πού ενημερώνεσαι περί παρασκηνίου και λές για φήμες κλπ; Σοβαρά ρωτάω. :)

KonTaz
12-11-2011, 05:54
Σας γαζώνει ο αχώνευτος...

Dude
12-11-2011, 06:01
Γουστάρεις Μπέρντυχ ΚονΤαζ;

SuperSayian
12-11-2011, 06:22
Από πού ενημερώνεσαι περί παρασκηνίου και λές για φήμες κλπ; Σοβαρά ρωτάω. :)

Είναι γένους θηλυκού το χει στο DNA της να τα μυρίζεται αυτά στον αέρα...Μα κάτι ερωτήσεις ακι συ ρε Dude βραδιατικά:p:p χαχα

Dude
12-11-2011, 19:40
Γουστάρεις Μπέρντυχ ΚονΤαζ;

Όταν δεν κάνει πολλά λάθη είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος είναι αλήθεια. Φόρχαντ φονιάδες.

Ο Ρότζερ βέβαια πριν λίγο το νίκησε και πέρασε τελικό για πρώτη φορά στο Μάστερς του Παρισίου (δεν το είδα το ματς). Έτσι γίνεται ο πρώτος παίχτης στην ιστορία που φτάνει στους τελικούς όλων των τουρνουά ATP1000 (9 στο σύνολο).

Δηλώσεις:
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/11/45/Paris-Friday-Federer-Beats-Berdych-Into-Final.aspx

Eleni7
12-11-2011, 19:46
Από πού ενημερώνεσαι περί παρασκηνίου και λές για φήμες κλπ; Σοβαρά ρωτάω. :)

Dude,εδω το σαιτ http://www.tennis24.gr/.Παρολο που ειναι ελληνικο εχει παρα πολλη καλη ειδησεογραφια (και εσωτερικου και εξωτερικου),αρθρογραφια,στιγμιοτυπα κτλ.Παιζει και να το ξερεις.Εδω διαβασα για τις "φημες" περι Νολε


Η νικη του βασιλια
G7tATHC3ZT4

Dude
12-11-2011, 19:57
Τώρα είδα τα στιγμιότυπα. Φαίνεται οι διακοπές την κάνανε τη δουλειά τους... :) Έβγαλε κάποιους πολύ ωραίους πόντους.

Eleni7
12-11-2011, 20:15
Ο Φεντερερ 1-2 σεζον τωρα τελειωνει πολυ δυναμικα το καλενταρ.Πραγμα περιεργο αν υπολογισουμε την ηλικια του.Θα ειναι απο τα φαβορι στο Λονδινο.Δεν ξερω σε τι κατασταση θα ειναι και ο Ραφα μετα τις δικες του διακοπες.Ο Νολε απο την αλλη φαινεται αρκετα κουρασμενος απο μια πολυ μεγαλη χρονια.Θα εχει χρονο για ξεκουραση ομως καθως οι Σερβοι αποκλειστηκαν απο τα τελικα του Davies Cup.Αντιθετα,η Ισπανοι ειναι μεσα αρα θα επιβαρυνθει λιγο ο Ραφα εν οψη της νεας χρονιας.

Dude
12-11-2011, 20:20
Θα παίξει σίγουρα Ντέιβις Καπ ο Ράφα; Δεν έχω ψάξει... το λέω γιατί οι Ισπανοί είτε αγωνιστεί είτε όχι έχουν πολύ δυνατή ομάδα.

Eleni7
12-11-2011, 20:34
Ισχυει.Εχουν πληθωρα παικτων να επιλεξουν.Δεν εχει ανακοινωσει κατι ο Ραφα αλλα αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να εχει κατακτησει Davies Cup και παιζει να το κυνηγησει.Με τους Αργεντινους παιζουν οι Ισπανοι.Βασικα ειναι οπως του κατσει.Αν ειναι κουρασμενος λογικα δεν θα παει γιατι το Αυστραλιανο δεν ειναι και μακρυα

edit:Τελικα εχει παρει 2,τωρα το τσεκαρα.Λαθος μου

Eleni7
13-11-2011, 17:45
Κουπα για πρωτη φορα στο Μαστερς του Παρισιου για τον Φεντερερ που κερδισε τον Τσονγκα με 6-1,7-6.Περισσοτερα σε λιγο....

Dude
13-11-2011, 18:04
Να μην καταλαβαίνω Γαλλικά ρε γαμώτο... Κι είχε και ΤεΠε η απονομή. Ο Ρότζερ λοιπόν έπιασε τον Αγκάσι στις κατακτήσεις διαφορετικών Μάστερς 1000 (7 διαφορετικά). Μέχρι να βάλεις εσύ τα στιγμιότυπα του τελικού, βάζω εγώ τα εκτεταμένα χθεσινά που έπαιξε πολύ καλό ματς.

_FjEBjy2hKY

Και το 3ο σετ του 2ου χθεσινού ημιτελικού που ο Τσονγκά έσωσε ματς πόιντς του Ίσνερ για να περάσει.

uguxQaLKQlM

Eleni7
13-11-2011, 19:14
Εδω τα highlights του τελικου

OJBOjzpZDhY

μιγάδας
14-11-2011, 00:37
ρε ποιος βλεπει τενις;;

ο ντουντ κι η ελενη ειναι η απαντηση τελικα....

στους ολυμπιακους του '04 δεν ηταν που ειχε γινει μεγαλο θεμα που οι ελληνες φιλαθλοι δεν καθοντουσαν να δουν τενις ησυχα κι ωραια αλλα φωναζαν στο γηπεδο;;

Eleni7
14-11-2011, 00:43
Βασικα,καθε χρονο γινεται ΧΑΜΟΣ στην Αυστραλια απο τους Ελληνες οταν πανε σε αγωνες του Παγδατη.Ποδοσφαιρικη κερκιδα με τα ολα της (συνθηματα,πανο,σημαιες κτλ).Απαγορευεται βεβαια αλλα οι Ελληνες εχουν τον τροπο τους

Dude
14-11-2011, 01:47
Καλά όσο γίνεται μεταξύ των πόντων το επιτρέπουν... Επίσης στο US Open οι Αμερικάνοι είναι το ίδιο μην πω περισσότερο θορυβώδεις σε όλο το τουρνουά.

Να και λίγο πιο εκτεταμένα στιγμιότυπα:

ufWpOR1EBTQ

Ώρα τελικών...

Eleni7
14-11-2011, 10:41
Ε,οι Αμερικανοι δικαιολογουνται.Εχουν δει και 2 tweeners:)


Βλεπεις καμια εκπληξη για τους τελικους?

Dude
14-11-2011, 17:10
Αν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη ο Ναδάλ, τότε ναι. Αν και ο Ρότζερ αν παίξει όπως παίζει δυο βδομάδες τώρα, φαβορί είναι πάλι. Μάρεϋ όσο κι αν λέω καλά λόγια για το consistency, κάτι μου λέει ότι στη διασταύρωση με έναν εκ των 2 που ανέφερα μάλλον θα ηττηθεί, ενώ ο Τζόκοβιτς είναι ερωτηματικό με το πρόβλημα στον ώμο. Από τους άλλους στην παρούσα φάση θεωρώ ότι μόνο ο Τσονγκά μπορεί να κάνει το μπαμ, αλλά και πάλι... είναι τόσο δυνατοί οι 4 πρώτοι που είναι δύσκολο. Εντάξει, βλακεία να κάνεις προβλέψεις σε τέτοια events (και ειδικός δεν είμαι), όταν όμως ένας από την παρέα το έχει κατακτήσει 5 φορές, και παίζει και καλά τελευταία, νομίζω ότι έχει βάση να τον πιστεύει κανείς για μία ακόμη φορά.

Όπως και να'χει θα είναι μία ωραία εβδομάδα (φανταστείτε να το πάρει ο Fish και να ψαχνόμαστε).

Eleni7
14-11-2011, 19:11
Οταν λεω εκπληξη εννοω μην χωθει στην 4αδα Νολε,Ναδαλ,Μαρει,Φεντερερ καποια "φωτοβολιδα" απο τους αλλους 4 και δουμε και καποιο τρελο ονομα στον τελικο.Οντως ειναι αδυνατο να κανουμε προβλεψεις,κυριως επειδη δεν ξερουμε σε τι κατασταση θα ειναι οι Ναδαλ,Νολε.Ο Φεντερερ λογικα θα συνεχισει στο ιδιο επιπεδο για αυτο και ειναι νο1 φαβορι.Και ο Μαρει θα ειναι δυνατος.Αρα ερωτηματικα ειναι οι 2 πρωτοι.Θα γινει χαμος παντως

Dude
14-11-2011, 23:08
Για μένα ο Ράφα θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά από τέτοιο μπρέικ. Ο Ρότζερ όντως είναι ο μόνος που δεν έχει ενοχλήσεις από τους πρώτους, οπότε και αυτός θα είναι. Το ενδιαφέρον πέφτει στο Νόλε πια να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Στην παρούσα φάση αν κάποιος από την 4άδα φαντάζει μεγαλύτερο ερωτηματικό για να φτάσει ημιτελικούς, αυτός είναι ο Νόλε... Αν βέβαια είναι σε καλή κατάσταση, τότε από ερωτηματικό μετατρέπεται σε πρώτο ή δεύτερο φαβορί.

Eleni7
15-11-2011, 22:09
Βγηκαν οι ομιλοι

Group A
Novak Djokovic
Andy Murray
David Ferrer
Tomas Berdych

Group B
Rafa Nadal
Roger Federer
Jo-Wilfried Tsonga
Mardy Fis

Ντερμπι "αιωνιων" στον ομιλο δυο με τον Τσονγκα να την ψαχνει για σφηνα ενω στον πρωτο ομιλο,αν δεν ειναι στα καλα του ο Νολε,θα γινει σφαγη

Εδω το προγραμμα

Day 1: Nadal vs Fish, Federer vs Tsonga
Day 2: Djokovic vs Berdych, Murray vs Ferrer
Day 3: Group B winners play each other, Group B losers play each other
Day 4: Groub A winners play each other, Group A losers play each other
Day 5: Group B players play the player they haven't yet played in their group
Day 6: Group A players play the player they haven't yet played in their group
Day 7: Winner of Group A plays the Runner Up of Group B, Winner of Group B plays the Runner Up of Group A.
Day 8: Winners of the matches on Day 7 play


Τα παιχνιδια ξεκινανε την Κυριακη στις 20 και τελειωνουν στις 27 του μηνος.Στην Ελλαδα θα μεταδοθουν απο την Nova

red champion
16-11-2011, 00:00
Βασικα,καθε χρονο γινεται ΧΑΜΟΣ στην Αυστραλια απο τους Ελληνες οταν πανε σε αγωνες του Παγδατη.Ποδοσφαιρικη κερκιδα με τα ολα της (συνθηματα,πανο,σημαιες κτλ).Απαγορευεται βεβαια αλλα οι Ελληνες εχουν τον τροπο τους


kQzIzXPWK8M

οριστε και μια αποδειξη.....

Dude
16-11-2011, 02:23
Ρυθμιστικός παράγοντας θα είναι ο Τσονγκά. Στα καλά του μπορεί να κάνει ζημιά και σε Ράφα και σε Ρότζερ... Και το ότι ο Ρότζερ παίζει μαζί του πρώτο ματς είναι tricky. Για να δούμε.

Dude
20-11-2011, 18:10
Ο Φέντερερ ξεπέρασε το βασικό κίνδυνο στο γκρουπ, νικώντας σε ένα δύσκολο ματς τον Τσονγκά με 2-1 σετ. Στο πρώτο σετ ο Ελβετός έπαιξε τέλεια και το πήρε 6-2, ενώ στο δεύτερο ανέβασε κατά πολύ το σερβίς του ο Τσονγκά, βρήκε τρομερό ρυθμό και το πήρε αντίστοιχα εύκολα με 6-2. Στο τελευταίο σετ και οι 2 παίχτες σέρβιραν με υψηλά ποσοστά, αλλά στο καθοριστικό 10ο game ο Τσονγκά έχασε συνεχόμενα πρώτα σερβίς, και συνολικά έκανε ένα game με κάποια σημαντικά αβίαστα λάθη, οπότε ο Ρότζερ κατάφερε να του κάνει το break και να πάρει το σετ με 6-4 (μαζί και το ματς).

Στις κερκίδες εκτός από τον Τιερί Ανρί (που καθόταν δίπλα στη γυναίκα του Φέντερερ - διατηρεί μια πολύ καλή σχέση με τον Ελβετό -) και τον Αρσάβιν με την οικογένειά του, στο τέλος βρέθηκε και ο Ναδάλ, ο οποίος σε λίγο μπαίνει στο πρώτο του ματς εναντίον του Φις (2ο και τελευταίο ματς της πρώτης μέρας).

Eleni7
21-11-2011, 01:35
Δυσκολη και σημαντικη η νικη του Ναδαλ με 6-2,4-6,7-6 κοντρα στον Φις αλλα το γεγονος οτι εμεινε στο κορτ 3 ωρες λογικα θα παιξει μεγαλο ρολο σε μια διοργανωση που κραταει μολις μια βδομαδα.Αναμενω την συνεχεια.Εχουμε τιτανομαχια Φεντερερ-Ναδαλ στον δευτερο ομιλο μεθαυριο.Αυριο εχει πρεμιερα ο ετερος ομιλος

Dude
21-11-2011, 03:36
Περίληψη 1ης μέρας:

jFRec34ZkSY

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα βραβεία της χρονιάς... Στους singles τα αποτελέσματα ήταν:

ATP World Tour No. 1 (based on ATP Ranking): Novak Djokovic
Stefan Edberg Sportsmanship Award (voted by ATP players): Roger Federer
Comeback Player of the Year (voted by ATP players): Juan Martin del Potro
Newcomer of the Year: Milos Raonic
Most Improved Player of the Year (voted by ATP players): Alex Bogomolov Jr.
Arthur Ashe Humanitarian of the Year: Rafael Nadal
ATPWorldTour.com Fans' Favorite (voted by fans): Roger Federer

Για περισσότερες λεπτομέρειες τσεκάρετε εδώ: http://www.atpworldtour.com/Fans/Fan-Favorite/ATP-World-Tour-Awards-Announced-2011.aspx

Eleni7
21-11-2011, 21:12
Ηττα για τον Μαρει απο τον Φερερ και ο ομιλος γινεται και επισημα ΚΟΛΑΣΗ.

edit:Φοβερη ανατροπη Νολε που εχανε στο τελευταιο σετ 4-2 (1-1 τα σετ μεχρι τοτε,ειχε προηγηθει ο Τσεχος) απο τον Μπερντιχ και τελικα το πηρε στο ται μπρεικ.Ο Μαρει παιζει και να αποσυρθει απο την διοργανωση λογω τραυματισμου,αρα Φερερ-Μπερντιχ θα παλεψουν για μια θεση

Dude
22-11-2011, 03:24
Ο πιο παλιομοδίτης από τους 8 πάντως μέχρι τώρα έχει κάνει τη μεγαλύτερη νίκη. Κοντός, γοργοπόδαρος, Λατίνος baseliner... Βέβαια η συνέχεια για αυτόν δύσκολη.

NDtYodCrk_s

Συμπυκνωμένα στιγμιότυπα από το ματς Τζόκοβιτς-Μπέρντυχ δεν έχουν βγει ακόμα πολύ καλά, οπότε από αύριο.

Eleni7
22-11-2011, 23:30
Dude,πριν απο λιγο μπηκα σπιτι και ειδα σκορ.Αν το ειδες εσυ το ματς, περιμενω αμεσα ρεπορταζ

ΥΓ.Θα τον φαει τον Ραφα ο Τσονγκα

Dude
23-11-2011, 01:13
Και γω πριν λίγο είδα τι παίχτηκε... Θα δώ τα χαιλάιτς τώρα... Το μεθαυριανό ματς Ναδάλ-Τσονγκά το πιο ενδιαφέρον της διοργάνωσης μέχρι τώρα, και μακάρι ο Γάλλος να είναι στα καλά του για να δούμε καλή κόντρα (ο Ισπανός ανεξαρτήτως πως έπαιξε σήμερα νομίζω θα τη βρει την άκρη να επανακάμψει).

Επίσης, αποσύρθηκε ο Μάρεϋ, και τον αντικαθιστά στον όμιλο ο Τιπσάρεβιτς (νο. 9). Η δουλειά γίνεται πια εύκολη για τον Τζόκοβιτς, και σφαφή για Μπέρντυχ, Φερέρ (κάπως έτσι το βλέπω γω δηλ).

Eleni7
23-11-2011, 02:45
Μερικα στιγμιοτυπα,οχι εκτεταμενα

b-RLKEtuUdY

edit:"Παγωσα" το βιντεο στα σταστιστικα και τα 4 μολις winners του Ναδαλ μου φαινονται απιστευτα.Σιγουρα carrer low.Μολις 13 ποντους πηρε απο τον Φεντ (4 winners,1 ασσος,8 αβιαστα του Ελβετου).Στανταρ ρεκορ και το 28-8 (winners-λαθη) του Ελβετου.Αλλα αν κρινουμε απο ορισμενους ποντους του βιντεο,πραγματικα δεν μου κανει εντυπωση η αναλογια του Ροτζερ.Καθολου δεν τον ζορισε ο Ισπανος.Πολλες επιστροφες του Ναδαλ (απο το μπακχαντ ολες,αποδειξη οτι αντι να βελτιωνει αυτη την πλευρα την χειροτερευει κιολας) ειναι πολυ κακες,αδυναμες και το μπαλακι σκαει στην μερια του Φεντερερ με υψος και καταλληλη ταχυτητα ετσι ωστε να χτυπησει με την καλυτερη δυνατη γωνια.Ευκολοι ποντοι για εναν παικτη της κλασης του Ροτζερ

Dude
23-11-2011, 02:59
Το είδα όλο πριν λίγο... Ο Φέντερερ με μια πρόταση τα είπε όλα βασικά: "I've definitely seen Rafa play better, but I've also definitely played worse"

Κατ'ουσία, ο Ρότζερ ήταν σε καταπληκτική βραδιά, την ίδια στιγμή που ο Ράφα δεν ήταν καθόλου στα καλά του. Από την αρχή ο Φέντερερ έκανε το παιχνίδι του και ήλεγχε το 90% των πόντων, παίζοντας πολύ επιθετικά. Τα στατιστικά άλλωστε μιλούν από μόνα τους: 70% 1o σερβίς ο Φέντερερ (τα'χουμε πει, με ποσοστό άνω του 60 κάτι τις εκατό δεν χάνει), 28 winners - 8 unforced errors. Από την άλλη ο Ναδάλ σε όλο το ματς είχε 4 winners όλους κι όλους, και 7 unforced errors. Καταλαβαίνει κανείς ότι το 6-3, 6-0 σε 1 ώρα ήλθε φυσιολογικά.

Να και μερικά στιγμιότυπα:

9RWtO3OnXXc

Eleni7
23-11-2011, 03:05
Δεν το ειδα, αν και δεν πρεπει να ηταν και απο τις καλυτερες αναμετρησεις τους ετσι ωστε να το βρω και να το κατεβασω.Πρεπει να ηταν ψιλοτραγικος ο Ναδαλ συμφωνα με αυτα που διαβασα αλλα και ειδα απο τα βιντεακια και την στατιστικη.Ο Ισπανος θα τα βρει σκουρα και απο τον Τσονγκα.Ειναι σε πολυ καλη κατασταση ο Γαλλος.

Dude
23-11-2011, 03:19
Εξαρτάται τι εννοούμε τραγικός... Μην φανταστείς ότι ο τραγικός Ναδάλ έχει την όψη του τραγικού Φέντερερ (αβίαστα λάθη στο Θεό), απλά όταν δεν μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι που το βολεύει έχει πρόβλημα. Όταν απέναντί του δε έχει το Φέντερερ σε εξαιρετική κατάσταση και με όρεξη, τότε τέλος. Γενικά του πήρε την ψυχολογία και τον έκανε ό,τι ήθελε από την πρώτη μπαλιά. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα πάντως αν θές να το δείς (αν και τα χαιλαιτς ίσως φτάνουν - άλλωστε μιλάμε για ματς που κράτησε 1 ώρα συνολικά). Όλα διαθέσιμα στο youtube είναι.

edit: Ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν οι δηλώσεις των παιχτών. Προσωπικά ακόμα δεν ξεγράφω κανένα Ναδάλ (ίσα ίσα), παρόλο που ο Τσονγκά είναι σε φόρμα, και έχει και το ταλέντο και την αθλητικότητα να τα βάλει με τον οποιονδήποτε. Και οι δύο πάντως (Ναδάλ-Φέντερερ) ξέρουν να κοντρολάρουν και την ήττα και τη νίκη εξαιρετικά... http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/11/47/London-Finals-Tuesday-Federer-Nadal.aspx

Να και οι δηλώσεις Ναδάλ μετά το ματς (http://www.atpworldtour.com/Tennis/Media/Videos/2011/11-Finals/Tuesday-22/London-2011-Finals-Tuesday-Interview-Nadal.aspx) (πάντα έχει πλάκα)... Το λέει κι ο ίδιος αυτό που έλεγα παραπάνω στο περίπου (2:17)... "I didn't play bad really... He didn't have one mistake during all the match..." Κάπως έτσι.

edit 2:
Χρωστούμενα στιγμιότυπα από τον Ά Όμιλο (1η αγωνιστική):

9ZslaAtQ-bY

Και όσα έγιναν σήμερα μεταξύ Τσονγκά και Φις:

iXZslxatw-I

Dude
24-11-2011, 03:32
Φερέρ συνεχίζει... Μετά το Μάρεϋ, φάπα στο Νόλε με 2-0 σετ (6-3, 6-1), και πρόκριση στα ημιτελικά. Επίσης σε ένα μεγάλο σε διάρκεια ματς, ο Μπέρτνυχ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει του Τιπσάρεβιτς με 2-1, νικώντας στο ταϊ μπρέικ του 3ου σετ.

kXg9JVo7tSk

Eleni7
24-11-2011, 03:36
Δεν ειδα τιποτα σημερα.Μονο αποτελεσματα.Αν περασει ο Νολε και δεν γινει καποια εκπληξη απο τον Τιπσαρεβιτς μαλλον θα εχουμε ημιτελικο Φεντερερ-Τζοκοβιτς.Ευκαιρια του Ναδαλ να χτυπησει τελικο αν περασει αυριο τον Τσονγκα (οσο σε καλη κατασταση και να ειναι ο Φερερ δυσκολα θα γλυτωσει σε ημιτελικο απο τον συμπατριωτη του)

Dude
24-11-2011, 03:38
Εγώ να πώ την αλήθεια δεν είπα κουβέντα, γιατί είδα στις δηλώσεις του Μπέρντυχ κάτι περί των chances του να περάσει στην επόμενη φάση και δεν είμαι σίγουρος τι παίζει. Και γώ για αυτά που λές νομίζω πάμε, όμως σε λίγο θα τσεκάρω να δω τα κριτήρια βαθμολόγησης.

Τώρα στα των ματς, και γω δεν είδα τίποτα, αλλά άμα βλέπεις Τζόκοβιτς = 33 αβίαστα λάθη, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι στα καλά του.

εντιτ: Εντάξει, το τσέκαρα. Ό,τι θεωρούσαμε ότι ισχύει θα ισχύσει, και απλά ο Μπέρντυχ αναφερόταν στα good chances του, βάσει μιας πιθανής τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Φερέρ, Μπέρντυχ, και Νόλε (το οποίο φυσικά και μπορεί να συμβεί, αν νικήσει ο Νόλε και νικήσει και ο Τσέχος τον Ισπανό - εννοείται πως αν χάσει ο Νόλε και νικήσει ο Μπέρντυχ περνάει ο Μπέρντυχ). Σε τριπλή ισοβαθμία (όπου κάθε παίχτης θα έχει μία νίκη και μία ήττα έναντι των δύο άλλων παιχτών με τους οποίους ισοβαθμεί) αυτό που μετράει σαν πρώτο κριτήριο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό νικηφόρων σετ, και κατόπιν το αντίστοιχο ποσοστό των νικηφόρων games, στα οποία ο Νόλε μετά το φετινό κακό αποτέλεσμα με το Φερέρ, υστερεί καταφανώς των δύο αντιπάλων του (τσεκάρετε τη βαθμολογία). Επομένως, όλα τα λεφτά είναι το ματς Μπέρντυχ-Φερέρ μεθαύριο, καθώς η πρόκριση του Νόλε εξαρτάται από αυτό το ματς (φυσικά κι ο ίδιος πρέπει να νικήσει, και μάλιστα με 2-0 και καλό σκορ, για να είναι μέσα στο κόλπο).

Να και η βαθμολογία:
http://www.atpworldtour.com/Scores/Finals-Group-Standings-2011.aspx

Dude
24-11-2011, 18:19
Roger 3η νίκη στο τουρνουά, εναντίον του Fish αυτή τη φορά με 2-1 σετ... Το βράδυ η ματσάρα που δίνει την πρόκριση σε ένα εκ των Ναδάλ ή Τσονγκά.

edit: Τσονγκά ο 2ος... Παίζοντας απίστευτο και επιθετικότατο τένις, ο Γάλλος κατάφερε να λυγίσει το Ναδάλ, που κατάφερε να του αποσπάσει το 2ο σετ και να φέρει για λίγο το ματς προς τη μεριά του. Φέντερερ και Τσονγκά λοιπόν από το 2ο γκρουπ στον ημιτελικό. (Στιγμιότυπα ακολουθούν - αν και όποιος γουστάρει το καλό τένις, αξίζει να το δει όλο το ματς για να απολαύσει Τσονγκά... για μένα ο πιο θεαματικός παίχτης μαζί με το Φέντερερ, και πιο αθλητικός από το Ρότζερ).

Eleni7
25-11-2011, 01:14
Τα αναμενομενα.Δεν ηταν καλα ο Ναδαλ και χαιρεταει.Να δουμε αν Φερερ,Τσονγκα,Νολε μπορουν να φρεναρουν τον Βασιλια

Dude
25-11-2011, 01:16
Πολύ σίγουρη είσαι για το Νόλε... Δεν έχει περάσει καν, μην βιάζεσαι.

Eleni7
25-11-2011, 01:20
Κουτσα στραβα τον εχει τον Τιπσαρεβιτς πιστευω.Λες να αποκλειστει και αυτος?Εμπορικα δεν θα ηταν καλο για την διοργανωση παντως.Μπας και περασει και εχει λιγο ενδιαφερον απο αποψη ονοματων μετα τα off Ναδαλ και Μαρει

Dude
25-11-2011, 01:27
Μα δεν είναι θέμα Τιπσάρεβιτς. Άπαξ και νικήσει ο Μπέρντυχ το Φερέρ με 2-0, ή με 2-1 και ταυτόχρονα ο Νόλε τον Τιπσάρεβιτς με 2-1, περνάει ο Τσέχος.

Eleni7
25-11-2011, 01:33
Α,μενει εξω απο τα σετς στην ισοβαθμια?Ενδιαφερον

Dude
25-11-2011, 06:42
Περίληψη χθεσινών
DaQVU8_taS4

Dude
25-11-2011, 20:35
Ο Τιπσάρεβιτς νίκησε τον Τζόκοβιτς με 2-1 σετ, και πλέον ο μόνος τρόπος για να περάσει ο Νόλε στα ημιτελικά είναι να νικήσει ο Φερέρ τον Μπέρντυχ. Στις 10 το βράδυ το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων.

edit: Έξω και ο Νόλε... Ο Μπέρντυχ ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε του Φερέρ με 2-1 σετ (αφού είχε χάσει το πρώτο), και έτσι τερμάτισε τελικά αυτός πρώτος στον όμιλο, και δεύτερος ο Ισπανός. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι:

Federer - Ferrer
Berdych - Tsonga

Eleni7
26-11-2011, 01:11
Ελα ρε,περασε η αντιπαθουκλα?Για να δουμε,Ροτζερ ή θα γινει καποια εκπληξη?Οσο σε φορμα και να ειναι ο Φερερ τον βλεπω τελικο τον Ελβετο.Στο αλλο ματς θα γινει χαμος.Θα ηθελα Τσονγκα τελικο παντως

Dude
26-11-2011, 03:54
Federer-Tsonga θέλουμε και πρέπει να είναι ο τελικός... Έχουν παίξει και οι 2 διαστημικό τένις κατά στιγμές. Και θα είναι και ωραία κόντρα επίσης.

Περίληψη ημέρας
fXIkOP3XXDQ

Αύριο στις 16:00 ο 1ος ημιτελικός μεταξύ Φέντερερ και Φερρέρ, και στις 22:00 ο 2ος μεταξύ Μπέρντυχ και Τσονγκά.

Dude
26-11-2011, 18:01
Federer στον τελικό νικώντας 2-0 και με σχετική άνεση το Φερρέρ (12-0 το μεταξύ τους σκορ σε νίκες)... Πλέον περιμένει τον αυριανό του αντίπαλο, ενώ από σήμερα ξαναβρίσκεται στο νούμερο 3 ξεπερνώντας το Μάρρεϋ (σε αυτή τη θέση τερματίζει και για τη χρονιά).

Eleni7
26-11-2011, 22:25
-AH29Nvnxso

Η νικη του Φεντερερ

edit:Ο Τσονγκα τελικο,μαλλον ευκολα κοντρα στον Μπερντιχ (πολλα λαθη ο Τσεχος).Με βαση την κατασταση των "μεγαλων" ειναι ο καλυτερος δυνατος τελικος που θα μπορουσαμε να ζητησουμε.Και οι 2 αξιζαν να παιξουν με βαση τα προηγουμενα ματς

Dude
27-11-2011, 05:07
Με βαση την κατασταση των "μεγαλων" ειναι ο καλυτερος δυνατος τελικος που θα μπορουσαμε να ζητησουμε.

Γενικότερα το τένις είναι πολύ αξιοκρατικό, οπότε εκ των πραγμάτων είναι ο καλύτερος τελικός που θα μπορούσε να είναι. Συν τις άλλοις, για τα προσωπικά μου γούστα, αν μου έλεγε κανείς ποιους θα γούσταρα εξ'αρχής να δω τελικούς, αυτούς θα διάλεγα... Και οι δύο έχουν απίστευτο ταλέντο (καλά ο Ρότζερ είναι εκτός σύγκρισης - είναι το ίδιο το τένις... o Τσονγκά πάλι είναι ο αθληταράς α λα Λεμπρόν και με πολύ δυνατά χτυπήματα ένα πράγμα, ΜΓΠ - Μαύρος Γάλλος Παιχταράς), παίζουν επιθετικά και δεν είναι παιδιά της baseline όπως ο Ράφα, ο Μάρρεϋ, και ο Νόλε (τους σέβομαι απεριόριστα και τους 3 και τους έχω δει να κάνουν εξωπραγματικά πράγματα, απλά αναφέρομαι στο στυλ παιχνιδιού που μου αρέσει πιο πολύ, τίποτα παραπάνω - επίσης ο Ράφα είναι από τους μεγαλύτερους αθλητές έβερ, και μέσα στους 5 καλύτερους τενίστες έβερ ήδη για μένα, για να εξηγούμαστε), και γενικώς έχουν το πακέτο για να κάνουν τον κόσμο να ευχαριστιέται. Ειδικά σε hard courts, και σε indoors, το παιχνίδι τους ταιριάζει ιδανικά. Μακάρι να είναι και οι 2 στα καλά τους αύριο και να δούμε έναν ωραίο τελικό (19:30).

Berdych - Tsonga
_ZOzBYJL9WY

Federer - Ferrer
V4oRbnb1tdk

μιγάδας
27-11-2011, 13:42
εγω επιμενω, αφου μονο εσεις οι δυο ασχολειστε, γιατι δεν τα λετε σε π.μ;;:p

walter berry
27-11-2011, 13:48
διαβάζουμε και ασχολούμαστε και άλλοι!!!! μακάρι να γίνει ένας ωραίος τελικός.
εγώ είμαι φανατικά με τον Ελβετό. το class που βγάζει είναι μακρά οτι πιο αρχοντικό στο τέννις

Morrison
27-11-2011, 14:19
Και εγώ ψιλοπαρακολουθώ τις εξελίξεις και διαβάζω το τόπικ.

Οπαδός του Marcelo Rios και της Mary Pierce πιο παλιά που έβλεπα περισσότερο...

Dude
27-11-2011, 19:07
Και γω είχα αυτή την εντύπωση για αυτό τα updates με βίντεο κλπ... Όποτε αυτό κουράσει το κλείνουμε το τόπικ κι όλα κουλ. Αλλά εφόσον έστω και λίγοι ψιλοενδιαφέρονται, νομίζω καλό κάνουν τα βιντεάκια... Άλλωστε αν εξαιρέσεις το διάστημα λίγων βδομάδων από τώρα μέχρι το νέο έτος, η σεζόν στο τένις δεν σταματάει ποτέ, οπότε υλικό υπάρχει απεριόριστο. Και συμβαίνουν και εξωαγωνιστικά ωραία πράγματα πού και πού...

d2GB-HpEp_E

lamar
27-11-2011, 19:15
Οπαδός του Marcelo Rios και της Mary Pierce πιο παλιά που έβλεπα περισσότερο...

Μετα απο αυτο εισαι ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

SuperSayian
27-11-2011, 19:16
Για μένα φυσικά και αξίζει το τόπικ γιατί και εγω μια χαρά ενημερώνομαι απο σας όποτε και ψιλοπαρακολουθώ λίγο τέννις και απ οτι βλέπω μπορεί οι μεγάλοι fan να είναι η Ελένη και ο ντουντ αλλά και αλλοι "σιωπηλοί" παρακολουθούν το τόπικ.

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
27-11-2011, 22:10
το πήρε ο τεράστιος Ελβετός. 3-6, 7-6, 3-6. Frack Yeah!

μιγάδας
27-11-2011, 22:11
επιτηδες το γραψα, γι να ασχοληθουν κι αλλοι και να δωσουμε κουραγιο στους μοναχικους ντουντ κι ελενη που εδω και καμια 10αρια σελιδες μιλανε μονοι τους...:p

Dude
27-11-2011, 22:12
Δυνατό και οριακό ματς... πραγματικός τελικός. Και στο τέλος της ημέρας, το 6ο (stands alone πια)...

Eleni7
27-11-2011, 22:42
Δεν το ειδα ακομα,θα το βαλω αργοτερα.Βασικα εκανα βλακεια γιατι προτιμησα το ποδοσφαιρο και προκοπη δεν ειδα.Τσαμπα τον εχασα το τελικο.Τεσπα.Μεγαλος αθλητης ο Ελβετος.Τετοιες επιδοσεις δυσκολα θα ξαναδουμε στο μελλον.Και το εξωπραγματικο ειναι η ηλικια του.Λιγοι στο παρελθον κρατουσαν τοσο υψηλο επιπεδο μετα τα 30.Μακαρι να κατακτησει και καποιο Σλαμ του χρονου γιατι φετος ηταν η πρωτη χρονια μετα το 2002 που δεν πηρε καποιο.Ειναι και χρονια Ολυμπιακων Αγωνων αυτη που ερχεται με το τουρνουα να γινεται στο χορταρι του Wimbledon

dora7
27-11-2011, 22:43
ΡΟΤΖΕΡ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!! απλά....:)

Dude
27-11-2011, 22:59
Γενικά το 2012 είναι μια χρονιά κινήτρων για πάρα πολλούς παίχτες (να είναι καλά και ο Νόλε που με την τρομερή χρονιά έδωσε μια τέτοια ομορφιά)...

- Ο Νόλε έχει να υπερασπιστεί 3 Γκραν Σλαμ και 5 Μάστερς... δηλ. πολύ πράμα, κι αν τον πάρει η κάτω βόλτα το νούμερο 1 θα του φύγει στο άψε σβήσε.

- Ο Ράφα έχει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατάει σε καλό επίπεδο το παιχνίδι του χωρίς να τραυματίζεται, και να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει νικηφόρα το Νόλε αν ξαναβρεθεί αντιμέτωπός του σε τελικούς. Επιπροσθέτως, σίγουρα θέλει να ξαναπάρει τα ηνία στη σεζόν στο χώμα συνολικά, για να έχει ένα πρώτο καλό πάτημα για καλυτέρευση της βαθμολογίας του.

- Ο Ρότζερ θέλει να ξαναποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιο Γκραν Σλαμ έστω και 30άρης (και γιατί όχι να εκμεταλλευτεί το όποιο στραβοπάτημα των από πάνω του και να ανέβει από το νούμερο 3), ενώ πρέπει να έχει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους στοχεύσει στους προσεχείς Ολυμπιακούς του Λονδίνου, γιατί αφενός είναι η μόνη κορυφή που του λείπει (έχει πάρει χρυσό στους doubles, αλλά δεν είναι το ίδιο), αφετέρου θα είναι ιστορικό event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί θα πραγματοποιηθούν στο (αγαπημένο του) Wimbledon. Γενικά στα 30-31 πια (για το 2012 αναφέρομαι), το τι χρονιά θα πραγματοποιήσει θα είναι οδηγός για τον ίδιο για το πόσο και με τι ένταση θα συνεχίσει τη μεγάλη του καριέρα. Πάντως οι άλλοι 3 του δίνουν πολλά κίνητρα για να συνεχίζει κανονικότατα στην παρούσα φάση.

- Ο Μάρρεϋ συνεχίζει να παλεύει για το πρώτο του Γκραν Σλαμ, και όλο μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά στο να το καταφέρει.

- Ο Τσονγκά μοιάζει από τους από πίσω να είναι σε καλή στιγμή για την καριέρα του, και το παιδί έχει το ταλέντο να κάνει νίκες σε μεγάλα τουρνουά έναντι των πρωτοπόρων, οπότε σίγουρα μπορούμε να το δούμε να ανέβει κι άλλο.

- Ο Ντελ Πότρο μετά τη μεγαλη απουσία του πέρσι, επέστρεψε δριμύτερος και μέσα σε μια χρονιά ξαναμπήκε στους τοπ (τώρα είναι κάπου νούμερο 11 αν θυμάμαι καλά από το 400 κάτι που είχε πέσει λόγω απραξίας), οπότε κι αυτός αν μείνει υγιής μπορεί να κάνει το μπαμ.

Αυτά για κάποια ονόματα χτυπητά, και για τους λοιπούς παίχτες του τοπ20 ή τοπ30 πάντα πρέπει να περιμένουμε το ξεπέταγμα κάποιου (πχ φέτος είδαμε τον άγνωστο σε πολλούς Τιπσάρεβιτς να ξεπετάγεται, όπως και τη σταθερά καλή πορεία του Φερρέρ σε πολλά events)...

Morrison
28-11-2011, 03:19
Οπαδός του Marcelo Rios και της Mary Pierce πιο παλιά που έβλεπα περισσότερο...

Μετα απο αυτο εισαι ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!


Μετά από ποιο όμως?

Για το ότι παλιά έβλεπα περισσότερο τέννις?Δεν νομίζω.
Για τον Marcelo Rios?Με τίποτα.

Ζήτω η Μary (ο τόνος στο ry παρακαλώ) Pierce!:D

Dude
28-11-2011, 04:34
Τελική βαθμολογία της χρονιάς:

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Περίληψη τελευταίας μέρας
4SkJAY8jk8c

Highlights
yUxNSSDMzrk

Τελετή βράβευσης
yINbDe9Pu9c

Συνεντεύξεις, τρέξιμο, και πολυγλωσσία
XzZdHsjJb7s

Συνέντευξη τύπου Τσονγκά
ccEvZW0TS7s

Συνέντευξη τύπου Φέντερερ
D21btXUkZ-s

Dude
03-12-2011, 18:16
Η πολύ δυνατή ομάδα της Ισπανίας έκανε το 2-0 επί της Αργεντινής στη σειρά τελικών του Davis Cup που γίνεται στη Σεβίλλη (σε χωμάτινη επιφάνεια). Ματσάρα πρέπει να έγινε μεταξύ Φερέρ και Ντελ Πότρο, όπου ο Ισπανός νίκησε τελικά τον Αργεντίνο με 3-2 σετ, σε ματς που κράτησε 4 ώρες και 45 λεπτά (http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/11/48/Davis-Cup-Final-Friday-del-Potro-Ferrer.aspx) (νωρίτερα ο Ναδάλ εξολόθρευσε το Μονακό με 3-0 σετ).

ΥΓ: Συνέντευξη Τζόκοβιτς (http://espn.go.com/tennis/story/_/id/7299261/tennis-novak-djokovic-improving-game-preparing-olympics-espn-magazine)για τη χρονιά που τελείωσε και αυτήν που ξεκινά.

Dude
07-12-2011, 05:12
Πάμε λίγο ρετρό... 2007, τελικοί της χρονιάς στη Σανγκάη τότε. 1ο ματς των ομίλων μεταξύ Φέντερερ και Γκονζάλεζ. Ο Χιλιανός (πρώην νούμερο 5, τωρινό νούμερο 297), πιθανά στο καλύτερο ματς της ζωής του, κερδίζει για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του τον Ελβετό (12-1 το μεταξύ τους σκορ) παίζοντας απίστευτο τένις (όπως συνήθως πρέπει να γίνει για να κερδίσει κάποιος το Φέντερερ ή το Ναδάλ - τώρα πια και τον Τζόκοβιτς). Μετά από εκείνο το ματς βέβαια ο Φέντερερ κέρδισε όποιον βρήκε μπροστά του και κατέκτησε το τουρνουά.

Ωστόσο αξίζει για όποιον δεν έχει δει στα καλά του τον Γκονζάλεζ να δει για πόσο θεαματικό παίχτη μιλάμε... Από τα πιο αβυσσαλέα forehand της ιστορίας, και πολύ αθλητικός και εκρηκτικός.

L4XSukcNpOA

Και κάτι πιο κλασικό... Προημιτελικός US Open 2001 μεταξύ 2 τεράστιων αθλητών, και ενός εκ των σπουδαιότερων διδύμων της ιστορίας. Ίσως η κορυφαία από τις 34 αναμετρήσεις τους.

2VUBtEbuOuY

Υ.Γ.: Όπως αναμενόταν η Ισπανία τελικά πήρε το Davis Cup (με το Ναδάλ να κερδίζει τον Ντελ Πότρο στο μεταξύ τους ματς)...

Eleni7
07-12-2011, 12:13
Φοβερος παικτης ο Γκονζαλες.Απο τους πολυ αγαπημενους μου,αλλα και απο τις απογοητευσεις μου.Περιμενα να κανει πολυ μεγαλυτερα πραγματα απο το να ειναι στο τοπ-8 ή στην 10αδα.Ειχε βεβαια και πολυ δυσκολους τραυματισμους.Θα ηθελα ας πουμε να κανει μια χρονια "μπαμ" και να τον δουμε σε απανωτους τελικους ATP και GS.Αλλα εδω που τα λεμε,αυτες τις προσδοκιες τις ειχα απο 2-3 παικτες ακομα.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειχαν την ατυχια να πεσουν πανω στο εκπληκτικο διδυμο Φεντερερ-Ναδαλ που μονοπωλησε τα Slams και Masters.


Αυτος ο τελικος που ποσταρες ειναι μεγαλη ματσαρα.Αξιζει να προσεξουμε οτι σε ΚΑΘΕ σερβις του ο Σαμπρας ανεβαινει φιλε (το κανει ακομα και αν του δωσει την ευκαιρια ο Αγκασι στο δικο του σερβις).Παντως,το παιξιμο του μοιαζει λιγο με τον Φεντερερ (one handed backhand,net points,service volley).Σαν τακτικη ειναι αρκετα κοντα (απλα ο Φεντερερ δεν ανεβαινει με τετοια συχνοτητα στο φιλε) οπως και σε μερικα χτυπηματα.Ο Ελβετος ωστωσο ειναι πιο γρηγορος και καλυτερος αθλητικα.Δεν παραταει κανενα ποντο στις αμυνες του.Χαρακτηριστικο ειναι οτι ο Σαμπρας στο Ρολαντ Γκαρος που ευνοει τους πολυ καλους αθλητες δεν πηγε ποτε του τελικο,σε αντιθεση με τον Φεντερερ που σε αυτον τον τομεα εκανε πραγματικα την υπερβαση δουλευοντας πολυ σκληρα.Ουτε αυτος ηταν καλος "χωματας" στο ξεκινημα του.Απλα επειδη επεσε πανω στο κτηνος Ναδαλ,πολλες φορες παραλειπουμε (ειδικα στα μεταξυ τους ματς) να αναφερουμε την πολυ καλη φυσικη κατασταση που εχει ,και λογικο ειναι.Παντως την ανεση που εχει ο Ελβετος οταν αγωνιζεται δεν την εχω δει πουθενα.Ουτε απο τον σπουδαιο Σαμπρας.Ο ανθρωπος κανει και τον πιο δυσκολο ποντο να μοιαζει γελοιου επιπεδου για αυτον


ΥΓ.Για το Davies Cup δεν ξερω ακριβως τους κανονες.Παιζουν 4 παιχνιδια ετσι?Τα 2 μονα και 2 διπλα.Αυτοι βαλανε τον Ναδαλ να παιξει και στα 2 μονα νομιζω.Αυτο δεν ειναι λιγο unfair?Τους αλλους δηλαδη του κατεβασανε μονο για τα διπλα?

Dude
07-12-2011, 15:04
Συμφωνώ απόλυτα... Απλά συμπληρώνω ότι ο Σάμπρας πέρα από μεγάλη κλάση είχε από τα πλέον φονικά χτυπήματα (κυρίως με το φορχαντ, ενώ τα smash του - ή αλλιώς "slam dunks" - από τα πιο θεαματικά χτυπήματα στο σπορ). Για μένα μάλλον ο κορυφαίος σέρβερ στην ιστορία (με τη λογική ότι δεν ήταν μονοδιάστατος - βλ. Κάρλοβιτς -, αλλά χρησιμοποιούσε σε μεγάλο ποσοστό το σερβίς για να επιβάλει το παιχνίδι του), και στα εδάφη του (grass, hardcourts) πολύ δύσκολο να του καταστρέψεις το παιχνίδι του.

emPy439hmCQ

Αντίστοιχα βέβαια ο Αγκάσι πιθανά ο κορυφαίος receiver ever (μαζί με Κόνορς, ίσως και Φέντερερ, μπορεί να λέμε και άλλους τωρινούς σε λίγα χρόνια), για αυτό και μάτσαρε μοναδικά με το Σάμπρας... και μεγάλη προσωπικότητα.

TdDzhENhMXs

Υ.Γ. Και γω για Davis Cup θα σε γελάσω πώς πάει το πράγμα (βαριέμαι και να το ψάξω, απλά το ανέφερα τυπικά σαν είδηση). Πάντως φέτος παίχτηκαν 3 μονά και 1 διπλό, και ο Ναδάλ έπαιξε στα 2 μονά για την Ισπανία, όπως και το αντίστοιχο έκανε ο Ντελ Πότρο για την Αργεντινή. Η Ισπανία νίκησε στα 3 μονά, και η Αργεντινή πήρε το διπλό.

Eleni7
07-12-2011, 20:40
Μιας και πιασαμε το θεμα με το σερβις του Σαμπρας και το ποσο δυσκολο ηταν να χαλασεις το παιχνιδι του σε σκληρη επιφανεια ή χορτο (εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο που το τονισες,αυτη ηταν η διαφορα του με τους αλλους μεγαλους σερβερς,οτι ο Σαμπρας μεσα σε ολα ειχε ΚΑΙ σερβις και οχι ΜΟΝΟ σερβις),εδω "κουμπωνει" τελεια αυτο που λες για τους receivers και εχεις μεσα στους κορυφαιους τον Φεντερερ.Θυμασαι πως ειχε "καταστρεψει" το παιχνιδι του Ελληνοαμερικανου στο Wimbledon του 2001 που τον αφησε απεξω?Ειχε βγαλει κατι απιστευτες επιστροφες-winners στο σερβις του Σαμπρας που τον πετυχαινε ακριβως την στιγμη που εκανε την κινηση να ανεβει στο φιλε και ηταν ανυμπορος να αντιδρασει.Του ειχε κανει μερικα εξωπραγματικα backhand.Και μιλαμε για επιστροφες στο σερβις του Σαμπρας,οχι καποιου τυχαιου


και αφου μιλησαμε και για ομοιοτητες στο στυλ παιχνιδιου,εντυπωση μου κανει και η ομοιοτητα στο σερβις.Για δες

npxP6Jej9iE

2 μικρες διαφορες πιανει το ματι μου.1ον,ο Σαμπρας πρεπει να βρισκει το μπαλακι ελαφρως πιο ψηλα γιατι ο Φεντερερ λυγιζει λιγο παραπανω το σωμα προς τα πισω και 2ον ο αγκωνας του μετα το χτυπημα ειναι ελαφρως λυγισμενος σε σχεση με τον Φεντερερ που εχει σε ολη την διαρκεια της κινησης το χερι τεντωμενο


το ματς που αναφερομαι πιο πανω

QlTbDY9p8r4

σε λιγο καλυτερη ποιοτητα αλλα πιο πολλα λεπτα

i6jt8-KpPsU

Dude
08-12-2011, 03:30
Αυτό που λές με την κίνηση του χεριού στο σερβίς, ισχύει σε όλα τα χτυπήματα του Σάμπρας λίγο πολύ. Μετά το χτύπημα ο αγκώνας φεύγει χαλαρός, ενώ σε κάθε χτύπημα ρίχνει και όλο το βάρος του σώματός του πολύ χαρακτηριστικά, κάνοντας το χτύπημα ακόμα πιο απότομο και χαμηλό συνήθως (έχει αυτό το στυλ καμπούρας σαν συνδυασμός πινγκ πονγκ με μποξ ένα πράγμα - τρομερός τενίστας και αθλητής). Προσωπικά (και νομίζω και όλος ο τενιστικός πλανήτης λίγο πολύ, με εξαίρεση κάτι καμένους με το χώμα Σπανιόλους και Λατίνους), τρελαίνομαι να βλέπω την κίνηση στα χτυπήματά του. Σαν θωρηκτό είναι ο πούστης. Και τα χτυπήματά του είναι μοναδικός συνδυασμός δύναμης και τεχνικής.

Ο Φέντερερ πάλι τα έχει όλα ο πούστης, και με το ταλέντο του μοιάζει να τα κάνει χωρίς μεγάλη προσπάθεια... κάθε κίνησή του είναι για τα βιβλία, αλλά αν κάτι τον ξεχωρίζει περισσότερο από τα άλλα αυτό είναι το πώς καλύπτει το κορτ. Ανάλαφρος και βρίσκεται παντού ένα κλικ πριν από τον αντίπαλο... όπως έχει πει και ο Αγκάσι: "He's the best I've ever played against. There's nowhere to go. There's nothing to do except hit fairways, hit greens and make putts. Every shot has that sort of urgency on it. I've played a lot of them (other players), so many years, there's a safety zone, there's a place to get to, there's something to focus on, there's a way. Anything you try to do, he potentially has an answer for and it's just a function of when he starts pulling the triggers necessary to get you to change to that decision."

Dude
13-12-2011, 05:03
Η κομπίνα, αλλά θέλει τρόπο...

McKWI5OmD8A

gOLwHUlvl2g

L3JsfD22wHQ

Και λίγο Στέφι Γκραφ (γυναικείο τένις στα καλύτερά του)...

yXmBRwv6huM

u8rLKoOHpdY

hf2sj-GT0rw

6rnGYpOrfV4

Eleni7
13-12-2011, 15:42
Εφαγε τετοια κομπινα ο Φεντερερ?χαχαχα

Στην φαση του Καρλοβιτς ο Χας εχει κολλησει πανω στον τοιχο χαχαχαχα.Ενταξει,κανει τρομερα σερβις ο Κροατης αλλα οχι και ετσι.Ακομα και εμενα θα πηγαινε το μυαλο μου να του κανω κατι τετοιο


Εντυπωσιακη η Στεφι Γκραφ,οπως και οι κοντρες της με την Σελες (οσο αυτη μπορουσε να παιξει σε υψηλο επιπεδο μετα το συμβαν του Παρισιου).Παντως στα βιντεακια βλεπουμε και την διαφορα με το σημερινο γυναικειο τενις το οποιο πλεον απλα δεν υπαρχει.Ειναι καμια 15αρια Ρωσιδες ή Τσεχες που πεταγονται σαν φωτοβολιδες για 1-2 σεζον (πραγμα που σε βαζει και σε υποψιες για το "ξεπεταγμα" τους) και μετα το χαος.Αν ειναι στα καλα της η Σερινα (εχει μεγαλωσει αρκετα και αυτη) τα παιρνει περιπατο τα Σλαμς.Φτασαμε στο σημειο να γυρναει μετα απο 2 χρονια αποχης η (σπουδαια) Κλαιστερς και να παιρνει μετα απο 2 μηνες Γκραν Σλαμ.Επισης Γκραν Σλαμ παιρνουν και κατι απαλευτες του στυλ Σκιαβονε,Στοσουρ που αλλα χρονια (οχι παλια,5 χρονια πριν ας πουμε) θα ηταν εκτος τοπ-20

Dude
14-12-2011, 03:49
_0-5ROrdGqY

Eleni7
17-12-2011, 00:00
15 λεπτα τεχνης

gLRwHCsWUNg

Dude
18-12-2011, 03:45
Παρά τη μη κατάκτηση Γκραν Σλαμ, και παρά το ότι υπέστη δύο βαρειές ήττες σε Γουίμπλεντον και US Open, για τη χρονιά που τελείωσε (τη χειρότερή του εδώ και 8 χρόνια) ο Ρότζερ είχε το 2ο καλύτερο ποσοστό νικών-ηττών (κάπου 84%) μετά τον 1ο με διαφορά Νόλε. 3ος ο Ράφα και 4ος ο Μάρεϋ.

Dude
23-12-2011, 18:19
Φέτος είχαμε και έναν από τους πιο θεαματικούς championship points που έχουν βγεί, στον τελικό ανάμεσα σε Roddick και Raonic (νέο αστέρι).

yjfA19ekFmU

Dude
02-01-2012, 06:11
Η χρονιά ξεκινά, και στην Ντόχα (ATP 250) θα βρίσκονται ο Ναδάλ και ο Φέντερερ μεταξύ άλλων για να κοντραριστούν. Μάλιστα ο Ρότζερ έχει έναν επικίνδυνο 1ο γύρο απέναντι στον Νταβιντένκο που επιστρέφει από τον τραυματισμό του.

Πέρα από αυτό, ιδού ίσως το τελειότερο receiving game που έχει παιχτεί (Federer - Roddick, Βασιλεία 2002). Απλά απολαύστε:

angbTaqDgaQ

Eleni7
06-01-2012, 19:16
Μεγαλη νικη του Monfils κοντρα στον Nadal στον ημιτελικο του τουρνουα της Ντοχα με 6-3,6-4.Στο τελευταιο σετ μαλιστα ο Γαλλος γυρισε το ματς ενω εχανε με 1-4 παιρνοντας 5 συνεχομενα games.Ο Ναδαλ ηταν καλος μονο στις αρχες του δευτερου σετ.Κατα τα αλλα ο Γαλλος εκανε πολυ καλυτερη εμφανιση και θα παιξει στον τελικο κοντρα στον συμπατριωτη του Τσονγκα που περασε στο τελικο χωρις αγωνα μιας και ο Φεντερερ απεσυρε την συμμετοχη του λογω τραυματισμου.Οσοι θελετε να δειτε την μαχη των Γαλλων ΜΑΠ,το παιχνιδι θα το δειξει το Eurosport αυριο στις 5 ωρα Ελλαδος (με επιφυλλαξη η ωρα,θα το επιβεβαιωσω πιο μετα)

Παντως,τοσο ο Φεντερερ οσο και ο Ναδαλ (πιο πολυ σε σχεση με τον Ελβετο) δεν δειχνουν και στα καλυτερα τους εν οψη του πρωτου Γκραν Σλαμ της χρονιας που ξεκιναει σε 10 μερες

johny b
06-01-2012, 21:33
Παιδιά θα παρακαλέσω τα μεταξύ σας με pm. Σεβαστείτε το φόρουμ

Dude
07-01-2012, 04:48
Καλή φάση ο τελικός μεταξύ των Γάλλων, προχθές το τσέκαρα και έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους μόλις 3 φορές μέχρι τώρα στην καριέρα τους.

Ως προς το τελευταίο βέβαια προσωπικά μάλλον διαφωνώ όπως το θέτεις... Είναι πολύ νωρίς στη χρονιά για περαιτέρω συμπεράσματα, και σε γενικές γραμμές νομίζω μια χαρά είναι και οι δύο (Ρότζερ, Ράφα). Πιστεύω ότι ο ένας απλά θέλει να προλάβει κάποια κακοτοπιά (είχε ενοχλήσεις στην πλάτη από το ματς με το Zemlja που δεν είχαν φύγει μέχρι σήμερα το πρωί) και να είναι σωματικά απόλυτα εντάξει στο Αυστραλιανό, ενώ ο άλλος απλά έχασε από έναν αθλητικό αντίπαλο που ήταν σε εξαιρετική μέρα... συμβαίνει και αυτό (άλλωστε και ο ίδιος ο Ράφα στις δηλώσεις του το είπε ότι δεν θεώρησε ότι έπαιξε άσχημα).

Άντε την άλλη βδομάδα με το καλό για το 1ο Γκραν Σλαμ... να δούμε και αν ο Νόλε δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Eleni7
07-01-2012, 10:54
Για τον Φεντερερ συμφωνω.Το λεω κιολλας οτι σε σχεση με τον Ραφα ειναι σε καλυτερη κατασταση.Η παρατηρηση μου για τον Ναδαλ δεν εχει να κανει μονο με την περιοδο προετοιμασιας.Κυριως εχει να κανει με τις μετεπειτα εμφανισεις του απο τον χαμενο τελικο της Ν.Υορκης.Για να το θεσω πιο συγκεκριμενα,δεν βλεπω τοσο σωματικο οσο ψυχολογικο προβλημα (υπαρχει και σωματικο παντως,καθως Τσονγκα,Νολε στα "ποδια" τον κερδισαν φετος).Ο τροπος που προσεγγιζει τα παιχνιδια εχει αλλαξει σημαντικα σε σχεση με τις προηγουμενες χρονιες.Πιο παλια και κακος να ηταν καταφερνε με τον χαρακτηρα του και το πεισμα του να παιρνει τα ματς.Τωρα οι αντιπαλοι του δεν του δινουν την παραμικρη ευκαιρια.Να συμπληρωσω οτι δεν εχει ξεπερασει και ενα προβλημα τραυματισμου που εχει στον ωμο και μαλλον θα το "κουβαλισει" μαζι και στο πρωτο Σλαμ.Αυτες οι 2 ανυσυχιες με τον Ραφα εχουν να κανουν με την προοπτικη οτι εκει στηριζει το παιχνιδι του ("ποδια",χαρακτηρας).Και ο Φεντερερ ειναι αθλητικα πιο κατω σε σχεση με αλλες χρονιες του αλλα η ποιτητα του στα χτυπηματα μπορει να του καλυψει αυτη την αδυναμια

Dude
07-01-2012, 20:32
Καταλαβαίνω πώς το λές και επί της ουσίας σχεδόν σε όλα όσα λες συμφωνώ.

Σε συνέχεια όσων λες, απλά θεωρώ ότι το πικ συνολικά της καριέρας του Ναδάλ έχει πιθανότατα περάσει, καθώς ξεκίνησε το επαγγελματικό τένις και άρχισε να βρίσκεται στο τοπ 10 (και τοπ 2 τσακ μπαμ) από πολύ μικρός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το απίστευτο winning ή refuse to lose mentality του (το οποίο προσωπικά από τους αθλητές που θυμάμαι εδώ και 20 χρόνια δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα σπορτ - δεν λέω ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής ή τενίστας σε αυτά τα 20 χρόνια, μην παρερμηνευτεί το σχόλιο) εξακολουθεί να υπάρχει αμείωτο και να του δίνει ακόμα νίκες σε πολύ κλειστά και οριακά ματς, όμως από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί το καλό τελικό αποτέλεσμα (κατ'ουσία ποτέ δεν μπορούσε να του το εγγυηθεί, απλά όταν έρχονταν συνεχόμενες νίκες σε τελικούς δινόταν αυτή η εντύπωση). Όταν στην πράξη ο οργανισμός του πια είναι πιο επιβαρυμένος συνολικά, και όταν οι πολύ ταλαντούχοι αντίπαλοί του (δεν μιλάω καν για Νόλε ή Τσονγκά κλπ... μόνο κάτι παίχτες σαν το Κολσράιμπερ να δει κανείς πόσα και τι χτυπήματα έχουν - νο. 43 ο κύριος -, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης σε κανένα σχεδόν ματς ενός τουρνουά) καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μην επιτρέψουν να κάνει το παιχνίδι του από την baseline, είναι αναπόφευκτο σε κάποια ματς να μην μπορεί να επικρατήσει αγωνιστικά κάποιου με δυνατότερα χτυπήματα και πιο επιθετικό στυλ. Αν κάτι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει περισσότερο τις πιθανότητές του για κατακτήσεις Γκραν Σλαμ και μεγάλων τουρνουά, αυτό πιθανά να είναι ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στο σερβίς του (γενικά μιλάμε για υπερπαίχτες που έχουν φτάσει το παιχνίδι στα όρια και με συγκεκριμένη ταυτότητα παιχνιδιού, οπότε οι βελτιώσεις είναι δύσκολο πράγμα), αλλά και πάλι ουδείς άτρωτος.

Με λίγα λόγια, ο Ναδάλ για μένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν έχει, παρά μόνο πιθανά εναντίον του Νόλε που τον κέρδισε πέρσι παντού σε τελικούς (και ειδικά στο χώμα). Και πάλι όμως ο τρόπος που πάλεψε για να γυρίσει το ματς στον τελικό του US Open προσωπικά μου δείχνει ότι ψυχολογικά δεν καταβάλλεται ποτέ ο τύπος. Απλά ο Σέρβος ανέβασε τρομερά το παιχνίδι του και επικράτησε καθαρά σε αγωνιστικό επίπεδο εναντίον του Ισπανού σε όλες τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να αποκτήσει και ο ίδιος (ο Νόλε) τρελή αυτοπεποίθηση.

Υ.Γ.: Είναι αναπόφευκτο δε και αυτό που λές για τη μη αθλητική-σωματική επικράτηση του Ναδάλ σε όλα τα ματσαπ, καθώς το τένις όπως και όλα τα σπορτ σταδιακά γίνεται και αθλητικότερο, άρα όλοι οι αθλητές βελτιώνονται σε αυτόν τον τομέα (και κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μην τους έχει ο Ράφα).

Υ.Γ. 2: Ευτυχώς δεν πέφτει όλη η εξεταστική μου στο Αυστραλιανό, γιατί θα είχαμε απώλειες.

Υ.Γ. 3: Ο Τσονγκά νίκησε το Μονφίς στον τελικό της Ντόχα με 2-0 σετ, και ο Μάρεϋ έφτασε στον τελικό του τουρνουά στο Μπρισμπέιν.

Υ.Γ. 4: Ο Μάρεϋ εδώ και λίγες βδομάδες προσέλαβε σαν τεχνικό το θρύλο Ιβάν Λεντλ (νέος στο προπονητηλίκι). Για να δούμε πού θα το βγάλει.

Dude
11-01-2012, 04:19
Tennis gangsta...
OfxPsXw1PhA

Eleni7
11-01-2012, 17:14
Χαχαχα,οι περισσοτεροι απο κατω πιο πολυ ασχολουνται με τον τυπο στο 0.39 με τα πορτοκαλι παρα με τον ποντο

Τρομερος ο Γαλλος αλλα ο Τσιλιτς δεν ξερει να κανει ενα σμας της προκοπης χεχεχε


Την Παρασκευη η μεγαλη κληρωση για το Αυστραλιανο Οπεν.Ο Παγδατης αγωνιζεται στα προκριματικα της διοργανωσης και ηδη εχει περασει στην 8αδα.Αν καταφερει και προκριθει θα αγωνιστει κοντρα σε τενιστα 10αδας στον πρωτο γυρο

Dude
11-01-2012, 20:12
Asxeto, alla o Monfils einai Pistons sto NBA kai goustarei Carmelo... tipota den einai tyxaio.

Agwnistiko ysterografo: O Nadal fetos allakse raketa kai phre kapoia ligo pio vareia, gia na dwsei megalyterh dynamh sta xtyphmata tou. Genikws to psaxnei opws mporei apo o,ti fainetai, kai an kai mporei na tou vgei se kalo ayth h allagh, isws xreiastei ligo xrono parapanw gia na prosarmostei plhrws ston elegxo twn xtyphmatwn me th nea raketa (den to lew gw, dika tou logia metaferw).

Προπονητικό υστερόγραφο:

http://www.australianopen.com/images/pics/misc/f_ivanovic_01_01.jpg
http://www.australianopen.com/images/pics/misc/f_ivanovic_01_06.jpg

KonTaz
12-01-2012, 21:51
Έγινε ενδιαφέρον το τόπικ,μπράβο Dude

Dude
13-01-2012, 04:58
Ήταν το δυνατό μου χαρτί.

Dude
13-01-2012, 20:06
Δευτέρα αρχίζει το Αυστραλιανό... Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά, εάν συνεχίσουν και οι Fantastic 4 μέχρι εκεί, θα είναι Τζόκοβιτς-Μάρεϋ και Ναδάλ-Φέντερερ (οι τελευταίοι 2 βρίσκονται στην ίδια μεριά του ταμπλό για πρώτη φορά από το Ρολάν Γκαρός του 2005).

- Εδώ (http://www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/ms/index.html) δείτε το draw με τους 128 παίχτες που θα τειθούν αντιμέτωποι (περιμένει κάποιους qualifiers ακόμα για να ολοκληρωθεί).
- Εδώ οι διάφορες περιπτώσεις διασταυρώσεων (http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/01/2/Melbourne-Australian-Open-Preview-Djokovic-Murray-In-Same-Half.aspx).

Eleni7
13-01-2012, 20:15
Να συμπληρωσω οτι ο Παγδατης θα αγωνιστει στον πρωτο γυρο κοντρα στον Μπεκερ ενω ο πρωτος τενιστας 10αδας που λογικα θα βρει μπροστα του ο Κυπριος θα ειναι ο Μπερντιχ στον 4ο γυρο

Eleni7
15-01-2012, 23:20
Ακυρη και ακαιρη η σημερινη επιθεση στο προσωπο του Φεντερερ απο τον Ναδαλ.Θυμιζω οτι ο Φεντερερ ειναι ο εκπροσωπος των παικτων στην ATP και ο Ισπανος τον κατηγορει οτι δεν κανει κατι για να ελαφρυνει το προγραμμα

εδω οι δηλωσεις

"Διαφωνώ με τον Φέντερερ. Είναι πολύ εύκολο γι'αυτόν να λέει ότι "εγώ δεν λέω τίποτα και όλα είναι θετικά" και να βγαίνει σαν κύριος, καίγοντας τους υπολοίπους. Όμως δεν είναι έτσι. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και ίσως του Ρότζερ να του αρέσει το tour όπως είναι διαμορφωμένο. Και εμένα μου αρέσει και πιστεύω ότι είναι καλύτερο από τα περισσότερα αθλήματα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο και ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα κακώς κείμενα"

"Μέσα από το τένις έχω ζήσει καταστάσεις που ούτε τις ονειρευόμουν όμως δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου έχοντας πόνους σε όλο το μέρος του σωματός μου. Δεν είναι σωστό αυτό. Αν εκείνος ολοκληρώσει την καριέρα του σαν μαργαρίτα, επειδή έχει εκπληκτικό σώμα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με μένα, ούτε με τον Μάρει, ούτε με τον Τζόκοβιτς που δεν θα είμαστε σαν μαργαρίτες όταν σταματήσουμε το τένις"

"Πότε θα σταματήσουμε την καριέρα μας; Στα 28, 29, 30; Μετά απο αυτό έχεις να ζήσεις κι άλλη ζωή και είναι πολύ σημαντικό να είσαι fit και να μην φοβάσαι να παίξεις ποδόσφαιρο ή να πας για σκι με τους φίλους σου"

Σορι Ισπανε αλλα οταν εσυ μου υπογραφεις μυθικα συμβολαια με την Ντοχα και το Χαλε για παιζεις ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ στα τουρνουα τους για τα επομενα 5 χρονια, χωρις να εχεις επιλογη να μην δηλωσεις συμμετοχη και το χρυσαφι ρεει αφθονο,ε τοτε μην μιλας.Εκει ειναι καλο το προγραμμα δηλαδη?Ουτε φταει κανεις που ο θειος σου σε εχει δει πειραματοζωο, σε τρεχει απο τα 16 σε επαγγελματικα τουρνουα και εχεις ξεζουμιστει,απο την στιγμη που Φεντερερ,Νολε,Μαρει κτλ ξεκινησαν τα μεγαλα τουρνουα απο 18-19 και κανουν ακομα και τωρα πιο ανθρωπινη κατανομη δυναμεων και διοργανωσεων.Τεσπα,τετοιες εντασεις δεν χρειαζονται παραμονες μιας μεγαλης διοργανωσης,αν και η επιλογη να γινουν τωρα δεν ειναι τυχαια

Dude
16-01-2012, 05:02
Για όλα φταίει ο ανκλ Τόνι... ;)

Πέρα από την πλάκα, σεβαστή σαν άποψη του Ράφα, αλλά μάλλον είχες δίκιο τις προάλλες που έλεγες ότι έχει τα ψυχολογικά του... κατ'ουσία τώρα δηλώνω άγνοια στο τι μπορεί να κάνει κανείς για να ελαφρύνει το πρόγραμμα (άσε που δεν νομίζω να είναι θέμα Φέντερερ μόνο αυτό, εκπρόσωπος συνολικά των παιχτών είναι, οπότε αν συνταχθούν πολλοί με απόψεις σαν αυτή του Ναδάλ μάλλον αυτές θα υπερασπιστεί κι αυτός) από τη στιγμή που υπάρχουν στάνταρντ τόσα τουρνουά όλη τη χρονιά, οπότε για να χωρέσουν αρχίζει το ένα και τελειώνει το άλλο, ή διεξάγονται ίδιας κατηγορίας ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του πλανήτη (στα μικρά αναφέρομαι)...

Υ.Γ: Άρχισε το Αυστραλιανό... Τώρα παίζουν Τόμιτς-Βερντάσκο, Ντελ Πότρο, Μπέρντυχ, Φις, αργότερα μπαίνει στο χωρό ο Ναδάλ, Ο Παγδατής, και άλλοι, και κάπου 10 το πρωί ώρα Ελλάδας και ο Φέντερερ. Πληροφοριακά (για όποιον κοιτάει τις ώρες των αγώνων από το σάιτ του Αυστραλιανού), η Μελβούρνη βρίσκεται 9 ώρες μπροστά σε ώρα από μας.

Eleni7
16-01-2012, 09:43
Εγω την μονη λυση που βρισκω και ισως θα ειχε ενα καλο αντικτυπο ειναι να μειωθουν ή να καταργηθουν οι αγωνες για το Davies Cup.Την θεωρω τεραστια βλακεια την διοργανωση και νομιζω οτι οι πιο πολλοι φανς δεν την παρακολουθουν εκτος και αν εκπροσωπειται η χωρα τους.Κατα τα αλλα, απλα δεν γινεται να μειωθουν τα τουρνουα και φυσικα ο Ναδαλ δεν φωναζει για αυτο.Η δικη του απαιτηση ειναι να ισχυσει νεο συστημα βαθμολογησης που να μην ειναι ενος ετους αλλα δυο.Να κρατανε δηλαδη τους ποντους τους οι τενιστες για 2 σεζον και οχι για 1 ετσι ωστε να εχουν την δυνατοτητα να αφησουν καποιο τουρνουα για να ξεκουραστουν.Και αυτο να ισχυσει,δεν νομιζω οτι θα αφησουν πολλοι high seeders τουρνουα σαν τα Masters που ειναι 18 στο αριθμο ή το Μαστερ Finals.Για Γραν Σλαμ ουτε λογος βεβαια.Αρα τι μενουν?Μερικα τουρνουα προετοιμασιας για τις μεγαλες διοργανωσεις που δεν εχουν και πολλους ποντους (250 το πολυ).Μην ξεχναμε οτι στα τουρνουα πεφτει πολυ χρημα και οι χορηγοι θελουν παντα τους πρωτους 4 τενιστες στα τουρνουα τους.

Πρωτο αποτελεσμα.Ο Τομιτς γυρισε το ματς και κερδισε τον Βερντασκο σε ενα ματς που πηγε στα 5 σετ (απο 0-2,σε 3-2).Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τον Αυστραλο,που ειναι μολις 19

ΥΓ.Καλη σεζον να εχουμε και ενα καλο πρωτο Grand Slam!

Dude
16-01-2012, 17:59
- Προσωπικά διαφωνώ όσο δεν πάει με την πρόταση Ναδάλ (δεν νομίζω να την ενστερνίζονται και πολλοί συνάδελφοί του - υπόθεση δική μου αυτή).

- Εδώ τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας (όλα φυσιολογικά - και ο Παγδατής πολύ καλός): http://www.australianopen.com/en_AU/scores/cmatch/06ms.html

- Ο Τόμιτς είναι από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος για την επόμενη 10ετία.

- Και γώ και σύ μπορεί να μην μας λέει κάτι το Davis Cup, αλλά για τον τενιστικό κόσμο είναι κάτι αντίστοιχο με το να καταργούσαμε από το μπάσκετ ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Έχει παράδοση απίστευτη ο θεσμός, οπότε δεν αξίζει καν να αναφερόμαστε σε τέτοια σενάρια.

Ορισμένα στιγμιότυπα (άλλα που έψαξα είτε δεν υπάρχουν καθόλου, είτε δεν υπάρχουν σε καλή ποιότητα, είτε είναι σε πολλά μέρη):
CbhS9YooC-s
ZHOSlprrCH8
OsWF-tO08dc
t3M6_u86r30

Dude
18-01-2012, 05:27
1ος παίκτης του τοπ10 που αποκλείεται: Mardy Fish, ήττα 3-0 από τον Κολομβιανό Falla.

Eleni7
18-01-2012, 16:19
Ενταξει,δεν υπαρχει ο τροπος που ΚΑΤΑΦΕΡΕ να αποκλειστει σημερα ο Παγδατης.Πραγματικα δεν εχω δει πιο ασταθη τενιστα,που παραλληλα να εχει τοσο ταλεντο (για μενα αν ηταν σταθερος,θα ηταν παικτης 10αδας στο χαλαρο).Χωρια που εχει χασει το πρωτο σετ ΤΣΑΜΠΑ,ειχε στο ματς 59(!) αβιαστα λαθη και μολις 19 winners.Βαλτε και 8 double faults.Εκει που ξεκιναει το ματς και εχει πατησει κατω τον Βαβρινκα ερχετε το κλασικο μπλακ-αουτ.Για σφαλιαρες...

Η αντιδραση του δεν ειναι τυχαια

Z9HMymxIxLk

Dude
18-01-2012, 17:59
Εντάξει ρε Μάρκουλη αλλά σταμάτα στη μία ρακέτα αγόρι μου. :)

Αποτελέσματα 2ου γύρου (1η μέρα): http://www.australianopen.com/en_AU/scores/cmatch/08ms.html
Σημερινό πρόγραμμα όπου ολοκληρώνεται ο 2ος γύρος: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html
Τα μέχρι τώρα ζευγάρια για τον 3ο γύρο: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

johny b
18-01-2012, 18:07
Προκαλείτε τον κόσμο τ Ολυμπιακού

Dude
20-01-2012, 02:19
Τώρα αρχίζει ο Ράφας... μόλις τελειώσει, σειρά παίρνει ο Ρότζερ εναντίον του Κάρλοβιτς (αυτός που έχει το δυνατότερο σερβίς στον κόσμο - Κροάτης 2μετρος). Στο ενδιάμεσο, παίζουν Χιτ-Λέικερς (3:00).

Eleni7
20-01-2012, 14:47
και οι 2 περασαν με 3-0.Στον επομενο γυρο ο Ναδαλ θα παιξει κοντρα στον Λοπεζ και ο Φεντερερ κοντρα στην ευχαριστη εκπληξη της διοργανωσης,τον Τομιτς (ευκαιρια να τον δω επιτελους τον Αυστραλο,τοσα εχω ακουσει)


Επειδη δεν εχουμε κανει ακομα αναφορα στο γυναικειο ταμπλο,η Σαμανθα Στοσουρ επεσε θυμα εκπληξης στο Grand Slam της πατριδας της καθως αποκλειστηκε απο τον πρωτο γυρο.Χωρις εκπληξεις συνεχιζεται το ταμπλο των γυναικων


wxbbL6HlcJs

Δειτε πως σωζει το match point ο Φεντερερ στο πρωτο σετ και μαλιστα στο σερβις του Κροατη και μετα πως καταφερνει να κανει το μινι μπρεικ

B8-WqDONZg8

Dude
20-01-2012, 22:32
Σετ πόιντ, όχι ματς. Ο Κάρλοβιτς για όποιον δεν κατάλαβε για τι παίχτη μιλάμε, ο άνθρωπος είναι 2.08 και με θανατηφόρο σερβίς (παίζει να είναι και 1ος σε άσσους όλων των εποχών), για αυτό και αν είναι σε καλή μέρα ο αντίπαλός του πρέπει απλά να έχει υπομονή για το πότε θα κάνει το μπρέικ, καθώς συνήθως παρουσιάζονται λίγες ευκαιρίες. Επειδή το είδα, έτσι έγινε και με το Ρότζερ χθες. Οριακά κατάφερε να πάρει το 1ο σετ, και στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το 2ο, μέχρι που στο τελευταίο game έκανε το break. Στο 3ο όλα έγιναν λίγο πιο εύκολα πια.

Ο Ναδάλ πέρασε σχετικά εύκολα το Lacko, που είναι κι αυτός ένα all-around ταλέντο, αλλά έχει πρόβλημα σταθερότητας και δεν έχει κάνει ακόμα κάτι σπουδαίο στην καριέρα του. Μόνο στο 1ο σετ τον κόντραρε στα ίσια, αλλά ο Ράφα τον οδήγησε σε λάθη, βρήκε ρυθμό και το καθάρισε το ματς.

Eleni7
20-01-2012, 22:47
ματς ποιντ εγραψα?χαχαχα,δεν παω καλα.Ισχυει απολυτα αυτο που λες για τους παικτες με τα δυνατα σερβις.Ποσο μαλλον για αυτον που εχει το δυνατοτερο σερβις.Αυτη την τακτικη την ακολουθουσε συνεχως ο Φεντερερ τα προηγουμενα χρονια κοντρα σε εναν ακομη μεγαλο σερβερ,τον Αντι Ροντικ (σε καθοδικη πορεια,αποκλειστηκε απο την συνεχεια του Οπεν).Παιζει μεγαλο ρολο να βγαλεις τον αντιπαλο απο τον ρυθμο του και να χασει την καλη ψυχολογια του.Αφου καταφερε και γυρισε το πρωτο σετ ετσι οπως το γυρισε (γιατι κανει λαθος ο Καρλοβιτς στο σετ ποιντ),πηρε και το δευτερο σετ ξανα στο οριο.Ε,μετα ηταν θεμα χρονου να βρει καλη ευκαιρια για μπρεικ.

Εχουν δυσκολουτσικα ματς οι αιωνιοι στους 2 επομενους γυρους (Τομιτς,Ντελ Ποτρο ο Φεντερερ και Λοπεζ,Μπερντιχ ο Ναδαλ).Μακαρι να τα καταφερουν για να τους δουμε αντιπαλους στον ημιτελικο

Dude
20-01-2012, 22:48
Το Λόπεζ δεν τον έχω δει, είναι ικανός να δυσκολέψει το Ράφα;

Eleni7
20-01-2012, 22:58
Οτι εικονα εχω απο τον παικτη,ειναι απο τα τουρνουα του Wimbledon,που μετα τον Ραφα και τις κατακτησεις του,ειναι ο καλυτερος Ισπανος σε παρουσια εδω και πολλα χρονια.Παροτι Ισπανος,αυτη ειναι ισως η καλυτερη επιφανεια του καθως εχει παρα πολυ δυνατο σερβις.Αυτο ειναι το καλυτερο προσον του γιατι κατα τα αλλα μαλλον ψιλομετριος ειναι.Ο Ναδαλ πιστευω θα το παρει σχετικα ευκολα το ματς γιατι ειναι παικτης μαχητης και εχει υπομονη στο παιχνιδι του.Αν ηταν αγωνας 2 σετ ισως να ειχε παραπανω πιθανοτητες ο Λοπεζ.Τωρα και σετ να παρει,ο Ναδαλ θα εχει χρονο και ψυχραιμια να κανει την ανατροπη.Εκτος και αν παρουσιαστει ως σκια της σκιας του εαυτου του

Ξεχασα το να το αναφερω.Οπως ο Ραφα ετσι και ο Λοπεζ ειναι αριστεροχειρας.Θα ειναι λιγο περιεργο το παιχνιδι απο μια αποψη μιας και σπανια συναντιουνται αριστεροχειρας vs αριστεροχειρα

Dude
21-01-2012, 05:30
Ναι, τον έχω δει σε στιγμιότυπα, ποτέ όμως σε ματς ολόκληρο... τελευταία γενιά Ισπανών είναι αριστερόχειρες οι περισσότεροι (Ναδάλ, Λόπεζ, Βερντάσκο - ο Αλμάγκρο ξέφυγε). Το αριστερόχειρας vs αριστερόχειρα δεν είναι και τόσο σπάνιο, μην νομίζεις... να και κάποια μεγάλα ονόματα αριστερόχειρες του παρελθόντος σε μερικές αναμετρήσεις τους:

SptdffCeVmM

Oiq-G2AH-4k

U5pZr47RIKU

Δείτε τον πόντο στο 2:33...
iC3-0YX0m8U

Σε φιλικό ματς...
OYYUtb4GUHE

Dude
22-01-2012, 04:29
Απίθανο game!!!
2zcRLU6nvpM

edit:
Ναδάλ - Μπέρντυχ
Φέντερερ - Ντελ Πότρο

... τα 2 από τα 4 ζευγάρια των προημιτελικών. Πολύ ωραίο το ματς Φέντερερ εναντίον Τόμιτς (θα ακολουθήσουν στιγμιότυπα με την πρώτη ευκαιρία).

Υ.Γ.: Έχει που έχει να αντιμετωπίσει το Ναδάλ σε 2 μέρες, απέκτησε κι έναν ακόμη αντίπαλο ο Μπέρντυχ...

8jYjB24ZKu8

Eleni7
22-01-2012, 13:24
Περιμενω ματσαρες και μετα "αιωνιο" ημιτελικο.Στο απο κει ταμπλο ο Μαρει ειναι σε ΤΡΟΜΕΡΗ κατασταση.Περιμενω σουπερ ντερμπι κοντρα στον Νολε στον ημιτελικο.

Αυτος ο Μπερντιχ μπορει να γινει πιο αχωνευτος?Καποια στιγμη θα φας μπαλακι στην μουρη απο τον αντιπαλο.Ολοι εχουν φαει.Σε αλλο αθλημα παιζει αυτος?Αφου ο Αλμαγκρο πηγε και του ζητησε συγνωμη.Απλα τραγικος και το συμβαν θα τον ακολουθησει και στον ματς κοντρα στον Ναδαλ

Απο τον Τομιτς δεν ειδα και πολλα.Δεν τον αφησε ο Φεντερερ.Δειχνουν σε πολυ καλη κατασταση οι big 4 προς ευχαριστηση μας....

Dude
23-01-2012, 02:17
Μην βιαζόμαστε πάντως, γιατί πάμε για Γκραν Σλαμ που αγωνίζονται στην τελική 8άδα πιθανότατα οι καλύτεροι 8 του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Και όσο σε καλή κατάσταση δείχνουν οι μεγάλοι 4 (βέβαια ο Νόλε δεν έχει παίξει ακόμα με κανένα σπουδαίο αντίπαλο, σήμερα θα δείξει εναντίον του Χιούιτ αν όντως είναι σε σούπερ κατάσταση), άλλο τόσο καλά δείχνουν να είναι οι Τσονγκά, Ντελ Πότρο, και ο Φερρέρ. Πάντως σίγουρα τα ματς όλο και ομορφαίνουν.

Highlights και συνέντευξη
N9LO8P5lMWk
Όλο το ματς (δεν είχε άλλο καλό βίντεο)
kxGkQ-x_f44


Υ.Γ.: Τόμιτς έχει κάποια χτυπήματα με μεγάλη άνεση, και διαβάζει και εξαιρετικά το παιχνίδι. Μέχρι το 8ο game του 1ου σετ το ματς με το Φέντερερ ήταν τελείως στα ίσα, και μετά μίλησε η εμπειρία και η κλάση του Ρότζερ. Θα μας απασχολεί σίγουρα πάντως όσο περνάει ο καιρός.

Eleni7
23-01-2012, 14:51
"Σοκαριστικο" πρωινο για ανδρικο και γυνακειο ταμπλο.Εξω ο Τσονγκα απο τον Ιαπωνα Νισικορι και εξω η Σερινα Γουιλιαμς απο την Ρωσιδα Μακαροβα

Dude
23-01-2012, 18:45
Έγινε το σπάσιμο των τοπ8 από Νισικόρι (κρίμα για το Γάλλο, μπράβο στο Γιαπωνεζάκι).

Τα ζευγάρια είναι:

Τζόκοβιτς - Φερρέρ
Μάρεϋ - Νισικόρι
Φέντερερ - Ντελ Πότρο
Ναδάλ - Μπέρντυχ

Πρώτοι αγώνες αυτός των Φέντερερ - Ντελ Πότρο κάπου στις 05:30 τα ξημερώματα (όχι νωρίτερα από τότε), και μετά παίρνει σειρά ο Ναδάλ εναντίον του Μπέρντυχ 10:30 το πρωί (πάντα ώρα Ελλάδος).

Eleni7
23-01-2012, 19:17
Τον Φεντερερ θα τον δω.Μετα γαμωτο εχω μαθημα

Dude
24-01-2012, 20:19
Ξανά μαζί...

http://resources2.news.com.au/images/2012/01/20/1226249/575450-roger-federer.jpg

http://www.tennisperspective.com/wp-content/uploads/2011/05/Nadal-Roland-Garros-2011.jpg

Συνέντευξη Ρότζερ: http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2012-01-24/201201241327394993764.html
Συνέντευξη Ράφα: http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2012-01-25/201201241327415262411.html

Eleni7
24-01-2012, 20:52
Στα κομματια και η Σχολη και ολα.Την Παρασκευη εχει ΤΕΝΙΣ

Dude
25-01-2012, 03:32
Και χθες είχε πρώτο πράμα (παλι πρωινές ώρες παίζουν Μάρεϋ - Νισικόρι, και μετά η πιθανά ωραία κόντρα μεταξύ Τζόκοβιτς και Φερρέρ)...

ZkcvxcKUETo

Dude
25-01-2012, 20:13
Για όποιον δεν το πήρε πρέφα, ο Νόλε έκανε το καθήκον του και πλέον στους ημιτελικούς μείνανε πάλι μόνοι τους οι 4... Ρότζερ - Ράφα αύριο Πέμπτη στις 10:30 to πρωί, και Νόλε - Μάρεϋ την Παρασκευή.

Eleni7
25-01-2012, 22:40
Ο Νολε εβγαλε προβλημα τραυματισμου σημερα.Εχουμε κανενα νεο παραπανω?Μαλλον τραβηγμα πρεπει να ηταν ή κατι τετοιο.Ελπιζω να ειναι καλα και να μην εχουμε τιποτα δυσαρεστες εκπληξεις.Δεν θελω να χαλασει ο ημιτελικος (που θα ειναι εξισου ΜΑΤΣΑΡΑ)

Αυριο στις 10.30 η στιγμη που περιμενει ολη η τενιστικη υφηλιος

Eleni7
26-01-2012, 11:53
Πρωτο σετ στον Φεντερερ στο ται μπρεικ

kopitis
26-01-2012, 11:57
άσχετο: αλλά ξέρεις ποιος κάνει την ελληνική περιγραφή για το eurosport;

Eleni7
26-01-2012, 11:59
Δεν το βλεπω απο Eurosport

Σημαντικο μπρεικ στο σερβις του Ναδαλ απο τον Φεντερερ στο ξεκινημα του 2ου σετ

Και το μπρεικ το πηρε πισω.ΧΑΜΟΣ!

walter berry
26-01-2012, 12:19
παπαδές ο ναδαλ στο 6 γκέιμ. τι επιστροφή έκανε ρε παιδιά! καραφλιασα!!

Eleni7
26-01-2012, 12:31
Η πρωτη επιστροφη που ειχε κολλησει πανω στον τοιχο ηταν εκπληκτικη.Και η δευτερη ηταν φοβερη με το μπακχαντ,απλα εκει ηταν κακη επιλογη και χτυπημα του Φεντερερ.Στην αλλη γωνια επρεπε να χτυπησει,αλλα και σε αυτη που επιχειρησε,το χτυπημα ηταν μεν δυνατο,αλλα επρεπε να σημαδεψει πιο κοντα στην πλαγια γραμμη και πιο βαθεια στην baseline για να σιγουρευτει οτι δεν θα γινει επιστροφη.Ειχε το χρονο και τον χωρο να σημαδεψει.Με τον Ναδαλ παιζει αλλωστε.Αυτα ο Ισπανος τα εχει κανει επανειλλημενα

walter berry
26-01-2012, 13:43
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! τιτανομαχία. ευχαριστώ θεε που τους προλάβαμε!
2 ταιμ μπρεικ.

Eleni7
26-01-2012, 13:46
Μεγαλο βημα απο τον Ναδαλ.Δεν ειναι παικτης που θα του κανουν το 2-1,2-3.Δυσκολα τα πραγματα για τον Φεντερερ που εχει κανει παρα πολλα ευκολα και αβιαστα λαθη

walter berry
26-01-2012, 14:41
ελά ρε. οχι έτσι. ατυχώς ο ρότζερ. δίκαια ο ναδάλ, αλλά..... ολα υπερ του στο θέμα ρέντας, απο το διχτάκι μέχρι της άμυνες.
είχε φανεί απο το 2-1. εκεί που θόλωσε ο ρότζερ και έχασε το σετ με 2-6 ενώ μέχρι εκεί απλά έλεγχε το μάτς. μακάρι να του το πάρει ο σέρβος στον τελικό.
είδαμε ενά ματς βγαλμένο απο το 2008...
ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Dude
26-01-2012, 14:50
Μεγάλο ματς, τεράστιος Ράφα. Άξια στον τελικό. Σε τέτοια ματς το τένις γίνεται από τις μεγαλύτερες αθλητικές απολαύσεις, κρίμα για όποιον δεν το έχει ζήσει.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/01/26/article-2092113-11781FA2000005DC-77_634x456.jpg

Eleni7
26-01-2012, 14:50
Πολυ μεγαλη η νικη του Ναδαλ που ηταν αρκετα καλυτερος του Φεντερερ.Το παιχνιδι ηταν αρκετα καλο.Σε μερικα σημεια ειδαμε "εξωγηινα" ραλι απο τους 2.Πριν μιλησω θα περιμενω να δω τα στατιστικα,αλλα νομιζω οτι ο Φεντερερ πρεπει να εχει κανει ρεκορ λαθων στην αναλογια winners/unforced errors.Εχω την εντυπωση οτι ηταν η χειροτερη βραδια του εδω και πολλα χρονια σε οτι εχει να κανει με το φορχαντ.Το μπακχαντ του ηταν πολυ πιο αξιοπιστο.Στην αλλη πλευρα,ο τυπικος Ναδαλ.Αν και εβγαλε μερικες εκπληκτικες αμυνες και ποντους,ουτε η δικη του εμφανιση ηταν τοσο εντυπωσιακη (σε σχεση με αλλες χρονιες).Απλα,εκανε αυτο που κανει παντα.Ακομη και κακος να ειναι σε καποια σημεια του ματς,εχει το τροπο του να παιρνει αυτο που θελει (ακομα και με την ρεντα,βλ. την τελευταια τυφλη αμυνα που βρισκει για λιγο την γραμμη και ο Φεντερερ χανει την ευκαιρια να παει το σετ στο 5-5).Ναδαλ στο τελικο λοιπον,Φεντερερ σπιτι του.Περιμενουμε και τον αυριανο μεγαλο ημιτελικο.Ιδανικο match up για τον Ισπανο θα ηταν ο Μαρει.

Dude
26-01-2012, 15:08
Όντως, η νίκη του Ράφα προήλθε από το ότι δεν χαλάρωνε ποτέ για πάνω από ένα δυο συνεχόμενα χτυπήματα, και έτσι μπορούσε να ελέγξει τους πόντους όταν μεγαλώνανε. Ο Ρότζερ δυστυχώς για αυτόν ένω αρκετές φορές έστησε πολύ ωραία κάποιους πόντους, έκανε ανεπίτρεπτα αβίαστα λάθη με το φόρχαντ, και σε στιγμές ακόμα που η πίεση του να βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν υπήρχε. Εκεί εφόσον δεν έπαιρνε αυτό που όφειλε ο Ρότζερ, φαινόταν πως το ματς πήγαινε προς τη μεριά του Ράφα. Πάντως μεμονωμένα υπήρχαν και κάποιοι απίστευτοι πόντοι στο παιχνίδι (ελπίζω να φτιαχτεί κάποιο καλό βίντεο να το ποστάρουμε αργότερα), και κάποιες τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων... Γενικώς, ξαναείδαμε μια κλασική μεγάλη μάχη μεταξύ των 2, και με το συνηθισμένο νικητή.

Τώρα πλέον μένει να δούμε αν ο Μάρεϋ είναι έτοιμος να κοντράρει το σίφουνα Νόλε, και το τι θα κάνει ο Ράφα στον τελικό. Πάντως η απόδοσή του σήμερα για μένα ήταν Ράφα στα καλύτερά του (αξιοπιστία στο σερβίς του, δεν άφηνε μπαλιά να πέσει κάτω, ανίκητος από την πίεση, vintage Rafa). Μπράβο του. 'Ετσι ίσως καταφέρει να κοντράρει και το Νόλε (αλλά ακόμα νωρίς είναι για αυτό, ας περάσει το Σκωτσέζο πρώτα).

Eleni7
26-01-2012, 15:16
Εγω για να πω την αληθεια,το ΑΟ θελω να το παρει ο Μαρει.Δεν τον πολυπαω σαν χαρακτηρα αλλα αντικειμενικα αξιζει ενα Σλαμ.Ειναι καλος παικτης και σιγουρα αν ειχε πετυχει μια αλλη era,χωρις το μυθικο διδυμο Ροτζερ-Ραφα,τα πραγματα θα ηταν καλυτερα για αυτον.Σαν να μην φτανει το διδυμο βεβαια,επεσε και σε μια συγκλονιστικη χρονια του Νολε περισυ,οταν οι αλλοι 2 δεν ηταν και στα καλυτερα τους

Σε αυτο που λες για τον Ναδαλ δεν διαφωνω.Απλα η αποψη μου ειναι οτι σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστηματα ηταν Ραφα στα καλυτερα του.Υπηρχαν και σημεια του ματς που δεν ηταν πολυ καλος,απλα ο Φεντερερ δεν ηταν αυτος που θα επρεπε για να το εκμεταλλευτει.Τον περιμενα πιο ετοιμο τον Ελβετο σημερα.Παντως,οντως ορισμενοι ποντοι ηταν βγαλμενοι απο τις καλυτερες στιγμες τους

Dude
26-01-2012, 18:39
Ναι, δεν διαφωνώ... Απλά τα καλύτερα και των 2 όπως έχω ξαναπεί θεωρώ ότι ανήκουν στο παρελθόν, οπότε εμφανίσεις σαν τη σημερινή είναι πια τα καλύτερα του Ράφα μπορεί να πει κανείς (όπως αντίστοιχα μπορούσε να πει κάποιος το ίδιο για τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός πέρσι για το Φέντερερ).

Eleni7
27-01-2012, 14:14
Γινεται ΜΑΤΣΑΡΑ στον δευτερο ημιτελικο

Eleni7
28-01-2012, 00:03
Μετα απο εκπληκτικη ανατροπη,ο Νολε περασε τελικο οπου θα συναντησει τον Ραφα.Τα σετς ηταν 6-3,3-6,6-7,6-1,7-5.Ο Μαρει για μια ακομη χρονια,αν και ηταν σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ κατασταση,δεν θα καταφερει να παρει το ΑΟ που παραδοσιακα ειναι δυνατος.Η προκριση του Σκωτσεζου θα ηταν ιδανικο match up για τον Ισπανο καθως στο συγκεκριμενο στυλ παιχνιδιου ειναι καλυτερος ολων.Τωρα θα παιξει κοντρα στον Τζοκοβιτς που περισυ του πηρε τον αερα και με το παραπανω.Ο Σερβος παντως εχει αρκετα προβληματα στο τουρνουα.Περα απο ενα τραβηγμα,εχει σημαντικο θεμα με τις αναπνοες του λογω μιας αλλεργιας.Αυτο εχει την σημασια του γιατι στα περσινα ματς ηταν μεγαλο πλεονεκτημα για αυτον το γεγονος οτι κοντραρε τον Ναδαλ στα "ποδια".Φετος θα εχει δυναμεις να το καταφερει?

k5QL8iHWOVc


Ο μεγαλος τελικος ειναι την Κυριακη στις 10.30 το πρωι ωρα Ελλαδος

Αυριο την ιδια ωρα ειναι ο τελικος στο ταμπλο των γυναικων οπου θα κοντραριστουν η Σαραποβα με το νο1 την Αζαρενκα

Dude
28-01-2012, 02:09
Πω, πραγματικά πρέπει να έγινε ματσάρα, κρίμα που το έχασα. Έβγαλε τρελούς πόντους ο Μάρεϋ, αλλά κάπου πρέπει να χαλάρωσε και λόγω κούρασης στο 4ο σετ που θα ήταν και ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Το πώς όμως επέστρεψε από το 5-2 στο 5ο και πάλι δείχνει ότι είναι μεγάλος παίκτης και κοντράρει στα ίσια τους άλλους μεγάλους.

Πάντως μπράβο στο νούμερο 1 και νούμερο 2... συνεχίζουν να αξίζουν να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Ράφα εναντίον Νόλε για 30η φορά αύριο (Κυριακή).

Eleni7
28-01-2012, 02:37
Ηταν εκπληκτικο παιχνιδι.Εμενα μου αρεσε πιο πολυ απο το Φεντερερ-Ναδαλ την Πεμπτη.Αν εξαιρεσουμε το 6-1 στο τεταρτο σετ που πραγματικα δεν καταλαβα τι επαθε ο Μαρει,ολα τα αλλα σετς ηταν "γεματα".Χορτασα τενις.Μου αρεσε παρα πολυ ο Αντι σημερα.Παρα πολυ.Μου εδωσε την αισθηση οτι παει να ανεβει επιπεδο.Δεν ξερω αν ειναι θεμα Λεντλ ή οχι,αλλα παει να γινει μια σημαντικη αλλαγη στο παιχνιδι του.Αν γινει επιτυχως,δεν θα κερδισει απλα ενα GS αλλα πολλα.Αυτη η αλλαγη ειναι η επιθετικοτητα του.Ειναι παικτης που εχει την δυνατοτητα να χτυπησει καλα.Εχει και παρα πολυ καλο μπακχαντ.Απλα για καποιο λογο επιλεγει να παιζει πιο "μαζεμενα".Σημερα ηταν τρομερα επιθετικος για τα δεδομενα του.Εγω προσωπικα δεν τον εχω ξαναδει να ανεβαινει τοσες φορες στο φιλε ή να δοκιμαζει winner στο πρωτο ή δευτερο χτυπημα.Δυστυχως επειδη δεν ειναι συνηθισμενος σε αυτο το στυλ παιχνιδιου εκανε παρα πολλα αβιαστα λαθη.Αλλα να σου πω και κατι?Χαλαλι.Αν μαθει και παιζει ετσι,το χει στο τσεπακι το GS.Μονο με καλο αμυντικο παιχνιδι δεν εχεις τυχη σε μεγαλα τουρνουα.Μονο ο Ναδαλ μπορει να το κανει αυτο αλλα ας μην ξεχναμε οτι εχει και δολοφονικο φορχαντ.Θα σκασω αλλα θα το πω.Ο Μαρει θα παρει GS φετος.Εχει φαει φαπες και φαπες αλλα ειναι μαχητης και δεν το βαζει κατω.Θα τα καταφερει,ειμαι σιγουρη


Ο Νολε παλι, ναι μεν δεν ειχε αναπνοες αλλα μερικα χτυπηματα του ηταν χαρμα ιδεσθαι.Μακραν ο πιο πληρης παικτης μετα τον Φεντ.ΜΑΚΡΑΝ.Θα ειναι στοιχημα για αυτον να ειναι καλα σωματικα την Κυριακη.Αλλα για να πω την αληθεια δεν περιμενα να κερδισει σημερα.Ειχα δει τον Μαρει στα προηγουμενα παιχνιδια και ειχε κανει εντυπωσιακο τουρνουα.Ισως να ηταν και ο πιο φορμαρισμενος απο τους 4.Οποτε η νικη του Νολε σημερα κατι λεει.Για μενα ειναι το πρωτο φαβορι

kopitis
28-01-2012, 13:06
για ένα ακόμα τουρνουά Μαρία είσαι νικήτρια στις καρδιές μας......

Dude
28-01-2012, 19:25
Θα σκασω αλλα θα το πω.Ο Μαρει θα παρει GS φετος.Εχει φαει φαπες και φαπες αλλα ειναι μαχητης και δεν το βαζει κατω.Θα τα καταφερει,ειμαι σιγουρη


Μαζί σου σε όσα λές παραπάνω, αλλά όπως λέει και ο ΜακΕνρο... Οι Νόλε, Ράφα και Ρότζερ είναι πολύ εγωιστές και τα θέλουν όλα για πάρτη τους... οπότε δεν σου δίνουν πολλές ευκαιρίες. Έτσι αν το δείς ψυχρά έχασε μια ευκαιρία χθες ο Άντυ. Από μένα μακάρι να πάρει από φέτος κάποιο Γκραν Σλαμ, αλλά δεν ρισκάρω να θέσω χρονικά περιθώρια σε αυτό, γιατί η λογική λέει ότι τώρα που δεν τα κατάφερε στο Αυστραλιανό, η επόμενη μεγάλη του ευκαιρία είναι το US Open, και πάλι δεν είναι παραπάνω φαβορί από τους άλλους ούτε εκεί. Πάντως κι εγώ ποντάρω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα πάρει ένα ή παραπάνω Γκραν Σλαμς... τη στιγμή δυσκολεύομαι να προσδιορίσω.

Eleni7
28-01-2012, 20:30
Και στον Wimbledon θα ειχε καλη ευκαιρια αλλα τον "γονατιζουν" οι ιδιοι οι συμπατριωτες του.Πολυ πιεση ρε παιδι μου.

Eleni7
29-01-2012, 01:12
pjyfMCTAqKU

Dude
29-01-2012, 05:01
Το πόσταρε αλλού και ο κοπίτις. ;)

kopitis
29-01-2012, 15:41
καλά πλάκα μας κάνουν οι τύποι...

Eleni7
29-01-2012, 16:00
Ρε εγω στον καναπε ειμαι και κουραστηκα


Μαλλον τελειωσε.Ο Νολε ειναι υπερβολικα κουρασμενος για να κανει break


Το παιρνω πισω.ΟΥΑΟΥ

SuperSayian
29-01-2012, 16:22
Πάρα πολυ κούραση στον Ορτοντοξ μπάδερ.

Eleni7
29-01-2012, 16:51
RESPECT

Dude
29-01-2012, 17:35
Δεν είδα τίποτα λόγω διαβάσματος και ύπνου. Μάλλον γράφτηκε ιστορία σήμερα ε; Μπράβο και στους 2, και στο Νόλε που για μία ακόμα φορά άντεξε.

Eleni7
29-01-2012, 21:47
Τεραστια,επικη,ανυπερβλητη η σημερινη νικη του Τζοκοβιτς.Αφου καταφερε και κερδισε το "κτηνος" Ναδαλ σε αγωνα που ειχε να κανει με την αντοχη,οντας "ψοφιος" απο το 4ο σετ,ε καταλαβαινετε γιατι υπερβαση μιλαμε.Αφου ο Ναδαλ καταφερε και εχασε σημερα,νομιζω οτι απο δω και στο εξης θα βλεπει τον Νολε με κομπλεξ κατωτεροτητας.Οσο δυνατος χαρακτηρας και να ειναι,οσο μαχητης,ε τετοιες ηττες σε κλονιζουν.Κυριως ο τροπος με τον οποιον ερχονται.

Ο Νολε ηταν εξ αρχης το φαβορι.Μπορει να εχασε το πρωτο σετ αλλα στα επομενα 2 ηταν εξαιρετικος (6-4,6-2 υπερ του).Και φτανουμε στο 4ο σετ.Οι 2 τους πανε στηθος με στηθος μεχρι το 4-4.Εκει ο Τζοκοβιτς εχει ΤΡΙΠΛΗ ευκαιρια για μπρεικ (40-0 υπερ του) και ο Ναδαλ καταφερνει να παρει το game.Συνεχιζουν μεχρι το ται μπρεικ.Εκει ο Νολε παλι κανει το απιστευτο.Απο εκει που κερδιζει με 5-3 καταφερνει να χασει με 5-7.Οπως καταλαβαινετε,δεδομενου του προβληματος αναπνοων του Σερβου και καποιου προβληματος στο ποδι (ισα που στεκοταν ορθιος καποιες φορες) ο Ναδαλ θεωρειται το σουπερ ντουπερ φαβορι.Ειδικα μολις γινεται το μπρεικ στο 4-2 δεν νομιζω οτι υπηρχε καποιος που πιστευε οτι ο Σερβος θα εβρισκε τροπο να κερδισει το ματς.Και ομως,δεν ξερω που βρηκε τα σωματικα και ψυχικα απωθεματα,αλλα ξαναπηρε το μπρεικ πισω και μαλιστα εκανε και αλλο ενα για το 5-6.Πραγματικα ανεξηγητο αυτο που εκανε ο Σερβος.Μονο ο Θεος ξερει που βρηκε τοση δυναμη.Και στην αντιπαλη πλευρα του φιλε ηταν ο ΝΑΔΑΛ.Ο ΝΑΔΑΛ, το τονιζω.Δεν υπαρχουν λογια να περιγραφει το σημερινο κατορθωμα του Τζοκοβιτς.Σιγουρα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες νικες που εγιναν ποτε στο παγκοσμιο τενις.Μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα δεν ειναι.

Απο την αλλη,πολλα μπραβο και στον Ραφα.Εκανε ενα πολυ μεγαλο τουρνουα αν και προσωπικα δεν του το ειχα την δεδομενη χρονικη στιγμη.Ο σημερινος αγωνας θα πρεπει να μας αλλαξει τα στανταρ για την αντοχη των αθλητων.Η μαχη μου θυμισε Σουπερμαν-Doomsday.Μαχη μεχρι να σωριαστουν και οι 2 στο ταρταν.Πραγματικα δεν ηξερα οτι οι ανθρωπινες αντοχες φτανουν μεχρι εκει



ΥΓ.Dude,κατεβασε το....ηδη.Τρομακτικο παιχνιδι

ΥΓ2.Νιωθω απιστευτα τυχερη που ειδα live τον τελικο του Wimbledon το 2008 και αυτον σημερα.Θα εχω να λεω οτι εζησα ζωντανα τα καλυτερα ισως παιχνιδια της ιστοριας

Dude
29-01-2012, 22:37
Ωραία περιγραφή και κατατοπιστική... Δεν έχω τα κουράγια να κατεβάσω ματς σχεδόν 6 ωρών εν μέσω εξετάσεων (εφόσον δεν το είδα λάιβ). Θα γίνει όμως κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.

Eleni7
29-01-2012, 22:49
Βρε κατεβασε το οχι να το δεις τωρα.Αλλα να το κρατησεις στο αρχειο σου.Δεν το συζητω

yvPZcQbL-ok

Πραγματικα απιστευτο

Παράγοντας
30-01-2012, 01:29
Η αλήθεια είναι οτι έχουν υπάρξει και πιο πλούσια σε θέαμα παιχνίδια. Νομίζω όμως, πως ο συγκεκριμένος αγώνας αξίζει για το πάθος του και τις πολλές ανατροπές που υπήρξαν σε σημείο που πολλές φορές είχες την εντύπωση οτι παρακολουθείς ταινία και όχι αγώνα. Το οτι γνωρίζεις την τελική έκβαση του παιχνιδιού, αφαιρεί λίγη από τη μαγεία του.

Eleni7
30-01-2012, 17:03
5PhA7oL9-ZE

Dude
31-01-2012, 04:53
Δεν έχουμε σπουδαίες αλλαγές στις βαθμολογίες μετά το Αυστραλιανό... Ο Νόλε υπεράσπισε τους πόντους του, το ίδιο και ο Φέντερερ, ανέβηκε λίγο ο Ράφα, και κατέβηκε λίγο ο Μάρεϋ... όμως οι αλλαγές είναι μικρές. Η μόνη αλλαγή θέσης στους πρώτους είναι αυτή του Ντελ Πότρο, ο οποίος και επίσημα επέστρεψε στον τοπ 10.

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Eleni7
31-01-2012, 23:29
Ο τυπος ειναι μουρλοκομειο!χαχαχαχαχαχα

ZOlpMK6Youg

Dude
03-02-2012, 14:46
Ο ΜακΕνρο για τον Τζόκοβιτς και για τη χρυσή εποχή του τένις (http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/02/Features/McEnroe-Hails-Djokovic-Tennis-Golden-Era.aspx) που διανύουμε.

Dude
07-02-2012, 02:15
Μετά το Φέντερερ (4 φορές), και το Ναδάλ (1 φορά), ήταν η σειρά του Τζόκοβιτς για τον τίτλο του "Αθλητή της Χρονιάς". Το τένις σχεδόν μονοπωλεί τη διάκριση με αυτούς τους αθληταράδες μια 10ετία τώρα.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/02/Features/Laureus-Awards-Djokovic-Wins-Sportsman-Of-Year.aspx

Dude
07-02-2012, 14:01
2 πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές επίσημων και ανεπίσημων στατιστικών από τη Wikipedia για όποιον γουστάρει να μάθει περισσότερα για θρυλικούς τενίστες πριν την Open Era, και για το πώς συγκρίνονται με αυτά των σημερινών...

- Συγκερασμός Grand Slam και Pro Slam τουρνουά (http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_male_players_statistics) (στο λινκ θα καταλάβετε τι είναι τα δεύτερα), και συνολικοί τίτλοι

- Ο ανά χρονιά κορυφαίος παίχτης του πλανήτη, και ο 2ος καλύτερος (http://en.wikipedia.org/wiki/World_number_one_male_tennis_player_rankings) (καμιά φορά και παραπάνω από ένας λόγω ισοβαθμίας) από το 1877 μέχρι σήμερα, και η συγκεντρωτική κατάταξη στο κάτω μέρος της σελίδας...

Ενδεικτικά μια μικρή περιγραφή της τενιστικής ιστορίας από το πρώτο λινκ:

"Since 1983, men's tennis has had a very strong tradition and clear hierarchy of tournaments: (1) Grand Slam tournaments, including Wimbledon, the US Open, the French Open, and the Australian Open; (2) the Tennis Masters Cup; and (3) the Davis Cup. Before 1983, however, and in particular before the start of the open era in 1968, the hierarchy of professional tournaments changed virtually every year. For example, in 1934, the U.S. Pro was a high-class tournament with all the best players, but just two years later, this tournament was ordinary because only professional teachers (no leading touring pros) entered the event."

Και άλλο ένα από το 1ο λινκ, που αναφέρεται στο μπολνταρισμένο κομμάτι από πάνω:

"Before the start of the open era in 1968, the professional circuit was much less popular than the traditional amateur circuit. For example, Wimbledon in 1957 was a success despite its being an amateur-only tournament and exclusion of Pancho Gonzales, Pancho Segura, Frank Sedgman, Ken Rosewall, and Tony Trabert. The only exceptional male player who entered Wimbledon that year was Lew Hoad. In contrast, the Pro Tournament of Champions in Forest Hills, New York, which was held just a few weeks after Wimbledon, experienced small crowds and lost money, despite the presence of the top professional players."

Eleni7
07-02-2012, 22:20
Πολυ ενδιαφεροντα στατιστικα.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ψαξει καθολου την pro-slam era
__________________________________________________ __
Πειραζει που θελω να του ζουληξω τα μαγουλακια?:D

oZMwDA6VBo0

KonTaz
08-02-2012, 17:46
ΟΥΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

2qUxcmH595s

Eleni7
08-02-2012, 23:59
Παιδια,με το παραπανω βιντεακι εχει γινει χαλασμος Κυριου στην Ισπανια.Η Ομοσπονδια της Ισπανιας ετοιμαζει μηνυσεις.Δεν ειναι τυχαιο που "επεσε" σημερα απο σχεδον ολα τα καναλια που το ανεβασαν.Εψαχνα πριν και δεν το βρηκα πουθενα

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
09-02-2012, 00:18
τι έδειχνε βρε Ελένη;

Eleni7
09-02-2012, 00:42
Βασικα ηταν μια παρωδια μιας διαφημισης του Ραφα με ενα τζιπ.Απλα στο συγκεκριμενο βιντεο,ο Ραφα κατεβαινει στο πρατηρειο και αντι να το φουλαρει με βενζινη,κατεβαζει το φερμουαρ και κατουραει στο ρεζερβουαρ.Μετα απο αυτο το αυτοκινητο τρεχει λες και ειναι φορμουλα 1

edit:I got it.Δειτε το οσο ειναι καιρος

rGdd_00QBBI

Παράγοντας
09-02-2012, 18:17
Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει, ποιά τουρνουά δείχνει το Eurosport πέρα από τα Grand Slam;

Dude
09-02-2012, 18:31
Χωρίς να ξέρω, λογικά τα περισσότερα... τουλάχιστον τα Masters 1000 και τους World Tour Finals σίγουρα (αλλά πιστεύω και κάποια δυνατά Masters 500 και 250 επίσης). Το λέω γιατί αν κάθε μέρα μπεις στο sportlemon και βρείς λινκς από κάποιο τενιστικό τουρνουά, αρκετές φορές θα βρείς να είναι του Eurosport.

Παράγοντας
09-02-2012, 18:55
Καλώς, ευχαριστώ πολύ.

Eleni7
09-02-2012, 19:09
Δειχνει ολα τα μεγαλα γυναικεια τουρνουα.Στο ανδρικο ταμπλο μονο τα μικρα (και οχι ολα,καποια 250αρια).Τα Μαστερς τα εχει το Novasports.Αυτα τουλαχιστον ισχυουν για τις ελληνικες εκδοσεις αυτων των καναλιων.Στο εξωτερικο δεν ξερω σε πιο καναλι παιζουν,νομιζω οχι στο Eurosport γιατι θα βλεπαμε εστω στιγμιοτυπα απο καποια Μαστερς στην ελληνικη εκδοση.Το Eurosport εχει μονο Αυστραλιανο και Αμερικανικο Οπεν

Παράγοντας
09-02-2012, 19:15
Ενδιαφέρομαι μόνο για τα τουρνουά των ανδρών. Και εγώ έχω την αίσθηση πως δεν τα δείχνει όλα, όμως αυτή τη στιγμή φτιάχνω ένα αθλητικό ημερολόγιο για το 2012 (για μπάσκετ, τένις και σνούκερ) και ψάχνοντας στην σελίδα (http://uk.eurosport.yahoo.com/tennis/) του Eurosport, βλέπω οτι έχει το πρόγραμμα για όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν λέει ποιές από αυτές θα παρουσιάσει. Ωστόσο, τα Grand Slam πίστευα πως τα δείχνει όλα.

Eleni7
09-02-2012, 19:39
Δειχνει και το Ρολαν Γκαρος.Ξεχασα να το γραψω.Μονο το Wimbledon εχουν αφησει.Και εγω θυμαμαι οτι Μαστερς δεν πρεπει να δειχνει

Dude
10-02-2012, 02:13
Κι από πού είδα εγώ το Μάστερς του Παρισίου ρε παιδιά; Λάθος θυμάμαι;

Eleni7
10-02-2012, 02:40
Στο νοβασπορτς το ειδες Dude.Επειδη εκεινη την περιοδο ημουν στο πατρικο μου που εχουμε νοβα,απο εκει ειδα 1-2 ματς και εγω.Ηταν απο τα λιγα Μαστερς που ειδα μεσω του συνδρομητικου φετος και το θυμαμαι χαρακτηριστικα

Eleni7
10-02-2012, 13:06
Και μια πολυ δυσαρεστη ειδηση.Ο Φερναντο Γκονζαλεζ αποσυρεται λογω τραυματισμου.Πολυ κριμα γιατι ειχε ταλεντο και θα μπορουσε να καταφερει πιο πολλα πραγματα απο αυτα που ηδη εκανε.Το γουσταρα σαν παικτη

Dude
10-02-2012, 17:27
Ποτέ δεν έχω δει τένις στο Νόβασπορτς. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν Γιουροσπορτς.

Wasted
HhCzXwdUs_U

Eleni7
10-02-2012, 21:20
Τρομερο

Dude
19-02-2012, 04:20
Οι Φέντερερ και Ντελ Πότρο θα συγκρουστούν στον τελικό του ATP 500 στο Ρότερνταμ, μετά τις νίκες τους επί Νταβιντένκο και Μπέρντυχ αντίστοιχα.

edit: Φέντερερ το πήρε νικώντας 2-0 (6-1, 6-4).

Dude
20-02-2012, 03:44
jlolBn8guEg

Dude
29-02-2012, 04:17
Άρχισε το 3o από τα 500άρια της χρονιάς (στο σκληρό κορτ του Ντουμπάι), και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σίγουρα, καθώς σε αυτό συμμετέχουν όλοι οι παίκτες του τοπ 10 πλην των Ισπανών Ναδάλ και Φερέρ. Ήδη όλα τα πρώτα ονόματα έχουν καταγράψει τις πρώτες τους νίκες.

1orx-Cz7obM

20uyWHmFf1Y

z7tT78Ka75w

Επίσης ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στην τρομερά γρήγορη επιστροφή του Ντελ Πότρο στο τοπ10 μετά τον τραυματισμό του.

O2KTdCyoi5g

Dude
02-03-2012, 04:19
Ωραίοι ημιτελικοί στο Ντουμπάι...

Τζόκοβιτς - Μάρεϋ
Φέντερερ - Ντελ Πότρο

sAhcwU7POTQ

qe3h4VEibeo

Μόνο 1ο σετ
W7w1ohsvOtc

P_Xu0PTkrQ0

Dude
02-03-2012, 15:26
Τώρα αρχίζει το Τζόκοβιτς-Μάρεϋ, και ακολουθεί το Φέντερερ-Ντελ Πότρο.

Dude
02-03-2012, 23:24
Ο Σκωτσέζος συνεχίζει να στέλνει μηνύματα. Ανεβασμένος στο σερβίς του, με επιθετική διάθεση, κατάφερε να οδηγήσει τον Τζόκοβιτς σε αβίαστα λάθη με το φόρχαντ, αλλά και να αντέξει όταν βρέθηκε υπό πίεση, και τελικά επικράτησε με 6-2, 7-5. Στο δεύτερο σετ ο Νόλε ισοφάρισε από 5-2 σε 5-5, όμως ο Μάρεϋ κατάφερε να ξανακάνει το μπρέικ και να πάρει τελικά την πρόκριση στον τελικό με 2-0... Ωραίο ματς.

6L4jC9OFOvs

Στο άλλο ματς όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, καθώς και οι 2 ήταν εξαιρετικοί στο σερβίς. Μεγάλη επιστροφή του Φέντερερ στο 2ο τάι μπρέικ, καθώς ενώ έχανε με 6-2, το γύρισε τελείως και εντέλει κέρδισε με 6-8 (!). Συνολικά το σκορ ήταν 7-6, 7-6 για τον Ελβετό.

L0f6gkc49qk

Dude
04-03-2012, 02:16
2ος τίτλος (και συνεχόμενος) στη χρονιά για το Ρότζερ. Νίκη με 7-5, 6-4 εναντίον του Μάρεϋ, παίζοντας απλά καλύτερα και επιθετικότερα... πλέον πάμε για τα 1000άρια του μήνα Μαρτίου σε Καλιφόρνια και Μαϊάμι αντίστοιχα, όπου όλα τα καλά παιδιά θα είναι μαζεμένα.

6h2tCpCXVl4

8rQxjQM-vCI

jdDKE9Tc1Yo

9-6gw0IteHA

Eleni7
06-03-2012, 14:26
Ο Φεντερερ το εχει ριξει για τα καλα στην βαθμοθηρια φετος.Κυνηγαει ακομα και τα 500αρια.Αλλες χρονιες αφηνε ακομα και Μαστερς εκτος προγραμματος.Εντυπωσιακη η προσηλωση του στο στοχο να ξαναγινει νο1,παρα την ηλικια του.Αλλα εδω που τα λεμε,αθλητικο εγωισμο σαν του Φεντερερ λιγοι αθλητες εχουν.Γι αυτο και εχει παραμεινει στην κορηφη τοσα χρονια.


Παμε για τα πρωτα Μαστερς της χρονιας λοιπον.Γενικα αυτη η εποχη, ειναι εποχη ντεφορμαρισματος για τους τενιστες.Ειναι αρκετο καιρο μετα το πρωτο GS ενω σιγα-σιγα μπαινουμε και στην χωματινη περιοδο/προετοιμασια.Για να τους δουμε σε τι κατασταση θα ειναι

DirtySniper
07-03-2012, 00:51
Δεν κατάλαβα Χριστό από όσα είπες.........

Eleni7
07-03-2012, 01:00
Πες μου που μπερδευτηκες να σε διαφωτισω:p

μιγάδας
07-03-2012, 01:25
τιποτα μωρε, να δωσουμε χρονο στον κεσελ λεει η κοπελα......

Eleni7
07-03-2012, 01:28
Το εθεσες πολυ περιληπτικα ομως.Παλι δεν θα καταλαβει

Dude
07-03-2012, 01:46
Ελένη αν κοιτάξεις το πρόγραμμά του κάθε χρόνο, κάθε φορά σχεδόν παίζει σε ίδιο αριθμό τουρνουά, και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και κάποια 500άρια, ακόμα και κάποια 250άρια (βλέπε αρχή της χρονιάς). Μέχρι τώρα η μόνη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι η συμμετοχή του στο 500άρι του Ρότερνταμ, που του έδωσε έξτρα 500 ποντάκια που το κατέκτησε (επομένως καλή επιλογή). Συν τις άλλοις, προφανώς το κάνει για να πάει στα μεγαλύτερα events με καλό ρυθμό.

edit:
Έγιναν δύο ανακατατάξεις στο τοπ10 την προηγούμενη βδομάδα... Ο Φερέρ ξαναβρέθηκε στο 5 (με τον Τσονγκά να πέφτει στο 6), και ο Ντελ Πότρο συνεχίζει την άνοδο φτάνοντας στο 9.

Ιδού: http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Παράγοντας
07-03-2012, 12:11
Σε συνέχεια της συζήτησης προηγούμενων ημερών, το Indian Wells Masters θα μεταδοθεί από το NovaSports 4. Πρώτη μέρα μετάδοσης είναι η 10η Μαρτίου, στις 21:00. Στο καλεντάρι (http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Event-Calendar.aspx) βέβαια, λέει οτι πρώτη μέρα του τουρνουά είναι η 8η Μαρτίου.

Dude
11-03-2012, 18:11
Από την 1η μέρα άρχισαν οι εκπλήξεις... Έξω ο Μάρεϋ, και κάπως έτσι ο δρόμος για την υπεράσπιση του τίτλου για το Νόλε γίνεται κάπως ευκολότερος.

0ldFPIECoVY

Dude
15-03-2012, 14:30
Βρισκόμαστε πια στα προημιτελικά του Indian Wells... Μέχρι τώρα όλοι έχουν κάνει δύσκολες νίκες για να φτάσουν εδώ, εκτός του Ναδάλ που μετά το μεγάλο διάλειμμα που έκανε φαίνεται ξεκούραστος και δεν έχει χάσει ακόμα σετ (ο Ναδαλ παίζει και στους Doubles σε αυτό το τουρνουά για να βρει αγωνιστικό ρυθμό - όπως και ο Νόλε και ο Μάρεϋ, οι οποίοι όμως αποκλείστηκαν με τις ομάδες τους).

Τα ζευγάρια στους 8 είναι:
Djokovic - Almagro (σήμερα)
Simon - Isner (σήμερα)
Del Potro - Federer (αύριο)
Nalbandian - Nadal (αύριο)

k2X9hXJQlWY

QDg5mPQe4C4

mbgYejSSDds

Τσεκάρετε τον 21χρονο Καναδό Ράονιτς που έχει ήδη 2 τουρνουά φέτος στην κατοχή του και ζόρισε το Ρότζερ στον προηγούμενο γύρο... από αυτούς που φαίνεται ότι θα ξεχωρίσουν στο μέλλον.
E8iFkJwbqZE

Eleni7
15-03-2012, 20:19
Τον εχω δει αυτον.Φαινεται καλος παικτης.Δεν ηξερα οτι ηταν Καναδος παντως.Προχθες που επαιζε με τον Ροτζερ το εμαθα.Το ονομα του παραπεμπει σε Σερβικη καταγωγη.Εχει καλο σερβις και ωραια χτυπηματα.

Θα κανω την προβλεψη μου.Βλεπω Ντελ Ποτρο.Περιμενα παντως πιο δυνατο τον Μαρει στα 2 Μαστερς της Αμερικης αλλα δεν πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση

Dude
16-03-2012, 14:42
Καναδά ζει και μάλλον μεγάλωσε, αλλά γεννήθηκε στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο). Έχει πολύ καθαρά χτυπήματα και φαίνεται ότι έχει και ένα παιχνίδι all-around... Σε 1-2 χρόνια νομίζω θα είναι παίχτης τοπ10, και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά.

Χθες πέρασαν στα ημιτελικά Τζόκοβιτς και Ίσνερ, και σήμερα θα γίνουν οι άλλοι 2 προημιτελικοί. Επίσης ο Ναδάλ με το Λόπεζ πέρασαν στον τελικό στους doubles.

edit: Ο γερόλυκος Ναλμπάντιαν ζόρισε το Ναδάλ, αλλά εντέλει ο Ισπανός θα είναι στο ραντεβού με το Φέντερερ αύριο στον ημιτελικό (ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Ντελ Πότρο με 2-0). Ο άλλος ημιτελικός είναι Τζόκοβιτς-Ίσνερ. Επίσης ο Ίσνερ και ο Ναδάλ θα είναι αντιμέτωποι και στον τελικό του Διπλού.

Dude
18-03-2012, 04:54
Τρομερή τενιστική μέρα (που αξίζει το review της αφού την απόλαυσα όσο λίγες)...

1ο ματς... Απλά και ξάστερα, ΜΑΤΣΑΡΑ!

Στο 1ο σετ ο Νόλε καταφέρνει και κάνει το break στον Ίσνερ (ο οποίος είναι 2.06 και φοβερός σέρβερ), και σερβίρει στο 5-4 για να πάρει το σετ (εν'ολίγοις όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά)... Εκεί λίγο κάποια λάθη, λίγο η καλή στιγμή του Ίσνερ, δίνουν την ευκαιρία στον Αμερικάνο να κάνει το μπρέικ, και γίνεται το 5-5. Κατόπιν ακολούθησε ένα συγκλονιστικό tie break όπου ο Ίσνερ επικράτησε στις λεπτομέρειες.

2ο σετ, ο Νόλε παίζει στο 100% του, κερδίζει όλα τα games που σερβίρει με 40-0 ή 40-15, και καταφέρνει και το πολυπόθητο break... έτσι ισοφαρίζει παίρνοντας το σετ 6-3 και πάμε στο 3ο σετ. Εκεί, κι ενώ η λογική λέει πως ο Αμερικάνος δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα, ο Νόλε προσπαθεί τα πάντα (μάλιστα κατάφερε 2 φορές να του κάνει λόμπα! - σε άνθρωπο 2.06 -), όμως ό,τι και να κάνει ο Ίσνερ κρατάει το αψεγάδιαστό του σερβίς και σφυροκοπεί το Σέρβο... Εντέλει οδηγούμαστε σε ένα ακόμα tie break, και για άλλη μια φορά επικρατεί ο Ίσνερ. 2η μεγάλη νίκη του Αμερικάνου μέσα στη χρονιά (η πρώτη ήταν στα ματς ΗΠΑ-Ελβετία στο Ντέιβις Καπ εναντίον του Φέντερερ), που με τη λήξη του τουρνουά θα βρίσκεται στο τοπ10. Πραγματικά πάντως, το ματς ήταν οριακό συνεχώς, και ο Ίσνερ ήταν σε τέτοια μέρα που ούτε ο Νόλε στα καλύτερά του δεν τον κατάφερε.

2ο ματς... Οι Θεοί (στα καλύτερά τους)

Το ματς Φέντερερ-Ναδάλ ήταν να αρχίσει αμέσως μετά, όμως άρχισε να πέφτει βρόχα και η έναρξη άργησε κάμποσες ώρες. Παρεπιπτόντως, το γήπεδο βρίσκεται στην έρημο της Καλιφόρνιας, όπου βρέχει κατά μέσο όρο 11 φορές το χρόνο, και έτυχε η σημερινή να ήταν μία από αυτές. Όταν πια σταμάτησε η βροχή και στέγνωσε το κορτ, βγήκαν κι οι δυο τους και ο κόσμος για να αρχίσει το ματς, το οποίο τελικά θα διαξαγόταν υπό πολύ δυνατό άνεμο.

Με το που μπήκαν μέσα, ήταν σαν να μπήκαν 2 Θεοί στο κορτ. Ενώ φυσούσε αδιάκοπα, έβγαζαν και οι δύο απίθανα και καθαρότατα χτυπήματα. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ τόσο δυνατό ξεκίνημα σε ματς μεταξύ των 2. Δεν υπήρχε σχεδόν κανένα game στην αρχή να καταλήξει με ευκολία υπέρ του ενός, όμως τους σημαντικούς πόντους τους έπαιξε αριστοτεχνικά ο Ρότζερ και έκανε μπρέικ στην αρχή κάνοντας το σκορ 3-0. Αμέσως μετά ο Ράφα κατάφερε να κάνει και αυτός μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 3-3, όμως στη συνέχεια ο Ρότζερ ξαναπήρε τον έλεγχο με ένα ακόμα μπρέικ και τελείωσε το σετ με 6-3.

Ο Φέντερερ συνέχισε με φόρα και στην αρχή του 2ου σετ, και για ένα σχετικά μεγάλο διάστημα δεν έκανε σχεδόν κανένα αβίαστο λάθος. Κατάφερε και βγήκε από ένα δυο δύσκολες καταστάσεις με το καλό του σερβίς, και στην πορεία του σετ έκανε 2 φορές μπρέικ στον Ισπανό, προηγούμενος με 5-2. Εκεί απευθείας ο Ράφα μην έχοντας να χάσει τίποτα πια, δοκίμασε δύσκολα χτυπήματα, αυτά του βγήκανε, και πήρε γρήγορα πίσω το ένα μπρέικ του Ρότζερ. Φτάσαμε έτσι στο 5-4, και ο Ρότζερ θα σέρβιρε για το ματς. Για να μην το πολυλογώ το σκορ γίνεται 30-30, και σε ένα μακρύ ράλυ που ο Ναδάλ φαινόταν ότι θα επικρατούσε, ο Φέντερε άντεξε βγάζοντας μια πολύ δύσκολη άμυνα, και εντέλει ο Ναδάλ έκανε ένα μη συνηθισμένο για αυτόν λάθος και οδηγηθήκαμε σε ματς πόιντ. Εκεί ξαφνικά άρχισε να ρίχνει ψιλόβροχο, και έγινε μια ολιγόλεπτη διακοπή, όμως 1-2 λεπτά το ματς ξεκίνησε εκ νέου, και ο Ρότζερ με άσσο το τελείωσε. Σπουδαίο ματς και αυτό, και αύριο πια ο τελικός μεταξύ του Φέντερερ και του Ίσνερ (ο οποίος παίζει και στον τελικό των Doubles).

Ελπίζω να βρεθούν καλά και εκτεταμένα στιγμιότυπα να ποστάρουμε αύριο για να δείτε και τους μεγάλους πόντους και από τα 2 ματς, αλλά για να πάρετε και μυρωδιά της έντασης και των δύο αγώνων. Μέχρι τότε, ποστάρω το τι έγινε στους προημιτελικούς:

oo50qnvmQvI

M3PHUl1oAew

c5BdEU4fAyk

pTftpwV5qY0

MИЛОШЕ ТЕОДОСИЋУ
18-03-2012, 10:42
http://espn.go.com/video/clip?id=espn:7704642

Dude
18-03-2012, 18:06
5hx2pb8p20M

Και για όποιον δεν γουστάρει Ρώσικα (με μισά στιγμιότυπα)...
Gq8ZEpDCrEg

schHfC2g2R8

Eleni7
19-03-2012, 00:55
Τρομερα ματς οι 2 ημιτελικοι.ΤΡΟΜΕΡΑ,αν και ο δευτερος μας ταλαιπωρησε λιγο λογω της βροχης.


Το τουρνουα το πηρε ο Ροτζερ,που πριν λιγο κερδισε τον Ισνερ με 7-6,6-3.Σε φοβερη κατασταση ειναι ο Ελβετος.Να δουμε τι θα κανει στο επομενο μαστερ του Μαιαμι και κυριως με τι φορμα θα μπει στην χωματινη περιοδο

Dude
19-03-2012, 03:49
FXUSNYJqIrY

wrajYBTeyAM

Dude
19-03-2012, 14:06
Καινούρια είσοδος στο τοπ 10 από τον Ίσνερ, και κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Φέντερερ και 2 πρώτων:

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Eleni7
19-03-2012, 14:12
Ο Φεντερερ αν κερδισει το Μαστερ στο Μαιαμι και ο Ναδαλ αποκλειστει απο την 8αδα (λιγο δυσκολο),τοτε ο Ελβετος ανεβαινει στο νο 2.

Παράγοντας
19-03-2012, 21:51
Απίστευτο service αυτός ο Ίσνερ, αλλά δε με ελκύει και πολύ σαν παίχτης. Ελπίζω να δω κάτι καλύτερο στο Miami Masters, όταν θα παίζονται οι θέσεις της κορυφής.

Eleni7
19-03-2012, 22:14
Και εγω δεν τον παω ιδιαιτερα γιατι ειναι σχετικα μονοδιαστατος.Σε μερικα σημεια ομως εβγαλε μερικα καλα χτυπηματα.Παντως ειναι απο τους παικτες που θα κανουν καλη πορεια στο Wimbledon ελεω επιφανειας

Dude
20-03-2012, 01:43
Το event ήδη άρχισε... Ιδού το draw και οι πιθανές διασταυρώσεις:

http://www.sonyericssonopen.com/Share/Event-Draws.aspx?Year=2012&Draw=ms
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/03/12/Miami-Monday-Federer-And-Roddick-On-Collision-Course.aspx

Υ.Γ: Ο Ίσνερ ήταν ο ένας από τους 2 (ο άλλος ήταν ο Μαχούτ) που παίξανε εκείνο τον αγώνα που κράτησε 11 ώρες στο Γουίμπλεντον... το μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς επαγγελματικού τένις όλων των εποχών (ούτε που θυμάμαι ποιος κέρδισε). Άσχετο, απλά το ανέφερα. Πάντως ο τύπος για το μέγεθός του κινείται πολύ καλά... Το λέω γιατί μπορεί να καλύπτει πιο εύκολα και γρήγορα το χώρο από ό,τι τον Κάρλοβιτς που έχω δει σε κάμποσα ματς (2.02 ο Κροάτης, 2.06 ο Αμερικάνος), και είναι και λιγότερο μονοδιάστατος. Βέβαια είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί ψηλά στα rankings για πολύ... Έχει ταβάνι λογικά κάπου κάτω από παίχτες σαν τον Μπέρντυχ πχ.

Απίστευτο service αυτός ο Ίσνερ, αλλά δε με ελκύει και πολύ σαν παίχτης. Ελπίζω να δω κάτι καλύτερο στο Miami Masters, όταν θα παίζονται οι θέσεις της κορυφής.

Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκε κανένα Μάρεϋ ο Νόλε στον ημιτελικό, όμως και πάλι ο Ίσνερ μια χαρά αντάξιος των προσδοκιών ήταν για το συγκεκριμένο ματς, παρά το όχι all-around παιχνίδι του. Για το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών καλύτερο δεν θα έβρισκες ούτως ή άλλως, οπότε συνολικά νομίζω ότι το τουρνουά ήταν από τα πολύ καλά σε ποιότητα.

Dude
22-03-2012, 15:07
Αποχαιρετισμός στο μεγάλο Χιλιανό...
0khJUxEVaDw

Dude
25-03-2012, 02:25
Τωρα παίζουν Τζόκοβιτς - Παγδατής.

KingJames
25-03-2012, 13:06
Ποιός Παγκράτης-Κολιάτσου ? Έλα,ντάξει...

Dude
26-03-2012, 14:28
Σε μεγάλο αφιέρωμα το Tennis Channel ανακύρηξε τους 100 μεγαλύτερους παίχτες όλων των εποχών (http://www.tennis-x.com/xblog/2012-03-24/9163.php) (άνδρες & γυναίκες). Στο λινκ φαίνεται η λίστα.

Τα κριτήρια της ανάδειξης (με τα οποία έγινε η ψηφοφορία) φαίνονται στο πρόμο βίντεο παρακάτω. Η παρουσίαση έγινε σε 5 εκπομπές, όμως δυστυχώς διαθέσιμη μέχρι τώρα στο youtube είναι μόνο η 1η, οπότε και την παραθέτω.

VeBui1DoQ-4

7oX7s4wWVH8

Υ.Γ: Το event στο Μαϊάμι συνεχίζεται, και από τους παίχτες του τοπ 10 μέχρι στιγμής έχουν αποκλειστεί οι Μπέρντυχ και Ίσνερ. Οι υπόλοιποι προχωρούν πειστικά. Σήμερα η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε Φέντερερ και Ρόντικ για τον 3ο γύρο.

Dude
27-03-2012, 05:04
Ο Ρόντικ έσπασε το σερί των συνεχόμενων νικών του Φέντερερ και σε ένα συναρπαστικό ματς το νίκησε με 7-6, 1-6, 6-4... Στην αρχή του καθοριστικού 3ου σετ, και ενώ ο Φέντερερ είχε πάρει 7 συνεχόμενα games του Ρόντικ (από την αρχή του 2ου), και είχε 0-40 για να κάνει break και να προηγηθεί με 2-0 games στο 3ο σετ (φαινόταν να καθαρίζει το ματς με συνοπτικές διαδικασίες σε εκείνο το διάστημα), ο Ρόντικ με καλά σερβίς έσωσε τελικά το game, και στο καπάκι εκμεταλλεύτηκε κάποια κακά σερβίς του Φέντερερ, και τoν τιμώρησε που του έδωσε ευκαιρίες σημαδέψει τις γωνίες με το φορχαντ (το καλό, δυνατό και βαρύ φορχαντ του Ρόντικ είχαμε καιρό να το δούμε είναι αλήθεια). Vintage Roddick, ο οποίος νικάει μόλις για 3η φορά το Φέντερερ σε 24 αναμετρήσεις, και οι 2 από αυτές τις φορές έχουν λάβει χώρα στο Μαϊάμι.

*GrimReaper*
27-03-2012, 20:25
Ο Αυστραλός Μπέρναρντ Τόμιτς ζήτησε από τον διαιτητή να αποβάλλει από το γήπεδο τον πατέρα-προπονητή του.

http://www.sport24.gr/Sports/Tennis/tenistas_apevale_ton_patera_toy.1709452.html

Dude
28-03-2012, 14:24
tTGtb1moRt8

Ο Φερρέρ νίκησε τον Ντελ Πότρο (σκληρό καρύδι ο Ισπανός), και τα ζευγάρια στους 8 είναι:

Τζόκοβιτς - Φερρέρ (αύριο)
Μονακό - Φις (αύριο)
Μάρρεϋ - Τιπσάρεβιτς (σήμερα)
Ναδάλ - Τσονγκά (σήμερα)

Dude
28-03-2012, 17:48
Όλο το αφιέρωμα του Tennis Channel για τους 100 κορυφαίους

7oX7s4wWVH8

HdfzcqNCOpA

S-SJkqWcOhA

kuvymzBTVDo

Υ.Γ.: Λείπουν από 40-20... Μόλις το βρώ κάνω έντιτ εδώ και το προσθέτω.

Eleni7
28-03-2012, 18:31
ενδιαφερον ματς το Ναδαλ-Τσονγκα


Ο Φεντερερ δεν θα κατεβει ουτε φετος στο χωματινο μαστερ του Μονακο

Dude
28-03-2012, 19:04
Και το Τζόκοβιτς - Φερρέρ... Για το Φέντερερ είναι λογικό να μην έχει στο πρόγραμμα όλα τα χωμάτινα 1000άρια... φτάνουν Ρώμη και Μαδρίτη, και μετά και το Ρολάν Γκαρός. Άλλωστε το μυαλό του είναι στο πώς θα είναι σε τέλεια κατάσταση το καλοκαίρι στα 2 Γουίμπλεντον (και όλων βασικά το μυαλό εκεί θα είναι, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό).

Dude
30-03-2012, 18:23
Ημιτελικοί πια, μετά από τη δύσκολη επικράτηση του Ναδάλ απέναντι στον Τσονγκά, και την όχι το ίδιο δύσκολη του Νόλε απέναντι στο Φερρέρ, την ίδια ώρα που η έκπληξη του τουρνουά συνεχίζει (ο Αργεντινος Μονακό). Τα ζευγάρια στους 8 είναι:

Τζόκοβιτς - Μονακό
Ναδάλ - Μάρρεϋ

Υ.Γ: Το αφιέρωμα του Tennis Channel ο τύπος μάλλον θα υποχρεώθηκε να το σβήσει, οπότε αν θέλετε σβήστε το παραπάνω ποστ μου με τα μη υπάρχοντα πια βίντεο.

Eleni7
31-03-2012, 03:15
Οτι θυμαμαι χαιρομαι μια τετοια μερα,αλλα ο Ναδαλ δεν θα παιξει στον ημιτελικο λογω τραυματισμου στο γονατο

Dude
31-03-2012, 05:18
Μάρρεϋ - Τζόκοβιτς (πέρασε το Μονακό στον ημιτελικό) αύριο στον τελικό, και ο Ναδάλ προσπαθεί να αναρρώσει ενόψει Μόντε Κάρλο.

DON
31-03-2012, 05:20
ρε ΤΡΕΛΕ μόνο εσύ θα πόσταρες στο τένις, ΤΩΡΑ 5:17 το πρωί. σε αγαπάω!

Dude
31-03-2012, 05:38
Αφού το ημερήσιο σχόλιο-ενημέρωση (που ήταν και σημαντικό τενιστικά, αφού δεν αποσύρεται από τουρνουά κάθε μέρα ένας Ναδάλ) το πρόλαβε και το έκανε η Ελένη, καταλαβαίνεις ότι ακόμα και γω ήμουν αλλού σήμερα...

Eleni7
01-04-2012, 12:53
Μπηκα νωριτερα στο http://www.tennis24.gr/ και επαθα ΑΝΑΚΟΠΗ.Μαμω την Πρωταπριλια σας ρε!

Dude
01-04-2012, 14:51
Αυτή τη στιγμή όπως το βλέπω παίζει να 40ρίσει σαν τον Κόνορς και μετά να φύγει, μιλάμε για ΤΗΝ όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνει. Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος να εγκαταλείψει σε λίγα χρόνια από τώρα είναι κάποιος μεγάλος τραυματισμός εκτός προγράμματος... Όσο είναι σε τέτοια κατάσταση που η θέση του να είναι ψηλά στους τοπ δεν φεύγει με τίποτα. Κάθε τουρνουά το τελειώνει λέγοντας "cu next year" άλλωστε (πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί τι γαμωσταυρίδια θα ρίχνουν από μέσα τους οι αντίπαλοι στους τελικούς, χαχα).

Eleni7
01-04-2012, 15:12
Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο που διατηρειται στο κορυφαιο επιπεδο και τον Αυγουστο θα μπει στα 31 απο την στιγμη που οι πιο πολλοι τενιστες μετα τα 28-29 αρχιζουν την πτωση τους.Εχει γερη κραση και μακαρι να μεινει στο σπορ οσο περισσοτερο γινεται.Αλλωστε περα απο τις αντοχες που εχει το σωμα του,τον βοηθαει παρα πολυ το στυλ παιχνιδιου του.Ειναι αξιοσημειωτο παντως που μεσα σε 14 χρονια καριερας σαν pro,ο πιο σοβαρος "τραυματισμος" του ηταν η μονοπυρηνωση στις αρχες του 2009.Τι να πει και ο Ραφα....

Dude
02-04-2012, 01:48
- Ο Νόλε νίκησε στον τελικό το Μάρρεϋ σχετικά εύκολα, και υπεράσπισε τον τίτλο του στο Μαϊάμι. Κάπως έτσι λήγει η πρώτη περίοδος hard courts της χρονιάς, και αρχίζει η χωμάτινη περίοδος.

RkVlfG62RdM

Top10
454iIih49Dk

- Οι νέες βαθμολογίες εδώ (http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx) (παραθέτω το τοπ10 παρακάτω):

1) Djokovic, Novak (SRB) 12,670
2) Nadal, Rafael (ESP) 9,935
3) Federer, Roger (SUI) 9,035
4) Murray, Andy (GBR) 8,040
5) Ferrer, David (ESP) 4,700
6) Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 4,670
7) Berdych, Tomas (CZE) 3,725
8) Tipsarevic, Janko (SRB) 2,820
9) Fish, Mardy (USA) 2,730
10) Del Potro, Juan Martin (ARG) 2,660

- Στα εξωαγωνιστικά, ο Ναδάλ παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου (http://au.eurosport.com/tennis/nadal-quits-after-clash_sto3211864/story.shtml) του συμβουλίου των παιχτών, για τη γνωστή διαφωνία με το Φέντερερ στην πρόταση που έκανε ο Ισπανός για αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης.

- Επίσης και η ATP έκανε το δικό της Πρωταπριλιάτικο...

5faNzfqL_BA

Dude
02-04-2012, 13:10
Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι με το Νόλε μετά τη νίκη στο Μαϊάμι:

NOJjydpN3ZE

Και ο αστειάτωρ Άντυ Ρόντικ...

wcwUp8S9T-M

lGype8tiUSo

Εδώ από το Rally For Relief πέρσι για τις πλημμύρες στην Αυστραλία...
i4-QUznckqM

Κι εγώ με την Άνα ίδιο return θα έκανα...
C78bwGeB4Po

Dude
07-04-2012, 17:46
Ελπίζω αυτή τη φορά να μην διαγραφούν γρήγορα από το Youtube. Ιδού λοιπόν όλο το αφιέρωμα:

Tennis Channel's 100 Greatest Of All Time

FJLi-BH9LXU

ehdDVprkowA

_9hPxx6rEfw

0VorOudtCgI

JoYOHgbgKMw

Dude
15-04-2012, 20:32
Mansour Bahrami: Ο πιο διασκεδαστικός τενίστας

d6Vqp6UveIU

Dude
17-04-2012, 04:11
Για Φεντερερικούς και όχι μόνο... Παίρνει κανείς μια πολύ ωραία εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω από τα κορτ.
Ντοκιμαντέρ για τους τελικούς Tennis Masters του 2004 στο Χιούστον, με τίτλο Facing Federer
hfpLBr9kOYQ

Εκτεταμένα highlights του επικού τελικού του Αυστραλιανού Όπεν φέτος:
JInQVyVaAfI

Η απάντηση του Φέντερερ για την πρόταση για το 2-year ranking system:
ae6G__1XqrQ

Μια ό,τι να'ναι συνέντευξη από τη βραζιλιάνικη τηλεόραση...
YlbQMgw0cgs

Υ.Γ: Άρχισε από χθες το τουρνουά του Μόντε Κάρλο σε χωμάτινη επιφάνεια. Εκεί θα βρίσκονται οι περισσότεροι από το τοπ10 (απόντες είναι οι Φέντερερ, Ντελ Πότρο και οι Αμερικάνοι Ίσνερ και Φις από τους πρώτους). Το ενδιαφέρον σε αυτό το τουρνουά εστιάζεται στο αν ο 7 συνεχόμενες φορές κάτοχος Ναδάλ συνεχίσει την κυριαρχία του, ή αν πάλι σκοντάψει πάνω στον Τζόκοβιτς, που συμμετέχει φέτος.

Eleni7
17-04-2012, 08:00
Ειδα μερικα ματς απο την πρωτη μερα.Ξεχωρισα το ματς Βερντασκο-Ροκχους.Απο σημερα τα σπουδαια που μπαινουν στον χορο οι "μεγαλοι"

Dude
22-04-2012, 14:29
Τελικός Νόβακ-Ράφα σήμερα στο Μόντε Κάρλο... σε 20 λεπτά.

edit: Εύκολα, πολύ εύκολα ο Ράφα το 8ο συνεχόμενο Μόντε Κάρλο Μάστερς, με 6-3, 6-1... Ο Τζόκοβιτς φάνηκε να δυσκολεύεται και στα προηγούμενα ματς εναντίον του Μπέρντυχ και του Ντολγκοπόλοφ, και σήμερα επαληθεύτηκε ότι δεν ήταν στα καλύτερά του. Ο Ναδάλ πάλι θύμισε τον ανίκητο στο χώμα παίχτη, και με πολύ καλά ποσοστά σε σερβίς, και χωρίς αβίαστα λάθη, κέρδισε το 20ο Masters 1000 του.

christos
22-04-2012, 17:21
ελαφρυντικο παντως για τζοκοβιτς (για ολο το τουρνουα) ο θανατος του παππου του που ηταν πολυ κοντα του. φαινοταν οτι ηταν σε ασχημη κατασταση.

Eleni7
22-04-2012, 17:49
Δεν το ειδα το παιχνιδι,αν και ολη την βδομαδα παρακολουθησα τους αγωνες.Ο Νολε δεν ηταν σε καλη κατασταση.Ο Ναδαλ ξεκινησε καλα απο την αρχη και οσο περνουσε ο καιρος ολο και ανεβαινε.Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον το τι θα γινει στα αλλα 2 χωματινα Μαστερς αλλα και στο Ρολαν Γκαρος.Θα δουμε και σε τι κατασταση θα ειναι ο Φεντερερ

Dude
22-04-2012, 18:20
Γενικά είναι η πιο δύσκολη περίοδος από δω και μετά και για τους 2... Έχουν πάρα πολλούς πόντους να υπερασπίσουν, και κάπου μπορεί να ζοριστούν και από θέμα κούρασης (πχ της Μαδρίτης και της Ρώμης τα 1000ρια είναι συνεχόμενα). Ο Νόλε για να χάσει το νουμερο 1 θέλει καιρό ακόμα πάντως (μέχρι αρχές φθινοπώρου μπορεί να το έχει ακόμα και χωρίς τρελά αποτελέσματα σαν τα περσινά), εκτός κι αν κάνει κάποια μη αναμενόμενη ήττα σε κάποιο από τα επόμενα δύο Γκραν Σλαμ. Το θέμα είναι ότι η λογική λέει ότι σε χωμάτινες επιφάνειες πάλι μεταξύ τους θα φαγωθούν, και από κοντά θα είναι και ο Φέντερερ. Ο Μάρεϋ και οι υπόλοιποι (Τσονγκά, Μπέρντυχ κλπ) τις εκπλήξεις μοιάζουν περισσότερο ικανοί να τις κάνουν σε hard courts... αυτά όλα βέβαια είναι πολύ θεωρητικά.

IQzBr_BVcYs

Dude
30-04-2012, 04:00
Ο Ναδάλ συνέχισε αήττητος στα χώματα της Βαρκελώνης (ATP 500), νικώντας το Φερρέρ (και άλλους Ισπανούς λίγο νωρίτερα) στον τελικό με 7-6, 7-5, και έτσι υπερασπίστηκε και εκεί το στέμμα του... Ακολουθούν τα ATP 1000 της Μαδρίτης και της Ρώμης αντίστοιχα, όπου θα είναι όλοι οι πρώτοι μαζεμένοι πάλι... στη Μαδρίτη το χώμα θα είναι μπλε παρεπιπτόντως.



Υ.Γ.: Πριν κάμποσο καιρό κοίταζα τις βαθμολογίες και δεν μπορούσα να ερμηνεύσω κάποιες προσαυξήσεις στους πόντους ορισμένων παικτών του τοπ10, και λίγο μετά ανακάλυψα ότι από το Νοέμβρη του 2011 έγινε μια μικρή αλλαγή που βοηθάει όλους τους παίκτες του τοπ30 του προηγούμενου έτους να συγκεντρώνουν μια ανώτατη βαθμολογία παίρνοντας τα κορυφαία αποτελέσματά τους από τα τουρνουά ATP 500, 250, και πιο κάτω...

Συγκεκριμένα (από το επίσημο σάιτ της ATP (http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx)):

Q. What is the ranking structure and formula in 2012?
A. In November 2011, the ATP Board passed a rule to allow more flexibility in which tournaments count toward the ranking of a commitment player in 2012.

Commitment players (top 30 in 2011 year-end ranking) can count their best six (6) results from ATP World Tour 500, ATP World Tour 250 and other events (Challengers, Futures, Davis Cup, Olympics) toward their ranking. To count their best six (6), players must have fulfilled their commitment to 500 events - 4 total per year (at least 1 after the US Open).

Additionally, commitment players will no longer need to enter the 500 events 12 weeks in advance but instead go back the normal 6-week entry deadline.

Eleni7
30-04-2012, 13:32
Τι ειναι αυτο παλι φετος με το μπλε χωμα;Πολυ γκρινια απο τους τενιστες.Ναδαλ και Τζοκοβιτς εχουν κανει δηλωσει απο τον Γεναρη (!) για το θεμα.Αλλα και του αλλουνου πως του ηρθε η ιδεα να αλλαξει το χρωμα απο το παραδοσιακο κοκκινο;

Dude
30-04-2012, 15:46
Ναι σε κανένα δεν αρέσει από τους παίχτες... Μόνο σε μένα αρέσει που θα βλέπω καλύτερα το μπαλάκι. :)

Eleni7
30-04-2012, 21:16
Ισχυει.Το μπαλακι θα φαινεται καλυτερα

Dude
01-05-2012, 17:52
Αφιερωματάκι στο "Βασιλιά του Χώματος"... και κάτοχο 20 Masters 1000 τίτλων συνολικά.

RrntP2XYjis

Dude
10-05-2012, 19:56
Το φετινό σερί στο χώμα του Ναδάλ σταμάτησε νωρίς (στον 3ο γύρο της Μαδρίτης), χάνοντας από το Βερντάσκο στο 3ο σετ με 7-5, και ενώ ήταν μπροστά με 2-5!!! Εκτός από ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν καταφέρει να ανατρέψουν σετ όντας πίσω διπλό μπρέικ εναντίον του Ναδάλ, το επίτευγμα του Βερντάσκο είναι ακόμα πιο περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 13 προηγούμενες φορές που έχουν συναντηθεί ο Ράφα νίκησε και τις 13...

Στα πρώτα ματς του τουρνουά ζορίστηκε αρκετά και ο Νόλε από έναν άγνωστο Γάλλο που δεν θυμάμαι το όνομα, και ο Ρότζερ από το Ράονιτς (που ήδη προκαλεί αίσθηση με τα αποτελέσματα που έχει πετύχει - ασύλληπτο σερβίς, καθαρά χτυπήματα, και πολύ αυτοπεποίθηση ο μικρός), ενώ πριν λίγο έχασε και ο Τσονγκά από τον Ντολγκοπόλοφ.

Dude
12-05-2012, 05:03
Και ο Νόλε έξω από το συμπατριωτάκι του τον Τιπσάρεβιτς. Πλέον οι ημιτελικοί της Μαδρίτης είναι:

Federer - Tipsarevic
Berdych - Del Potro

QB7lXHOCpsg

ite5JjeKmeE

8HQiP_Z0q5o

μιγάδας
12-05-2012, 10:45
ρε πας καλα εσυ;;

DirtySniper
12-05-2012, 22:46
xaxaxaxaxa

Dude
13-05-2012, 03:53
Federer - Berdych ο τελικός... και στο φόντο επιστροφή στο νούμερο 2 για το Ρότζερ. Εις αύριο τα σπουδαία (μιγάδα δεν σου λέω ώρα για να δείς το μπάσκετ).

μιγάδας
13-05-2012, 11:57
οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, ντουντ ξερεις οτι αμα δε δω 3 γκραν σλαμ την ημερα δεν αντεχω.....

userNOname7
13-05-2012, 12:40
δεν εχω ξαναγραψει εδω...δεν το κατεχω το αθλημα..ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...ΘΡΥΛΕ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΦΕΡΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ....και υστερα εγω στο τενις θα γραφτω...χαχα